X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb już pisałam, ale napiszę jeszcze tu, że u nas krzywa cukrowa wyszła w porządku. Pomimo tego i tak zaleconą mam dietę lekkostrawną po szpitalu, a poza tym żeby nie mieć zgagi non stop muszę się pilnować.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Hej rzadko bywam ale do kogo napisać żeby dostać zaproszenie na fb ;) Łatwiej mi poprostu tam.
    Napisz do malejMyszki.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Zastanawiamy sie tez nad porodem rodzinnym, czy ktoras z Was ma taki w planach?
    No oczywiście,ze rodzinny :) raczej zadałabym pytanie czy ktoś planuje inaczej? :P Hihi ;) bo teraz to juz jest rzadkością...

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia-mamusia a nalezy to wczesniej zglosic, ze chce sie porod rodzinny? czy wystarczy w dniu porodu?
    Znam osoby ktore rodza same i nie chca aby maz czy partner byl przy porodzie, wiec to nie takie oczywiste:)
    Ja chce zeby maz byl przy porodzie ale glownie ze wzgledow bezpieczenstwa, bo to co sie teraz slyszy co sie dzieje nieraz na porodowkach to strach isc do szpitala

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos FB i grupy - może powiem kontrowersyjnie, ale dla mnie zamknięta grupa na fejsie to dużo większy dostęp do moich prywatnych danych niż na anonimowym forum.
    Dlaczego? Na swoim profilu na FB mam swoje prywatne zdjęcia, znajomych, trochę danych osobowych. Przyjęcia do ciążowej grupy na FB nie są z tego co kojarzę w żaden sposób kontrolowane, tzn kto chce - dostaje zaproszenie (?). Paradoksalnie tam więcej osób - być może przypadkowych, być może trollujących - ma dostęp do naszych danych i tożsamości.
    Także dużo bezpieczniej i bardziej komfortowo czuję się na tym "otwartym" forum, na 656 stronie jednego z setek wątków, niż w social mediach, które śledzą, namierzają i gromadzą dane osobowe. Tu sobie mogę bez obaw popisać o skurczach, bólach, obawach, planach, wiedząc że jest mała szansa że ktoś mnie tu odnajdzie ;)

Co do porodu rodzinnego i tego, co jest dziś oczywistością - znam kilka dziewczyn, które nie czułyby się komfortowo, gdyby partner zaglądał im między nogi, gdy mają 8cm rozwarcie. Gdy wyją, ryczą, są umazane w pocie, krwi, dostają pęknięcia, czy ktoś zapomni o lewatywie i dojdzie do popuszczenia - wybrały matkę czy siostrę do towarzyszenia przy porodzie, albo stwierdziły że w ostatniej fazie porodu i w trakcie parcia partner wychodzi.
    Każdego wybór indywidualny i nie dziwujmy się niczemu. Żyj i daj żyć innym :)

AgaSY, Ezia90 lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie wiadomo czy mąż zdąży na poród rodzinny, watpie w to. Poza tym sama nie jestem przekonana co do tego czy chce, zeby mąż był przy porodzie czy nie. Nie potrafie wczuc sie w sytuacje jakbym czuła sie lepiej.

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    A propos FB i grupy - może powiem kontrowersyjnie, ale dla mnie zamknięta grupa na fejsie to dużo większy dostęp do moich prywatnych danych niż na anonimowym forum.
    Dlaczego? Na swoim profilu na FB mam swoje prywatne zdjęcia, znajomych, trochę danych osobowych. Przyjęcia do ciążowej grupy na FB nie są z tego co kojarzę w żaden sposób kontrolowane, tzn kto chce - dostaje zaproszenie (?). Paradoksalnie tam więcej osób - być może przypadkowych, być może trollujących - ma dostęp do naszych danych i tożsamości.
    Także dużo bezpieczniej i bardziej komfortowo czuję się na tym "otwartym" forum, na 656 stronie jednego z setek wątków, niż w social mediach, które śledzą, namierzają i gromadzą dane osobowe. Tu sobie mogę bez obaw popisać o skurczach, bólach, obawach, planach, wiedząc że jest mała szansa że ktoś mnie tu odnajdzie ;)

Co do porodu rodzinnego i tego, co jest dziś oczywistością - znam kilka dziewczyn, które nie czułyby się komfortowo, gdyby partner zaglądał im między nogi, gdy mają 8cm rozwarcie. Gdy wyją, ryczą, są umazane w pocie, krwi, dostają pęknięcia, czy ktoś zapomni o lewatywie i dojdzie do popuszczenia - wybrały matkę czy siostrę do towarzyszenia przy porodzie, albo stwierdziły że w ostatniej fazie porodu i w trakcie parcia partner wychodzi.
    Każdego wybór indywidualny i nie dziwujmy się niczemu. Żyj i daj żyć innym :)
    Szaron co do Fb wszystko zależy jakie dane masz uzupełnione w swoim profilu, czy dodajesz zdjęcia i co udostępniasz, a już na pewno, czy profil jest otwarty/zamknięty, w sensie, czy ktoś obcy nie mający Cię w znajomych może przejrzeć wszystko, co tam masz. W ustawieniach prywatności można mocno okroić informacje, które widzą niepowołane oczy, fakt, trochę czasu może to zająć, ale ja z racji swojej pracy i niektórych ludzi, których mam w znajomych kiedyś do tego usiadłam i duża część osób, które są moimi "znajomymi" na fb może obejrzeć tylko moje zdjęcie profilowe i na tym koniec.

Inaczej sprawa wygląda jeśli chodzi o kradzież danych i monitoring aktywności na fb, czy podobnych portalach. Trzeba pamiętać, że coś, co trafiło do internetu już zawsze będzie po nim krążyć, nawet gdy to skasujemy.

A już największa głupotą jest udostępnianie postów, dzięki którymś można coś wygrać na fb - to jest dopiero kopalnia danych osobowych... A później lament, że dane zostały przekazane w nieodpowiednie miejsce, pojawiają się dziwne, niechciane reklamy, czy nawet konta zostają skradzione.

Tak czy inaczej pisanie na forum pod nickiem, który niekoniecznie musi mieć coś wspólnego z nami w rzeczywistości, z awatarem, który nas nie przedstawia jest o wiele bardziej anonimowe - przynajmniej tak mamy myśleć, bo ktoś, kto w tym siedzi to i dzięki takiemu forum może wykraść nasze dane, chociażby po adresie IP, z którego piszemy :) Ale kto by to robił, zwłaszcza na forum, gdzie kobiety piszą o upławach, nacinaniu krocza i laktatorach :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki:):)
    Co do forum to nasze jest tajne, wiec zaproszone sa tylko osoby, ktore zaprosi MalaMyszka a inni nawet go nie widzą:)
    Poród tylko z mężem:) ale jestem pewna, ze u nas to nic nie zmieni, bo poprzedni porod tylko nas zblizyl, a ja bylam taka bezsilna po nim, ze bez meza bym z toalety nie skorzystala... Ale jezeli ktos nie jest pewien, to nie ma sensu robic nic na sile, to dla mezczyzny duze przeżycie.
    Milego wieczorku Wam zycze, kopniakow tylko delikatnych:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o kocyku azurowym? Chyba jedno z lepszych rozwiązań na lato. Babciny trochę ale chyba praktyczny?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 23:44

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ma rację, nasza grupa na fb jest tajna, zaproszenia do niej otrzymują jedynie te dziewczyny, które z tego forum wyraziły na to wolę. Poza tym, w znajomych ma się tylko MałąMyszkę, więc jeśli ustawienia profilu nie dopuszczają na przeglądanie zdjęć i innych informacji przez osoby niedodane do znajomych czy nawet samyCh znajomych to tego dostępu nie ma. Owszem, to forum jest bardziej anonimowe, bo zasadniczo nie udostępniamy tutaj jakichś konkretniejsxyh danych osobowych i własnych zdjęć. Dołączenie do fb jest zupełnie dobrowolne, niektórym po prostu wygodniej korzystać tam właśnie i dzielić się informacjami i zdjęciami. Zasadniczo informacje tam udostępniane przez dziewczyny powtarzają się i tutaj, więc jak komu wygodniej :)

Jeszcze co do porodu rodzinnego: to decyzja bardzo indywidualna, moje kuzynki rodziły ze swoimi matkami, koleżanka zaś ze swoją ciotką... ja zaś sobie nie wyobrażam porodu bez mojego męża czy z inną osobą bliską, bo to właśnie mąż daje mi niesamowite poczucie bezpieczeństwa, wsparcia i wiem, że zrobi wszystko, co w jego mocy, żeby wszystko było tak jak trzeba, mam do niego bezgraniczne zaufanie. Uważam, że żadna inna osoba nie dałaby mi tego co mąż. Zresztą widział mnie już niemal w każdej sytuacji i chodzi na każdą wizytę do gin podczas ciąży, w tym uczestniczy w badaniu na fotelu, choć mówię mu, że ma stać koło głowy to różnie z tym wychodzi ;) podczas porodu będzie mi obojętne jak będę wyglądała i co on zobaczy. Znajac jego poczucie humoru, naqet jesli doszłoby do mojego wypróżnienia podczas porodu to potraktowałby to bardziej humorystycznie :) Kocha mnie taką jaką jestem. Fakt, że mój mąż należy do ludzi o mocnych nerwach, więc też w tym zakresie nie mam obaw. Mam tylko nadzieję, że uda nam się zrealizować plany o wspólnym porodzie. W każdym razie, niezdecydowanym powiem tylko, że żaden facet, którego znam nie żałował, że był przy narodzinach swojego dziecka.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie da się zaplanować obecności męża przy porodzie ze względu na pracę, bo przecież nie wiadomo, czy mały wyskoczy w terminie i jaką porę dnia, czy nocy sobie wybierze oraz ile będzie trwać cała akcja, a wolnego na zawołanie nie dostanie. Gdyby poród zgrał się z jego urlopem lub wypadł o takiej porze, że byłby po pracy to jestem bardzo na tak, aby był przy mnie. Nie jedno już widział i słyszał :) jeśli o mnie chodzi, więc na pewno nie ucieknie z sali :D
    Jak już jesteśmy w temacie porodu, to kwestia lewatywy ostatnio mnie męczy. Niewiele szpitali jeszcze ją wykonuje, a jeżeli robią to na wyraźną prośbę rodzącej.
    Trochę lipa :/ Wolałabym mieć spokojną głowę, że nie będzie niespodzianki w trakcie (i nie dlatego, że mąż byłby przy tym, ogólnie mało komfortowa to sytuacja).

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie lewatywy. U mnie w zwiazku z sytuacja porod byl inny i zadnego golenia ani lewatywy nie proponowali tylko od razu oxy i lecimy.... Ale przy skurczach partych tak sie skupilam na tym zeby sie nie wyproznic, ze nawet nie czulam bólu;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka30 ja nikomu nie zgłaszałam,teraz jest to tak popularne,ze chyba nie trzeba.No,ale to juz bys musiała dopytać w szpitalu którym chcesz rodzic ;)

Szaron a ja komuś żyć nie daje? :D nie sądze :D Napisałam,że to juz rzadkość,bo akurat ja takiej dziewczyny w moim otoczeniu osobiście nie znam,ktora w dzisiejszych czasach rodziła sama.Ale pewnie kazdy rodzi z kim chce i mnie to nie interesuje,nie sądze bym napisała cos złego.

Podpisuje sie pod wszystkimi słowami co napisała Madllene!! :*

Ja przed 1 porodem moze i miałam jakies myśli czy aby na pewno brać ze sobą Męża,ale teraz nie wyobrażam sobie inaczej,wiem ze to była najlepsza decyzja i poród bardzo nas zbliżył,wpłynął tylko i wyłącznie na plus na nasz związek.Moj Mąż tez b.zadowolony,miał okazje to wszystko przeżyć i mowil,ze bedzie polecał każdemu facetowi,co by go pytał o opinie ;) Emocje nie do opisania.Moj Mąż małego przytulił pierwszy ode mnie :) A w krocze nikt nie każe facetowi zaglądać :D Mój stał od strony mojej głowy,tak juz przed porodem ustaliliśmy bym czuła sie komfortowo.Mąż dzieki temu ze był przy porodzie b.docenil mnie,mój wysiłek i cud narodzin,bardzo mi dziekowal,ze to wszystko przeżyłam zeby dać mu syna :) I mowil ze nauczy synka szacunku do matki ;)

Co do FB to ja nie bede ukrywać,ze mi sie tam podoba bardziej i dziekuje Dziewczyna ze tam są i ze taka propozycja padła :* Dla mnie tam jest intymniej kazdy pisze pod swoim imieniem i nazwiskiem,a nie wymyślonym nickiem i zdjęciem z neta :D Nie ma dzieki temu przypadkowych osób,podczytujacych ,trollujacych itp bo grupa jest tajna wiec nikt nic nie widzi.Sa tylko dziewczyny z tego forum zatwierdzone przez Mała Myszkę :) Są zdjecia i jest super!A najlepsze dopiero przed nami,jak zaczną się porody :D zdjecia maluszków,pózniej ze spacerów itp tu tego pewnie nie bedzie bo raczej mało znajdzie sie chętnych do wrzucania zdjecia swojego dziecka na takie forum.
    Ja po zajściu w ciąże sie zastanawiałam czy w ogóle sie zapisywać na takie forum,czy jest mi to potrzebne przy 2 ciąży,czy to nie strata czasu.A teraz bardzo sie cieszę i wiem ze to była super decyzja!!!

Merida86 lubi tę wiadomość

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Hej rzadko bywam ale do kogo napisać żeby dostać zaproszenie na fb ;) Łatwiej mi poprostu tam.
    Wyslij mi na priv link do profilu na fb

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Kochane!!!!! Bawcie się i świętujcie!!!!!

Coś faktycznie tu cicho się zrobiło. Ale kto jak nie my za chwilę nadrobi zaległości i będzie kolejne 5-10 stron do czytania

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nasza pierwsza stronka wygląda? Już wszystkie mamy przypisanego ktosia?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara i gracja nie ma ktosiulka, a tak już wszystkie czekamy...
    12-15 tygodni i będzie się działo hehehehehehe

My jutro prawdopodobnie będziemy w Koszalinie, jak tylko mały będzie się lepiej czuł, bo ma taki katar, że się wręcz dusi... :-(

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 25 tydzień
    Data porodu:
    8 czerwca 2017
    (pozostało 92 dni)

Robi się poważniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:40

ataeb, Marisa, Madllene, ahisma, annamaria83, aaagaaa89, LaRa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Data porodu:
    16 czerwca 2017
    (pozostało 100 dni)

O matko! U nas imprezka dzisiaj: studniówka i dzień kobiet w jednym:) Ale widzę MałaMyszko po Twoim wpisie, że jeszcze kilka dni i będzie 3 trymestr. To faktycznie brzmi poważnie...

małaMyszka, Marisa, Madllene, ahisma, annamaria83 lubią tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zostaliśmy znów sami - mąż wrócił po urlopie do pracy... wiecie to jest głupie, ale po szpitalu przywiązałam się do niego jak małe dziecko do matki :) w sumie może ta relacja tak naprawdę wyglądała, bo zazwyczaj to on robił mi śniadania, obiady, kolacje, wyciągał na spacer :D będzie wspaniałym ojcem.

Dzisiaj w planach mam fryzjera, muszę podciąć włosy, bo już pod łopatki mi sięgają i niestety wymagają zbyt dużego wysiłku przy myciu, rozczesywaniu, suszeniu. Myślę że długość do obojczyka wystarczy :) na krótsze na razie się nie zdecyduję, bo optycznie dłuższe wyszczuplają twarz, ale teraz robię wszystko żeby nie wyglądać jak kulka :)

Dzisiaj u nas zimno, 5 stopni i zachmurzenie :( nie chce się wychodzić z domu. Dziwnie się czuję, że tak właściwie to mogłabym leżeć w łóżku i nic nie robić, oglądać tv... chyba trochę poprasuję:)

Z okazji naszego Dnia życzę Wam Dziewczyny wszystkiego najlepszego, obyśmy się spełniły w nowej roli matek jednego lub większej ilości dzieciaczków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:32

Merida86 lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ