Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo???
-
Gracjanna wiesz z tymi studentami to jest troche tak ze oni muszą gdzieś sie tego nauczyć. Sama konczyłam kierunek związany ze służba zdrowia i miałam zajecia i praktyki w szpitalu, no innej rady na to nie ma jak chcemy mieć dobrych specjalistow, gdzies sie uczyc muszą. Przy moim pierwszym porodzie też miałam dwie studentki polożnictwa i to właśnie z tych pierwszych roczników. Wcale to nie przeszkadzało Pozatym jeśli szpital jest kliniczny to musimy sie z tym liczyć
-
Hej mamuśki,
Dzis wizytuje i mam nadzieje dowiedzieć sie juz na 100% kto u mnie mieszka. No i ciekawa jestem wagi, bo rozbieżności u nas widzę sa dosyć duże.
Co do porodu rodzinnego to nie chciałam mieć męża przy sobie. Nie wiem czemu, moze zeby go nie przestraszyć? I tak skończyło sie cc, wiec sprawa sama sie rozwikłała.
U mnie w szpitalu lewatywę robią na życzenie. Nie widzę w tym nic strasznego a skoro rodząca ma mieć lepszy komfort, to czemu nie? I fakt ze warto,zrobic nawet przed cc, bo po leżeniu jest problem z 2-jak i wrazenie jakby wszystko miło pęknąć. Wiec moze teraz sie zdecyduje. Albo zrobię sobie w domu.
Co do studentów, to raczej bym sie nie zgodziła. Raczej na bank nie. Tzn przy porodzie SN, bo przy cc, to mi lotto.
Aaaaaa, moze to bol rozchodzacego sie spojenia? (Wiem ze ciagle o tym pisze ale przeżyłam to w poprzedniej ciąży i wiem ze było mega cieżko) teraz po dłuższym spacerze czy aktywności rownież mnie boli, czuje pieczenie, ucisk.
W razie gdyby nie było poprawy musiałabyś otrzymać od gina skierowanie do ortopedy. Tam zrobią ci usg i sprawdza stan spojenia.
Miłego dnia , 100 dniówki nam sie sypia miłego balowania -
Gracjanna wrote:Odnośnie forum to DOKŁadnie! Szczerze powiem, ze jak ktoś dolaczanto sprawdzam tylko skąd jest aby orientacyjnie wiedzieć i nigdy żadnej nie.przegladalm zdjęć. Nawet nie wiem kto ma dostępne a kto nie.
Ania a wyobrażasz sobie ze sporo dzieci się rodzi już w 7 miesiącu??? Oby nasze czekały do terminu
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
nick nieaktualny
-
aaagaaa89 wrote:Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo???
Ja mam już tak od jakichś 3 tygodni, dokładnie tak jak opisujesz - z lewej strony boli mnie dużo bardziej, takie właśnie ciągnięcie i palenie. Nasila się też po baraszkowaniu i w nocy - jak chcę się przewrócić na drugą stronę lub wstać do kibelka. Wtedy muszę dużo pomagać sobie rękami (dźwigać cały ciężar ciała), bo inaczej nie dałbym rady się przekręcić.
W przeciwieństwie do LaRy długie spacery mi pomagają. Jak jestem aktywna w ciągu dnia to prawie tego nie czuję (chyba że przy kucaniu) i w nocy jest dużo lepiej. A jak mam lenia i siedzę cały dzień w domu to wtedy w nocy masakra, mąż musi pomagać mi wstać z łóżka/kanapy.
Jutro mam wizytę z położną to na pewno zapytam. -
Czesc kochane
Ja ciagle wnie biegu
Kupilam wczoraj od znajomej wozek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e50250f4c61a.png
Dalam 250 zl jak myslicie fajny ?
Co tydzien mam gdzies wizyty , tu gin , tu ddentysta tu cos tam i czas leci
Maly w brzuchu szalejeDeedee87, nitta32, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni
Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło... -
Lila26 wrote:Czesc kochane
Ja ciagle wnie biegu
Maly w brzuchu szaleje
Jak za 250zł to wydaje się być naprawdę fajny Ja kupiłam za 550 zł i jestem bardzo zadowolona, że zaoszczędziłam sporo kasy -
Lila26 wrote:Czesc kochane
Ja ciagle wnie biegu
Maly w brzuchu szaleje
A my właśnie jedziemy na wizyty Ale jestem ciekawa ile waży nasz mały wielkolud no i czy uda nam sie go w koncu podejrzec w 3D Trzymajcie za to kciuki Plisss No i prosimy o kciukaski za powodzenie samej wizyty Aby wszystko bylo OK
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
No zero dziur , przetarc , tako to tez dobra firma a gondole , spacerowke idzie obracac w dwie strony , jest fajnie zabudowany ze nigdzie nie bedzie wialo , bo corka ma inny i tam zapiecia sa na napy i duzo otworow przez które wieje. No i kola skretne można blokowac jak bedzie mi niewygodnie , tez nie chcialam nowego kupować bo to za duzo pieniędzy a jednak teraz sporo zaoszczedzilam i moge wydać na ubranka.
-
aaagaaa89 wrote:100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni
Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło...
Ja bym nie ryzykowała. W ogóle czytałam żeby w czasie ciąży nie przykładać nic w okolicę brzucha/pleców/krocza ciepłego, tzn ani termoforu, ani koca elektrycznego, itp. Mi trochę pomaga ciepła kąpiel, ale staram się nie siedzieć we wannie za długo i zawsze mierzę temperaturę termometrem żeby nie przegiąć.
Na angielskich forach jest mnóstwo tematów na ten temat i dziewczyny robią wręcz odwrotnie - ochładzają to. Nawet na jakiejś medycznej stronie czytałam że na mocny ból zalecane są okłady z LODU przez 5 min... Nie wyobrażam sobie przykładać tam kostki lodu, chyba bałabym się że dostanę zapalenia pęcherza, cewki moczowej lub czego innego. Jutro napiszę co mi w przychodni poradziliWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 18:35
aaagaaa89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziołszki
Lila26, gdybym ja kupowała wózek i trafiłby mi się Tako za taką kasę to na pewno bym brała, świetny zakup . Ale u nas dziadek się uparł, że kupi nowy wózek pierwszemu wnukowi. No i kupił, wczoraj odebraliśmy. Dzielę się opinią, bo kilka z Was zastanawiało się nad Roanem:
Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey
Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy .
Ogólnie jestem mega zadowolona . Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień . Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Szaron Ty chyba pisałaś, że oboje z mężem jesteście wysocy i potrzebujecie wysokiego wózka. Myślę, że ten by Wam pasował, rączka ma chyba 6 ustawień wysokości, ta na zdjęciu to druga od dołu, dla mnie idealna . Sama gondola i spacerówka są dość wysoko instalowane, ale dla mnie to mega pozytyw, bo nie będzie trzeba kręgosłupa męczyć . Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie . Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam .ahisma, Ezia90, ines., Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSy śliczny wózek Oglądałam go też i faktycznie ta regulowana rączka jest super.
My w efekcie kupiliśmy używany XLander Xmove, bo i tanio wyszło od koleżanki, i ma super pancerne koła i amortyzatory.
Jeszcze BARDZO mnie kusi kupno samego stelaża używanego do Stokke Xplory, który jest bardzo leciutki, kompaktowy i ma regulowaną wysokość ustawienia gondoli czy fotelika samochodowego - może być wysoko i osoba 180 cm nie musi się bardzo schylać do dziecka Śliczności, ale dość drogie - sam stelaż używka za ok. 800-1000 zł.
Bardziej z myślą pod wsadzeniem stelaża do bagażnika samochodowego, tak żeby był na zakupy i gotowy do wpięcia do niego fotelika samochodowego... Jeszcze myślę czy na pewno potrzebuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:01
-
U nas jak tylko mąż wózek złożył w domu to nasza kotka momentalnie wskoczyła do gondoli i nie chciała jej opuścić. Syn trochę ją powoził i spała w niej ze 3 godziny. Potem wózek poszedł z powrotem w części i do piwnicy. Tez kupiliśmy używany. Spacerówka nawet nie rozpakowana i z metkami, bo ponoć dla teściowej był za ciężki do znoszenia po schodach. Mamy windę dla wózków na schodach wiec się tym nie przejmuję, a prowadzi się naprawdę super.
Madllene lubi tę wiadomość