X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo??? :-(

c55frjjgoufy31i7.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wiesz z tymi studentami to jest troche tak ze oni muszą gdzieś sie tego nauczyć. Sama konczyłam kierunek związany ze służba zdrowia i miałam zajecia i praktyki w szpitalu, no innej rady na to nie ma jak chcemy mieć dobrych specjalistow, gdzies sie uczyc muszą. Przy moim pierwszym porodzie też miałam dwie studentki polożnictwa i to właśnie z tych pierwszych roczników. Wcale to nie przeszkadzało :) Pozatym jeśli szpital jest kliniczny to musimy sie z tym liczyć :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,

Dzis wizytuje i mam nadzieje dowiedzieć sie juz na 100% kto u mnie mieszka. No i ciekawa jestem wagi, bo rozbieżności u nas widzę sa dosyć duże.

Co do porodu rodzinnego to nie chciałam mieć męża przy sobie. Nie wiem czemu, moze zeby go nie przestraszyć? I tak skończyło sie cc, wiec sprawa sama sie rozwikłała.
    U mnie w szpitalu lewatywę robią na życzenie. Nie widzę w tym nic strasznego a skoro rodząca ma mieć lepszy komfort, to czemu nie? I fakt ze warto,zrobic nawet przed cc, bo po leżeniu jest problem z 2-jak i wrazenie jakby wszystko miło pęknąć. Wiec moze teraz sie zdecyduje. Albo zrobię sobie w domu.

Co do studentów, to raczej bym sie nie zgodziła. Raczej na bank nie. Tzn przy porodzie SN, bo przy cc, to mi lotto.

Aaaaaa, moze to bol rozchodzacego sie spojenia? (Wiem ze ciagle o tym pisze ale przeżyłam to w poprzedniej ciąży i wiem ze było mega cieżko) teraz po dłuższym spacerze czy aktywności rownież mnie boli, czuje pieczenie, ucisk.
    W razie gdyby nie było poprawy musiałabyś otrzymać od gina skierowanie do ortopedy. Tam zrobią ci usg i sprawdza stan spojenia.

Miłego dnia , 100 dniówki nam sie sypia :) miłego balowania :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Odnośnie forum to DOKŁadnie! Szczerze powiem, ze jak ktoś dolaczanto sprawdzam tylko skąd jest aby orientacyjnie wiedzieć i nigdy żadnej nie.przegladalm zdjęć. Nawet nie wiem kto ma dostępne a kto nie.

Ania a wyobrażasz sobie ze sporo dzieci się rodzi już w 7 miesiącu??? Oby nasze czekały do terminu :)
    Nawet nie chce o tym myślec Porod w czerwcu ewentualnie koniec maja i niech moj syn nie bierze innego scenariusza pod uwage Choc coraz czesciej mysle o tym co by bylo jakbym nagle dostala skurczy i by sie zaczal porod Przeraza mnie to Aaaaaaaa Boje sie

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 - Kwota, którą widzisz 1208,13zł jest podana brutto. Musisz sobie odliczyć 18%

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    a za jaki okres miałas zwolnienie ostanie?

od 2.2 do 23.02 czyli za okres 3 tygodni

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 12:48

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo??? :-(

Ja mam już tak od jakichś 3 tygodni, dokładnie tak jak opisujesz - z lewej strony boli mnie dużo bardziej, takie właśnie ciągnięcie i palenie. Nasila się też po baraszkowaniu i w nocy - jak chcę się przewrócić na drugą stronę lub wstać do kibelka. Wtedy muszę dużo pomagać sobie rękami (dźwigać cały ciężar ciała), bo inaczej nie dałbym rady się przekręcić.

W przeciwieństwie do LaRy długie spacery mi pomagają. Jak jestem aktywna w ciągu dnia to prawie tego nie czuję (chyba że przy kucaniu) i w nocy jest dużo lepiej. A jak mam lenia i siedzę cały dzień w domu to wtedy w nocy masakra, mąż musi pomagać mi wstać z łóżka/kanapy.

Jutro mam wizytę z położną to na pewno zapytam.

9f7janlii84l7liv.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu
    Kupilam wczoraj od znajomej wozek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e50250f4c61a.png

Dalam 250 zl jak myslicie fajny ?
    Co tydzien mam gdzies wizyty , tu gin , tu ddentysta tu cos tam i czas leci

Maly w brzuchu szaleje :)

Deedee87, nitta32, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni :(

Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło...

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu

Jak za 250zł to wydaje się być naprawdę fajny :) Ja kupiłam za 550 zł i jestem bardzo zadowolona, że zaoszczędziłam sporo kasy :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu

Lila bardzo ładny wózek :-D

A my właśnie jedziemy na wizyty Ale jestem ciekawa ile waży nasz mały wielkolud ;-) no i czy uda nam sie go w koncu podejrzec w 3D Trzymajcie za to kciuki Plisss No i prosimy o kciukaski za powodzenie samej wizyty Aby wszystko bylo OK

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zero dziur , przetarc , tako to tez dobra firma a gondole , spacerowke idzie obracac w dwie strony , jest fajnie zabudowany ze nigdzie nie bedzie wialo , bo corka ma inny i tam zapiecia sa na napy i duzo otworow przez które wieje. No i kola skretne można blokowac jak bedzie mi niewygodnie , tez nie chcialam nowego kupować bo to za duzo pieniędzy a jednak teraz sporo zaoszczedzilam i moge wydać na ubranka.

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 Fajny wozek i to jeszcze za przystepna cene :) Mam wypatrzony podobny tylko inny kolor. Tez raczej kupimy używany :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni :(

Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło...

Ja bym nie ryzykowała. W ogóle czytałam żeby w czasie ciąży nie przykładać nic w okolicę brzucha/pleców/krocza ciepłego, tzn ani termoforu, ani koca elektrycznego, itp. Mi trochę pomaga ciepła kąpiel, ale staram się nie siedzieć we wannie za długo i zawsze mierzę temperaturę termometrem żeby nie przegiąć.

Na angielskich forach jest mnóstwo tematów na ten temat i dziewczyny robią wręcz odwrotnie - ochładzają to. Nawet na jakiejś medycznej stronie czytałam że na mocny ból zalecane są okłady z LODU przez 5 min... Nie wyobrażam sobie przykładać tam kostki lodu, chyba bałabym się że dostanę zapalenia pęcherza, cewki moczowej lub czego innego. Jutro napiszę co mi w przychodni poradzili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 18:35

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

9f7janlii84l7liv.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołszki :)

Lila26, gdybym ja kupowała wózek i trafiłby mi się Tako za taką kasę to na pewno bym brała, świetny zakup :). Ale u nas dziadek się uparł, że kupi nowy wózek pierwszemu wnukowi. No i kupił, wczoraj odebraliśmy. Dzielę się opinią, bo kilka z Was zastanawiało się nad Roanem:

ca45d78f5ddc9c72med.jpg

Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey :)

f49c54a1449a6bd5med.jpg

Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy :).

Ogólnie jestem mega zadowolona :). Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień :P. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Szaron Ty chyba pisałaś, że oboje z mężem jesteście wysocy i potrzebujecie wysokiego wózka. Myślę, że ten by Wam pasował, rączka ma chyba 6 ustawień wysokości, ta na zdjęciu to druga od dołu, dla mnie idealna :). Sama gondola i spacerówka są dość wysoko instalowane, ale dla mnie to mega pozytyw, bo nie będzie trzeba kręgosłupa męczyć :). Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie :). Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam :).

ahisma, Ezia90, ines., Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy śliczny wózek :) Oglądałam go też i faktycznie ta regulowana rączka jest super.

My w efekcie kupiliśmy używany XLander Xmove, bo i tanio wyszło od koleżanki, i ma super pancerne koła i amortyzatory.

Jeszcze BARDZO mnie kusi kupno samego stelaża używanego do Stokke Xplory, który jest bardzo leciutki, kompaktowy i ma regulowaną wysokość ustawienia gondoli czy fotelika samochodowego - może być wysoko i osoba 180 cm nie musi się bardzo schylać do dziecka ;) Śliczności, ale dość drogie - sam stelaż używka za ok. 800-1000 zł.

Bardziej z myślą pod wsadzeniem stelaża do bagażnika samochodowego, tak żeby był na zakupy i gotowy do wpięcia do niego fotelika samochodowego... Jeszcze myślę czy na pewno potrzebuję.

stokke-xplory-czarny-melanz-v4-z-standardowe-spacerowki-warmiany-sprzedam-219574132.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:01

tb7382c324e9cpbx.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy też jeździłam pierwszego dnia po domu :D

AgaSY lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale kosmicznie wygląda :). My na pewno kupimy jakąś lżejszą spacerówkę jak dzidek będzie większy, ta jest idealna dla takiego maluszka :)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak tylko mąż wózek złożył w domu to nasza kotka momentalnie wskoczyła do gondoli i nie chciała jej opuścić. Syn trochę ją powoził i spała w niej ze 3 godziny. Potem wózek poszedł z powrotem w części i do piwnicy. Tez kupiliśmy używany. Spacerówka nawet nie rozpakowana i z metkami, bo ponoć dla teściowej był za ciężki do znoszenia po schodach. Mamy windę dla wózków na schodach wiec się tym nie przejmuję, a prowadzi się naprawdę super.

Madllene lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ