Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo??? :-(

c55frjjgoufy31i7.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wiesz z tymi studentami to jest troche tak ze oni muszą gdzieś sie tego nauczyć. Sama konczyłam kierunek związany ze służba zdrowia i miałam zajecia i praktyki w szpitalu, no innej rady na to nie ma jak chcemy mieć dobrych specjalistow, gdzies sie uczyc muszą. Przy moim pierwszym porodzie też miałam dwie studentki polożnictwa i to właśnie z tych pierwszych roczników. Wcale to nie przeszkadzało :) Pozatym jeśli szpital jest kliniczny to musimy sie z tym liczyć :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,

Dzis wizytuje i mam nadzieje dowiedzieć sie juz na 100% kto u mnie mieszka. No i ciekawa jestem wagi, bo rozbieżności u nas widzę sa dosyć duże.

Co do porodu rodzinnego to nie chciałam mieć męża przy sobie. Nie wiem czemu, moze zeby go nie przestraszyć? I tak skończyło sie cc, wiec sprawa sama sie rozwikłała.
    U mnie w szpitalu lewatywę robią na życzenie. Nie widzę w tym nic strasznego a skoro rodząca ma mieć lepszy komfort, to czemu nie? I fakt ze warto,zrobic nawet przed cc, bo po leżeniu jest problem z 2-jak i wrazenie jakby wszystko miło pęknąć. Wiec moze teraz sie zdecyduje. Albo zrobię sobie w domu.

Co do studentów, to raczej bym sie nie zgodziła. Raczej na bank nie. Tzn przy porodzie SN, bo przy cc, to mi lotto.

Aaaaaa, moze to bol rozchodzacego sie spojenia? (Wiem ze ciagle o tym pisze ale przeżyłam to w poprzedniej ciąży i wiem ze było mega cieżko) teraz po dłuższym spacerze czy aktywności rownież mnie boli, czuje pieczenie, ucisk.
    W razie gdyby nie było poprawy musiałabyś otrzymać od gina skierowanie do ortopedy. Tam zrobią ci usg i sprawdza stan spojenia.

Miłego dnia , 100 dniówki nam sie sypia :) miłego balowania :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Odnośnie forum to DOKŁadnie! Szczerze powiem, ze jak ktoś dolaczanto sprawdzam tylko skąd jest aby orientacyjnie wiedzieć i nigdy żadnej nie.przegladalm zdjęć. Nawet nie wiem kto ma dostępne a kto nie.

Ania a wyobrażasz sobie ze sporo dzieci się rodzi już w 7 miesiącu??? Oby nasze czekały do terminu :)
    Nawet nie chce o tym myślec Porod w czerwcu ewentualnie koniec maja i niech moj syn nie bierze innego scenariusza pod uwage Choc coraz czesciej mysle o tym co by bylo jakbym nagle dostala skurczy i by sie zaczal porod Przeraza mnie to Aaaaaaaa Boje sie

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 - Kwota, którą widzisz 1208,13zł jest podana brutto. Musisz sobie odliczyć 18%

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    a za jaki okres miałas zwolnienie ostanie?

od 2.2 do 23.02 czyli za okres 3 tygodni

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 12:48

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Dziewczyny nie moge spac tak mnie boli w kroku, z jednej strony mocniej mnie ciagnie az tak jakby pali. Lekko noga porusze i czuje. Wy tez tak macie? Co mam robic? Leciec jutro do lekarza? Bylam we wtorek,ale wtedy jeszcze lekko pobolewalo...a dzis to juz masakra, a pozwolilam sobie jeszcze z mezem w dzien kobiet na baraszkowanie, moze to pogorszylo??? :-(

Ja mam już tak od jakichś 3 tygodni, dokładnie tak jak opisujesz - z lewej strony boli mnie dużo bardziej, takie właśnie ciągnięcie i palenie. Nasila się też po baraszkowaniu i w nocy - jak chcę się przewrócić na drugą stronę lub wstać do kibelka. Wtedy muszę dużo pomagać sobie rękami (dźwigać cały ciężar ciała), bo inaczej nie dałbym rady się przekręcić.

W przeciwieństwie do LaRy długie spacery mi pomagają. Jak jestem aktywna w ciągu dnia to prawie tego nie czuję (chyba że przy kucaniu) i w nocy jest dużo lepiej. A jak mam lenia i siedzę cały dzień w domu to wtedy w nocy masakra, mąż musi pomagać mi wstać z łóżka/kanapy.

Jutro mam wizytę z położną to na pewno zapytam.

9f7janlii84l7liv.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu
    Kupilam wczoraj od znajomej wozek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e50250f4c61a.png

Dalam 250 zl jak myslicie fajny ?
    Co tydzien mam gdzies wizyty , tu gin , tu ddentysta tu cos tam i czas leci

Maly w brzuchu szaleje :)

Deedee87, nitta32, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni :(

Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło...

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu

Jak za 250zł to wydaje się być naprawdę fajny :) Ja kupiłam za 550 zł i jestem bardzo zadowolona, że zaoszczędziłam sporo kasy :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane
    Ja ciagle wnie biegu

Lila bardzo ładny wózek :-D

A my właśnie jedziemy na wizyty Ale jestem ciekawa ile waży nasz mały wielkolud ;-) no i czy uda nam sie go w koncu podejrzec w 3D Trzymajcie za to kciuki Plisss No i prosimy o kciukaski za powodzenie samej wizyty Aby wszystko bylo OK

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zero dziur , przetarc , tako to tez dobra firma a gondole , spacerowke idzie obracac w dwie strony , jest fajnie zabudowany ze nigdzie nie bedzie wialo , bo corka ma inny i tam zapiecia sa na napy i duzo otworow przez które wieje. No i kola skretne można blokowac jak bedzie mi niewygodnie , tez nie chcialam nowego kupować bo to za duzo pieniędzy a jednak teraz sporo zaoszczedzilam i moge wydać na ubranka.

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 Fajny wozek i to jeszcze za przystepna cene :) Mam wypatrzony podobny tylko inny kolor. Tez raczej kupimy używany :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    100noga - dziękuję Ci bardzo. Ja chyba i tak w poniedziałek przejdę się do lekarza, żeby coś na to zaradził i mnie jakoś uspokoił. No nie wyobrażam sobie chodzić z tym bólem jeszcze te 100 dni :(

Myślałaś, żeby na przykład wygrzać to termoforem? Nie wiem czy można tam przykładać, pewnie trochę by ulżyło...

Ja bym nie ryzykowała. W ogóle czytałam żeby w czasie ciąży nie przykładać nic w okolicę brzucha/pleców/krocza ciepłego, tzn ani termoforu, ani koca elektrycznego, itp. Mi trochę pomaga ciepła kąpiel, ale staram się nie siedzieć we wannie za długo i zawsze mierzę temperaturę termometrem żeby nie przegiąć.

Na angielskich forach jest mnóstwo tematów na ten temat i dziewczyny robią wręcz odwrotnie - ochładzają to. Nawet na jakiejś medycznej stronie czytałam że na mocny ból zalecane są okłady z LODU przez 5 min... Nie wyobrażam sobie przykładać tam kostki lodu, chyba bałabym się że dostanę zapalenia pęcherza, cewki moczowej lub czego innego. Jutro napiszę co mi w przychodni poradzili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 18:35

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

9f7janlii84l7liv.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołszki :)

Lila26, gdybym ja kupowała wózek i trafiłby mi się Tako za taką kasę to na pewno bym brała, świetny zakup :). Ale u nas dziadek się uparł, że kupi nowy wózek pierwszemu wnukowi. No i kupił, wczoraj odebraliśmy. Dzielę się opinią, bo kilka z Was zastanawiało się nad Roanem:

ca45d78f5ddc9c72med.jpg

Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey :)

f49c54a1449a6bd5med.jpg

Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy :).

Ogólnie jestem mega zadowolona :). Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień :P. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Szaron Ty chyba pisałaś, że oboje z mężem jesteście wysocy i potrzebujecie wysokiego wózka. Myślę, że ten by Wam pasował, rączka ma chyba 6 ustawień wysokości, ta na zdjęciu to druga od dołu, dla mnie idealna :). Sama gondola i spacerówka są dość wysoko instalowane, ale dla mnie to mega pozytyw, bo nie będzie trzeba kręgosłupa męczyć :). Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie :). Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam :).

ahisma, Ezia90, ines., Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy śliczny wózek :) Oglądałam go też i faktycznie ta regulowana rączka jest super.

My w efekcie kupiliśmy używany XLander Xmove, bo i tanio wyszło od koleżanki, i ma super pancerne koła i amortyzatory.

Jeszcze BARDZO mnie kusi kupno samego stelaża używanego do Stokke Xplory, który jest bardzo leciutki, kompaktowy i ma regulowaną wysokość ustawienia gondoli czy fotelika samochodowego - może być wysoko i osoba 180 cm nie musi się bardzo schylać do dziecka ;) Śliczności, ale dość drogie - sam stelaż używka za ok. 800-1000 zł.

Bardziej z myślą pod wsadzeniem stelaża do bagażnika samochodowego, tak żeby był na zakupy i gotowy do wpięcia do niego fotelika samochodowego... Jeszcze myślę czy na pewno potrzebuję.

stokke-xplory-czarny-melanz-v4-z-standardowe-spacerowki-warmiany-sprzedam-219574132.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:01

tb7382c324e9cpbx.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy też jeździłam pierwszego dnia po domu :D

AgaSY lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale kosmicznie wygląda :). My na pewno kupimy jakąś lżejszą spacerówkę jak dzidek będzie większy, ta jest idealna dla takiego maluszka :)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak tylko mąż wózek złożył w domu to nasza kotka momentalnie wskoczyła do gondoli i nie chciała jej opuścić. Syn trochę ją powoził i spała w niej ze 3 godziny. Potem wózek poszedł z powrotem w części i do piwnicy. Tez kupiliśmy używany. Spacerówka nawet nie rozpakowana i z metkami, bo ponoć dla teściowej był za ciężki do znoszenia po schodach. Mamy windę dla wózków na schodach wiec się tym nie przejmuję, a prowadzi się naprawdę super.

Madllene lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ