Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Ja w ciązy z Emmą miałam ogromne problemy i stres, pracodawca mnie szantażował, utrudniał załatwienie macierzyńskiego, ja to zgłaszałam do instytucji i oskarżyłam go o mobbing... fakt, wygrałam, koleś pożałował a ja dostałam macierzyński... tego nie unikniemy, takiego stresu...
Ale siedzieć i w zdrowej ciąży snuć w głowie scenariusze jak to beta spada, jak to się dziecko nie rozwija, jak to serce nie bije...
Głowa do góry...
Co do urlopu, ze nie dostaniesz...niefajnie.. nie wiem jakie masz stosunki w pracy ale moje np. nie były zbyt fajne i ja już im w drogę nie wchodzę... -
SusannaDean wrote:Ano dokładnie aż się słuchać takich osób nie chcę....
Głowa do góry...
Co do urlopu, ze nie dostaniesz...niefajnie.. nie wiem jakie masz stosunki w pracy ale moje np. nie były zbyt fajne i ja już im w drogę nie wchodzę...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:pracuje na poczcie w niepełnym wymiarze czasu , i akurat teraz mierzymy obciążenie praca ;/ , musiałam sobie teraz wybrać ze zaszłam w ciąże i chciałąm sobie odpocząć, najszybciej urlop dostane od 8 listopada
to tylko miesiąc, szybko zleci
-
Totoja wrote:A myslalas by isc na l4 odrazu??czy cos konkretnego tezyma Cie w pracy?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Bo wiesz co ja na Twoim miejscu bym sie tak nie meczyla. Kazdy lekaz wystawi Ci l4. Nie wiem co robisz na poczcie ale ja pracowalam w okienku i na ekspedycji i pot sie lal po tylku. Masakra byla. No tak obciazenie to takie wazne. Tylko zawsze mnie dziwi ze mierza w miesiace mniej ciezkie, mogli we wrzesniu pomierzyc.
-
s1985 wrote:3ma mnie to że mogą mi eteat zwiększyć jak dobrze pójdzie, więc zagryze zeby i jak bede teraz na wizycie wezme tylko zaswiadczenie ze jestem w ciązy
No mam nadzieje ze tak zrobia ale kurcze boje sie, ze jak dostana zaswiadczenie o ciazy to sie wypna.
-
Totoja wrote:Bo wiesz co ja na Twoim miejscu bym sie tak nie meczyla. Kazdy lekaz wystawi Ci l4. Nie wiem co robisz na poczcie ale ja pracowalam w okienku i na ekspedycji i pot sie lal po tylku. Masakra byla. No tak obciazenie to takie wazne. Tylko zawsze mnie dziwi ze mierza w miesiace mniej ciezkie, mogli we wrzesniu pomierzyc.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Totoja wrote:No mam nadzieje ze tak zrobia ale kurcze boje sie, ze jak dostana zaswiadczenie o ciazy to sie wypna.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Beta potwierdzona przyrost prawidłowy
12dpo - 188 (8dpt)
14dpo - 552 (10dpt)
Plamienie a raczej brudzenie ustaje, fasola się musiała dobrze rozgoscićPianistka, s1985, Totoja, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do zachcianek i objadania się:
Niestety teorie, że ciężarna ma jeść co chce, ile chce i tak często jak chce nie sa już aktualne. Teraz sa prowadzone intensywne badania nad wpływem diety matki na zdrowie nie tylko noworodka, ale potomstwa w całym życiu, również dorosłym. Niestety najgorzej wypada dieta wysokocukrowa, choć wysokotłuszczowa też nie jest bez grzechu. Dieta matki może zwiększać obciążenie dziecka predyspozycjami do nie tylko otyłości, ale tez cukrzycy, chorób sercowo-naczyniowych, depresji...
Wiec dziewczyny jeśli zachcianki to tylko zdrowe i dieta zbilansowana.
W necie dużo można poczytać na ten temat, jak odżywiać się w ciąży.LaRa lubi tę wiadomość
-
Hej. Nieśmiało dołączam. .. Dzis test wyszedl pozytywny. Jutro ide na bete i proge. Poki co jestem przerażona bo sobie powołałam z alko w tam tygodniu. Czlowiek jest glupi... Przyzwyczailam sie do mysli ze ciagle sie nie udaje.... I tym razem tez tak myslalam. A dzis mnie podkusilo no i pokazala sie po chwili krecha. I to z popoludniowego moczu.
SusannaDean, Pianistka, pingui, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysandri_1 wrote:Hej. Nieśmiało dołączam. .. Dzis test wyszedl pozytywny. Jutro ide na bete i proge. Poki co jestem przerażona bo sobie powołałam z alko w tam tygodniu. Czlowiek jest glupi... Przyzwyczailam sie do mysli ze ciagle sie nie udaje.... I tym razem tez tak myslalam. A dzis mnie podkusilo no i pokazala sie po chwili krecha. I to z popoludniowego moczu.
-
sandri_1 wrote:Hej. Nieśmiało dołączam. .. Dzis test wyszedl pozytywny. Jutro ide na bete i proge. Poki co jestem przerażona bo sobie powołałam z alko w tam tygodniu. Czlowiek jest glupi... Przyzwyczailam sie do mysli ze ciagle sie nie udaje.... I tym razem tez tak myslalam. A dzis mnie podkusilo no i pokazala sie po chwili krecha. I to z popoludniowego moczu.
heeej! dobrze Cię tu "widzieć "
alko się nie stresuj, dopiero potem dzidziuś jest z Tobą połączony powodzenia -
nick nieaktualnypingui wrote:I ja dałam się ponieść i zrobiłam dziś beta hcg, choć sobie obiecywałam, że nie będę. Potem z drżącym sercem czekałam na wynik w necie i żałowałam ze sobie to zafundowałam. Potem jednak się ucieszyłam bo dziś 18 dpo i wynik 493,9 uffff.
-
Ja umieram... od weekendu czuję się fatalnie, wszystko śmierdzi, nic mi nie smakuje, wszystko mi cofa, mam uczucie ciągłego zamulenia. Kawy już nie piję, nie mogę patrzeć ani nawet powachac.
Byle do końca 1 Ttrymestru, bo ciężko odpocząć przy maluchy w domu. Padam na pysk