X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja w ciązy z Emmą miałam ogromne problemy i stres, pracodawca mnie szantażował, utrudniał załatwienie macierzyńskiego, ja to zgłaszałam do instytucji i oskarżyłam go o mobbing... fakt, wygrałam, koleś pożałował a ja dostałam macierzyński... tego nie unikniemy, takiego stresu...
    Ale siedzieć i w zdrowej ciąży snuć w głowie scenariusze jak to beta spada, jak to się dziecko nie rozwija, jak to serce nie bije... :/
    Ano dokładnie aż się słuchać takich osób nie chcę.... :(

Głowa do góry... :)

Co do urlopu, ze nie dostaniesz...niefajnie.. nie wiem jakie masz stosunki w pracy ale moje np. nie były zbyt fajne i ja już im w drogę nie wchodzę...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ano dokładnie aż się słuchać takich osób nie chcę.... :(

Głowa do góry... :)

Co do urlopu, ze nie dostaniesz...niefajnie.. nie wiem jakie masz stosunki w pracy ale moje np. nie były zbyt fajne i ja już im w drogę nie wchodzę...
    pracuje na poczcie w niepełnym wymiarze czasu , i akurat teraz mierzymy obciążenie praca ;/ , musiałam sobie teraz wybrać ze zaszłam w ciąże i chciałąm sobie odpocząć, najszybciej urlop dostane od 8 listopada

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    pracuje na poczcie w niepełnym wymiarze czasu , i akurat teraz mierzymy obciążenie praca ;/ , musiałam sobie teraz wybrać ze zaszłam w ciąże i chciałąm sobie odpocząć, najszybciej urlop dostane od 8 listopada

to tylko miesiąc, szybko zleci :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    czasem stresu się nie da uniknąć a zwłąszcza w pracy, dzis usłyszałąm ze w pazdzierniku nie mam co liczyc na urlop ;/

A myslalas by isc na l4 odrazu??czy cos konkretnego tezyma Cie w pracy?

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A myslalas by isc na l4 odrazu??czy cos konkretnego tezyma Cie w pracy?
    3ma mnie to że mogą mi eteat zwiększyć jak dobrze pójdzie, więc zagryze zeby i jak bede teraz na wizycie wezme tylko zaswiadczenie ze jestem w ciązy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiesz co ja na Twoim miejscu bym sie tak nie meczyla. Kazdy lekaz wystawi Ci l4. Nie wiem co robisz na poczcie ale ja pracowalam w okienku i na ekspedycji i pot sie lal po tylku. Masakra byla. No tak obciazenie to takie wazne. Tylko zawsze mnie dziwi ze mierza w miesiace mniej ciezkie, mogli we wrzesniu pomierzyc.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    3ma mnie to że mogą mi eteat zwiększyć jak dobrze pójdzie, więc zagryze zeby i jak bede teraz na wizycie wezme tylko zaswiadczenie ze jestem w ciązy

No mam nadzieje ze tak zrobia ale kurcze boje sie, ze jak dostana zaswiadczenie o ciazy to sie wypna.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Bo wiesz co ja na Twoim miejscu bym sie tak nie meczyla. Kazdy lekaz wystawi Ci l4. Nie wiem co robisz na poczcie ale ja pracowalam w okienku i na ekspedycji i pot sie lal po tylku. Masakra byla. No tak obciazenie to takie wazne. Tylko zawsze mnie dziwi ze mierza w miesiace mniej ciezkie, mogli we wrzesniu pomierzyc.
    no dokłądnie pracuje na okienku i na zaplaczu czyli robie wszystko, bo na mojej Fili jestem ja i koleżanka ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    No mam nadzieje ze tak zrobia ale kurcze boje sie, ze jak dostana zaswiadczenie o ciazy to sie wypna.
    zobaczymy co z tego bedzie obym miała dobrze przeczucia :)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta potwierdzona przyrost prawidłowy
    12dpo - 188 (8dpt)
    14dpo - 552 (10dpt)
    Plamienie a raczej brudzenie ustaje, fasola się musiała dobrze rozgoscić ;)

Pianistka, s1985, Totoja, ;oniqa lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super. Oby tak dalej.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    zobaczymy co z tego bedzie obym miała dobrze przeczucia :)

Oby tak było własnie <3

s1985 lubi tę wiadomość

• pingui Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek i objadania się:
    Niestety teorie, że ciężarna ma jeść co chce, ile chce i tak często jak chce nie sa już aktualne. Teraz sa prowadzone intensywne badania nad wpływem diety matki na zdrowie nie tylko noworodka, ale potomstwa w całym życiu, również dorosłym. Niestety najgorzej wypada dieta wysokocukrowa, choć wysokotłuszczowa też nie jest bez grzechu. Dieta matki może zwiększać obciążenie dziecka predyspozycjami do nie tylko otyłości, ale tez cukrzycy, chorób sercowo-naczyniowych, depresji...
    Wiec dziewczyny jeśli zachcianki to tylko zdrowe i dieta zbilansowana.
    W necie dużo można poczytać na ten temat, jak odżywiać się w ciąży.

LaRa lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nieśmiało dołączam. .. Dzis test wyszedl pozytywny. Jutro ide na bete i proge. Poki co jestem przerażona bo sobie powołałam z alko w tam tygodniu. Czlowiek jest glupi... Przyzwyczailam sie do mysli ze ciagle sie nie udaje.... I tym razem tez tak myslalam. A dzis mnie podkusilo no i pokazala sie po chwili krecha. I to z popoludniowego moczu.

SusannaDean, Pianistka, pingui, ;oniqa lubią tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Hej. Nieśmiało dołączam. .. Dzis test wyszedl pozytywny. Jutro ide na bete i proge. Poki co jestem przerażona bo sobie powołałam z alko w tam tygodniu. Czlowiek jest glupi... Przyzwyczailam sie do mysli ze ciagle sie nie udaje.... I tym razem tez tak myslalam. A dzis mnie podkusilo no i pokazala sie po chwili krecha. I to z popoludniowego moczu.
    Witaj Sandri i tutaj <3 Jeszcze raz gratuluję

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:

heeej! dobrze Cię tu "widzieć ":)
    alko się nie stresuj, dopiero potem dzidziuś jest z Tobą połączony :) powodzenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dałam się ponieść i zrobiłam dziś beta hcg, choć sobie obiecywałam, że nie będę. Potem z drżącym sercem czekałam na wynik w necie i żałowałam ze sobie to zafundowałam. Potem jednak się ucieszyłam bo dziś 18 dpo i wynik 493,9 uffff.

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    I ja dałam się ponieść i zrobiłam dziś beta hcg, choć sobie obiecywałam, że nie będę. Potem z drżącym sercem czekałam na wynik w necie i żałowałam ze sobie to zafundowałam. Potem jednak się ucieszyłam bo dziś 18 dpo i wynik 493,9 uffff.
    Super, ja nie mam tej odwagi i nie zrobię :)

• rudajola Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram... od weekendu czuję się fatalnie, wszystko śmierdzi, nic mi nie smakuje, wszystko mi cofa, mam uczucie ciągłego zamulenia. Kawy już nie piję, nie mogę patrzeć ani nawet powachac.
    Byle do końca 1 Ttrymestru, bo ciężko odpocząć przy maluchy w domu. Padam na pysk

Wuj6p1.png[img][/img]
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nie przyszlam do was zbyt szybko i ze jutro nie będzie ogromnego rozczarowania. Kurde a dziś jeszcze castagnusa łyknęlam. Jutro juz nie brac?

w4sqs65ge24sefoo.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ