Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyines. wrote:Aaaa ok to wiele wyjaśnia mam przyjaciół muzułmanów wiec wszystko rozumiem, to po prostu pewne różnice kulturowe grunt ze Tobie tez to odpowiada.
Co do objawów to u mnie nadal kompletne nic. Ok czasem mnie zamdli lekko, mam pełne piersi i jestem częściej głodna ale generalnie nic poza tym. Chyba jedna zrobię kontrolnie betę końcem tygodnia bo oszaleje z niecierpliwości do wizyty 24.X
Co do listy to sie wpisze jak zobaczę serduszko i bede miała pewnośc ze wszystko ok
Tutusia tez jestem alergikiem, nie próbowałaś nigdy odczulania? Wielka ulga -
SusannaDean wrote:Nie stresuj się, miałaś 2 bety ze wzrostem ? Starczy ja już nie robię to jest bez sensu. A jak czujesz się dobrze to wiem, że trochę tak się nie dowierza ciaży, ale jest ok! Bo jak inaczej Ja mam wizytę 20.10 będzie to 29 dpo
U mnie to bedzie 34dpo, początek 8 tygodnia. Przyrost był super ale robiłam betę 10 i 13 dpo. Wiesz własnie chyba troche o to niedowierzanie chodzi i o to, ze co raz ciężej mi ukrywać przed wszystkimi, ze jestem w ciąży, a nie chciałabym mowić nikomu przed wizyta, jak sie upewnię ze wszystko jest ok. Tak to przynajmniej zobaczyłabym przyrost i proga i nie musiałabym przynajmniej rodziców i teściów unikać
SusannaDean lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyines. wrote:U mnie to bedzie 34dpo, początek 8 tygodnia. Przyrost był super ale robiłam betę 10 i 13 dpo. Wiesz własnie chyba troche o to niedowierzanie chodzi i o to, ze co raz ciężej mi ukrywać przed wszystkimi, ze jestem w ciąży, a nie chciałabym mowić nikomu przed wizyta, jak sie upewnię ze wszystko jest ok. Tak to przynajmniej zobaczyłabym przyrost i proga i nie musiałabym przynajmniej rodziców i teściów unikać
-
Nie biore nic bo gin stwierdził ze progesteron jest ok, był 19,67 w 13dpo. Ja oczywiście zgooglowalam ze powinien byc ciut lepszy, ale gin uważa ze mam sie nie przejmować i w ogole nie musiałam go badać skoro nie ma żadnych plamien.
Chyba beta dałaby mi komfort psychiczny ze jest ok bo 2 tyg do wizyty to jeszcze strasznie długo. No ale nic zastanowię sie jeszcze i moze postanowie byc cierpliwa
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ezia90 wrote:A ja dzisiaj w nocy miałam dość silne bóle dołem brzucha takie okresowe. Nie takie lekkie tylko kurczę dość bolało
Z resztą też ciężaróweczka
No dobra, to czas na drzemkę, póki mój książe śpi -
nick nieaktualnyines. wrote:Nie biore nic bo gin stwierdził ze progesteron jest ok, był 19,67 w 13dpo. Ja oczywiście zgooglowalam ze powinien byc ciut lepszy, ale gin uważa ze mam sie nie przejmować i w ogole nie musiałam go badać skoro nie ma żadnych plamien.
Chyba beta dałaby mi komfort psychiczny ze jest ok bo 2 tyg do wizyty to jeszcze strasznie długo. No ale nic zastanowię sie jeszcze i moze postanowie byc cierpliwa -
nick nieaktualny
-
hej, jestem, nadrobię później
Karolina, z chustami jest tak, że nowe kosztują tyle co używki, a Ty jak będziesz ją sprzedawała za np rok to też te 350 weźmiesz
MałaMyszko, mam chustę kółkową i lubię mota się szybciutko, dosłownie w kilkanaście sekund jak się ma wprawę jedyny minus to że obciąża 1 bark, więc nie ponosi się tak długo jak w długiej bo po prostu ramię zaczyna boleć. Ale np na zakupy czy wyjście z psem - rewelacja! ja lubię
wróciłyśmy z bilansu, Emma pochwalona za rozwój i motorykę ma całe 68,5 cm i 9,43 kg wagi no pulpecik
byłyśmy w chuście więc pospała 40 min jak wracałyśmy i tyle na dziś...
lecimy na obiad nadrobię wieczoremmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ines ja jestem astmatyczka i alergiczka. Do odczulania sie nie kwalifikuje, zreszta na pylki slabo reaguje. A siersciuchow czy jedzenia ryb da sie unikac (to takie najgorsze moje uczulenia).
Zastanow sie dobrze czy chcesz to badanie robic? A moze lepiej wizyte u lekarza przyspiesz? Zdecydowanie za duzo w ciazy rozmyslamy brak objawow nie jest niczym zlym.
Ja jestem strasznie senna i spie po 10-12h na dobe. Piersi bola i urosly, wzdec coraz mniej, apetyt rozny, zachcianek i mdlosci brak. Kazda inaczej przechodzi ciaze -
Ines, nie tylko z jego strony pojawiaja sie roznice, rowniez on musial duzo rzeczy zaakceptowac z mojej strony, ale jakos dajemy rade.
Ezia90 wrote:A ja dzisiaj w nocy miałam dość silne bóle dołem brzucha takie okresowe. Nie takie lekkie tylko kurczę dość bolało
Ja mam codziennie wieczorem takie bole i nie wiem czy to bole czy skurcze. Lekarka na pogotowiu nic nie stwierdzila i powiedziala mi ze mam na bol wziasc paracetamol, a jak skurcze to wypic magnez, ale ja panikara i nawet paracetamolu sie boje;)
Jutro mam pierwsze badanie i podpytam jeszcze czy takoe bole sa normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTotoja wrote:Ja w ciazy 13 lat temu tez tak tego nie przezywalam. Dostalam duphaston bo bos tam, lekarz powiedzial ze potrzebny i tyle. 3 usg i rodzimy.
-
Ines, ja myślę, że nie ma co się przejmować. Jeśli nie dzieje się nic złego,to nie ma sensu szukać problemów Skoro bete sprawdziłaś dwa razy i przyrost był ok, to pozostałje tylko czekać na wizytę, żeby zobaczyć czy jest pęcherzyk/zarodek/serduszko
Ja powiem szczerze, że już nieraz słyszałam jak dziewczyny wypisywały się z wątków takich jak nasz bo miały już dość właśnie ciągłych rozmów o poronieniu i zastanawiania się czy wszystko jest ok. W końcu ciąża to ma być piękny i miły czas Jeśli nie ma znacznego bólu czy krwawienia to naprawdę nie ma sensu siebie katować. A objawy przyjadą Po przekroczeniu przez Nas 6 tc, myślę, że większość będzie wspominać czas, gdy nie miałyśmy objawów -
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:Ines, ja myślę, że nie ma co się przejmować. Jeśli nie dzieje się nic złego,to nie ma sensu szukać problemów Skoro bete sprawdziłaś dwa razy i przyrost był ok, to pozostałje tylko czekać na wizytę, żeby zobaczyć czy jest pęcherzyk/zarodek/serduszko
Ja powiem szczerze, że już nieraz słyszałam jak dziewczyny wypisywały się z wątków takich jak nasz bo miały już dość właśnie ciągłych rozmów o poronieniu i zastanawiania się czy wszystko jest ok. W końcu ciąża to ma być piękny i miły czas Jeśli nie ma znacznego bólu czy krwawienia to naprawdę nie ma sensu siebie katować. A objawy przyjadą Po przekroczeniu przez Nas 6 tc, myślę, że większość będzie wspominać czas, gdy nie miałyśmy objawów
Póki się nic nie dzieje trzeba to rozpatrywać jako wzorową ciążę -
Dziewczyny tak mi sie chce. Tak mi sie chce ciasta kinder country. Ktos ostatnio wrzucil gdzies i od tej pory za mna chodzi. Ale to ma tone kalorii a jak zrobie to bedzie co chwile kusilo w lodowce. No ale z drugiej strony viezarna ma byc zawsze dopieszczona no i co mam zrobic
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTotoja wrote:Dziewczyny tak mi sie chce. Tak mi sie chce ciasta kinder country. Ktos ostatnio wrzucil gdzies i od tej pory za mna chodzi. Ale to ma tone kalorii a jak zrobie to bedzie co chwile kusilo w lodowce. No ale z drugiej strony viezarna ma byc zawsze dopieszczona no i co mam zrobic