Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSY wrote:Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży możemy sobie siedzieć w pełnym słońcu do woli?
Mogą się pojawić przebarwienia na skórze, które czasem po ciąży znikają ale mogą tez pozostać zwłaszcza na twarzy to wpływ hormonów. Dlatego nie polecam.AgaSY, ahisma lubią tę wiadomość
-
pingui wrote:Dopóki nie ma bialkomoczu ciśnienie nie wysokie to obrzękami się nie martwimy. Wysikacie po porodzie.
Ja mam bardziej wrażenie obrzmienia dłoni i stop, ale jako obrzękiem bym tego jeszcze nie nazwała. -
Co do samej ciąży to Dzięki Bogu bardzo dobrze ja znoszę, teraz końcówka to jedynie uciążliwe jest utrudnione oddychanie. Będzie mi brakować tego stanu, okrągłego brzuszka i słodkich ruchów dzidziusia. Muszę tymi ostatnimi dniami się delektować
pingui lubi tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:Co do samej ciąży to Dzięki Bogu bardzo dobrze ja znoszę, teraz końcówka to jedynie uciążliwe jest utrudnione oddychanie. Będzie mi brakować tego stanu, okrągłego brzuszka i słodkich ruchów dzidziusia. Muszę tymi ostatnimi dniami się delektować
Racja - często jest tak, że jak się na coś bardzo-bardzo czeka i to W KOŃCU się dzieje, to człowiek ma lekkiego kaca, czy jak to nazwać Nie chodzi o zawód, bo efekt jest super, tylko że pewien ważny etap oczekiwania się zamknął. Nie wiem czy wiecie o co chodzi, ale ja tak czasem miewałam w pracy, gdy pracowałam na coś z pasją przez np. pół roku lub więcej, był finał, fajerwerki, sukces i radość, a zostawałam jakaś taka pusta w środku... że to już koniec. -
Ezia90 wrote:A ja mam od początku ciąży 10 białka. Co to może oznaczać?
Wystąpienie obrzęków, bialkomoczu i nadciśnienia u pacjentki wymaga szczególnego monitorowania pacjentki. Potocznie nazywane jest "zatruciem ciążowym" i jest zagrozeniem dla mamy i dziecka. Nie chce wchodzić w szczegóły, a zwłaszcza straszyć. Wszystkie te parametry sa kontrolowane praktycznie na każdej wizycie. -
Ale naprodukowałyście!!!!
Nadrobiłam zaległości ufffff.
Kochane, witam się w 38 tc - określanym jako ciąża donoszona.
Wczoraj wrócił mój mąż, więc będę trochę częściej, mam nadzieję
W poniedziałek miałam wizytę, szyjka skrócona, ale wszystko pozamykane. Mniejszy dalej pupą w dół. Ma 2978g i wszystko dobrze.
Mam już w karcie ciąży adnotacje o jego ułożeniu.
25 maja mam jeszcze KTG, a 1 czerwca ostatnią wizytę. Po niej umawiam się na CC. Ale wszystko raczej na spokojnie.
Zauważyłam, że mój mąż bardziej się denerwuje, ale to ze względu na pracę, bo chce wszystko pozałatwiać, poumawiać, żeby cały czerwiec być z nami.
Ogromnie mnie to cieszy
Co do opalania i siedzenia w słońcu, to jestem strzaskaną na mahoń nie żeby specjalnie, ale młody szalał w ogrodzie, to i ja szalałam.
Dzisiaj w planach mam zakupy w Biedronce, bo jest promo na pieluchy i chyba kupię już kosmetyki do pielęgnacji mniejszego.
Marisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byłam na usg tydz 38 / dokładnie 37 i 5 dzień/. Okazało się że mała ma już 3400 gr. Jeszcze lekarz powiedziała, ze na tym etapie może być w górę 500 gr i na tydzień dziecko przybiera ok. 200 gr. Ogólnie jestem przerażona, że będzie bardzo duża i zaczęłam bać się porodu.avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
Ulkaa wrote:Szoku nie bedzie bo na fb wszyscy wiedzą że urodziłam córkę 13 maja o 21:30 sn , poród wywoływany w 35+2 ze wzgl na podejrzenie może niewydolności łożyska, może czegoś innego, nie ważne, trzeba było wywołać. Wiec proszę o zmianę na liście czerwcowek i jakie dane potrzebne? Waga 1920g, 44c 9 pkt
A my dzis wychodzimy, maly ma juz 2 tyg i 4 dniAgaSY, ahisma, Madllene, małaMyszka, LaRa, makatka lubią tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
AgaSY wrote:Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży możemy sobie siedzieć w pełnym słońcu do woli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 10:37
ahisma lubi tę wiadomość
-
Ulkaa gratulacje! Mnie też nie ma na fejsie, a z wielkim podekscytowaniem czekam na każdą kolejną wiadomość o Waszych porodach, także chwalcie się Dziewczyny także i tu, nie musicie pisać nic na nowo, wystarczy że skopiujecie i wkleicie, nas naprawdę to cieszy
Jeszcze chwila i codziennie/co drugi dzień będziemy czytać takie wiadomość -
Szaron wrote:Dziewczyny w szpitalu domagają się podania danych pediatry dla dziecka - czy mam przed porodem pójść i zarejestrować w danej przychodni moje nienarodzone jeszcze dziecko? Jak to działa?
Podajesz przychodnię żeby wiedzieli gdzie wysłać kartę szczepień. Rejestrujesz dopiero po porodzie.Szaron lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:Dziewczyny a co z farbowaniem włosów na tym etapie ciąży?
Wszystkie moje koleżanki się farbowały odkąd pamiętam, niektóre przez całą ciążę , niektóre tylko w drugiej połowie i jak do tej pory wszystko jest w porządku. Ja zawsze miałam pasemka blond, przed samym zajściem w ciążę zrobiłam jeden kolor bardzo zbliżony do mojego, żeby w ciąży mieć spokój z włosami. Tęsknię za moim balejażem i chętnie bym sobie zrobiła jeszcze przed porodem. Ale boję się... tego że nie wysiedzę tyle czasu u fryzjerki! Tego że może być mi trochę słabo jak będę czuła zapach farby, że będę co 20min chciała siku. A mam długie włosy i zazwyczaj siedzę tam 3 godziny.
AgaSY napisała:
Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży możemy sobie siedzieć w pełnym słońcu do woli?
Do woli to chyba nie, bo raz te plamy o których wspomniała Marisa, dwa sam wpływ wysokiej temperatury też chyba nie jest korzystny jakbyś siedziała za długo. Możesz mieć większe obrzęki, duszności, zawroty głowy, i nie wiem jak takie słońce (wysoka temperatura) bezpośrednio wpływa na dzidzie.
Ja bym radziła codziennie po trochu i obserwować skórę czy żadne przebarwienia się nie pojawiają. Może też zasłaniać brzuch i pamiętać żeby dużo pić.AgaSY lubi tę wiadomość
-
Szaron wrote:Dziewczyny w szpitalu domagają się podania danych pediatry dla dziecka - czy mam przed porodem pójść i zarejestrować w danej przychodni moje nienarodzone jeszcze dziecko? Jak to działa?
Szaron lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
100noga wrote:Ulkaa gratulacje! Mnie też nie ma na fejsie, a z wielkim podekscytowaniem czekam na każdą kolejną wiadomość o Waszych porodach, także chwalcie się Dziewczyny także i tu, nie musicie pisać nic na nowo, wystarczy że skopiujecie i wkleicie, nas naprawdę to cieszy
Jeszcze chwila i codziennie/co drugi dzień będziemy czytać takie wiadomość
My tez czekamy na takie informacjeStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Ulkaa wrote:Szoku nie bedzie bo na fb wszyscy wiedzą że urodziłam córkę 13 maja o 21:30 sn , poród wywoływany w 35+2 ze wzgl na podejrzenie może niewydolności łożyska, może czegoś innego, nie ważne, trzeba było wywołać. Wiec proszę o zmianę na liście czerwcowek i jakie dane potrzebne? Waga 1920g, 44c 9 pkt
Ja tez nie z fb wiec gratuluję. Poród za Wami wiec teraz cała naprzód! pozdrawiam.