Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSy gratulacje dopiero pisalas ze nic sie nie dzieje ! Najważniejsze ze jest z wami caly i zdrowy
Trzymamy kciuki za resztę lekkich porodów.nitta32, AgaSY lubią tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
caroline29 wrote:Dziewczyny a jak wasze maluszki? Jak karmicie ? Jak sie czujecie ???
A Ty jak tam:*:*? Jak się czuje Staś?
19Biedroneczka91 wrote:Ja swojego Babla karmie piersią. Ale on mi szybko przysypia przy piersi i nie ciągnie nigdy wiecej niz 15 minut. Jutro mamy pediatre to zobaczymy czy ladnie przybiera czy trzeba bedzie zastosowac srodki budzenia delikwenta;) czuje sie dobrze:* wieczorem zmeczona, ale rano wstaje z nowymi silami:) Ignaś jest cudowny, zakochuje się w nim ciągle na nowo:D
A Ty jak tam:*:*? Jak się czuje Staś? -
pingui wrote:15 minut to nie jest źle moje dzieci rzadko tak długo jadły i na początku przybierały minimum czyli 450 g na miesiąc, ale dr nie kazała dokarmiać i potem smignely szybko. Teraz idą 90 centylem z wagą i wzrostem
Dziewczyny ja w szpitalu, bo gin dała mi wczoraj skierowanie. Ale nie żeby coś było nie tak. Po prostu dogadała się z lekarzem dyżurującym, że dobrze by było już przy tym moim zastoju coś przyspieszyć. Mówiła, że będzie podawana kroplówka ( w domyśle oksytocyna) codziennie aż do skutku i żebym się nie przejmowała, bo nie będzie tak, że będę leżeć i czekać w nieskończoność. I co? Po badaniu, na którym chyba lekarz zrobił masaż szyjki bo cholernie bolało, powiedział ze dobrze to wygląda i żebym drażniła sutki... i tak leżę i leżę... niby przy twardnieniach pojawiły się bóle podbrzusza, ale nic nadzwyczajnego na razie, a te skurcze się nawet chyba wyciszają. Jestem zła, że muszę leżeć w tym szpitalu, bo tu jest cholernie dołująco. Boję się, że spełnią się moje koszmary, że będę tu tak czekać na poród przez kilka dni, a skurcze będą słabe i nieregularne. A tak chciałam uniknąć tego pobytu i oksytocyny.
Poza tym, gratuluję wszystkim Dziewczynom, którym tak szybko i sprawnie poszło. Jesteście wielkie! -
19Biedroneczka91 wrote:Ja swojego Babla karmie piersią. Ale on mi szybko przysypia przy piersi i nie ciągnie nigdy wiecej niz 15 minut. Jutro mamy pediatre to zobaczymy czy ladnie przybiera czy trzeba bedzie zastosowac srodki budzenia delikwenta;) czuje sie dobrze:* wieczorem zmeczona, ale rano wstaje z nowymi silami:) Ignaś jest cudowny, zakochuje się w nim ciągle na nowo:D
A Ty jak tam:*:*? Jak się czuje Staś?pingui, ahisma lubią tę wiadomość
pingui wrote:15 minut to nie jest źle moje dzieci rzadko tak długo jadły i na początku przybierały minimum czyli 450 g na miesiąc, ale dr nie kazała dokarmiać i potem smignely szybko. Teraz idą 90 centylem z wagą i wzrostem
pingui lubi tę wiadomość
caroline29 wrote:Staś tez max 15 min ciągnie cyca ale wydaje mi sie ze ładnie przybiera , podejrzewam ze ma juz 3 kilo ogolnie jest grzeczny , jej większość czasu spi, czasem ma fazę ze nie zaśnie i sie rozgląda, macha rączkami i buzia domaga sie cyca ale póki nie placze to go nie ruszam . Potrafi tak polezec ok 1.5 godz i wtedy juz naprawde sie domaga a tak to sie karminmy co 2,5-3 godz :)jeszcze ubranka 56 sa na Stasia za duże ale juz niedługo będą dobre
AgaSY, Szatynko wielkie gratulacje dużo zdrowia dla Was i dzieciaczków
ale mamy wysyp!
już przestaje mnie dziwić, że moja porodówka przepełniona... właśnie to się dowiedziałam od położnej, że mają mega nawał rodzących i musieli wstrzymać przyjęcia niby mówi, że mój lekarz pewnie by mnie jakoś wcisnął, ale ani nie chce myśleć o dodatkowym stresie typu, nie ma go na dyżurze, nie odbiera telefonu a ja musze jechać gdzie indziej... mam nadzieje, że się troszkę luźniej zrobi...Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dzięki dziewczyny!
Szatynko gratulacje! Ja też nie najlepiej się czuje... Ale cieszę się, że Leo jest grzeczniutki i ślicznie ciągnie cyca. No ale na noc musiałam go oddać, nie pozwolili mi wstawać.
Lekarzy na obchodzie martwiła moja wysoko umieszczona macica i dostałam oksi na cały dzień. Czy ja też mam się martwić?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)