X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nastawiam budzik co 4h, ale jesli śpi to tylko sprawdzam czy jest wszystko ok i go zostawiam :-). Zdażyło nam się go wzbudzać na kąpiel i potem był mega ryk :-P. Mój właśnie padł, położyłam go na brzuszku i mam jakieś 3h żeby zjeść śniadanie, ogarnąć mieszkanie i się umyć :-D

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Hej dziewczyny, co tu tak cicho, piszcie co u Was i Waszych maluszków! :-)
    Szaron jak idzie?
    My przespalismy dziś w nocy ciągiem 6h!:-)

Chyba by mi cyce pękły :-) po 6 h. My nie więcej niż 4. Budzić nie muszę bo mały pilnuje z zegarkiem w dupeczce :-) i najczęściej jest 2,5-3.

Weekendy zawsze są ciche na forum. My weekend spędziliśmy na wsi i było milutko. Mały spał pod orzechem.

atdci09ktbgklgiz.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Witam się po porodzie. Urodziłam córeczkę 15.06 i od tego czasu walczyłam o karmienie piersią. Kompletnie nie było kiedy włączyć kompa i zajrzeć tutaj. Ale widzę, że dziewczyny czuwały i lista na pierwszej stronie uzupełniona. Córcia grzeczna i zdrowa, i w końcu je z cyca! :) Dzisiaj kolejna spokojna noc z dwiema pobudkami na karmienie. Minęły tylko 2 tygodnie od porodu, a ja czuję jakby to były lata świetlne :) Wszystkim mamuśkom, które urodziły po mnie składam serdecznie gratulacje! Zdrówka dla Was i Waszych Maleństw :*

ahisma, Szaron, 100noga, Merida86 lubią tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui ja nie czułam nawet żeby były nabrzmiale... W ciągu dnia jak śpi ponad 3h to czuję takie klucie w piersiach, ale w nocy nic mi nie było. Może dlatego, że ja karmie raz z 1 raz z 2 piersi i w sumie każda "odpoczywa" na zmianę kilka h?

Makatka gratulacje :-).

A ja wczoraj cały dzień zapisywalam sen i aktywność Leonka i wyszło mi, że w ciągu doby przespal 14h, 9 razy jadł i zrobił 3 kupy. Chyba dobrze, nie?

makatka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makatka gratulacje :D

U nas po względnie dobrej niedzieli dziś Alek się nie dał odłożyć przez 5 godzin ciurkiem. Wisiał na mnie po prostu, przymknął oko na 5 min i znowu dawaj ssać, tak agresywnie i z wściekłością. Nie wiem czy to nie kwestia hałasu, bo mamy za oknem plac budowy, który po szóstej rano zaczyna napie*dalać ostro, mimo pozamykanych okien jednak słychać, a Mały reaguje bardzo na hałasy gdy zasypia. Jak już zaśnie mocno to można trzaskać i hałasować ;)

Jeszcze mi cycki wytrzymują (alleluja - lanolina z Medeli!), ale psychicznie zaczynam wymiękać nieco. Jutro przychodzi położna zważyć i wesprzeć na duchu ;) Mały nie robił też kupy od dwóch dób, ale położna twierdzi że to ok, ważne żeby dużo sikał (sika), a jak przestawiam go z karmienia mieszanego na tylko pierś to może to tak wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 14:14

tb7382c324e9cpbx.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    pingui wrote:
    Chyba by mi cyce pękły :-) po 6 h. My nie więcej niż 4. Budzić nie muszę bo mały pilnuje z zegarkiem w dupeczce :-) i najczęściej jest 2,5-3

mój jak się naje to potrafi spać przez 4-5h. Nie budzę go. Czekam aż sam wstanie, czyli tzw. karmienie na jego żądanie.
    Dziś pojadł (opitolił 1,5 piersi) i wpadł w misiowy sen. I tak sobie już śpi z 3h a mnie lewa pierś normalnie boli, twarda, pokarm zaczyna sam z niej wypływać. Dlatego też wygrzebałam laktator jaki miałam przy pierwszym synu, wyparzyłam i ściągnęłam mleczko z lewej piersi. Byłam też ciekawa ileż moja pierś potrafi wyprodukować i jestem w szoku ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43398f744586.jpg

i to jest z jednej piersi. Matko kochana a gdzież ten mój nie wielkich rozmiarów cyc tyle mlesia pomieścił.
    Powiem szczerze że wolę jak mały sam cyca opróżnia bo o tym ściąganiu laktatorem teraz piecze mnie sutek ... ajć.

No młody wstanie to będzie miał wyżerkę :) ciekawe czy opitoli cała buteleczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 18:24

ahisma lubi tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    Totoja zrobione prześlę przy kolejnym maluszku:-).
    Agasy u nas zalecono kupić spirytus spożywczy 95 u nim przemywać, kikut odpadł 3 dnia stosowania, w 13 dobie. Octanisept okazuje się przereklamowany. Znajoma musiała udać się do chirurga bo kikut niechciał odpaść i też zalecono potem używanie spirytusu do przemywania pępka :-)
    No i dziś odpadł :-) późno, bo w 26 dobie dopiero, 3 dni po włączeniu spirytusu :-)

ataeb, makatka, Merida86 lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy to dobrze Jak byly 3 kupki :) u nas maly robi raz na trzy dni chociaż przez ostatnie trzy dni byly trzy pod rząd moze dlatego ze przepajam go woda ale dzis juz nie ma .
    Ooo szatynka ladna produkcja mleczka, aby tak dalej.
    Szaron musisz przetrwać i pamięta musisz sobie zakodować ze masz duzo pokarmu bo myślenie ze nie mam mleka wpływa na laktacje. Daj znac jak maly przybiera i jak po wizycie poloznej.

Szaron lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejny dzień jest ten sam schemat: jak mam 3-4h przerwę w karmieniu to Mały się piersią najada spokojnie. Nawet jedną, w kwadrans. W ciągu dnia stopniowo robi coraz mniejsze przerwy na sen, a coraz dłużej je. Finiszujemy tak, że je godzinę, nie daje się odłożyć, po kwadransie znowu pierś. Wieczorem już wściekły nawet nie chce próbować ssać, odpycha pierś i dupa zbita.

Leci mi to mleko tak, że jak nacisnę to pojawia się kilka kropel, a nie strumień czy "sik". Ech. Wiem żeby się nie nakręcać negatywnie, ale jak widzicie że dziecko po prostu wyje z głodu, szarpie pierś i wypluwa wręcz agresywnie to trochę dołuje.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron nie doluj się! Pamiętaj, że laktacja jest w głowie :-). Ja też długo miałam tylko krople widoczne... Teraz dopiero widzę i słyszę, że mleko faktycznie leci. Alek ma trochę ponad tydzień, więc masz pewnie mleko przejściowe, może dlatego :-). Będzie dobrze :-)

Szaron, caroline29 lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch tez wieczorem tak robi, pręży się, niby chce jeść a nie ssie tylko sie rzuca i tak z 3-4 godziny nawet, ale myślę ze to nie sprawa pokarmu tylko takiego końca dnia. Potem się uspokaja i śpi i je normalnie. Na pocieszenie powiem, że to minie. Do rzadnego stanu u takiego malucha nie trzeba się zbytnio przyzwyczajać, bo wszystko się bardzo szybko zmienia. Bywa ze 6 miesięczne dziecko schodzi do No 6 karmien, a zaraz potem powrót do 66 :-)

Szaron lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    A jak u maluchów z kupa które sa karmione tylko piersią? Bo u nas jedna na trzy dni moze tez dla tego lekarz kazał przepajac i ze względu na brzuszek Stasia. Też slyszalam ze nie trzeba przepajac jak dziecko jest tylko na piesi, dalismysmy troszkę wody i kupa byla wczoraj i dzis :)

Nasz kończy dzisiaj 2 tygodnie i jest tylko na cycku, nie dajemy wody, a kupy są kilka razy dziennie.

caroline29 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak i czy wgl czyścicie dzieciom uszka wewnatrz?

pingui lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Tak ja czyszczę tymi patyczkami do niemowląt :)

• pingui Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Małżowinę zewnętrzną tak. Do środka nie wkładam patyczków.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygód ciąg dalszy :D Alek po przejściu na pierś niemal w pełni nie robił kupy 3 doby - położna stwierdziła że to jak najbardziej normalne w tej sytuacji, że na piersi dziecko może robić 10 kup dziennie, albo jedną kupę na 10 dni i nie ma reguły. No więc dziś tą kupę pół dnia robił, a jak zaczął to nie było jej końca ;)
    Ale po wszystkim ulga kolosalna, i u niego, i u nas.

No i wrócił do swojej masy urodzeniowej, odżółcił się znacznie - położna nas odwiedziła wczoraj, ogarnęła mi szew i pochwaliła cycki za przybranie :D

pingui, ahisma, Nika8686 lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron Staś tez często nie robi kupy 3 dni a potem to jest mega kupa , ważne aby pieluszki byly mokre , no widzisz wszystko na dobrej drodze Alek z dnia na dzien będzie przybieraz jeszcze żeby zwiększył odstępy miedzy karmieniami to bedzie super :) wiec Glowa do góry :)

Szaron lubi tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka ty pisalas ze twojemu malyszkowi oczko ropieje?
    Staś ma nadal zaropiale, przemywam i maduje i nie ma poprawy, mąż byl dzis u okulisty i mial zapytać czy może polecić dziecięcego kuliste prywatnie bo na nfz mamy wizytę dopiero za miesiąc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu też ropieje ;/ przemywam mu solą fizjologiczną ale to na chwile pomaga...

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    mojemu też ropieje ;/ przemywam mu solą fizjologiczną ale to na chwile pomaga...
    U nas tez na chwile pomaga :( ale okulista kazał przemywac.
    A co u was wiecej słychać?

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ