Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nastawiam budzik co 4h, ale jesli śpi to tylko sprawdzam czy jest wszystko ok i go zostawiam . Zdażyło nam się go wzbudzać na kąpiel i potem był mega ryk . Mój właśnie padł, położyłam go na brzuszku i mam jakieś 3h żeby zjeść śniadanie, ogarnąć mieszkanie i się umyćMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Hej dziewczyny, co tu tak cicho, piszcie co u Was i Waszych maluszków!
Szaron jak idzie?
My przespalismy dziś w nocy ciągiem 6h!
Chyba by mi cyce pękły po 6 h. My nie więcej niż 4. Budzić nie muszę bo mały pilnuje z zegarkiem w dupeczce i najczęściej jest 2,5-3.
Weekendy zawsze są ciche na forum. My weekend spędziliśmy na wsi i było milutko. Mały spał pod orzechem. -
Cześć Dziewczyny Witam się po porodzie. Urodziłam córeczkę 15.06 i od tego czasu walczyłam o karmienie piersią. Kompletnie nie było kiedy włączyć kompa i zajrzeć tutaj. Ale widzę, że dziewczyny czuwały i lista na pierwszej stronie uzupełniona. Córcia grzeczna i zdrowa, i w końcu je z cyca! Dzisiaj kolejna spokojna noc z dwiema pobudkami na karmienie. Minęły tylko 2 tygodnie od porodu, a ja czuję jakby to były lata świetlne Wszystkim mamuśkom, które urodziły po mnie składam serdecznie gratulacje! Zdrówka dla Was i Waszych Maleństw :*
ahisma, Szaron, 100noga, Merida86 lubią tę wiadomość
-
Pingui ja nie czułam nawet żeby były nabrzmiale... W ciągu dnia jak śpi ponad 3h to czuję takie klucie w piersiach, ale w nocy nic mi nie było. Może dlatego, że ja karmie raz z 1 raz z 2 piersi i w sumie każda "odpoczywa" na zmianę kilka h?
Makatka gratulacje .
A ja wczoraj cały dzień zapisywalam sen i aktywność Leonka i wyszło mi, że w ciągu doby przespal 14h, 9 razy jadł i zrobił 3 kupy. Chyba dobrze, nie?makatka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Makatka gratulacje
U nas po względnie dobrej niedzieli dziś Alek się nie dał odłożyć przez 5 godzin ciurkiem. Wisiał na mnie po prostu, przymknął oko na 5 min i znowu dawaj ssać, tak agresywnie i z wściekłością. Nie wiem czy to nie kwestia hałasu, bo mamy za oknem plac budowy, który po szóstej rano zaczyna napie*dalać ostro, mimo pozamykanych okien jednak słychać, a Mały reaguje bardzo na hałasy gdy zasypia. Jak już zaśnie mocno to można trzaskać i hałasować
Jeszcze mi cycki wytrzymują (alleluja - lanolina z Medeli!), ale psychicznie zaczynam wymiękać nieco. Jutro przychodzi położna zważyć i wesprzeć na duchu Mały nie robił też kupy od dwóch dób, ale położna twierdzi że to ok, ważne żeby dużo sikał (sika), a jak przestawiam go z karmienia mieszanego na tylko pierś to może to tak wyglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 14:14
-
hej
pingui wrote:Chyba by mi cyce pękły po 6 h. My nie więcej niż 4. Budzić nie muszę bo mały pilnuje z zegarkiem w dupeczce i najczęściej jest 2,5-3
mój jak się naje to potrafi spać przez 4-5h. Nie budzę go. Czekam aż sam wstanie, czyli tzw. karmienie na jego żądanie.
Dziś pojadł (opitolił 1,5 piersi) i wpadł w misiowy sen. I tak sobie już śpi z 3h a mnie lewa pierś normalnie boli, twarda, pokarm zaczyna sam z niej wypływać. Dlatego też wygrzebałam laktator jaki miałam przy pierwszym synu, wyparzyłam i ściągnęłam mleczko z lewej piersi. Byłam też ciekawa ileż moja pierś potrafi wyprodukować i jestem w szoku ...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43398f744586.jpg
i to jest z jednej piersi. Matko kochana a gdzież ten mój nie wielkich rozmiarów cyc tyle mlesia pomieścił.
Powiem szczerze że wolę jak mały sam cyca opróżnia bo o tym ściąganiu laktatorem teraz piecze mnie sutek ... ajć.
No młody wstanie to będzie miał wyżerkę ciekawe czy opitoli cała buteleczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 18:24
ahisma lubi tę wiadomość
-
ataeb wrote:Totoja zrobione prześlę przy kolejnym maluszku:-).
Agasy u nas zalecono kupić spirytus spożywczy 95 u nim przemywać, kikut odpadł 3 dnia stosowania, w 13 dobie. Octanisept okazuje się przereklamowany. Znajoma musiała udać się do chirurga bo kikut niechciał odpaść i też zalecono potem używanie spirytusu do przemywania pępkaataeb, makatka, Merida86 lubią tę wiadomość
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSy to dobrze Jak byly 3 kupki u nas maly robi raz na trzy dni chociaż przez ostatnie trzy dni byly trzy pod rząd moze dlatego ze przepajam go woda ale dzis juz nie ma .
Ooo szatynka ladna produkcja mleczka, aby tak dalej.
Szaron musisz przetrwać i pamięta musisz sobie zakodować ze masz duzo pokarmu bo myślenie ze nie mam mleka wpływa na laktacje. Daj znac jak maly przybiera i jak po wizycie poloznej.Szaron lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Dziewczyny kolejny dzień jest ten sam schemat: jak mam 3-4h przerwę w karmieniu to Mały się piersią najada spokojnie. Nawet jedną, w kwadrans. W ciągu dnia stopniowo robi coraz mniejsze przerwy na sen, a coraz dłużej je. Finiszujemy tak, że je godzinę, nie daje się odłożyć, po kwadransie znowu pierś. Wieczorem już wściekły nawet nie chce próbować ssać, odpycha pierś i dupa zbita.
Leci mi to mleko tak, że jak nacisnę to pojawia się kilka kropel, a nie strumień czy "sik". Ech. Wiem żeby się nie nakręcać negatywnie, ale jak widzicie że dziecko po prostu wyje z głodu, szarpie pierś i wypluwa wręcz agresywnie to trochę dołuje. -
Szaron nie doluj się! Pamiętaj, że laktacja jest w głowie . Ja też długo miałam tylko krople widoczne... Teraz dopiero widzę i słyszę, że mleko faktycznie leci. Alek ma trochę ponad tydzień, więc masz pewnie mleko przejściowe, może dlatego . Będzie dobrze
Szaron, caroline29 lubią tę wiadomość
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Mój maluch tez wieczorem tak robi, pręży się, niby chce jeść a nie ssie tylko sie rzuca i tak z 3-4 godziny nawet, ale myślę ze to nie sprawa pokarmu tylko takiego końca dnia. Potem się uspokaja i śpi i je normalnie. Na pocieszenie powiem, że to minie. Do rzadnego stanu u takiego malucha nie trzeba się zbytnio przyzwyczajać, bo wszystko się bardzo szybko zmienia. Bywa ze 6 miesięczne dziecko schodzi do No 6 karmien, a zaraz potem powrót do 66
Szaron lubi tę wiadomość
-
caroline29 wrote:A jak u maluchów z kupa które sa karmione tylko piersią? Bo u nas jedna na trzy dni moze tez dla tego lekarz kazał przepajac i ze względu na brzuszek Stasia. Też slyszalam ze nie trzeba przepajac jak dziecko jest tylko na piesi, dalismysmy troszkę wody i kupa byla wczoraj i dzis
Nasz kończy dzisiaj 2 tygodnie i jest tylko na cycku, nie dajemy wody, a kupy są kilka razy dziennie.caroline29 lubi tę wiadomość
-
U nas przygód ciąg dalszy Alek po przejściu na pierś niemal w pełni nie robił kupy 3 doby - położna stwierdziła że to jak najbardziej normalne w tej sytuacji, że na piersi dziecko może robić 10 kup dziennie, albo jedną kupę na 10 dni i nie ma reguły. No więc dziś tą kupę pół dnia robił, a jak zaczął to nie było jej końca
Ale po wszystkim ulga kolosalna, i u niego, i u nas.
No i wrócił do swojej masy urodzeniowej, odżółcił się znacznie - położna nas odwiedziła wczoraj, ogarnęła mi szew i pochwaliła cycki za przybraniepingui, ahisma, Nika8686 lubią tę wiadomość
-
Szaron Staś tez często nie robi kupy 3 dni a potem to jest mega kupa , ważne aby pieluszki byly mokre , no widzisz wszystko na dobrej drodze Alek z dnia na dzien będzie przybieraz jeszcze żeby zwiększył odstępy miedzy karmieniami to bedzie super wiec Glowa do góry
Szaron lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Szatynka ty pisalas ze twojemu malyszkowi oczko ropieje?
Staś ma nadal zaropiale, przemywam i maduje i nie ma poprawy, mąż byl dzis u okulisty i mial zapytać czy może polecić dziecięcego kuliste prywatnie bo na nfz mamy wizytę dopiero za miesiącStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
nick nieaktualny
-
indepedent wrote:mojemu też ropieje ;/ przemywam mu solą fizjologiczną ale to na chwile pomaga...
A co u was wiecej słychać?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość