Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szaron a może zapytaj by malucha czymś przepajac , zdania sa rozne nie przepajac i należy przepajac, ja malemu daje wode przegotowana tak każą lekarz. Nic sie nie dzieje, tylko na początku sie krzywil. Jej wspolczuje i halasu i wizszacego alka na cycu ale wydaje mi sie ze tak sie przyzwyczaił i tak mu dobrze. A jak przybiera?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Na wsi tez gorąco, ale mamy ogród z dużą ilością drzew, wiec w ich cieniu jest nawet dobrze. W domu w ciągu dnia zamykam okna i zaciągam rolety, żeby się nie nagrzewało, a otwieram i wietrzę wieczorem. W zasadzie prawie cały dzień siedzimy w ogrodzie łącznie z karmieniami Minus jest taki, że jakikolwiek sklep jest 6 km od domu, wiec musiałabym wszystkich do samochodu i wycieczka np po masło dlatego mąż w mieście robi zakupy po pracy.
-
Pingui to my mamy bliżej do sklepu bo jakies 4 km ale plus taki ze jeżdżą samochody ze spozywka i waza chleb i niektóre produkty np.maslo makarony jogurty mleko itp. Staje pid brama trabi i czeka jak nie wychodzisz to odjeżdżaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
caroline29 wrote:Szaron a może zapytaj by malucha czymś przepajac , zdania sa rozne nie przepajac i należy przepajac, ja malemu daje wode przegotowana tak każą lekarz. Nic sie nie dzieje, tylko na początku sie krzywil. Jej wspolczuje i halasu i wizszacego alka na cycu ale wydaje mi sie ze tak sie przyzwyczaił i tak mu dobrze. A jak przybiera?
Przybiera dobrze, wczoraj położna była z wagą i w tydzień doszło mu 100-120g, przekroczył wagę urodzeniową o 150g jak na razie, więc ponoć ok.
Pytałam o dopajanie, położna kategorycznie że tylko pierś, ma na mnie wisieć w taki upał żeby się nawodnić i to ma wystarczyć. Faktycznie - wisi non stop, sika co godzinę. Co prawda czas na moje sikanie, prysznic czy posiłek są luksusem ale jak rozumiem tak to ma wyglądać... -
Czy wasze maluszki tez często kichaja , Staś od poczatku, jeszcze jak byliśmy w szpitalu to kichal, nawet kilka razy dziennie. Tez pokasłuje, bardziej odkasluje pytalam o ten kaszel pani doktor nawet przy niej tak zakasłał to mowila ze to normalne a wasze maluchy tez tak maja?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Mój też dużo kicha, pediatra powiedziała, że to normalne, on w ten sposób oczyszcza sobie drogi oddechowe. I pokasluje też, aż się zmartwilam czy nie ma czegoś z gardłem, ale chyba nie.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
A ile Wasze dzieciaczki śpia w ciągu dnia? Mój od kiedy skończył miesiąc jakby przestal spac... Nie może zasnąć przez co jest marudny, łapie tylko krótkie drzemki (10-15 min). Raz dziennie uda mi się go ululac na 2-3h.
I jak usypiacie Wasze dzieci? Na rękach czy już nauczylyscie samodzielnie zasypiac w łóżeczku?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Witam, dawno mnie tutaj nie bylo ale od momentu narodzin malego doslownie nie mam na nic czasu.
AgaSy u mnie tak jest praktycznie od poczatku, czasem normalnie nie mam sily juz. Mały bardzo malo spi, w nocy teraz budzi sie co 3h na jedzenie...wczesniej budzil sie co 2.
Dzis akurat budzi sie tylko na jedzenie, przebieram mu pieluche i spi dalej. Moze to przez ta pogode... dzis jest chlodniej to spi a jak jest cieplo to caly dzien marudzi i nic nie pomaga, ani noszenie, kolysanie itd.
Co do zasypiania to roznie czaem na rekach, czasem bez problemu zasypia w lozeczku a najczesciej woze lub kolysam go w wozku . -
U nas ze spaniem różnie. Są dni ze je i śpi, a są takie jak dziś że tylko je albo łałała... plus taki, że w nocy jest w miarę ok. Je i od razu zasypia.
Kichanie oczywiście jest normalne u takich maluchów. Nie umieją jeszcze wyciągnąć chusteczki i wyczyścić noska wiec kichają -
hej
caroline29 wrote:Czy wasze maluszki tez często kichaja , Staś od poczatku, jeszcze jak byliśmy w szpitalu to kichal, nawet kilka razy dziennie. Tez pokasłuje, bardziej odkasluje pytalam o ten kaszel pani doktor nawet przy niej tak zakasłał to mowila ze to normalne a wasze maluchy tez tak maja?
mój też kicha i czasem odkasluje.
Myślę że to nie jest związane z chorobą zwłaszcza że wszystko inne jest ok. tzn nie gorączkuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 18:10
-
AgaSY wrote:A ile Wasze dzieciaczki śpia w ciągu dnia? Mój od kiedy skończył miesiąc jakby przestal spac... Nie może zasnąć przez co jest marudny, łapie tylko krótkie drzemki (10-15 min). Raz dziennie uda mi się go ululac na 2-3h.
I jak usypiacie Wasze dzieci? Na rękach czy już nauczylyscie samodzielnie zasypiac w łóżeczku?
u nas bywa różnie, są dni że ładnie śpi ciągiem po 3-4godziny w ciągu dnia, innym razem ma problem z zaśnięciem na dłużej, przysypia ale po chwili przebudza się i popłakuje, znów przysypia a po chwili popłakuje. Tak jakby miał problem z zaśnięciem. Wtedy jest bardzo marudny bo widać po nim że chce spać ale coś mu na to nie pozwala.
Jeśli chodzi o sposób usypiania to uczę go aby sam zasypiał w łóżeczku. Tak robiłam ze starszakiem. Starszy syn tak się nauczył że jak już miał łóżeczko opuszczone na sam dół i dwa szczebelki wyjęte i jak czuł że chce spać to sam sobie wchodził do łóżeczka i zasypiał. Jeśli chodzi o usypianie na rękach to robiliśmy to tylko podczas choroby aby pomóc mu i przyspieszyć zaśnięcie. -
a jak u Was z figurą? doszłyście do wagi z przed ciąży?
Ja w zeszłą sobotę szykując się na grilla urodzinowo/imieninowego do szwagra przymierzyłam wszystkie jeansy z przed zajścia w ciążę iiiii albo nie weszły mi przez biodra albo wlazły ale nie dopinały się, a dodam że w ciąży przytyłam 14kg z czego już 10kg zrzuciłam. Po pierwszym porodzie (wtedy rodziłam SN i przytyłam 18kg) bardzo szybko wróciłam do swojej przed ciążowej wagi.
Obecnie jestem 5tygodni i 1dzień po cesarce i dalej chodzę w spódnicy ciążowej i spodniach ciążowych
Dziś to już z szafy wyjęłam pas poporodowy i cały dzień w nim chodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 18:28
-
Ja mam trochę brzuszka, ale wchodzę już w większość ubrań nieciazowych, tyle ze nie leżą jeszcze tak jak bym chciała. Zostało mi jakieś 2 kg. W przyszłym tygodniu zrobię sobie podstawowe badania i tarczycowe, bo po poprzednim porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy w fazie nadczynnosci i przez to szybko wróciłam do wagi.
-
Dziewczyny jak wyglądają ślady po szczepionce na rączkach Waszych dzieci? Bo u nas od kilku dni zrobił sie tako jakby mały wrzod/duży pryszcz... Pamietam, że i na SR i w szpitalu mówili nam, że coś może się z tym dziać, ale nie pamiętam co . Nasza pediatra będzie dopiero za tydzień i nie wiem czy lecieć szybko do lekarza czy to normalne?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Co do szczepionki to tez sie wystraszylam bo stasiowi zrobila sie jak by krosta i ropa sie tam zbierala i to peklo akurat tego dnia byliśmy na kontroli i pani doktor powiedziała ze to normalne i żeby tego niczym nie brać i uważać podczas mycia żeby nie zamoczyc a teraz ma juz tylko taki maly slad ladnie sie to zagoilo
AgaSY lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Co do spania to wczoraj Staś spal i budzik sie co chwila a przed wczoraj to prawie wcale nie spal, dzis od rana narazie spi zobaczymy jak reszta dnia. Wczoraj dopadl mnie kryzys laktacyjny, cycki jak flaczki i miałam wrażenie ze maky sie nie najadal, zloscil sie przy cycu. Wuec żeby wspomóc to pobudzalam laktatorem do tego wypilam po obiedzie fermatikel i wieczorem laktosan ale w nocy tez nie bylo szalu, tez wstawałam dwa razy żeby ściągać , jak nieraz po tych dopalaczach to mleko samo sie lalo dzis rano wypilam koperek wyczytalam ze tez jest dobry na laktacje wiec zobaczymy , nie dam sie musze miec mleczko dla Stasia
AgaSY lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Co do wagi to bym chciala wrócić do tej sprzed ciąży bo obecnie zostal i brzuszek flaczek i jakies 6 kilo a wogole to bym chciala wrócić do wagi sprzed kilku lat nie wiem kiedy to będzie i czy się uda , jyz niedługo biorę sie za ćwiczenia , musze schudnąć do chrzcinStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość