Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie wiem jak po nutramigenie ale po pepti są mega gazy i córke przez to na początku bolał brzuch (jak się nie wypierdziała :p). Na brzuch pomaga suszarka i noszenie na brzuchu (samolot). Może przy następnym ataku płaczu spróbuj. U nas gdzieś po miesiącu przyzwyczaiła się do mleka, kupy też się unormowały bo na początku po zmianie mleka była raz na 4-5dni (i tego ostatniego dnia ryk i ból brzucha), teraz już kupa codziennie z uśmiechem na ustach
-
My jestesmy na nutramingenie, ale na szczęście maly od razu dobrze go tolerowal. Nie mial bolow brzuszka, wzdec itd. Kupy robil normalnie (1-2 dziennie) tak jak teraz. Przeszlismy na niego nie robiac mieszanek z wczesniejszym mlekiem i o dziwo nic sie nie dzialo
-
Z tymi krzesełkami to tak jak Pingui pisała - wszystkie wyglądają tak samo Mnie się właśnie te plastiki z poduszkami a la Chicco Poly Magic niezbyt podobają, takie niezbyt zgrabne, obłe konstrukcje Znowu te modele zwykle mają wszelkiego rodzaju regulacje, kieszenie, zapasowe tacki, itd. Ten Klupś fajniejszy moim zdaniem.
Mnie się podoba Kinderkraft Fini 2w1, ale tu znowu konstrukcja jest bardzo zamknięta i nie ma tacek na wymianę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 20:09
-
A ja wróciłam do domu, spojrzałam na swój salon i doszłam do wniosku, że nie zamieszczę przy stole takiej kolumbryny jak ten Klupś. Chyba kupię takie zwykłe (od poniedziałku w Lidlu np). Na 1 urodzinki zrobimy Leonowi pokoik, więc i tak dostanie nowe mebelki .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Małe i zgrabne sa w IKEi i takie kupimy do ogrodu, ale w takim jak ikea, klips czy kinderkraft dziecko musi stabilnie siedzieć bez podparcia, czyli najcześciej po 7 miesiącu. A te kolumbryny a la Chicco mają możliwość regulacji pochylenia oparcia do pozycji półleżącej. Ja takie miałam i się sprawdziło. Dzieci bardzo lubiły w nim siedzieć, wiec teraz tez chyba takie kupię.
-
Szaron mi się tez bardzo podoba ten kinderkraft fini idealnie by pasował nam do mieszkania bo mamy całe w stylu skandynawskim urządzane. Tylko brak wymienianych tacek mnie martwi bo wydaje mi się upierdliwe szorowanie stolika po każdym posiłku zamiast wyjąc i włożyć pod kran...
Szaron lubi tę wiadomość
-
Rusałka faktycznie to Evolu 2 podobne, tyle że jak popatrzyłam na filmiki na youtubie jak te "poduszkowce" i kolubryny się rozkładają do iluś pozycji, jak łatwo się je składa w podróż, wymienia tacki, itd. to chyba poświęcę urodę dla wygody
Nawet niezłym kompromisem jest model Prima Pappa Zero3 z Peg-Perego. I może służyć jako leżaczek, także do spania.
Rusałka06 lubi tę wiadomość
-
AgaSY. Polecam Moje Janko Franko bardzo stabilnie siedzi z podparciem więc "sadzam go" na najwyższym odchyleniu na to 5 minut obiadku. Ogólnie kszesełko jest aluminiowo-plastikowe, ale na prawdę fajnie wygląda i dobrze się czyści. 2 tacki na bank ulatwią późniejsze mycie po samodzielnym jedzeniu, a 7 poziomów regulacji też ułatwia sprawę chociażby karmienia. Na żywo widziałam też samo LINN, ale było strasznie... plastikowe i dziękowałam, ze kupiłam właśnie to. W tej cenie chyba ciężko znaleźć jakieś sensowene, przynajniej jak ja szukalam.
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie wyszliśmy od alergologa. Pani Doktor potwierdziła skaze białkowa i AZS delikatnej postaci. Jeśli chce karmić piersią to mam ograniczyć ilość posiłków do 3-4 i wprowadzić kaszki bezmleczne, mięsko, warzywka i owoce. Jej zdaniem budzi się często w nocy, ponieważ jest duzy facet i ma duże potrzeby i mleko mu nie wystarcza. Dla mnie oczywiście dieta eliminacyjna, bez mleka i białka jaja. Trochę jestem skolowana bo nie chciałam tak szybko i bardzo rozszerzać diety, ale chyba nie mam wyjścia. Eh...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY ja bym taki pomysł skonsultowała z innym alergologiem. Zasadniczo przy alergii i AZS zaleca się późniejsze rozszerzanie diety. Zwłaszcza że wg najnowszych badań u podłoża AZS upatruje się nieszczelności nabłonka jelitowego. Opinii jednego dr-a nie traktowałabym tutaj jak wyroczni. Może dlatego ze za dobrze znam to środowisko Jest bardzo prawdopodobne że szybkie rozszerzanie diety zaowocuje rozwijaniem się alergii. U takich dzieci zaleca się wprowadzanie nowości po 6 miesiącu. A tak nawiasem mówiąc warzywka i zupki sa mniej kaloryczne niż mleko oczywiście można napchać kaszką na wodzie ale czy to dobry pomysł?
Szaron lubi tę wiadomość
-
Kurcze to mnie teraz zaskoczyłaś. Ta lekarka jest bardzo dobra, alergolog pediatra, ordynator w szpitalu. Powiedziała, że to kiedy dziecko dostaje dany produkt nie ma wpływu na to, czy będzie na niego uczulone czy nie...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSy u nas to samo (skaza białkowa + AZS) i pediatra powiedziała żeby po skończeniu 6 miesiąca rozszerzać dietę. I to ostrożnie, po jednym warzywie na tydzień i sprawdzać reakcję.
Też mam sporego chłopa, tyle że bebilon pepti z piersią na przystawkę mu w zupełności wystarczają (sypia już ciągiem po 11-12 godzin w nocy), nie mam przykazywanych kaszek czy mięsa. Także może rzeczywiście skonsultuj się z innym pediatrą?