X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy to zupełnie jak ja :D a jednak mam córkę, zobaczymy jak to będzie chociaż z takimi wzorcami to pewnie będzie łazić po drzewach, zdzierać kolana i bić chłopaków na placu zabaw. Ale jak wyrośnie mała księżniczka to też trzeba będzie jakoś podołać i odnaleźć się w sytuacji :P

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja też chłopaczara i chłopca też chciałam :) Bo wiedziałam że mąż się kompletnie zajawi i będzie się zajmował z większą ochotą niż dziewczynką - on jest sportowiec-wieczne ADHD, więc już kmini jak tu Małego wciągnąć w ju-jitsu, wspinaczkę, na basen co tydzień na lekcje jeździmy, itp. Dziewczynkę też by kochał tak samo, ale nie wiem czy umiałby i chciałby znajdować tyle wspólnych zabaw i planować wolny czas?
    I nie ukrywam, że chłopcy są troszkę emocjonalnie prostsi w późniejszej obsłudze :D Wiecie, mniej hormonalno-kobiecych dram w okresie dojrzewania. Ale oczywiście planuję drugie dziecko i fajnie gdyby to była dziewczynka. Choć znów - drugi chłopiec to chłopięca wspólnota, zabawy, mogą dzielić pokój, itd. Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale ogólnie szczęście jest szczęściem i już :)

Właśnie wysłałam moich panów nad morze - z przerwą na nocleg u teściów w centralnej Polsce, potem razem z teściami i prababcią jadą wspólnie nad Bałtyk. Zostałam sama, bo szykuje się batalia antybiotykowa z moim gronkowcem :( Trzeci tydzień i średnio na niego działają kolejne, coraz mocniejsze maści. Więc w poniedziałek dermatolog ma coś podać innego.
    Tydzień sama. Jezu. Częściowo jestem w macierzyńskiej histerii, ale częściowo skaczę pod sufit. Właśnie otwieram wino, Rafaello, nowego Stephena Kinga i idę do wanny :D

.kropka., pingui lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron super! Odpoczywaj :) chłopaki na pewno będą się świetnie bawić :)

My zastanawiamy się nad wypadem w weekend do zoo... Tylko trochę mam cykora, bo u nas z tym siedzeniem w wózku jest mega ciężko no a 3h na rękach to by była udręka :D Z drugiej strony małej bardzo podobają się zwierzaki (póki co psy, koty, kury, kaczki... Krowy stojącej naprzeciwko niej ostatnio nie zauważyła xD ale jak to krowa, prawie się nie ruszała, może dlatego). Zobaczymy co z tego wyjdzie

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Dzień Dziecka byliśmy w zoo w Ostravie. Mamy godzinkę drogi, Leon zasnął w aucie i jak przelozylismy go do wózka to... Spał kolejne 2h i tyle widzial :-D:-D. Nie no, potem musieliśmy chodzić kolejne 3 żeby zdążył się zmeczyc przed powrotem :-). Chorzow mamy pod nosem, a jeszcze nie byliśmy :-). Do Wrocławia nas ciągnie :-).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoo zaliczone :) 40 min w nosidle, później 2h w wózku i ostatnie 20 min na rękach. Nic nie spała... Najbardziej podobały się sarny, antylopy i duże ptaki, bo widziała je oko w oko przez siatkę :) wypad udany

AgaSY, pingui, zimowa stokrotka lubią tę wiadomość

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tego Ujastaka, Chyba na ich stronie znalazlam, zeby rzeczy dla dziecka podzielic na 2 reklamowki,
    Coś takiego :
    dla dziecka :
    Prosimy by rzeczy podzielić na 2 torby ( reklamówki ):
    W jednej torbie:

pieluchy tetrowe 4 szt.
    2 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki)
    skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 2 szt.
    paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg
    maść pielęgnacyjna
    kocyk

W drugiej torbie przygotowujemy rzeczy dla Noworodka, które należy zanieść na Salę Noworodków

rożek
    pieluchy tetrowe 2 szt.
    jeden komplet ubranek (koszulka, kaftanik, śpiochy/body, pajacyk)
    czapeczka
    rękawiczki
    skarpetki
    10 pampersów
    chusteczki nawilżone dla noworodków
    Faktycznie tak trzeba zrobic?
    Ostatnio wszystko mialam w jednej walizce lacznie z moimi rzeczami i w narutowiczu nie bylo problemu

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie robiliśmy takich cudów, ja na Ujastek pojechałam karetką z Kopernika dość nieoczekiwanie. Więc nie planowałam żadnych dwóch paczek, itp. Mąż dowiózł w walizce wszystko dla dziecka później, jak miałam indukcję porodu, tzn pieluchy, chusteczki, ubranka ale bez wyszczególnień ile czego. Po prostu nawiózł bawełnianych pajaców, czapeczki, rożek się bardzo przydał. Także nikt tego absolutnie nie sprawdzał, tylko wymagali żeby mieć po prostu swoje ubranka dla dziecka i swoją pielęgnację dla niego, to wszystko :)

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki układ sprawdziłby się u mnie w szpitalu :-).

Dziewczyny jaka witaminę D dajecie dzieciom? Leon dostawał kapsułki Bobika D3+DHA ale zaczal kategorycznie odmawiać przyjmowania. Ani z ręki ani z łyżeczki nie weźmie.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ibuvit D buteleczka z pompką. Spróbuj wycisnąć kapsułkę na łyżeczkę z jedzeniem i niekoniecznie musi to widzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:18

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie w lato witaminę D jeśli dziecko codziennie spaceruje i jest na słońcu?

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj jeśli jest bezpośrednio na słońcu to ma na sobie filtry w kremie, więc z vit D nici. Jedli nie ma dużej ekspozycji na bezpośrednie słońce i znacznej powierzchni skóry bez filtrów to vit D3 cały rok. Zawsze można przy okazji badań skontrolować. Starsze dostają 1000 j cały rok, a jak zrobiłam im badanie to mieli dolną granicę normy.

Szaron, .kropka. lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui próbowałam, nie ma szans. Chyba ma psi węch i już z daleka wyczuwa ta rybę :-D. Muszę coś wymyślić.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podaj samo d3, nie ma zapachu ryby.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Tak dawno nie zaglądałam.

Przede wszystkim gratuluje kobietkom w ciąży :) ile was jest?

U nas w sumie wporzadku. Niebawem do Polski na wakacje lecę :) Chlopaki boją jak niewiem :) ale sa przekochani.

Nie wiem czy dam radę Was nadrobic :) ale postaram sie zaglądac tu częściej

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Pingui próbowałam, nie ma szans. Chyba ma psi węch i już z daleka wyczuwa ta rybę :-D. Muszę coś wymyślić.

Kochana ja podaje Vit D w kropelkach. Vigantol sie nazywa. Jest zupelnie bez smaku :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore oczekuja na drugiego synka - bedzie swietnie zobaczycie. Ja tez chciałam dziewczynke ale jak sie dowiedzialam ze synek tez sie ucieszylam w sumie bo mialam tez gorsze zmartwienie czekajac na wynik biopsji łożyska. Chlopaki sie tak swietnie razem bawia ze hej. Co wiecej u mnie z mala roznica wieku okazuje sie ze tshirty moga nosic te same i krotkie spodenki tez hihi takie mam szczuplaki :). Ogolnie jest swietnie :). Ja bym chciala urodzic jeszcze jednego bobaska. Moze się uda zobaczymy.
    Narazie mam jednego miesniaka w macicy. Oby nie byl w newralgicznym miejscu i pozwolil na donoszenie jeszcze jednej ciąży

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam podawać Leonowi DHA, bo nie dostaje z niczym innym, ryby jemy rzadko. Ale jest jeszcze w Pepti, dostaje z nim kaszke 2x dziennie. Ale to chyba nie wystarczy?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli, powoli młody zaczyna chodzić, ale baaardzo asekuracyjnie. Najlepiej żeby ktoś był obok j żeby w razie czego miał się kogo złapać ;)
    Tak w ogóle... Ostatnio mówiłam wam że mam mieć drugiego syna, ale uwaga. Dzisiaj wyszła niby dziewczynka :D. No więc roboczy pseudonim dziecka to Bąbel, chciałabym tylko żeby coś się potwierdziło przed porodem. Haha :)

.kropka. lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super, że się odezwałaś. O ile dobrze Cię zakodowałam to mieszkasz w Portugalii, więc nie będzie to makabrycznie długi lot :-) Pamiętam jedną mamę, która leciała do USA sama z trójką dzieci, w tym jedno niemowlę tak koło 3 miesięcy i dała radę :-) Personel pokładowy jej pomagał. Fajnie że chłopcy się dogadują :-) powoli rośnie Ci wesoła gromadka :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawialiśmy, że Młody będzie chodził na roczek, bo wszystko wcześniej robił niż starsze dzieci. A tu jak zaczął w 9 miesiącu raczkować tak dalej zasówa na czworakach. Jak potrzebuje to zrobi krok lub dwa, a potem kolana :-) Wszystkie buty jakie znajdzie zakłada na dłonie i do przodu :-) Za to fajnie mówi. Jak wraca ze spaceru z tatą to od bramy krzyczy mama dada cycy :-) Aż się sąsiedzi śmieją :-)

atdci09ktbgklgiz.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ