Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Annie miałam takie skurcze z synkiem , szyjka nie skracała się . Tylko ja je miałam w 30tc skierowanie do szpitala dostałam sterydy bo byli pewni że urodzę . Naszczescie poród się udało zatrzymać - nie mam pojęcia jakimi lekami .
Wiem że później już do końca ciąży. Dałam luteinę dopochwowa chyba i coś jeszcze ,musiałabym sprawdzić w dokumentach.
No i zakaz seksu , przytulanki dopiero po 36tc jak już ciąża była donoszona . Na koniec urodziłam dzień po terminie .
Ja z synem miałam rozwarcie 2 cm dosyć szybko bo jak dobrze pamietam koło 25 tyg ciąży. Kazali leżeć i najlepiej wstawać tylko do łazienki i ewentualnie się rozprostować bo nie chcieli żebym była na lekach bo tez były problemy z ciśnieniem. Koniec końców urodziłam dokładnie w terminie a zaczęło się odejściem wód 🤷🏻♀️ I to takim efektownym jak na filmach. Wstydziłam się niesamowicie i przepraszalam każda mijana pielęgniarkę bo wieźli mnie z jednego końca korytarza na drugi na wózku a za mną ciągnęła się strużka wody po podłodze… dobrze ze byłam wtedy już w szpitalu bo bym pół samochodu zalała jakbym miała z domu jechać 🙄
-
Domi93 wrote:To myślicie ,że mogę brać Wit D i cynk sama ? Kurcze nie chce zaszkodzić maluchowi . Chociaż na noc wziąć po jednej tabletce ? Wypiłam dziś Wit C ta rozpuszczalna , witamin ciążowych nie brałam aby nie przegiąć z ilością .
Do lekarza mogę zadzwonić dopiero w PN bo u nas w szpitalu nie mam szans na dobrą pomoc ..lekarzem są tam często pielęgniarki- Ukrainki które nawet dobrze po polsku nie mówią . Raz pojechałam z synkiem ...nigdy więcej . -
Myślę, że witamina d jest jak najbardziej ok w ciąży. Ja bym jeszcze próbowała wszystkich sposobów domowych, czosnku, miodu, mleka, soku z malin, soku z cebuli (polecam od Pana Tabletki) i moczenia nóg w gorącej wodzie z solą.
Dużo zdrowka!
Kasia86 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś taki stresowy dzień mam ja czuje już bardzo wyraźne ruchy, ale dziś od południa jest cisza serio cisza. Odpaliłam detektor i niby meeega nisko słychać bicie serca gdzie ostatnio było zawsze wyżej. Przed południem czułam trochę ból brzucha i mocne napinania. Nie wiem czy dziecko się przekręciło czy co pierwszy raz tak mam i jestem zestresowana mega
Wiosanna888 lubi tę wiadomość
-
a ja mialam zaleconą suplementację witaminą d3 od samego momentu zplodnienia;) a nawet przed ciązą
co do przeziębienia , to tak jak wyżej polecam:
czosnek, syrop z cebuli juz od samego początku infekcji, miód, sok z malin, tylko kiedys sluchalam taki dokument, ze tak czy siak infekcja wirusowa trwa okolo 7 dni wiec trzeba się przemęczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 19:55
-
nick nieaktualnyA u mnie 5 dzień chorowania, wprawdzie już dziś bez rozwolnienia ale brzuch jest cały czas napięty, twardy i pobolewa, czuje ze jest taki opuchnięty... masakra, nigdy tak mnie nie wzięło. Bardzo się martwię, dobrze że wizyta już w poniedziałek. Fajnie wam ze czujecie tak często ruchy, ja to może raz dziennie poczuje coś na jelitach
Czy dostajecie coś oprócz progesteronu i magnezu na te napinanie brzucha od swojego lekarza? -
Aannkka detektor Cię uratował ,w takich sytuacjach się przydaje 🙂
Napewno maluch nie przekręcił.
A ja umieram , temp skacze jak szalona .
W sumie dziś wzięłam raz Apap i raz paracetamol .
Ale mam 38 i za dosłownie 5min 36.6 ... Już myślałam że popsuł się termometr ale na drugim to samo.
Przespałam cały dzień z przerwami na wymioty - myślę że dlatego że nie jadłam nic oprócz jednej kanapki rano 🤦
Mam nadzieję,że szybko minie bo boje o małego , naszczescie często go czuję dziś wiec chociaż to mnie uspokaja ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
_Belladonna wrote:A u mnie 5 dzień chorowania, wprawdzie już dziś bez rozwolnienia ale brzuch jest cały czas napięty, twardy i pobolewa, czuje ze jest taki opuchnięty... masakra, nigdy tak mnie nie wzięło. Bardzo się martwię, dobrze że wizyta już w poniedziałek. Fajnie wam ze czujecie tak często ruchy, ja to może raz dziennie poczuje coś na jelitach
Czy dostajecie coś oprócz progesteronu i magnezu na te napinanie brzucha od swojego lekarza?
Kochana a co Ci dolegało dokładnie podczas choroby ?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
_Belladonna wrote:A u mnie 5 dzień chorowania, wprawdzie już dziś bez rozwolnienia ale brzuch jest cały czas napięty, twardy i pobolewa, czuje ze jest taki opuchnięty... masakra, nigdy tak mnie nie wzięło. Bardzo się martwię, dobrze że wizyta już w poniedziałek. Fajnie wam ze czujecie tak często ruchy, ja to może raz dziennie poczuje coś na jelitach
Czy dostajecie coś oprócz progesteronu i magnezu na te napinanie brzucha od swojego lekarza? -
Domi93 wrote:Aannkka detektor Cię uratował ,w takich sytuacjach się przydaje 🙂
Napewno maluch nie przekręcił.
A ja umieram , temp skacze jak szalona .
W sumie dziś wzięłam raz Apap i raz paracetamol .
Ale mam 38 i za dosłownie 5min 36.6 ... Już myślałam że popsuł się termometr ale na drugim to samo.
Przespałam cały dzień z przerwami na wymioty - myślę że dlatego że nie jadłam nic oprócz jednej kanapki rano 🤦
Mam nadzieję,że szybko minie bo boje o małego , naszczescie często go czuję dziś wiec chociaż to mnie uspokaja ...
Wracaj do zdrowia 😘 mam nadzieję, że dzień dwa i będzie lepiej. Dobrze, że synuś daje znać co możesz być spokojniejsza -
niestety teraz jest sezon chorobowy i doslownie wszytsko mozna zlapać , byle do wiosny..., tak jak pisalam, ja przez osttanie kilka miesiacy chorowałam tyle co w sumie przez ostatnich kilka lat....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 21:26
-
Jejku to chyba wszyscy chorują. Ja te przeziębiona. Gardło mi już przeszło i zatkany nos w sumie też bo bardziej mam katar. Tylko teraz czasami pokasłuje więc to jest mega stresujące. Mam nadzieję że nie będę bardziej kaszleć. I niedługo przejedzie.
-
Tak właśnie teraz najgorszy czas ...pytam o objawy bo jestem ciekawa jak bierzecie w razie gorączki paracetamol, mi lekarz kazał 3×1 ale nie brałam bo bez sensu faszerować się jak gorączki nie ma? Ale nachodzi teraz i jestem pewna że w nocy będzie też ...to czy np jak wezmę teraz o 22 to czy o tej 2 jakbym wzięła znowu to nie będzie za krótki czas przerwy ??
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Tak właśnie teraz najgorszy czas ...pytam o objawy bo jestem ciekawa jak bierzecie w razie gorączki paracetamol, mi lekarz kazał 3×1 ale nie brałam bo bez sensu faszerować się jak gorączki nie ma? Ale nachodzi teraz i jestem pewna że w nocy będzie też ...to czy np jak wezmę teraz o 22 to czy o tej 2 jakbym wzięła znowu to nie będzie za krótki czas przerwy ??
Chociaż w ciąży to w sumie jak się dłużej utrzymuje temperatura, to może być niebezpieczna i lepiej ją skutecznie zbijać. Może dlatego lekarz zalecił stałe dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 22:36