X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupowałam Wit c jak byłam przeziębiona to farmaceutka mówiła żeby nie przesadzać z nią bo może zaszkodzić nerkom dziecka.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Annie miałam takie skurcze z synkiem , szyjka nie skracała się . Tylko ja je miałam w 30tc skierowanie do szpitala dostałam sterydy bo byli pewni że urodzę . Naszczescie poród się udało zatrzymać - nie mam pojęcia jakimi lekami .
    Wiem że później już do końca ciąży. Dałam luteinę dopochwowa chyba i coś jeszcze ,musiałabym sprawdzić w dokumentach.
    No i zakaz seksu , przytulanki dopiero po 36tc jak już ciąża była donoszona . Na koniec urodziłam dzień po terminie .

Ja z synem miałam rozwarcie 2 cm dosyć szybko bo jak dobrze pamietam koło 25 tyg ciąży. Kazali leżeć i najlepiej wstawać tylko do łazienki i ewentualnie się rozprostować bo nie chcieli żebym była na lekach bo tez były problemy z ciśnieniem. Koniec końców urodziłam dokładnie w terminie a zaczęło się odejściem wód 🤷🏻‍♀️ I to takim efektownym jak na filmach. Wstydziłam się niesamowicie i przepraszalam każda mijana pielęgniarkę bo wieźli mnie z jednego końca korytarza na drugi na wózku a za mną ciągnęła się strużka wody po podłodze… dobrze ze byłam wtedy już w szpitalu bo bym pół samochodu zalała jakbym miała z domu jechać 🙄

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    To myślicie ,że mogę brać Wit D i cynk sama ? Kurcze nie chce zaszkodzić maluchowi . Chociaż na noc wziąć po jednej tabletce ? Wypiłam dziś Wit C ta rozpuszczalna , witamin ciążowych nie brałam aby nie przegiąć z ilością .
    Do lekarza mogę zadzwonić dopiero w PN bo u nas w szpitalu nie mam szans na dobrą pomoc ..lekarzem są tam często pielęgniarki- Ukrainki które nawet dobrze po polsku nie mówią . Raz pojechałam z synkiem ...nigdy więcej .
    Nie wiem jak cynk, ale ja cały czas suplementuję witaminę D, lekarz qie o tym i nic nie mówił, że mam przestać 🤷‍♀️

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że witamina d jest jak najbardziej ok w ciąży. Ja bym jeszcze próbowała wszystkich sposobów domowych, czosnku, miodu, mleka, soku z malin, soku z cebuli (polecam od Pana Tabletki) i moczenia nóg w gorącej wodzie z solą.
    Dużo zdrowka!

Kasia86 lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od początku lekarz kazał brać wit D3. A na prenatalnych i połówkowych inny lekarz nawet pytał czy biore D3 bo to bardzo ważne.

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości tabletek ciążowych jest właśnie witamina D3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 11:48

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś taki stresowy dzień mam :( ja czuje już bardzo wyraźne ruchy, ale dziś od południa jest cisza serio cisza. Odpaliłam detektor i niby meeega nisko słychać bicie serca gdzie ostatnio było zawsze wyżej. Przed południem czułam trochę ból brzucha i mocne napinania. Nie wiem czy dziecko się przekręciło czy co :/ pierwszy raz tak mam i jestem zestresowana mega

Wiosanna888 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam zaleconą suplementację witaminą d3 od samego momentu zplodnienia;) a nawet przed ciązą
    co do przeziębienia , to tak jak wyżej polecam:
    czosnek, syrop z cebuli juz od samego początku infekcji, miód, sok z malin, tylko kiedys sluchalam taki dokument, ze tak czy siak infekcja wirusowa trwa okolo 7 dni :) wiec trzeba się przemęczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 19:55

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 5 dzień chorowania, wprawdzie już dziś bez rozwolnienia ale brzuch jest cały czas napięty, twardy i pobolewa, czuje ze jest taki opuchnięty... masakra, nigdy tak mnie nie wzięło. Bardzo się martwię, dobrze że wizyta już w poniedziałek. Fajnie wam ze czujecie tak często ruchy, ja to może raz dziennie poczuje coś na jelitach :(

Czy dostajecie coś oprócz progesteronu i magnezu na te napinanie brzucha od swojego lekarza?

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka detektor Cię uratował ,w takich sytuacjach się przydaje 🙂
    Napewno maluch nie przekręcił.

A ja umieram , temp skacze jak szalona .
    W sumie dziś wzięłam raz Apap i raz paracetamol .
    Ale mam 38 i za dosłownie 5min 36.6 ... Już myślałam że popsuł się termometr ale na drugim to samo.
    Przespałam cały dzień z przerwami na wymioty - myślę że dlatego że nie jadłam nic oprócz jednej kanapki rano 🤦
    Mam nadzieję,że szybko minie bo boje o małego , naszczescie często go czuję dziś wiec chociaż to mnie uspokaja ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    A u mnie 5 dzień chorowania, wprawdzie już dziś bez rozwolnienia ale brzuch jest cały czas napięty, twardy i pobolewa, czuje ze jest taki opuchnięty... masakra, nigdy tak mnie nie wzięło. Bardzo się martwię, dobrze że wizyta już w poniedziałek. Fajnie wam ze czujecie tak często ruchy, ja to może raz dziennie poczuje coś na jelitach :(

Czy dostajecie coś oprócz progesteronu i magnezu na te napinanie brzucha od swojego lekarza?

Kochana a co Ci dolegało dokładnie podczas choroby ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Jezu współczuję :( obyś już zdrowiała 😘😘 .Ja mam jeszcze nospe 3x2

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Aannkka detektor Cię uratował ,w takich sytuacjach się przydaje 🙂
    Napewno maluch nie przekręcił.

A ja umieram , temp skacze jak szalona .
    W sumie dziś wzięłam raz Apap i raz paracetamol .
    Ale mam 38 i za dosłownie 5min 36.6 ... Już myślałam że popsuł się termometr ale na drugim to samo.
    Przespałam cały dzień z przerwami na wymioty - myślę że dlatego że nie jadłam nic oprócz jednej kanapki rano 🤦
    Mam nadzieję,że szybko minie bo boje o małego , naszczescie często go czuję dziś wiec chociaż to mnie uspokaja ...
    Tak to prawda, już dała mocniej znać po herbacie, ale serio miałam pierwszy raz taki zaaaawal ogromny

Wracaj do zdrowia 😘 mam nadzieję, że dzień dwa i będzie lepiej. Dobrze, że synuś daje znać co możesz być spokojniejsza

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam raz w szpitalu z powodu napinania brzuch zalecili nospe i aspargin, tylko tyle chyba po 3 dziennie

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety teraz jest sezon chorobowy i doslownie wszytsko mozna zlapać , byle do wiosny..., tak jak pisalam, ja przez osttanie kilka miesiacy chorowałam tyle co w sumie przez ostatnich kilka lat....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 21:26

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to chyba wszyscy chorują. Ja te przeziębiona. Gardło mi już przeszło i zatkany nos w sumie też bo bardziej mam katar. Tylko teraz czasami pokasłuje więc to jest mega stresujące. Mam nadzieję że nie będę bardziej kaszleć. I niedługo przejedzie.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie teraz najgorszy czas ...pytam o objawy bo jestem ciekawa jak bierzecie w razie gorączki paracetamol, mi lekarz kazał 3×1 ale nie brałam bo bez sensu faszerować się jak gorączki nie ma? Ale nachodzi teraz i jestem pewna że w nocy będzie też ...to czy np jak wezmę teraz o 22 to czy o tej 2 jakbym wzięła znowu to nie będzie za krótki czas przerwy ??

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, Domi, Moni, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Kurujcie się! 💚

Domi93, _Belladonna lubią tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrówka, kurujcie się!!! :)

Domi93 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Tak właśnie teraz najgorszy czas ...pytam o objawy bo jestem ciekawa jak bierzecie w razie gorączki paracetamol, mi lekarz kazał 3×1 ale nie brałam bo bez sensu faszerować się jak gorączki nie ma? Ale nachodzi teraz i jestem pewna że w nocy będzie też ...to czy np jak wezmę teraz o 22 to czy o tej 2 jakbym wzięła znowu to nie będzie za krótki czas przerwy ??
    Jakbyś brała to 3x, to pewnie by gorączka nie wzrastała, bo cały czas by lek był w organiźmie, jakiś sens to ma. Aczkolwiek kontrolowana temperatura to nie jest zły objaw, organizm walczy. Zobacz na ulotce ile masz napisany odstęp czasowy. 4h to dość krótko, raczej co 6-8h są dawki.
    Chociaż w ciąży to w sumie jak się dłużej utrzymuje temperatura, to może być niebezpieczna i lepiej ją skutecznie zbijać. Może dlatego lekarz zalecił stałe dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 22:36

thgfs65gnrco3vzr.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ