Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki. Ja dzisiaj mam podły nastrój. Musialam wstać wcześnie rano żeby na czczo zrobić badania z krwi, a w tym i krzywą cukrową. Niestety od rana miałam gorszy dzień i zwymiotowałam całą wypitą glukozę. Jestem zła na siebie, bo wiem, że pewnie będę musiała to powtórzyć.. Potem już cały dzień coś mi siedziało na żołądku i muliło..porazka. Małą czuję dość słabo jka na 3 ciążę, ale czasem w momentach nieoczekiwanych daje o sobie znać. Mam nadzieję, że wszystko z nią ok.
Przeziębionym życzę zdrówka. Ze swojej strony polecam specjalny syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży. Chyba prenalen się nazywa i pastylki do ssania o tej samej nazwie. Wit C dobrej jakości jest wydalana z moczem. Pozostałe bywają toksyczne. Życzę zdrowka również dla pieska -
nick nieaktualnyDomi93 wrote:Kochana a co Ci dolegało dokładnie podczas choroby ?
Miałam ostre zatrucie, gorączka 39st, wymioty, uporczywa biegunka i ból brzucha. Paskudztwo 😔 dziś 5 dzień i dopiero co sobie pozwoliłam na jakąś drożdżóweczkę bo tak byłam o suchej bułce i biszkoptach. każdy pokarm wywoływał puchnięcie jelit i ból. W ciągu 2 dni poleciało z wagi 2,5kg...
Jak dla mnie póki co końcówka 5 mies jest Najgorsza. Co chwila jakaś przypadłość 😕 BTW, zakupiłam specjalna poduszkę ortopedyczna i plastyczny wałek między nogi na te moje bóle pleców i jestem zachwycona 😍 zupełnie inny komfort spania. -
nick nieaktualnyDomi93 wrote:Tak właśnie teraz najgorszy czas ...pytam o objawy bo jestem ciekawa jak bierzecie w razie gorączki paracetamol, mi lekarz kazał 3×1 ale nie brałam bo bez sensu faszerować się jak gorączki nie ma? Ale nachodzi teraz i jestem pewna że w nocy będzie też ...to czy np jak wezmę teraz o 22 to czy o tej 2 jakbym wzięła znowu to nie będzie za krótki czas przerwy ??
Paracetamol stosuje się co 4-6h. Czyli jeśli przyjęłaś dawkę 500mg możesz przyjąć za 4h, większe jednorazowe dawki (max jednorazowa dawka 1000mg, niezalecana w ciąży) co 6h. Jeśli czujesz że znów cie rozbiera to weź ten paracetamol, twoje samopoczucie też wpływa na malucha :* zdrowiej!
-
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Hej kobietki. Ja dzisiaj mam podły nastrój. Musialam wstać wcześnie rano żeby na czczo zrobić badania z krwi, a w tym i krzywą cukrową. Niestety od rana miałam gorszy dzień i zwymiotowałam całą wypitą glukozę. Jestem zła na siebie, bo wiem, że pewnie będę musiała to powtórzyć.. Potem już cały dzień coś mi siedziało na żołądku i muliło..porazka. Małą czuję dość słabo jka na 3 ciążę, ale czasem w momentach nieoczekiwanych daje o sobie znać. Mam nadzieję, że wszystko z nią ok.
Przeziębionym życzę zdrówka. Ze swojej strony polecam specjalny syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży. Chyba prenalen się nazywa i pastylki do ssania o tej samej nazwie. Wit C dobrej jakości jest wydalana z moczem. Pozostałe bywają toksyczne. Życzę zdrowka również dla pieska
Bardzo Ci współczuję. Jeszcze przede mną krzywa cukrowa, pierwsza w życiu ale nasłuchałam się już, że jest obrzydliwa. -
_Belladonna wrote:Bardzo Ci współczuję. Jeszcze przede mną krzywa cukrowa, pierwsza w życiu ale nasłuchałam się już, że jest obrzydliwa.
Generalnie naprawdę poraz pierwszy zdarzyło mi się, że tak zareagowal mój organizm. Wcześniejsze 2 w tamtych ciążach jakoś łagodniej przyjęłam. Nie wiem czy wynikało to z samego smaku, czy warunków w jakich piłam. Pierwsza w De smakowała mi raczej jak napój winogronowy. Była ok. Druga była już w Pl ale raz, że na późniejszym etapie ciąży (24/26 tc, nie pamiętam dokładnie.), a dwa, że z powodu pandemi kazano mi wyjść z tym na powietrze i usiąść w aucie. Może to mi pomogło. Wczoraj musialam siedzieć w poczekalni pełnej ludzi, a co za tym idzie również zapachów.. No i nie wyszło mi to na dobre. W smaku to jest po prostu bardzo bardzo słodkie, ale mega mnie ścięło z nóg. Za duża ilość jak na pusty żołądek. Poczułam się jak na haju No i widziałam jak wszyscy mi się przyglądają.. Musialam słabo wyglądać, bo ktoś do mnie podszedł i zapytał czy wszystko ok.. No nie było, ale nie chcę straszyć. Tak jak mówię: wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło. Może gorszy dzień, może ilość wody w jakiej rozpuszczono.. Nie wiem. Modlę się żeby lekarz to odpuścił, ale pewnie marne szanse. Na czczo z palca miałam cukier 98.. -
A ja super zniosłam test obciążenia glukozą (robiłam w 16tc, ze względu na IO przed ciążą). Robiłam też przed ciążą i również nic mi nie było. To jest bardzo indywidualne. Ja preferuję te glukozy bezsmakowe, ale dużo dziewczyn woli te cytrynowe czy inne wynalazki. Będę robiła jeszcze drugą krzywą cukrową w tej ciąży około 28tc.
-
Dziwi mnie to, że po tylu zgłoszeniach, że nie da się tego wypić zwłaszcza w ciąży, to nie wprowadzą w labo do wyboru glukozy smakowej.
Za malucha musiałam to pic b. czesto jak były mega spadki bo nie było takiego dostępu do glukozy w żelu, w kostkach czy w płynie, ale dawało się radę, człowiek przyzwyczaił się po prostu, ale teraz w tych czasach można sobie wybrać smak jaki się chce i na pewno to nie wpływa na wynik bo liczy się ilość wypitych WW, ale wiadomo jesteśmy jak zwykle w tyle ze wszystkim.
Trzymam kciuki za dobre wyniki krzywej, ja jadę we wtorek na badania, ale u mnie krzywej juz nie bada sie, m.in.hemoglobinę, ale to już z krwi.
Dużo zdrówka dla Was bo ciągle tylko jakieś wirusy grasują i trzeba faszerować sie witaminami, szczególnie D i c w większych ilościach, a wracając do tematu biorę witaminy od xxx lat w większych dawkach niz apteczne i badam ich poziom (oczywiście prywatnie bo zwykły lekarz rodzinny robi wielkie oczy na co to bada się, a to jest podstawa m.in.przy chorobach immunologicznych, a teraz w ciąży to już szczególnie) i nie słucham lekarzy na ten temat, że wit. mogą być szkodliwe bo mają na ten temat swoje skalę, które są przyjęte odgórnie aby nigdy człowiek nie był odpowiednio zdrowy... takie moje zdanie... a nie choruję już od wielu lat i nie szczepie się na żadne grypy i inne, oby dalej taki stan zostal. Oczywiście każdy ma na ten temat swój pogląd i trzeba go szanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 16:36
TuRuda lubi tę wiadomość
Did -
Chyba najgorsze za Nami ... Wczoraj przeleżałam cały dzień w łóżku z gorączką i wymiotami...ale dziś już udało się trochę zjeść .
Gorączki brak aby kaszel został mi i synkowi no oprócz tego chodzimy z mężem pijani cały dzień. Oby to już koniec .
Dwa dni to i tak nie najgorszy wynik 🙈🙈
Piesek też doszedł do siebie 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ja już jak będę musiała robić krzywa to będzie moja pierwsza w życiu, ciekawa jestem jak nam pójdzie. A wgl w środę mam wizytę i nie wiem czy tylko ja tam mam czy to zjawisko normalne ale zawsze przed wizytą mam takiego stresa do momentu kiedy nie usłyszę serduszka. Już później okej ^^
-
Hej. Dołączam do grona przeziębionych...
U mnie zaczęło się to w trakcie kwarantanny syna. Zastanawiałam się czy nie mam omikrona. Czy któraś z Was wpadła na pomysł żeby się przetestować?
U mnie objawy to katar, kochanie, osłabienie, czyli coś podchodzi pod nową mutacje wirusa
Jaką kontretnie witaminę C polecacie?
-
Ja na krzywa kupiłam sobie glukozę cytrynowa i będę prosiła aby pielęgniarka zrobiła w letniej wodzie 🙈
Lekarz kazał wziąć też wodę swoją i w razie w popijać.
No i zalecił wypić rano herbatę bez cukru .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ona_89' wrote:Hej. Dołączam do grona przeziębionych...
U mnie zaczęło się to w trakcie kwarantanny syna. Zastanawiałam się czy nie mam omikrona. Czy któraś z Was wpadła na pomysł żeby się przetestować?
U mnie objawy to katar, kochanie, osłabienie, czyli coś podchodzi pod nową mutacje wirusa
Jaką kontretnie witaminę C polecacie?
U nas objawy też Omikron :p
Ale nie testowaliśmy się , miałam jechać do apteki po testy ale mówie po co mi stres :p
Polecam ascorvite - to prawdziwa Wit C ,a nie suplement diety jak w reszcie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 21:37
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Ja na krzywa kupiłam sobie glukozę cytrynowa i będę prosiła aby pielęgniarka zrobiła w letniej wodzie 🙈
Lekarz kazał wziąć też wodę swoją i w razie w popijać.
No i zalecił wypić rano herbatę bez cukru .
Hmm.. A obciążenia glukozą nie robi się czasem na czczo? Dziwne zalecenia lekarza.. Ale fakt, że mi rozrobila w bardzo ciepłej wodzie. Może w tym tkwi szkopuł. -
Kasia86 wrote:Mi wyraźnie za każdym razem kazali być na czczo a robiłam w 2 różnych laboratoriach. Miałam ze sobą wodę ale nie pozwolili pić.
Właśnie. Na czczo i nie wolno popijać. Wypić w miarę sprawnie i odczekać swoje. Tak mi powiedziano.Limosa lubi tę wiadomość
-
Majeczk@ wrote:Ja już jak będę musiała robić krzywa to będzie moja pierwsza w życiu, ciekawa jestem jak nam pójdzie. A wgl w środę mam wizytę i nie wiem czy tylko ja tam mam czy to zjawisko normalne ale zawsze przed wizytą mam takiego stresa do momentu kiedy nie usłyszę serduszka. Już później okej ^^
ja mam to samo, denerwuję się mocno przed, jutro mam wąłsnie wizyte u swojego gin, a we wtorek polowkowe
-
Szykuje się sporo połówkowych w tym tyg. Ja też mam w środę
agawka83 lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ja odkąd czuję ruchy, to jestem spokojniejsza dużo. Ale jestem w połowie czekania, jeszcze 2 tygodnie do wizyty i połówkowych, a u mnie zawsze tydzień przed było ciężko, więc jeszcze nie wiem jak to zniosę. 😅 Na wizycie pewnie znowu będę miała wysokie ciśnienie i tętno ze stresu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 08:40