X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Możesz pokazać o jakie łóżko chodzi? Moja tesciowa szuka właśnie czegoś takiego.
    Nie wiem czemu nie mogę skopiować linku, pokazuje przykładowe zdjęcia. Fakt nie jest to tanie, ale jak dla mnie zakup na lata :D
    d25dfc8f6b32.jpg

b9cb3fa21f36.jpg

Ona_89' lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    a aspirator elektryczny? warto ?
    Nie, ja miałam i tak jak katarek do odkurzacza pięknie ściąga wydzielinę tak ten elektryczny nic 🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżka to ja w domu rodzinnym mam sofę typu
    "Sofa ARIES 3-osobowa, rozkładana
    Index: 1054-067-121-400-0003" (nie można wstawić linku...)
    i jest baaaaardzo wygodna i ma dużo miejsca do spania :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    a aspirator elektryczny? warto ?

Kilka osób mówiło że nie .
    Najlepiej ten do odkurzacza, nie znam osoby która by mówiła inaczej 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam ten co można 'dmuchac' płucami lub podłączyć do odkurzacza. My wzięliśmy jakiś z apteki i do tej pory mamy. Wprawdzie używaliśmy w pierwszym miesiącu, bo mała oczyszczała mega nosek śluzówka i ostatnio, przy tym wielkim kataru, co miała.
    Co do odkurzacza, tylko rada, trzeba bardzo delikatnie i dać na najmniejsze ssanie, bo u małych dzieci potrafi nawet naczynka krwionośne popękać i pediatra mówiła że to nieodvre, bo wtedy jeszcze bardziej podrażnia wnętrze noska.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam zakup ^^ kupiłam torbę do szpitala do porodu :) może to głupia rzecz a cieszy

_Belladonna lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zamierzam brać walizkę ,ta taka duża standardowa .
    Bo w torbę się nie zmieszczę...a tak to będę miała tylko jedna walizkę ,wygodnie bo na kółkach 😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam juz spakowana walizke, kupilam najwieksza jaka byla w Ochniku :p a i tak ledwo sie spakowalam...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie słyszałam różne opinie o tych aspiratorach, no nie wiem, najwyżej dokupię później ten elektryczny...

Ja też się boję, że się nie zapakuję do największej walizki na kółkach 🤣 sama torba z przekąskami to z 5 kg będzie ważyć 🤣

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zamierzam się spakować w taką kabinówkę 😮 Nie przewiduję dłuższej "wizyty" niż 3 dni, a w razie czego mąż dowiezie ubranka/pampersy :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się nie zmieszczę w kabinówkę, to mam jeszcze taką średnią walizkę, któraś na pewno się nada. Nie sprawdzałam w sumie co wymagają szpitale do przyjęcia jeszcze, ale znając życie wszystko. Podoba mi się podejście tych szpitali, które zapewniają wszystko i trzeba mieć tylko ubranka na wyjście dla dziecka i koszule dla siebie + swoje kosmetyki, a cała reszta jest na miejscu. Wtedy nie trzeba się tak stresować tym pakowaniem torby, czy się zdąży przed porodem, bo te kilka rzeczy to mąż może spakować i dowieść. 😅

A mnie jakaś choroba bierze chyba. Kurczę tak na siebie uważam, mąż to samo, nigdzie nie wychodzimy za bardzo poza spacerami i szybkimi zakupami, a tu coś takiego. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam chora. Ale może uda się to domowymi sposobami zdusić, zanim się rozwinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:30

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja jak się nie zmieszczę w kabinówkę, to mam jeszcze taką średnią walizkę, któraś na pewno się nada. Nie sprawdzałam w sumie co wymagają szpitale do przyjęcia jeszcze, ale znając życie wszystko. Podoba mi się podejście tych szpitali, które zapewniają wszystko i trzeba mieć tylko ubranka na wyjście dla dziecka i koszule dla siebie + swoje kosmetyki, a cała reszta jest na miejscu. Wtedy nie trzeba się tak stresować tym pakowaniem torby, czy się zdąży przed porodem, bo te kilka rzeczy to mąż może spakować i dowieść. 😅
    oo tal zgadzam się! Ubranko na wyjście, ewentualnie pampersy czy chusteczki a tak? Ja mam w liscie szpitalnej 5 par body na dlugi, na krotki, pajace, 5 czapeczek, wszysykie kosmetyki,pampersy,chusteczki,do kąpieli rzeczy no wszystko łącznie z podkladami dla siebie... no i mi maz tak od razu nie dowiezie bo szpital niecale 300km od domu...ale mam nadzieje ze jak cc zrobia po majowce to Bartus bedzie juz mial ponad 2kg i wyjdziemy do max tygodnia:)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • legusta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    oo tal zgadzam się! Ubranko na wyjście, ewentualnie pampersy czy chusteczki a tak? Ja mam w liscie szpitalnej 5 par body na dlugi, na krotki, pajace, 5 czapeczek, wszysykie kosmetyki,pampersy,chusteczki,do kąpieli rzeczy no wszystko łącznie z podkladami dla siebie... no i mi maz tak od razu nie dowiezie bo szpital niecale 300km od domu...ale mam nadzieje ze jak cc zrobia po majowce to Bartus bedzie juz mial ponad 2kg i wyjdziemy do max tygodnia:)

U nas raptem jest jeden szpital, który wszystko zapewnia na jakieś 6-7... No dla nas byłaby to wygoda, ale decyduje się na szpital, w którym trzeba mieć wszystko.

Misiaa my mamy do wybranego szpitala 4 km więc jest duża różnica :D No i też na tydzień czy dwa na pewno masz więcej spakowane niż ja będę pakować na 3 dni, więc oczywiste, że walizka innych rozmiarów :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja też kupiłam walizkę na kolkach zle nazwałam ale wzięłam o pojemności 40 litrów o też jeśli czegoś mi zabraknie to mas dowiezie nie chce potem mieć zawaliska wielkiego w szczególności że wiem że w moim szpitalu nie ma potem miejsca na te walizy wielkie . No i u mnie szpital dla maluszka daje ciuszki na pobyt ja muszę mieć tylko chusteczki i pampersy i dla siebie podkłady, koszule

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:55

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Tej przycisk anuluj to powinni usunąć... Pisząc z telefonu już dwa razy usunęłam wiadomość zamiast wysłać...

Ja tak samo! Wkurza mnie to!

Ja chodzę do lekarza na NFZ, bo to najlepszy lekarz w moim mieście i prywatnie przyjmuje na tym samym (słabym) sprzęcie, więc stwierdziłam, że szkoda przepłacać. Oprócz tego chodzę czasem na pakiet z LUXMEDU i raz na polowkowych byłam prywatnie. W sumie malucha podglądało czterech lekarzy na różnych sprzętach i wszyscy mówili, że jest ok, więc jestem spokojna.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

A co do mebli, to byłabym za żeby umeblować już tak kompleksowo ale za 10 lat pewnie będzie inna moda... i będziemy żałować, że się tak wyrwaliśmy 😅 Jeszcze mężulkowi nie podobają się jasne meble, uważa, że jak chłopiec to tylko takie męskie- chłopięce. W salonie meblowym w grę wchodził tylko z czarną okleiną 🙄 mam nadzieję, że mu przejdzie. Ja w razie czego prędzej zrobię miejsce w swoich szafach niż pozwolę mu samemu urządzić pokoik 🤣

Miałam czarne meble. Kurze musiałam wycierać co dwa dni. Jak mąż tako chętny do sprzątania to niech mu kupi, ale sam będzie latał ze szmatą :D

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ledwo zmiescilam się w kabinowce, ale się udało 😊 resztę dowoził.maz,bo z tego co pamiętam to brakło mi wody, podkładów dla siebie, brał brudne rzeczy itd. Ale rogal do karmieniadla mnie przy cc i problematycznej laktacji, był wybawieniem to już osobno biorę. On jest w takim opakowaniu z uszami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 12:23

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę kupić walizkę :D stawiam na taką średnia :D ale na bank będzie wypchana po brzegi 😂 i druga mała na przekąski, bo ja dobę po cięciu byłam taka głodna i tak mi się pić chciało masakra 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    U nas to samo, trzeba mieć wszystko swoje 🙈 a serio tego jest sporo, ja może nie mam szpitala daleko od domu jednak no z dwójką dzieci już w domu nie zawsze uda się raz dwa coś podrzucić

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpada pakowanie się do szpitala przy porodzie w domu. Natomiast muszę kupić cały pakiet porodowy włącznie z klamrą do pępowiny i alkoholem etylowym(?? te rzeczy są na liście) 😅 plus oczywiście podkład na całe łóżko

hchyflw1tn4nam14.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ