Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
_Belladonna wrote:a aspirator elektryczny? warto ?
-
Ja też polecam ten co można 'dmuchac' płucami lub podłączyć do odkurzacza. My wzięliśmy jakiś z apteki i do tej pory mamy. Wprawdzie używaliśmy w pierwszym miesiącu, bo mała oczyszczała mega nosek śluzówka i ostatnio, przy tym wielkim kataru, co miała.
Co do odkurzacza, tylko rada, trzeba bardzo delikatnie i dać na najmniejsze ssanie, bo u małych dzieci potrafi nawet naczynka krwionośne popękać i pediatra mówiła że to nieodvre, bo wtedy jeszcze bardziej podrażnia wnętrze noska. -
Ja tez mam juz spakowana walizke, kupilam najwieksza jaka byla w Ochniku :p a i tak ledwo sie spakowalam...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
Ja jak się nie zmieszczę w kabinówkę, to mam jeszcze taką średnią walizkę, któraś na pewno się nada. Nie sprawdzałam w sumie co wymagają szpitale do przyjęcia jeszcze, ale znając życie wszystko. Podoba mi się podejście tych szpitali, które zapewniają wszystko i trzeba mieć tylko ubranka na wyjście dla dziecka i koszule dla siebie + swoje kosmetyki, a cała reszta jest na miejscu. Wtedy nie trzeba się tak stresować tym pakowaniem torby, czy się zdąży przed porodem, bo te kilka rzeczy to mąż może spakować i dowieść. 😅
A mnie jakaś choroba bierze chyba. Kurczę tak na siebie uważam, mąż to samo, nigdzie nie wychodzimy za bardzo poza spacerami i szybkimi zakupami, a tu coś takiego. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam chora. Ale może uda się to domowymi sposobami zdusić, zanim się rozwinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:30
-
Gosianka wrote:Ja jak się nie zmieszczę w kabinówkę, to mam jeszcze taką średnią walizkę, któraś na pewno się nada. Nie sprawdzałam w sumie co wymagają szpitale do przyjęcia jeszcze, ale znając życie wszystko. Podoba mi się podejście tych szpitali, które zapewniają wszystko i trzeba mieć tylko ubranka na wyjście dla dziecka i koszule dla siebie + swoje kosmetyki, a cała reszta jest na miejscu. Wtedy nie trzeba się tak stresować tym pakowaniem torby, czy się zdąży przed porodem, bo te kilka rzeczy to mąż może spakować i dowieść. 😅
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:oo tal zgadzam się! Ubranko na wyjście, ewentualnie pampersy czy chusteczki a tak? Ja mam w liscie szpitalnej 5 par body na dlugi, na krotki, pajace, 5 czapeczek, wszysykie kosmetyki,pampersy,chusteczki,do kąpieli rzeczy no wszystko łącznie z podkladami dla siebie... no i mi maz tak od razu nie dowiezie bo szpital niecale 300km od domu...ale mam nadzieje ze jak cc zrobia po majowce to Bartus bedzie juz mial ponad 2kg i wyjdziemy do max tygodnia:)
U nas raptem jest jeden szpital, który wszystko zapewnia na jakieś 6-7... No dla nas byłaby to wygoda, ale decyduje się na szpital, w którym trzeba mieć wszystko.
Misiaa my mamy do wybranego szpitala 4 km więc jest duża różnica No i też na tydzień czy dwa na pewno masz więcej spakowane niż ja będę pakować na 3 dni, więc oczywiste, że walizka innych rozmiarów
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Nie no ja też kupiłam walizkę na kolkach zle nazwałam ale wzięłam o pojemności 40 litrów o też jeśli czegoś mi zabraknie to mas dowiezie nie chce potem mieć zawaliska wielkiego w szczególności że wiem że w moim szpitalu nie ma potem miejsca na te walizy wielkie . No i u mnie szpital dla maluszka daje ciuszki na pobyt ja muszę mieć tylko chusteczki i pampersy i dla siebie podkłady, koszule
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:55
-
Gosianka wrote:Tej przycisk anuluj to powinni usunąć... Pisząc z telefonu już dwa razy usunęłam wiadomość zamiast wysłać...
Ja tak samo! Wkurza mnie to!
Ja chodzę do lekarza na NFZ, bo to najlepszy lekarz w moim mieście i prywatnie przyjmuje na tym samym (słabym) sprzęcie, więc stwierdziłam, że szkoda przepłacać. Oprócz tego chodzę czasem na pakiet z LUXMEDU i raz na polowkowych byłam prywatnie. W sumie malucha podglądało czterech lekarzy na różnych sprzętach i wszyscy mówili, że jest ok, więc jestem spokojna.
-
_Belladonna wrote:
A co do mebli, to byłabym za żeby umeblować już tak kompleksowo ale za 10 lat pewnie będzie inna moda... i będziemy żałować, że się tak wyrwaliśmy 😅 Jeszcze mężulkowi nie podobają się jasne meble, uważa, że jak chłopiec to tylko takie męskie- chłopięce. W salonie meblowym w grę wchodził tylko z czarną okleiną 🙄 mam nadzieję, że mu przejdzie. Ja w razie czego prędzej zrobię miejsce w swoich szafach niż pozwolę mu samemu urządzić pokoik 🤣
Miałam czarne meble. Kurze musiałam wycierać co dwa dni. Jak mąż tako chętny do sprzątania to niech mu kupi, ale sam będzie latał ze szmatą
-
Ja ostatnio ledwo zmiescilam się w kabinowce, ale się udało 😊 resztę dowoził.maz,bo z tego co pamiętam to brakło mi wody, podkładów dla siebie, brał brudne rzeczy itd. Ale rogal do karmieniadla mnie przy cc i problematycznej laktacji, był wybawieniem to już osobno biorę. On jest w takim opakowaniu z uszami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 12:23
-
Ja muszę kupić walizkę stawiam na taką średnia ale na bank będzie wypchana po brzegi 😂 i druga mała na przekąski, bo ja dobę po cięciu byłam taka głodna i tak mi się pić chciało masakra 😂
-
Misiaa wrote:oo tal zgadzam się! Ubranko na wyjście, ewentualnie pampersy czy chusteczki a tak? Ja mam w liscie szpitalnej 5 par body na dlugi, na krotki, pajace, 5 czapeczek, wszysykie kosmetyki,pampersy,chusteczki,do kąpieli rzeczy no wszystko łącznie z podkladami dla siebie... no i mi maz tak od razu nie dowiezie bo szpital niecale 300km od domu...ale mam nadzieje ze jak cc zrobia po majowce to Bartus bedzie juz mial ponad 2kg i wyjdziemy do max tygodnia:)