Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene28 wrote:Hej hej właśnie czekam na wizytę lekarz ma małe opóźnienie, ale za jakieś 10 minut powinnam wejść.
Daisy, to prawda. Czas leci jak szalony🤭 jeszcze niedawno mówiłam, że wizyta dopiero 9.12, a to już dziś 😅
Co do marihuany to nie mam pojęcia jaki to "zapach" 🙈ale pewnie dość specyficzny. Współczuję takich atrakcji
Jak się poczuje to po prostu się wie ,że to jest to 🤢😂
Czekamy na dobre wieści! 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Jestem na dzień dzisiejszy maleństwo wygląda na dziewczynkę i usg wskazuje na 12t4d czyli ostatecznie termin na 19.06 proszę o zmianę, bo tak już zostanie. Wszystko jest w porządku sytuacja identyczna jak z córeczką, bo również było prawie 2 tygodnie różnicy między terminem z okresu a usg spóźniona owulka 😋
ewe90, aannkka, Domi93 lubią tę wiadomość
-
Ona, wiem, że łatwo się mówi, ale jak dzidziuś nie chciał współpracować, to się zdarza. Ja przy pierwszej ciąży też tak miałam na prenatalnych, lekarz mi zjeździł brzuch głowica że aż bolał, a mała nic. Kazał mi wtedy iść na 20 minutowy spacer i zjeść coś słodkiego, żeby mała zaczęła współpracować. Za drugim podejście było już lepiej, ale sam mówił że nie jest łatwo i nie było szans podpatrzeć co ma między nogami, bo się do nas pupa odwróciła. Będzie dobrze na nastepnej wizycie!
Madlene, gratulacje! Przeczuwała ze będzie kolejna dziewczynka?Ona_89' lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:U mnie właśnie praktycznie co wizyta/usg taka pozycja że nie ma szans podpatrzeć jaka płeć
Lekarze polecają zjeść coś słodkiego przed wizytą,a jeśli nie uda się zmierzyć wszystkiego to lekarz mówi ,że zostają przysiady 🙂😆
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Annie_ wrote:Jak tam dziewczyny dzisiaj? Ja akurat czekam u lekarza i już czuje ścisk w żołądku ze stresu…
Znam to uczucie doskonale...
Po wizycie będziesz już spokojniejsza 🙂
Ja się śmieję ,że chociaż z dwa dni spokoju i później znowu stres do kolejnej wizyty , ale jeszcze chwilka i zaczniemy czuc ruchy już wtedy będzie ok.
Ja mam cichą nadzieję,że do świąt już poczuje cokolwiek 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Znam to uczucie doskonale...
Po wizycie będziesz już spokojniejsza 🙂
Ja się śmieję ,że chociaż z dwa dni spokoju i później znowu stres do kolejnej wizyty , ale jeszcze chwilka i zaczniemy czuc ruchy już wtedy będzie ok.
Ja mam cichą nadzieję,że do świąt już poczuje cokolwiek 🙂
Wcale spokojniejsza nie jestem 😞 tyle dobrze ze ja zaczęłam czuć kilka dni temu już przy mocniejszych ruchach takie „łaskotanie”. Łatwo odróżnić od jelit bo raczej gazy nie ruszają się góra dół, tylko w jedna stronę 😆
-
Annie_ wrote:Wcale spokojniejsza nie jestem 😞 tyle dobrze ze ja zaczęłam czuć kilka dni temu już przy mocniejszych ruchach takie „łaskotanie”. Łatwo odróżnić od jelit bo raczej gazy nie ruszają się góra dół, tylko w jedna stronę 😆
Dlaczego?
Z maluchem ok?
Ja powiem Ci ,że na razy też czuję takie pukniecie ale tłumacze sobie ,że to za wcześnie 🤔
Czekam na mocniejsze znaki abym była pewna 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Za chwilkę będziemy już płakały ,że Nas żebra bolą 🤣🤣
Mnie po synku zebra bolały do miesiąca po porodzie,tak mnie skopał 🤭😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:18
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Za chwilkę będziemy już płakały ,że Nas żebra bolą 🤣🤣
Mnie po synku zebra bolały do miesiąca po porodzie,tak mnie skopał 🤭😆
Mnie zebra nie bolały bo syn nisko siedział bardzo i teraz tez mam ten problem właśnie.
Z malutkim na razie wszystko w porządku ale mamy zagrożenie przedwczesnym porodem, ciśnieniem i dodatkowo mam rwę kulszowa taka ze ginekolog każe mi leżeć z tyłkiem do góry. A te które przeżyły zgagę w ciąży wiedza jakie to niewygodne 😆
-
Ojej , u mnie też nie do końca wesoło . wyszło łożysko przodujące co praktycznie daje pewność krwotoku i cesarki .
Z tego co wiem to grozi to od 30tc także mam czas aby nastawić się na leżenie w szpitalu do porodu ...
Lekarz powiedział aby narazie się tym nie martwić bo mamy nadzieję,że łożysko ułoży się tak jak powinno podczas rośnięcia macicy i żyje tym,że tak będzie. Myślę ,że po świętach już będzie widać czy w dobrym kierunku to zmierza ..jak nie nie to wyprawka będzie kupowana wcześniej bo niestety później już do sklepu nie pójdę 😔
I też właśnie przez ułożenie łożyska ruchy malucha mogę czuć dużo później , ale to też nie w każdym przypadku tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:37
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Lekarze polecają zjeść coś słodkiego przed wizytą,a jeśli nie uda się zmierzyć wszystkiego to lekarz mówi ,że zostają przysiady 🙂😆
Właśnie na prenatalnym udało się zmierzyć wszystko, ale też musiałam się położyć na boku i później szybko na plecy - na szczęście dzidzi współpracowało i ładnie się odwróciło, ale lekarz nie chciał się wypowiedzieć co do płci a na zwykłych wizytach u ginekologa właśnie nic nie było widać, na kolejną wizytę 3.01 może wezmę coś słodkiego przed, bo jestem już bardzo ciekawa
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Domi93 wrote:Ojej , u mnie też nie do końca wesoło . wyszło łożysko przodujące co praktycznie daje pewność krwotoku i cesarki .
Z tego co wiem to grozi to od 30tc także mam czas aby nastawić się na leżenie w szpitalu do porodu ...
Lekarz powiedział aby narazie się tym nie martwić bo mamy nadzieję,że łożysko ułoży się tak jak powinno podczas rośnięcia macicy i żyje tym,że tak będzie. Myślę ,że po świętach już będzie widać czy w dobrym kierunku to zmierza ..jak nie nie to wyprawka będzie kupowana wcześniej bo niestety później już do sklepu nie pójdę 😔
I też właśnie przez ułożenie łożyska ruchy malucha mogę czuć dużo później , ale to też nie w każdym przypadku tak jest.
A to tez mamy 👍🏼 Tez na przedniej ścianie ale ułożone tak ze najpewniej się jeszcze ułoży lepiej. I skierowanie na obciążenie glukoza w poniedziałek. Czy ja mam jakieś bingo ciążowe? 🙄🤦🏻♀️ Dobijcie proszę albo przyspieszcie czas…
-
Annie Ten blogoslawiony czas jest tylko w teorii .
W praktyce to ciężko czas 🙂
Ja się tak boje tej glukozy ...do tej pory ja pamiętam a 7 lat minęło 🙊
Trzymam kciuki aby wyszła ok.
Musimy mieć nadzieję,że szybko to poleci ale zobaczcie jak już poleciało już 14tydzien a dopiero co był 4 ...po świętach nam już tak to zasunie,że nawet nie będziemy wiedziały kiedy i będziemy pisały ,że jedziemy na porodówkę ,a ja się tego cholernie boje także już wiem ,że czas mi zaraz przyspieszy 🤭🤭
Legusta ja tak samo biorę teraz coś słodkiego zawsze będzie łatwiej,u Nas lekarz płeć powiedział ale tylko dla nas ,mówi aby nie mówić nikomu i na następnej wizycie potwierdzi bo nam pępowina utrudniła 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:04
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
A wogole teraz dopiero zdałam sobie sprawę,że wizytę teraz mam w Naszą rocznicę ślubu .
I tak myślę czy mężowi zrobię niespodzianke ,że to nie siusiak był tylko pępowina 🤭🤭😆
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
https://naforum.zapodaj.net/78b9c5661ddb.jpg.html
juz po usg..wszystko dobrze:)Domi93, aannkka, Limosa, ewe90 lubią tę wiadomość
1Ivf ,2 komorki ,transfer w 3 dniu 2 zarodkow nieudany
2Ivf przerwane 2 komorki.
3 Ivf 8 komorek z czego 4 dobre,4 sie zaplodnily .
Mamy 2 blastki 4 AB 3 BA
Swiezy transfer 4 AB
5dpt 15
7dpt 54
9dpt 179
12dpt 693
usg 6t3d 5mm dzidzi
usg 16t3d 10 cm 179g dziewczynka:) -
zetakasiaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/78b9c5661ddb.jpg.html
juz po usg..wszystko dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 19:55