X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Tak w ogóle muszę się pochwalić, przyszła do paczkomatu pierwsza rzecz z listy wyprawkowej ☺
    Jest to kokon firmy albero mio pasujący wymiarami idealnie do łóżeczka lionelo theo. Namówiła mnie koleżanka, u niej gniazdko się dobrze sprawdziło i polecała mieć 😉 a jakie są wasze doświadczenia?

89e1a87b7048.jpg
    Jak z twardością tego kokonu? Chodzi mi o miejsce, gdzie dziecko leży. Chciałam właśnie też kupić jakiś kokon, bo łóżeczko duże, to dziecko w nim zginie. 🙈
    Czy to jest twarde jak materacyk w łóżeczku, że może spać całą noc, czy raczej takie na drzemki w ciągu dnia?

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequilla rewelacyjne wieści. Kamień z serca. 💪😊

_Belladonna piękny i solidny ten kokonik. Nie mam doświadczenia, ale na pewno też będę jakiś kupowała jak naczytałam się, że dzieci pewniej się w tym czują, tak samo na letni otulacz będę polowała.

Did
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Jak z twardością tego kokonu? Chodzi mi o miejsce, gdzie dziecko leży. Chciałam właśnie też kupić jakiś kokon, bo łóżeczko duże, to dziecko w nim zginie. 🙈
    Czy to jest twarde jak materacyk w łóżeczku, że może spać całą noc, czy raczej takie na drzemki w ciągu dnia?

Kokon zawiera materacyk w środku ale jest on raczej miękki... chyba że można włożyć dodatkowo jakaś podkładkę to będzie bardziej twardy

Przepraszam, to nie jest stricte materacyk tylko wyjmowana pianka. Tak macając myślałam że to materacyk 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 15:28

• Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    A moja dr chyba nie jest fanem 3D :( a szkoda, fajna pamiątka z tego jest, no i to takie pierwsze bliższe spotkanie 😊

Jest pewnie tego zdania, że to zbędna rzecz bo to tylko taki dodatek i frajda dla rodziców to 3d, a lekarzowi w badaniu nic to zbytnio nie pomaga (tak moj gine prawi), że ważniejsze są te parametry jakie gine widzi na tym normalnym usg. Ważna jest kompetencja i to że zna się na tym co tam widzi niż jakby miała cykać zdjęcia 3d, a resztę olewać. Chociaż nie powiem, że miłe to było mieć taką fotę, bo jak mi pokazywał palcem na tym zwykłym i mówił co to jest, to ja widziałam tam tylko czarna plamę 😄

Did
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Jest pewnie tego zdania, że to zbędna rzecz bo to tylko taki dodatek i frajda dla rodziców to 3d, a lekarzowi w badaniu nic to zbytnio nie pomaga (tak moj gine prawi), że ważniejsze są te parametry jakie gine widzi na tym normalnym usg. Ważna jest kompetencja i to że zna się na tym co tam widzi niż jakby miała cykać zdjęcia 3d, a resztę olewać. Chociaż nie powiem, że miłe to było mieć taką fotę, bo jak mi pokazywał palcem na tym zwykłym i mówił co to jest, to ja widziałam tam tylko czarna plamę 😄

Pewnie masz rację 🙂 ale zapytam na połówkowych o 3D 🙂

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Tequilla rewelacyjne wieści. Kamień z serca. 💪😊

_Belladonna piękny i solidny ten kokonik. Nie mam doświadczenia, ale na pewno też będę jakiś kupowała jak naczytałam się, że dzieci pewniej się w tym czują, tak samo na letni otulacz będę polowała.

Nie wiem czy to o czym myślę, to też otulacz, bo te do fotelika też się tak nazywają, ale ja się zakochałam oglądając filmiki firmy Tulik. Jak te maleństwa się przeciągają i uśmiechają po rozsunięciu suwaka i wyjęciu rąk i nóg. 😍 Widać, że są wyspane i zadowolone.

W ogóle ja się gubię w tych nazwach wszystkich, nadal nie wiem co to śpiochy a co to półśpiochy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 15:34

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:

A mi na połówkowych właśnie mówiła ze 3D pozwala jej łatwiej określić wszystko na twarzy. Czy nie ma rozszczepu itp. I mi właśnie to pokazywała na 3D ☺️
    Ja czekam za płyta cd właśnie z badania. Jakoś na dniach powinna być ❤️ Bo u nas nie nagrywają na pendrive tylko potem na płytę

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Nie wiem czy to o czym myślę, to też otulacz, bo te do fotelika też się tak nazywają, ale ja się zakochałam oglądając filmiki firmy Tulik. Jak te maleństwa się przeciągają i uśmiechają po rozsunięciu suwaka i wyjęciu rąk i nóg. 😍 Widać, że są wyspane i zadowolone.

W ogóle ja się gubię w tych nazwach wszystkich, nadal nie wiem co to śpiochy a co to półśpiochy.

To podobnie jak ja (niedoswiadczona jeszcze matka) jak zobaczyłam w liście wyprawki słowo rampers to zrobiłam wielkie oczy co to może być bo nie znałam tego słowa 😅

Też często przewija mi się ta reklama, to chyba też otulacz tylko ich jest sporo do wyboru- jedne z dziurami na pasy do fotelika, inne na zamek coś jak kombinezon tylko bez nogawek i właśnie te fajne kocykowate, o których piszesz i weź tu człowieku badz mądry i wybierz co dziecku potrzebne 😅

_Belladonna lubi tę wiadomość

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    A mi na połówkowych właśnie mówiła ze 3D pozwala jej łatwiej określić wszystko na twarzy. Czy nie ma rozszczepu itp. I mi właśnie to pokazywała na 3D ☺️
    Ja czekam za płyta cd właśnie z badania. Jakoś na dniach powinna być ❤️ Bo u nas nie nagrywają na pendrive tylko potem na płytę

To co lekarz, to inaczej prawi 😄 tak czy siak dla nas rewelacja jak jest możliwość na taką fotkę gdzie wszystko ładnie, realnie widać 😍

Did
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

Otulacz to jak dla mnie określenie bez dna 😂 serio. Bo i taki kocyk bambusowy nazywają otulaczem, i to do fotelika tez tak niektórzy nazywają i te takie śpiworki bez raczek tez widziałam ze są tak nazwane 😂
    Ale te bambusowe są niesamowite. Ja przy synku moim miałam chyba z 4 takie 120x120 i jeszcze zeszłego lata uzywalam. Bo mój syn tez czerwcowy. Wiec to mam po nim jeszcze. A teraz chce zamówić taki bawełniany-wafelkowy. Tak strasznie mi wpadł w oko ze nie mogę się go doczekać 😍

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Tak w ogóle muszę się pochwalić, przyszła do paczkomatu pierwsza rzecz z listy wyprawkowej ☺
    Jest to kokon firmy albero mio pasujący wymiarami idealnie do łóżeczka lionelo theo. Namówiła mnie koleżanka, u niej gniazdko się dobrze sprawdziło i polecała mieć 😉 a jakie są wasze doświadczenia?

89e1a87b7048.jpg
    W łóżeczku nie używałam, ale przydał się, jak szłyśmy do salonu - kładłam córkę na sofie w ten kokon, żeby mi nie spadła. Jak zaczęła się mocniej kręcić, to przestawiliśmy się na łóżeczko turystyczne w salonie.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym różnią się muślinowe od reszty? Bo bawełniane i bambusowe już macałam i tez chyba bambusowe wybiorę, ale muślinowe to jeszcze nie spotkałam w realu żeby pomacać co to, a w internecie sporo też tego 🤔🙄

Did
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    A czym różnią się muślinowe od reszty? Bo bawełniane i bambusowe już macałam i tez chyba bambusowe wybiorę, ale muślinowe to jeszcze nie spotkałam w realu żeby pomacać co to, a w internecie sporo też tego 🤔🙄

Muślin to taka delikatniejsza bawełna. I tez chyba rzadziej tkana ale gęściej niż tetra. Tak mi się wydaje przynajmniej bo przerabialiśmy każdy rodzaj kocykow, otulaczy i pieluch 🤷🏻‍♀️

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequilla wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Chcę się z Wami podzielić fantastyczną wiadomością. Właśnie odebrałam mój test Nifty Pro, który robiłam ze względu na wysokie ryzyko trisomii 21 (zespół Downa) 1:111, które wyszło po teście PAPPA. Nie zdecydowałam się na inwazyjną amniopunkcję ze strachu przed stratą dziecka. W teście cfDNA ryzyka wszystkich chorób w tym ZD wyszły niskie. Odetchnęłam z wielką ulgą, a stres przy odbiorze wyniku – nieporównywalny z niczym innym.
    Dodatkowo dowiedzieliśmy się że będziemy mieć córeczkę 
    Najlepsza wiadomość na początek tygodnia.
    Z tej euforii od razu pojechaliśmy do sklepu i obkupiliśmy się z rzeczy dla małej. Wybrałam wózek Venicci Tinum, fotelik cybex cloud z bazą i łóżeczko lionelo timon. Wreszcie można z lekkim sercem i głową robić zakupy i to dla dziewczynki  co za ulga.
    Jaka refleksja na przyszłość z tej całej sytuacji która od 29 grudnia nie dawała mi spać? W kolejnej ciąży już w 10 tygodniu od razu NIFTY, a później wynik PAPPY nie zrobi już na nikim wrażenia. Szkoda nerwów.
    Od dzisiaj z wielką radością znowu mogę z Wami rozmawiać o wyprawce, bez ryzyka, które czai się gdzieś z tyłu mojej głowy, to dla mnie wielka radość.

Świetna wiadomość! 🥰
    To teraz już można szaleć 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

89e1a87b7048.jpg
    Mi się meeega sprawdził, mały kasztan mógł być z nami w salonie na kanapie i nie musiałam się bać, że straszak będzie miał ochotę poszaleć z bratem 😂
    Śliczny jest 😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Oczywiście, że jest to dodatek 😁 ja będę miała pełne badanie połówkowe a to sobie wzięłam jako prezent dla samej siebie od siebie haha 😂

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Mi się wydaje, że muślin jest idealny na lato jest taki przewiewny. Mam sukienkę letnią dla siebie z takiego materiału to no taki chłodek na pośladach w upały 😂

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

Te reklama tulika jest świetna 😍 z tym, że mój pierwszy owoc lędźwi był hm lekko mówiąc ciężkim przypadkiem, wyjec nad wyjcami i w rożkach, otulaczach krzyczał. Natomiast drugi to czym ciaśniej tym lepiej 😁 ja miałam taka duża pieluchę muslinowa, zwinełam i mini torrtilla gotowa do snu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 17:00

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zapomniałam się pochwalić 🤣🤣
    Miałam dziś przypomnienie czasów gdy rozmawiałam z toaleta 🤣
    Aż w szoku byłam jak biegłam 🤦

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a ja zapomniałam się pochwalić 🤣🤣
    Miałam dziś przypomnienie czasów gdy rozmawiałam z toaleta 🤣
    Aż w szoku byłam jak biegłam 🤦
    O nieeee 😆 niech to będzie jednorazowy wybryk natury 😂 mi wczoraj wieczorem było tak okrutnie 🤢🤢, ale udało mi się zasnąć i rano wstałam jak nowa sztuka

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ