X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ❤️ 151g zdrowej, raczej dziewczynki!! Dzidziuś zaciskał nóżki, ale jak na chwilę puścił nic nie było widać. Dziś wg USG jest troszkę do tyłu, bo wymiary 16+1/3. Połówkowe mamy 7 lutego i zrobie sobie pamiątkowe 3d/4d mam zabrać pendrive i wszystko będzie nagrane. Dostałam luteinę i nospe, bo trochę mi się brzuch stawia :/
    Szyjka 3.5 cm, zamknieta więc super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 09:45

Annie_, Gosianka, _Belladonna, Domi93, Limosa, Misiaa, AgaJulia, Ania 181, Did, Gdynianka41, Kasia86 lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Domi93 ja mam poduszkę w kształcie litery C. Odkąd ją kupiłam to lepiej śpię, mniej się budzę. Tylko litera C jest do 168 chyba, tak to trzeba inne kształty wybrać. No i jak ktoś musi spać na konkretnej poduszce np. ortopedycznej, to polecam raczej coś, co nie będzie pod głową, czyli chyba taka pałka albo kształt 7 i to zagięcie wtedy między nogi. Nie wiem jakby się sprawdziło U z otwarciem na górze. Ale na pewno litera C wyklucza poduszkę, śpi się na tym tylko. Mi to nie przeszkadza, całkiem fajne podparcie jest dla szyi.
    A no i ta poduszka jest elastyczna, więc da się ją podłożyć pod plecy i okręcić z przodu, więc do karmienia będzie super.
    Ja mam 178 cm i w pierwszej ciąży miałam poduszkę w kształcie C 🤷‍♀️ Nie wydawała mi się za mała, była bardzo wygodna, teraz chce taką samą kupić.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja już po wizycie ❤️ 151g zdrowej, raczej dziewczynki!! Dzidziuś zaciskał nóżki, ale jak na chwilę puścił nic nie było widać. Dziś wg USG jest troszkę do tyłu, bo wymiary 16+1/3. Połówkowe mamy 7 lutego i zrobie sobie pamiątkowe 3d/4d mam zabrać pendrive i wszystko będzie nagrane. Dostałam luteinę i nospe, bo trochę mi się brzuch stawia :/
    Szyjka 3.5 cm, zamknieta więc super

Gratulację 🥰
    A na 1 prenatalnym nie proponowali takiej pamiątki?
    Po pierwszym prena oprócz normalnych zdjęć usg plaskich mam też takie 3d i filmiki na pendrive i tak fajnie już widac pół buźki i całokształt, że codziennie wpatruje się w nie. Tak już się zakochałam w tej Kruszynce 🥰
    Tak samo nie mogę doczekać się połówkowych i też będzie można nagrać i może już na 100 proc. potwierdzić, że będzie dziewczynka 🥰

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka gratuluję ! 🥰

Kurcze ja mam 173cm wzrostu i właśnie mam dylemat jaka ta poduszkę , a chciałam aby od razu nadała się do karmienia później 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Gratulację 🥰
    Po pierwszym prena oprócz normalnych zdjęć usg plaskich mam też takie 3d i filmiki na pendrive i tak fajnie już widac pół buźki i całokształt, że codziennie wpatruje się w nie. Tak już się zakochałam w tej Kruszynce 🥰
    Tak samo nie mogę doczekać się połówkowych i też będzie można nagrać i może już na 100 proc. potwierdzić, że będzie dziewczynka 🥰
    Można było ale same prenatalne kosztowały ponad 600 zł 🙈 a tu jeszcze 3d dodatkowo platne. Więc mówię zrobię po 20 tygodniu co będzie fajnie widać, bo mam pamiątki po chłopcach i super ujęcia dostałam.
    Na pewno masz piękna pamiątkę ❤️❤️

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę ogarnąć poduszkę, bo w nocy rzucam się jak flądra 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszła mi ta koszulka nocna , powiem Wam ,że jakość fajna .
    Bawełna 100% polski producent 🙂
    No i taka fajna uni guziki są ale i pociazy będzie ok🙂
    Rozmiarówka standardowa

Did, ewe90, legusta, aannkka lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

Nic mi nie mów , ja też 🤣
    Obstawiona poduszkami kołdra między nogi ...
    A w nocy aby poduszek szukam jak uciekną , najgorzej to przekręcić się z tym całym dobytkiem 🤣🤣
    No i ja już czuję plecy i to tak naprawdę nieźle je czuję ....

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/5w1-ekmtrade-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-c-8971000827?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_ss&ev_adgr=baby+gear&ev_campaign_id=14636103287&gclid=CjwKCAiAz--OBhBIEiwAG1rIOoPnVmV1TG3aBwrMqbia77I9BQoAW5lpd5Iz9UrcfBMhHbgp37RjbBoCPXwQAvD_BwE

Kurcze cena coś niska...a ile fajnych rzeczy 🥰
    Co myślicie ??

A wogole to mąż Wam się mieści w łóżku z tą poducha ??? 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 11:57

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Można było ale same prenatalne kosztowały ponad 600 zł 🙈 a tu jeszcze 3d dodatkowo platne. Więc mówię zrobię po 20 tygodniu co będzie fajnie widać, bo mam pamiątki po chłopcach i super ujęcia dostałam.
    Na pewno masz piękna pamiątkę ❤️❤️

Rozumiem.
    Masz rację na połówkowych będzie już pięknie rozwinięte, to będzie jeszcze lepiej wszystko widać. 🙂

Did
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/5w1-ekmtrade-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-c-8971000827?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_ss&ev_adgr=baby+gear&ev_campaign_id=14636103287&gclid=CjwKCAiAz--OBhBIEiwAG1rIOoPnVmV1TG3aBwrMqbia77I9BQoAW5lpd5Iz9UrcfBMhHbgp37RjbBoCPXwQAvD_BwE

Co myślicie ??

Fajny zestaw, ale ja bym się zastanowiła, czy faktycznie użyje reszty elementów. Np. ta poduszka motylek totalnie do mnie nie przemawia, w ogóle poduszki dla takich małych dzieci.
    Ja mam z supermami, razem z dodatkową poszewką i pokrowcem zapłaciłam podobnie jak tu.
    My mamy łóżko 180, więc miejsca aż za dużo. 😅 Ale nawet jeszcze przytulać się da mimo tej poduszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 12:17

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja wyciągnęłam drugą kołdrę 200x200 i wywijam ja na różne sposoby żeby dobrze sie spało ☺

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:

Co myślicie ??

My mamy łóżko 220x200 więc spokojnie dużo miejsca 😊

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam poduszkę w kształcie litery C. Początkowo nie było mi na niej wygodnie, bo uwielbiam swoją poduszkę. Mogłam kupić inny kształt, ale powoli się do niej przyzwyczajam.

Mamy łóżko 160x200 i ja zajmuję całą swoją połowę, a mąż niestety w nocy musi dzielić swoją dla córki i syna 🤣 i tak od 3 w nocy śpi na 10cm haha

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Chcę się z Wami podzielić fantastyczną wiadomością. Właśnie odebrałam mój test Nifty Pro, który robiłam ze względu na wysokie ryzyko trisomii 21 (zespół Downa) 1:111, które wyszło po teście PAPPA. Nie zdecydowałam się na inwazyjną amniopunkcję ze strachu przed stratą dziecka. W teście cfDNA ryzyka wszystkich chorób w tym ZD wyszły niskie. Odetchnęłam z wielką ulgą, a stres przy odbiorze wyniku – nieporównywalny z niczym innym.
    Dodatkowo dowiedzieliśmy się że będziemy mieć córeczkę 
    Najlepsza wiadomość na początek tygodnia.
    Z tej euforii od razu pojechaliśmy do sklepu i obkupiliśmy się z rzeczy dla małej. Wybrałam wózek Venicci Tinum, fotelik cybex cloud z bazą i łóżeczko lionelo timon. Wreszcie można z lekkim sercem i głową robić zakupy i to dla dziewczynki  co za ulga.
    Jaka refleksja na przyszłość z tej całej sytuacji która od 29 grudnia nie dawała mi spać? W kolejnej ciąży już w 10 tygodniu od razu NIFTY, a później wynik PAPPY nie zrobi już na nikim wrażenia. Szkoda nerwów.
    Od dzisiaj z wielką radością znowu mogę z Wami rozmawiać o wyprawce, bez ryzyka, które czai się gdzieś z tyłu mojej głowy, to dla mnie wielka radość.

Limosa, Annie_, Ona_89', _Belladonna, TuRuda, Gosianka, Did, Dzyzia, Alano, legusta, Ania 181, Kasia86 lubią tę wiadomość

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequila, super wieści! 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequilla wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Chcę się z Wami podzielić fantastyczną wiadomością. Właśnie odebrałam mój test Nifty Pro, który robiłam ze względu na wysokie ryzyko trisomii 21 (zespół Downa) 1:111, które wyszło po teście PAPPA. Nie zdecydowałam się na inwazyjną amniopunkcję ze strachu przed stratą dziecka. W teście cfDNA ryzyka wszystkich chorób w tym ZD wyszły niskie. Odetchnęłam z wielką ulgą, a stres przy odbiorze wyniku – nieporównywalny z niczym innym.
    Z tej euforii od razu pojechaliśmy do sklepu i obkupiliśmy się z rzeczy dla małej. Wybrałam wózek Venicci Tinum, fotelik cybex cloud z bazą i łóżeczko lionelo timon. Wreszcie można z lekkim sercem i głową robić zakupy i to dla dziewczynki  co za ulga.
    Jaka refleksja na przyszłość z tej całej sytuacji która od 29 grudnia nie dawała mi spać? W kolejnej ciąży już w 10 tygodniu od razu NIFTY, a później wynik PAPPY nie zrobi już na nikim wrażenia. Szkoda nerwów.
    Od dzisiaj z wielką radością znowu mogę z Wami rozmawiać o wyprawce, bez ryzyka, które czai się gdzieś z tyłu mojej głowy, to dla mnie wielka radość.
    Strasznie się cieszę!! Teraz byle do czerwca!

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequilla wrote:
    Hej Dziewczyny,

Świetne wieści, byłam myśli że wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Gratulację 🥰

A moja dr chyba nie jest fanem 3D :( a szkoda, fajna pamiątka z tego jest, no i to takie pierwsze bliższe spotkanie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle muszę się pochwalić, przyszła do paczkomatu pierwsza rzecz z listy wyprawkowej ☺
    Jest to kokon firmy albero mio pasujący wymiarami idealnie do łóżeczka lionelo theo. Namówiła mnie koleżanka, u niej gniazdko się dobrze sprawdziło i polecała mieć 😉 a jakie są wasze doświadczenia?

89e1a87b7048.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 14:55

Did lubi tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ