X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 12 maja, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, nawet sobie nie wyobrażam tych emocji które przeżywasz, jesteś mega dzielna. Super ze udaje Ci się odciągać pokarm, każda kropelka dla Twojego synka jest na wagę złota, bardzo mu tym na pewno pomagasz 🙂 i dobrze, że poprosiłaś o rozmowę z psychologiem, mam nadzieję że to też Tobie pomoże i doda sił 💪 wszystkie forumowe ciocie trzymają kciuki za Was 🍀❤️
    AEGO, dzięki za komentarz i Twoja perspektywę 🙂

Kindziukowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa trzymamy za Was kciuki, żebyście mogli wyjść razem jak najszybciej 💖 niech tam maluszek spokojnie nabiera siły, na pewno jest pod dobrą opieką i nawet jeśli wyjdziesz, to niczego mu nie zabraknie. Mleko podejrzewam że będziesz mogła dowozić bez problemu :) super, że jesteś w stanie tyle odciągnąć!

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 12 maja, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, ściskam Cię mocno <3 To muszą być okropne uczucia, przykro mi, że musisz przez to przechodzić :( Najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi <3 Oby jak najszybciej Was wypuścili <3
    Nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu, ale każda decyzja, którą podejmiesz będzie dobra. Ważne, żebyś Ty się dobrze z tym czuła i pamiętaj, że mamy głowa też musi odetchnąć, a jeżeli wyjdziesz nie możesz mieć wyrzutów sumienia. Dużo przeszlaś :(
    Jesteś bardzo dzielną mamą ! :*

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak analizuje wyprawkę i chyba został mi do kupienia przewijak na komodę i ze dwa babusowe pajacyki,żeby mała miała na spacer, jak będzie słońce i gorąco ,żeby jej filtrami nie paparać. I finito

Biedronka@, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

event.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas analizuje to co do szpitala mam wziąć i dalej nie wiem i nie umiem się zebrać do pakowania, nie wiem jak to pakować, weźcie coś poradźcie albo jakieś podpunkty wypiszcie co w tej torbie macie, po ile sztuk, jak zapakowane.
    Normalnie dziś ja mam jakiś płaczliwy dzień bo od samego rana jak wstałam o 5.00 to łzy mi lecą same jak tylko pomyślę że mam już się szykować 😢 nie wiem co się ze mną dzieje

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja cały czas analizuje to co do szpitala mam wziąć i dalej nie wiem i nie umiem się zebrać do pakowania, nie wiem jak to pakować, weźcie coś poradźcie albo jakieś podpunkty wypiszcie co w tej torbie macie, po ile sztuk, jak zapakowane.
    Normalnie dziś ja mam jakiś płaczliwy dzień bo od samego rana jak wstałam o 5.00 to łzy mi lecą same jak tylko pomyślę że mam już się szykować 😢 nie wiem co się ze mną dzieje

Ja mam podzielone na 2 torby dla mnie i dla małego.
    Jeszcze dużo zależy od tego jakie macie możliwości, żeby ktoś VI coś podrzucił.
    U mnie tak :
    2 pary klapków (jedne pod prysznic)
    Majtki siatkowe 4 pary
    Kosmetyki do mycia ciała, włosów itd (małe podróżne buteleczki)
    Butelka do podmywania
    Tantum rosa w saszetkach
    Kubek i sztućce
    Koszula do porodu plus 3 na zmiane
    Stanik do karmienia
    Po paczce podkładów, podpasek poporodowych i wkładek laktacyjnych
    Mały i duzy Ręcznik
    Przekąski (cola, oshee, 2 wafelki, mars, paluszki)
    Szlafrok i skarpetki
    Mokre chusteczki

Dla małego:
    Kilka pajacyków i bodziakow, czapeczka, rozek, pieluchy, bepanthen, mokre chusteczki

Oprócz tego moje leki i teczka z kartą ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 08:29

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 12 maja, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    My wiemy co się z Tobą dzieje. Hormony.

SZKODNIK, magdalena321, KarolaKinga, amoze lubią tę wiadomość

event.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, hormony są straszne :( ja wczoraj zanosiłam się płaczem, bo mąż przytulał psa więcej ode mnie xD

Ja w swojej torbie mam 1 koszule, jakieś zwykłe gatki i skarpetki awaryjnie, siateczkowe gatki 4szt, podkłady poporodowe czy jak to się tam 2paczki, 1 paczka podkladow zwyklych, kubek sztucce, kosmetyki, klapki, recznik duzy + mały, te takie nakładki laktacyjne czy jak to się nazywa, biustonosz do karmienia (narazie 1, ale dorzucę i drugi chyba), szare mydło, kurde i nie pamietam chyba tyle xD
    i dla bobasa w walizke 4xkpl ubranek + rożek a w nim zawinięty pampers, pieluszka, ubranka te pierwsze)
    5 pieluch, krem do pupy, wzielam octenisept na w razie czego, paczke pampersów, paczka chusteczek nawilzanych
    dorzucę jeszcze laktator jak go przygotuje (choć idzie mi to ja krew z nosa)
    a no i dokumenty muszę podrukować, wyniki badań itd

no i chyba wszystko.... ja się pakowałam pod CC, na szkole rodzenia położna zapowiedziałą, że 4-5dni siedzimy po cesarce

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wejdź sobie na stronę szpitala w którym rodzisz i pobierz listę torby. W moim szpitalu np nie wymagają ciuszków dla noworodka (tylko na wyjście) ale napisali, że mam mieć podkłady, pampersy, podpaski. Myślę, że to Ci ułatwi spakowanie.

A hormony na bank tak, ja parę dni temu wkurzyłam się, że kurier zrobił zwrot paczki, a nie była to moja wina. Tylko, że taka błahostka, a ja byłam wkur...haha

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, jesteście bardzo dzielni! Serce się ściska jak się czyta o Waszej sytuacji teraz. Wierzę, że Synek się szybko wzmocni i będziesz mogła go tulić, a potem puszczą Was do domu.

Pozdrawiam z porannego skopania, już parę razy dzisiaj jęknęłam po ciosach w szyjkę, Młody w dobrej formie :)

Planuję dzisiaj pójść znowu na łowy staników do karmienia. W H&Mie ostatnio nic mi nie podpasowało - te miękkie albo miały wyjmowane wkładki, a to mnie denerwuje, jak uciekają i trzeba je układać, albo się źle układały po bokach. Chcę dzisiaj zajrzeć do Smyka - ktoś może się tam zaopatrywał? Myślę mniej więcej o czymś takim:
    www.smyk.com/p/biustonosz-damski-do-karmienia-bialy-lux-italian-fashion-iCAAF-KBI-LUX-BI/i7055223

Dzisiaj też podjechałabym do Rodziców po walizkę, bo ileż można się nie zacząć pakować i los kusić :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak też obstawiam że dopiero teraz hormony na koniec wychodzą. Praktycznie całą ciążę się trzymałam bez żadnych wahań nastrojów a teraz jakieś kombo 🤯😭 ja też będę się szykowała pod CC i porobię sobie wasze screeny tego co napiszecie co macie zeby wdg tego się pakować.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Magdalena, hormony są straszne :( ja wczoraj zanosiłam się płaczem, bo mąż przytulał psa więcej ode mnie xD

Ja w swojej torbie mam 1 koszule, jakieś zwykłe gatki i skarpetki awaryjnie, siateczkowe gatki 4szt, podkłady poporodowe czy jak to się tam 2paczki, 1 paczka podkladow zwyklych, kubek sztucce, kosmetyki, klapki, recznik duzy + mały, te takie nakładki laktacyjne czy jak to się nazywa, biustonosz do karmienia (narazie 1, ale dorzucę i drugi chyba), szare mydło, kurde i nie pamietam chyba tyle xD
    i dla bobasa w walizke 4xkpl ubranek + rożek a w nim zawinięty pampers, pieluszka, ubranka te pierwsze)
    5 pieluch, krem do pupy, wzielam octenisept na w razie czego, paczke pampersów, paczka chusteczek nawilzanych
    dorzucę jeszcze laktator jak go przygotuje (choć idzie mi to ja krew z nosa)
    a no i dokumenty muszę podrukować, wyniki badań itd

no i chyba wszystko.... ja się pakowałam pod CC, na szkole rodzenia położna zapowiedziałą, że 4-5dni siedzimy po cesarce

Położna chyba zapomniała realia szpitali😉 w poniedziałek CC a w środę już do domu mnie wypisali popołudniu😎😎
    Chyba chcieli się mnie pozbyć🤣🤣

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Położna chyba zapomniała realia szpitali😉 w poniedziałek CC a w środę już do domu mnie wypisali popołudniu😎😎
    Chyba chcieli się mnie pozbyć🤣🤣

nie no ona akurat pracuje w tym szpitalu, w którym będę rodzić 😂 więc jest na bieżąco z info 😂😂

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie hormon party, to ja wczoraj miałam jakiś wkurw na powietrze, zwyczajnie drażniło mnie wszystko. Nawet gęstość powietrza 🤣🤣🤣. Minęło trochę po spacerku, ale finalnie wieczór była dobitka, bo najprawdopodobniej rozsypał nam się dwumas w samochodzie. Na prawdę pogrzebowalam takiego wydatku w tej chwili.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam wściekła że mąż kupił lody w pudełku a nie na patyku, także luz. Myślałam że się popłacze
    Boże jak dobrze spałam.
    Dzisiaj czeka mnie okulista, ciekawe czy mnie oślepi tymi kroplami czy nie - bo widzę że teorie są różne

SZKODNIK lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na poprawę humoru 😁

Mój wczoraj przed snem z tekstem do mnie: Smutno mi, posmyraj mnie po plecach, mam ciąże urojoną 🤣

No to go smyrałam po jego pleckach aż mu się lepiej zrobiło.

Tylko jak zapytałam gdzie jest jego brzuch to nie wiedział co przez chwilę powiedzieć. 🤣🤣🤣

Stwierdził że to początek i nie widać. 🤣

Także no....😅 Facetom chyba też się udziela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 08:51

Elza1234, eeemakarena, Alex_92, Werzol, Revolutionary , Anuncja, KarolaKinga, amoze lubią tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa ja słaba w pocieszaniu,ale dołączam do tego co dziewczyny pisały.
    Bardzo mi przykro że Was to spotkało,ale jesteście super dzielni- Ty i maluszek.
    Trzymam kciuki za Was i mocno tule 🫂🫂
    Z każdym dniem jesteście bliżej wyjścia ❤️

age.png

Wysłany: 12 maja, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    W temacie hormon party, to ja wczoraj miałam jakiś wkurw na powietrze, zwyczajnie drażniło mnie wszystko. Nawet gęstość powietrza 🤣🤣🤣. Minęło trochę po spacerku, ale finalnie wieczór była dobitka, bo najprawdopodobniej rozsypał nam się dwumas w samochodzie. Na prawdę pogrzebowalam takiego wydatku w tej chwili.
    W naszej auto na parkingu wpakowal się facet,jego wina. Pzu nam przyznało 1000 zł odszkodowania a warsztaty chcą za klepanie i malowanie ponad 6 koła. Nawet u szemranego Cześka w garażu niżej jak 3 k nie zejdziemy. Też się nam to akurat teraz przypalętało. Chciaz dwumas to już w ogóle amba

event.png

Wysłany: 12 maja, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 dniu szpitalu po cc? Strasznie długo. U nas to 3 dni max. Chyba, że liczą z dniem przyjecia na planowe cc. No.to 4 wyjdzie łącznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 08:54

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja, ale super porada z tym mruczeniem. Muzyka ma moc, sama robiłam parę badań na studiach w tym zakresie w mojej szkole i przez to myślę o szkole muzycznej w przyszłości dla Dziecka. Nie narzucaniu kariery, bycia najlepszym w tym, po prostu sam kontakt z muzyką jest super korzystny.

Karola paragon też dobry 😅 Dziecko usłyszy ile fajnych rzeczy jest w domu to na co ma w tym szpitalu przesiadywać.

Ja tylko czasem mam jakieś lęki, ale staram się z nimi walczyć... zwykle Mąż i Mama mi pomagają w tym i uspokajają. Ja mogę cierpieć, może mi się coś stać byleby po prostu przeżyć bo Dziecko musi mieć Mamę. Żeby z Malutką było dobrze, jak najlepiej - takie mam marzenie. O siebie gdzieś tam minimalnie się boję, w sensie trochę boję się bólu, ale chętnie przyjmę maksymalną dawkę fizycznego byleby nie mieć tego gorszego czyli psychicznego.

Dziś chyba te długie nóżki się rozciągały na raz w pozycji szczęśliwego dziecka z jogi bo mega mi rozciągnęła brzuch z dwóch stron na raz 😅 do tego jak czkawka jest razem z tańcami to w ogóle już impreza

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ