CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny
Ta sprawność intelektualna kiedyś wraca, prawda? Bo jestem chwilowo sobą przerażona i zaczynam wątpić czy mogę wrócić kiedyś do swojej pracy i stanowiska 🤡 -
jowmat wrote:Wczoraj na oddział i dzisiaj pierwsza w kolejce do cesarki byłam:)
Ojej gratulacje! 😁🥰
No właśnie te znieczulenie w sensie ten bezwład po ilu puszcza? Bo że ból to wiadomo na pewno przeciwbólowe będziesz dostawała ale kwestia tego że w ogóle czujesz nogi czy coś a tylko paraliż 🫣 bo ja się tego chyba najbardziej boję, tej niemocy. Pamiętam to z pierwszej CC i to chyba było najgorsze.
Pionizacja chyba po ok 6h jak będziesz w stanie i na siłach?jowmat lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A sikasz na basen czy cewnik Ci zostawili?
I kiedy będzie Cie pionizowac
Mam cewnik założony a pionizację chcą jak się uda zacząć po 6 godzinach - od 15.30 -
jowmat wrote:Mam cewnik założony a pionizację chcą jak się uda zacząć po 6 godzinach - od 15.30
Wg standardu opieki okołoporodowej tak powinno być
A byłam świadkiem jak lasce na łóżku koło mnie zakładali 🤡jowmat lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny
Ta sprawność intelektualna kiedyś wraca, prawda? Bo jestem chwilowo sobą przerażona i zaczynam wątpić czy mogę wrócić kiedyś do swojej pracy i stanowiska 🤡
Zależy czy będziesz karmić xd mnie wraca po półtora roku jak przestaje kp i moje dziecko zaczyna spać lepiej w nocy 😅 -
magdalena321 wrote:Ojej gratulacje! 😁🥰
No właśnie te znieczulenie w sensie ten bezwład po ilu puszcza? Bo że ból to wiadomo na pewno przeciwbólowe będziesz dostawała ale kwestia tego że w ogóle czujesz nogi czy coś a tylko paraliż 🫣 bo ja się tego chyba najbardziej boję, tej niemocy. Pamiętam to z pierwszej CC i to chyba było najgorsze.
Pionizacja chyba po ok 6h jak będziesz w stanie i na siłach?magdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A zakładali ci cewnik po znieczuleniu?
A byłam świadkiem jak lasce na łóżku koło mnie zakładali 🤡 -
Elza1234 wrote:A zakładali ci cewnik po znieczuleniu?
A byłam świadkiem jak lasce na łóżku koło mnie zakładali 🤡 -
Gusia_ wrote:Zależy czy będziesz karmić xd mnie wraca po półtora roku jak przestaje kp i moje dziecko zaczyna spać lepiej w nocy 😅
Jestem po prostu soba załamana -
Ja też miałam cewnik, nawet chyba już po pionizacji. Basen to zło.
Pupa chyba lepiej po wczorajszym wietrzeniu. Jest bardziej czerwona, ale w tych samych miejscach, już się więcej nie rozprzestrzenia to odparzenie. Mam nadzieję, że to oznacza, że się leczy… zaraz znowu będę wietrzyć, jak wróciłam to tak ładnie spała, że nie miałam sumienia jej budzić. -
Karola3xJ:D wrote:A co takiego że jej zakladali przed? Niby zakłada się na bloku ale różnie to w życiu bywa. U mnie w robocie to jest taka tradycja ,że cewniki się zakłada na prawo i lewo
Ja bym się na miejscu tej kobiety nie zgodziła, bo to nie było CC cito tylko planowane -
Elza1234 wrote:Ja muszę za rok we wrześniu wrócić do pracy. Mam ubezpieczenie OC ale jednak wolałabym pracować na swoim poziomie. Nie mówiąc że muszę wrócić do specjalizacji
Jestem po prostu soba załamana
Ile razy ja się poryczałam ....nie zliczę. Książek do tej pory nie umiem czytać. Zanikła mi umiejętność skupienia się na książkach a kiedyś codziennie czytałam . Przerabiałam potężne ilości książek -
jowmat wrote:Mi się udało nogi zgiąć i podnieść dupsko po 3 godzinach tak bez pośpiechu na spokojnie. Nogi już na szczęście czuje tylko takie mrowienie w stopach jeszcze. Położne mam super tutaj, bez żadnych docinek, że weź się ponieść bo chcemy Cię przebrać.... Wszystko jest na spokojnie więc tak też psychika odpoczywa:)
-
Elza1234 wrote:No cewnik na żywca. Bo położna twierdziła że lekarze potem nie mają czasu i ona musi teraz. Bolało ją jak skurczybyk
Ja bym się na miejscu tej kobiety nie zgodziła, bo to nie było CC cito tylko planowane -
Elza1234 wrote:Ja muszę za rok we wrześniu wrócić do pracy. Mam ubezpieczenie OC ale jednak wolałabym pracować na swoim poziomie. Nie mówiąc że muszę wrócić do specjalizacji
A co ma ubezpieczenie OC do tego? Przepraszam ale nie ogarnęłam kompletnie xD
Myślę, że teraz jest taki trochę nerwowy czas tuż przed porodem to wiesz możesz mieć różne zachowania chociażby przez to
Z dzieckiem jest tyle do ogarnięcia, że na pewno potrenujemy komórki mózgowe i damy radę! Ja też planuje tak koło października 2026 wrócić😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja wracam do pracy po 2-3 miesiącach a mam zawód mega wymagający myślenia i kreatywności i daje radę, po roku to na luzikuElza1234, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Jowmat super sie to czyta ❤️
Martwię się o koktajlową, coś nic nie daje znać.jowmat lubi tę wiadomość