Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja babcia ostatnio do mnie, że jak ja wytrzymuje to wstawanie co 3 h w nocy. Że powinnam mannę do mleka dodać i by spała 12 h
    🤡
    Już mi się komentować nie chciało nawet

Matko… te złote rady 🤣

Ja usłyszałam od babci żeby zamoczyć smoczek w cukrze żeby dziecko spało 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Chyba można, musisz zapytać, ale jak miałam miejscowe na wycinanie pieprzyka to lekarz mówił że luz :) trochę bolało, ale ja na własne życzenie zrobiłam jednego dnia górne i dolne, więc każdy ruch szczęka był nieprzyjemny xD miałam zalecenie jednego dnia diety płynnej i zimnej, a zrobiłam dwa, bo nie dawałam rady jeszcze gryźć. Potem już oki :) ale przeciwbólowych nie brałam żadnych więc do przeżycia :) powodzenia!

A Tanashi najpierw byłaś na dermatoskopii, prawda? Muszę się tym zainteresować

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, na święta u nas prawie skończone 7 miesięcy będzie. Myślę, że mam na tyle rozsądną rodzinę, że nikt nie będzie próbował mu wcisnąć dziwne jedzenie.

Ostatnio mnie tylko brat cioteczny zapytał, kiedy młody będzie mógł zjeść kiełbaskę 😅nie ma swoich dzieci także temat go nie interesował.

Kiedyś od jednej osoby (nie z rodziny) usłyszałam, że powinnam dodać miarkę mleka więcej to bedzie miał bardziej sycące i na dłużej będzie pełny. No nie zastosowałam się nigdy do tego. Nie mam problemu z karmieniem go co 3h. Sama często tak jem 🤷‍♀️

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ojej, na święta u nas prawie skończone 7 miesięcy będzie. Myślę, że mam na tyle rozsądną rodzinę, że nikt nie będzie próbował mu wcisnąć dziwne jedzenie.

Ostatnio mnie tylko brat cioteczny zapytał, kiedy młody będzie mógł zjeść kiełbaskę 😅nie ma swoich dzieci także temat go nie interesował.

Kiedyś od jednej osoby (nie z rodziny) usłyszałam, że powinnam dodać miarkę mleka więcej to bedzie miał bardziej sycące i na dłużej będzie pełny. No nie zastosowałam się nigdy do tego. Nie mam problemu z karmieniem go co 3h. Sama często tak jem 🤷‍♀️
    Raczej nie bardziej sycące, tylko zatwardzenie by z tego było
    Ludzie mają dziwne pomysły

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A Tanashi najpierw byłaś na dermatoskopii, prawda? Muszę się tym zainteresować

Tak :) ale ja już miałam z pięć pieprzyków usuwanych więc moja dermatolog zbiera je trochę jak pokemony xddd

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody bez gorączki, ale miał odczyn na nodze i płakał bardzo z bólu. Zasnął po paracetamolu, odczyn też zszedł, więc mam nadzieję, że teraz będzie oki :)

Elza1234, Lauraa, Luna30, kasssia, Nosa, Margareetka, Anabbit, CelinaJan lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Młody bez gorączki, ale miał odczyn na nodze i płakał bardzo z bólu. Zasnął po paracetamolu, odczyn też zszedł, więc mam nadzieję, że teraz będzie oki :)
    Oby tak było

Ja poproszę kciuki za to Vojte jutro, bo brzuch mnie boli na samą myśl. Młoda dzisiaj wstała o 6 i właściwie ciągle płacze, już nie wiem dlaczego. Jak jutro będzie tak samo to będzie kolorowo na tym fizjo. Głowa mnie już od niej dzisiaj tak boli, że aż mam mdłości.
    A no i spała 3 razy po 10 min. Więc nawet nie miałam szans zasnąć z nią.. czekałam aż policja mi zapuka do drzwi bo darła się czasem tak, jakby ją ze skóry obdzierali.

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Na razie wiemy na pewno o bmk i jajkach, bo jak to odstawiłam to była poprawa ze skórą i kolkami (w między czasie prowokacja na bmk, która nam to potwierdziła). A teraz dodatkowo gastrolog kazała odstawić kolejne potencjalne alergeny na 4tyg i jeśli będzie w końcu lepiej z tymi kupkami to wtedy pojedyńczo mam włączać te produkty i obserwować małego.
    Kciuki za pomyślne szczepienie, oby bez gorączki i bólu 🤞❤️

Cel u nas dziś przez noc poszły trzy pieluchy ale z nami to raczej nie masz co porównywać 🫣

Strasznie mi zależało na kp, ale wiadomo zdrowie maluszka na pierwszym miejscu. Z tymi leczniczymi mlekami z tego co czytałam to też trochę metodą prób i błędów.

Podpowiem żebyś sprawdziłam skład witamin czy leków jeśli jakieś bierze. Np popularne wit d często mają silne alergeny w składzie np olej arachidowy czy kukurydziany. U nas skończyło się na mm. Ale po vigantolu miała takie kolki że myśleliśmy czy nie jechać na sor.

3maj się i pamiętaj że najważniejsze pierwszeleko już dostal:) a mm to nie trucizna tylko lek. U nas po odczulaniu nutramigrnem na szczęście rozszerzanie diety poszło spoko oprócz pojedynczych wysypek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2025, 16:37

Margareetka lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Oby tak było

Ja poproszę kciuki za to Vojte jutro, bo brzuch mnie boli na samą myśl. Młoda dzisiaj wstała o 6 i właściwie ciągle płacze, już nie wiem dlaczego. Jak jutro będzie tak samo to będzie kolorowo na tym fizjo. Głowa mnie już od niej dzisiaj tak boli, że aż mam mdłości.
    A no i spała 3 razy po 10 min. Więc nawet nie miałam szans zasnąć z nią.. czekałam aż policja mi zapuka do drzwi bo darła się czasem tak, jakby ją ze skóry obdzierali.

U nas były też 3 takie dni. Dzisiaj już młody szczęśliwy i dużo spał. Więc chyba jakiś skok czy coś. Zmienił sobie karmienia je dużo mniej, dłużej leży na brzuchu i łapie grzechotki. Więc to by wskazywało na skok

Elza1234, Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Mój nie miał odczynu ale nie mógł zasnąć a po paracetamolu zasnął. To może go bolało też
    Na pewno
    Nas teraz czeka masa szczepien i córka też ma jakieś na 5l przypominające i przeciw grypie już mąż i córka zaszczepieni.ja czekam na wyniki rezonansu i idę do neurologa co powie. Ale myślę się zaszczepić na te przeciw krztuscowi. Przypominajaca

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Piękna waga 😅 ale widzę, że kkk wygrywa 😅 u nas dzisiaj 6100. Pytałam Was ostatnio czy można rozkręcić jeszcze laktacje i w ostatnich dniach młody mi ciągle wisiał na piersi. Dzisiaj w nocy 5h bez karmienia i obudziłam się w kałuży mleka. Także chyba się udaje 🤣 tylko kurde co teraz, w nocy wstawać odciągać jak jest dłuższa przerwa bez sensu przecież - czy to też się ustabilizuje? 🙈

Tak. Ustabilizuje. Ja tak miałam jak przeszliśmy z 2ch pobudek na 1

Lauraa lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Lauraa u nas też dziś na szczepieniu przeraźliwy płacz, ja się popłakałam razem z nim :(

Od którego miesiąca będziecie rozszerzać dietę? Ja wszędzie czytam, że od 6 miesiąca a dziś nasza pediatra powiedziała, że możemy już rozszerzać (młody za kilka dni kończy 4 miesiące), i się zastanawiam czy ta pediatra jest w ogóle kompetentna?

To zależy. Jeśli dziecko jest alergikiem rozszerza się często wcześniej. Raczej 5ty msc. A tak zwyczajowo 6msc
    Poza tym musi stabilnie siedzieć

• Werzol Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakie rady 😲 to ja jednak doceniam, że nikt starszy z rodziny nie rzuca “dobrych rad”

My się przejechaliśmy na szczepienie, okazało się że zmienili nam godzinę i położna nie dała znać, więc przyjechaliśmy już za późno. Ale bez problemów znaleźli nam termin na czwartek, ta położna jest jakaś odklejona, skoro mówiła o połowie października

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakoś mamy pecha ze szczepieniami. Pojechaliśmy dziś a pielęgniarka powiedziała, że mieli rano dowieźć im bexero a nie dowieźli i mała dostała tylko rota… 🙃 bexero za 5 tygodni bo jeszcze w międzyczasie 6w1 i pneumokoki drugie dawki

I umówiłam ją do okulisty. Pediatra się ze mną zgodziła że jej lekko oczko leci; będę spokojniejsza jak to sprawdzimy choć niby do 4 miesiąca to może być fizjologia. Więc w sobotę okulista

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nadrabiam was dzisiaj i widziałam że któraś pytała o Motilinkę. Ja mam stamtąd kokon, rożek i kocyk ażurowy, bardzo dobra jakość 😉

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piąteczka- my wczoraj szczepienie Bexsero. Za radą pediatry przykleiłam mu na udo przed szczepieniem plaster z lidokainą Emla i polecam, mały płakał tylko troszeczkę po od razu zasnął. Odczyn był, ale wieczorem (po 8h) już nie bylo, posmarowałam entilem na ugryzienia owadów (tak mi znajoma aptekarka doradzila), okładzik chłodny i przeszło. Dzisiaj jest drażliwy bardziej, ale ogólnie ok. Chciałam od razu ta drugą na meningokoki zrobić, ale odpuściłam biedaczkowi. Na liczniku 5610g ☺️ przybieramy 26g dziennie ostatnio. Widzę mamy wielu poważnych zawodników z poważną wagą 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2025, 18:48

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam w nocy okres 😅 od miesiąca czułam, że idzie 🤣🤣🤣

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zupełnie nie pomyślałam, żeby sprawdzić na jakim oleju mamy vit D.

Elza ta Vojta nie jest tak straszna jak wygląda. Tata mojego byłego był rehabilitantem i specjalizuje się właśnie w tej metodzie i pamiętam, że miał masę zadowolonych podopiecznych i zawsze rodzice byli bardzo wdzięczni za pomoc ich dzieciom.

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Luna zupełnie nie pomyślałam, żeby sprawdzić na jakim oleju mamy vit D.

Elza ta Vojta nie jest tak straszna jak wygląda. Tata mojego byłego był rehabilitantem i specjalizuje się właśnie w tej metodzie i pamiętam, że miał masę zadowolonych podopiecznych i zawsze rodzice byli bardzo wdzięczni za pomoc ich dzieciom.
    W razie czego lekarz może wypisać vit d na wodzie

Oby tak było, oby. Dzisiaj nam przyszła ta poduszka headcare, widzę że zaczyna powoli sama odkręcać ciut głowę w lewo, ale no daleka przed nią i przed nami

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie jak te szczepienia robiliście przy schemacie 6w1 plus przeciw pneumokokom i przeciw rotawirusowi na 1szej wizycie to po jakim czasie to bexero?

‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ