X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 września, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja babcia ostatnio do mnie, że jak ja wytrzymuje to wstawanie co 3 h w nocy. Że powinnam mannę do mleka dodać i by spała 12 h
    🤡
    Już mi się komentować nie chciało nawet

Matko… te złote rady 🤣

Ja usłyszałam od babci żeby zamoczyć smoczek w cukrze żeby dziecko spało 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 września, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Chyba można, musisz zapytać, ale jak miałam miejscowe na wycinanie pieprzyka to lekarz mówił że luz :) trochę bolało, ale ja na własne życzenie zrobiłam jednego dnia górne i dolne, więc każdy ruch szczęka był nieprzyjemny xD miałam zalecenie jednego dnia diety płynnej i zimnej, a zrobiłam dwa, bo nie dawałam rady jeszcze gryźć. Potem już oki :) ale przeciwbólowych nie brałam żadnych więc do przeżycia :) powodzenia!

A Tanashi najpierw byłaś na dermatoskopii, prawda? Muszę się tym zainteresować

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 września, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, na święta u nas prawie skończone 7 miesięcy będzie. Myślę, że mam na tyle rozsądną rodzinę, że nikt nie będzie próbował mu wcisnąć dziwne jedzenie.

Ostatnio mnie tylko brat cioteczny zapytał, kiedy młody będzie mógł zjeść kiełbaskę 😅nie ma swoich dzieci także temat go nie interesował.

Kiedyś od jednej osoby (nie z rodziny) usłyszałam, że powinnam dodać miarkę mleka więcej to bedzie miał bardziej sycące i na dłużej będzie pełny. No nie zastosowałam się nigdy do tego. Nie mam problemu z karmieniem go co 3h. Sama często tak jem 🤷‍♀️

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ojej, na święta u nas prawie skończone 7 miesięcy będzie. Myślę, że mam na tyle rozsądną rodzinę, że nikt nie będzie próbował mu wcisnąć dziwne jedzenie.

Ostatnio mnie tylko brat cioteczny zapytał, kiedy młody będzie mógł zjeść kiełbaskę 😅nie ma swoich dzieci także temat go nie interesował.

Kiedyś od jednej osoby (nie z rodziny) usłyszałam, że powinnam dodać miarkę mleka więcej to bedzie miał bardziej sycące i na dłużej będzie pełny. No nie zastosowałam się nigdy do tego. Nie mam problemu z karmieniem go co 3h. Sama często tak jem 🤷‍♀️
    Raczej nie bardziej sycące, tylko zatwardzenie by z tego było
    Ludzie mają dziwne pomysły

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A Tanashi najpierw byłaś na dermatoskopii, prawda? Muszę się tym zainteresować

Tak :) ale ja już miałam z pięć pieprzyków usuwanych więc moja dermatolog zbiera je trochę jak pokemony xddd

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody bez gorączki, ale miał odczyn na nodze i płakał bardzo z bólu. Zasnął po paracetamolu, odczyn też zszedł, więc mam nadzieję, że teraz będzie oki :)

Elza1234, Lauraa, Luna30, kasssia, Nosa, Margareetka, Anabbit, CelinaJan lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Młody bez gorączki, ale miał odczyn na nodze i płakał bardzo z bólu. Zasnął po paracetamolu, odczyn też zszedł, więc mam nadzieję, że teraz będzie oki :)
    Oby tak było

Ja poproszę kciuki za to Vojte jutro, bo brzuch mnie boli na samą myśl. Młoda dzisiaj wstała o 6 i właściwie ciągle płacze, już nie wiem dlaczego. Jak jutro będzie tak samo to będzie kolorowo na tym fizjo. Głowa mnie już od niej dzisiaj tak boli, że aż mam mdłości.
    A no i spała 3 razy po 10 min. Więc nawet nie miałam szans zasnąć z nią.. czekałam aż policja mi zapuka do drzwi bo darła się czasem tak, jakby ją ze skóry obdzierali.

Luna30 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Na razie wiemy na pewno o bmk i jajkach, bo jak to odstawiłam to była poprawa ze skórą i kolkami (w między czasie prowokacja na bmk, która nam to potwierdziła). A teraz dodatkowo gastrolog kazała odstawić kolejne potencjalne alergeny na 4tyg i jeśli będzie w końcu lepiej z tymi kupkami to wtedy pojedyńczo mam włączać te produkty i obserwować małego.
    Kciuki za pomyślne szczepienie, oby bez gorączki i bólu 🤞❤️

Cel u nas dziś przez noc poszły trzy pieluchy ale z nami to raczej nie masz co porównywać 🫣

Strasznie mi zależało na kp, ale wiadomo zdrowie maluszka na pierwszym miejscu. Z tymi leczniczymi mlekami z tego co czytałam to też trochę metodą prób i błędów.

Podpowiem żebyś sprawdziłam skład witamin czy leków jeśli jakieś bierze. Np popularne wit d często mają silne alergeny w składzie np olej arachidowy czy kukurydziany. U nas skończyło się na mm. Ale po vigantolu miała takie kolki że myśleliśmy czy nie jechać na sor.

3maj się i pamiętaj że najważniejsze pierwszeleko już dostal:) a mm to nie trucizna tylko lek. U nas po odczulaniu nutramigrnem na szczęście rozszerzanie diety poszło spoko oprócz pojedynczych wysypek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 16:37

Margareetka lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Oby tak było

Ja poproszę kciuki za to Vojte jutro, bo brzuch mnie boli na samą myśl. Młoda dzisiaj wstała o 6 i właściwie ciągle płacze, już nie wiem dlaczego. Jak jutro będzie tak samo to będzie kolorowo na tym fizjo. Głowa mnie już od niej dzisiaj tak boli, że aż mam mdłości.
    A no i spała 3 razy po 10 min. Więc nawet nie miałam szans zasnąć z nią.. czekałam aż policja mi zapuka do drzwi bo darła się czasem tak, jakby ją ze skóry obdzierali.

U nas były też 3 takie dni. Dzisiaj już młody szczęśliwy i dużo spał. Więc chyba jakiś skok czy coś. Zmienił sobie karmienia je dużo mniej, dłużej leży na brzuchu i łapie grzechotki. Więc to by wskazywało na skok

Elza1234, Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Mój nie miał odczynu ale nie mógł zasnąć a po paracetamolu zasnął. To może go bolało też
    Na pewno
    Nas teraz czeka masa szczepien i córka też ma jakieś na 5l przypominające i przeciw grypie już mąż i córka zaszczepieni.ja czekam na wyniki rezonansu i idę do neurologa co powie. Ale myślę się zaszczepić na te przeciw krztuscowi. Przypominajaca

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Piękna waga 😅 ale widzę, że kkk wygrywa 😅 u nas dzisiaj 6100. Pytałam Was ostatnio czy można rozkręcić jeszcze laktacje i w ostatnich dniach młody mi ciągle wisiał na piersi. Dzisiaj w nocy 5h bez karmienia i obudziłam się w kałuży mleka. Także chyba się udaje 🤣 tylko kurde co teraz, w nocy wstawać odciągać jak jest dłuższa przerwa bez sensu przecież - czy to też się ustabilizuje? 🙈

Tak. Ustabilizuje. Ja tak miałam jak przeszliśmy z 2ch pobudek na 1

Lauraa lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Lauraa u nas też dziś na szczepieniu przeraźliwy płacz, ja się popłakałam razem z nim :(

Od którego miesiąca będziecie rozszerzać dietę? Ja wszędzie czytam, że od 6 miesiąca a dziś nasza pediatra powiedziała, że możemy już rozszerzać (młody za kilka dni kończy 4 miesiące), i się zastanawiam czy ta pediatra jest w ogóle kompetentna?

To zależy. Jeśli dziecko jest alergikiem rozszerza się często wcześniej. Raczej 5ty msc. A tak zwyczajowo 6msc
    Poza tym musi stabilnie siedzieć

• Werzol Autorytet

Wysłany: 9 września, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakie rady 😲 to ja jednak doceniam, że nikt starszy z rodziny nie rzuca “dobrych rad”

My się przejechaliśmy na szczepienie, okazało się że zmienili nam godzinę i położna nie dała znać, więc przyjechaliśmy już za późno. Ale bez problemów znaleźli nam termin na czwartek, ta położna jest jakaś odklejona, skoro mówiła o połowie października

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 września, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakoś mamy pecha ze szczepieniami. Pojechaliśmy dziś a pielęgniarka powiedziała, że mieli rano dowieźć im bexero a nie dowieźli i mała dostała tylko rota… 🙃 bexero za 5 tygodni bo jeszcze w międzyczasie 6w1 i pneumokoki drugie dawki

I umówiłam ją do okulisty. Pediatra się ze mną zgodziła że jej lekko oczko leci; będę spokojniejsza jak to sprawdzimy choć niby do 4 miesiąca to może być fizjologia. Więc w sobotę okulista

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 września, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nadrabiam was dzisiaj i widziałam że któraś pytała o Motilinkę. Ja mam stamtąd kokon, rożek i kocyk ażurowy, bardzo dobra jakość 😉

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 9 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piąteczka- my wczoraj szczepienie Bexsero. Za radą pediatry przykleiłam mu na udo przed szczepieniem plaster z lidokainą Emla i polecam, mały płakał tylko troszeczkę po od razu zasnął. Odczyn był, ale wieczorem (po 8h) już nie bylo, posmarowałam entilem na ugryzienia owadów (tak mi znajoma aptekarka doradzila), okładzik chłodny i przeszło. Dzisiaj jest drażliwy bardziej, ale ogólnie ok. Chciałam od razu ta drugą na meningokoki zrobić, ale odpuściłam biedaczkowi. Na liczniku 5610g ☺️ przybieramy 26g dziennie ostatnio. Widzę mamy wielu poważnych zawodników z poważną wagą 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 18:48

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 9 września, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam w nocy okres 😅 od miesiąca czułam, że idzie 🤣🤣🤣

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zupełnie nie pomyślałam, żeby sprawdzić na jakim oleju mamy vit D.

Elza ta Vojta nie jest tak straszna jak wygląda. Tata mojego byłego był rehabilitantem i specjalizuje się właśnie w tej metodzie i pamiętam, że miał masę zadowolonych podopiecznych i zawsze rodzice byli bardzo wdzięczni za pomoc ich dzieciom.

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Luna zupełnie nie pomyślałam, żeby sprawdzić na jakim oleju mamy vit D.

Elza ta Vojta nie jest tak straszna jak wygląda. Tata mojego byłego był rehabilitantem i specjalizuje się właśnie w tej metodzie i pamiętam, że miał masę zadowolonych podopiecznych i zawsze rodzice byli bardzo wdzięczni za pomoc ich dzieciom.
    W razie czego lekarz może wypisać vit d na wodzie

Oby tak było, oby. Dzisiaj nam przyszła ta poduszka headcare, widzę że zaczyna powoli sama odkręcać ciut głowę w lewo, ale no daleka przed nią i przed nami

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie jak te szczepienia robiliście przy schemacie 6w1 plus przeciw pneumokokom i przeciw rotawirusowi na 1szej wizycie to po jakim czasie to bexero?

‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ