X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi to ja mam to samo. Tak mleko się leje ale podłącze laktator to suchelce takie....Daje mm z butli i tyle. Szkoda mi życia na kombinowanie.

Koktajlowa z tymi kupami to opcje masz trzy. Biegunka w przebiegu covida,rozrzedzenie związanie ze zwiększona produkcją wydzieliny z gdo, która spływa i rozrzedza stolec,albo zwyczajnie zmieniła się ilość stolców "bo tak".

koktajlowa lubi tę wiadomość

event.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Paulina jakbym czytała o nas. Moja też od paru dni obraca się na boki, a wczoraj i przed wczoraj tak jej się spodobało, że co leżała na plecach to cyk na brzuch i tak w kółko haha nie ma końca. A jak widzę, nasze dzieciaczki są z tego samego dnia. A śpi w spiworku? Moja póki co w nocy nie ma pomysłu obrócić się na brzuch ale chyba w spiworku byłoby jej ciężej, a po drugie śpi z nami, więc nie ma miejsca na obrót. W ogóle kiedyś nie cierpiała spiworka to teraz czasem zasypia z odpiętym dołem, później jej zapinam to mam wrażenie, że dzięki temu dłużej śpi mając ciepło bez odkrywania się. Chociaż moja ostatnio wstawała co niecałe 3h, a potrafiła już spać długo w nocy. Ostatnio po gościach tak była wymęczona, że znowu spała do 4 ale to taki wyjątek.

Taak, śpi w śpiworku, w sumie od zawsze. Nie przeszkadza jej w obracaniu w ogóle 😅

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to chyba tak jak Karola pisze jednorazowe podanie mm z butli i tyle. A właśnie jak to potem wpływa na laktację? Jak nie odciągnie się tej porcji, która dziecko powinno zjeść to produkcja nie zacznie spadać?

U nas przyszedł poniedziałek, więc klasycznie pobudka przed 7 😅 ale noc była na prawdę spoko, pierwszy blok snu 5h i sama go obudziłam, jakoś nie umiem małego zostawić dłużej bez jedzenia.. bo wydaje mi się, że śpi, bo jest głodny i nie ma siły wstać i płakać xD

Pampersy 4 😮 my dalej na 2 🫣 chociaż coraz częściej mam wrażenie, że mają już za małą chłonność na siku jakie robi.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast do jednego mieliśmy nosa - żeby moja mama się opiekowała nią podczas tych wesel.
    Okropnie się wystraszyła klaskania w urzędzie, na sali też była wystraszona ilością ludzi. Postanowiła że tego dnia nie będzie tolerować słuchawek wyciszających, mimo że wcześniej jej nie przeszkadzały w domu.
    Moja mama walczyła z nią 1.5 h wieczorem żeby ją uśpić i sama powiedziała że już mnie rozumie, jak mówię że czasem z nią ciężko
    Podobno z siostrą nie robiłyśmy takich akcji 😅

Ogólnie rodzice mieli z nami wesoło. W sb jeszcze nad ranem pies dostał rozwolnienia znowu i zabrudził cały przedpokój. Aż nam kawa nie była potrzebna z rana
    Ale już wracamy do domu, wraca Vojta, wet z psem i zakupy. Koniec bujania w weselnych obłokach na 2 tygodnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Taak, śpi w śpiworku, w sumie od zawsze. Nie przeszkadza jej w obracaniu w ogóle 😅
    Paulina Ahaha a to mała spryciara. Oby nasza tak nie zaczęła, bo nie pośpimy. Już dzisiaj znowu tylko się przekręca i po jakimś czasie krzyczy więc znowu na plecy i tak w kółko, już staram się jej wymyślać inne zabawy ale haha mamy przechlapane. A najgorzej będzie pewnie jak zaczną raczkować i chodzić.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzięki 😀 to pewnie 68 bede musiala kupić bo u Nas chrzciny za miesiąc

Wtedy też bym brała 68, bo spodnie by już były za krótkie zdecydowanie 😁 ale mega polecam ten komplecik, ładny i przyjemny 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:52

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Natomiast do jednego mieliśmy nosa - żeby moja mama się opiekowała nią podczas tych wesel.
    Okropnie się wystraszyła klaskania w urzędzie, na sali też była wystraszona ilością ludzi. Postanowiła że tego dnia nie będzie tolerować słuchawek wyciszających, mimo że wcześniej jej nie przeszkadzały w domu.
    Moja mama walczyła z nią 1.5 h wieczorem żeby ją uśpić i sama powiedziała że już mnie rozumie, jak mówię że czasem z nią ciężko
    Podobno z siostrą nie robiłyśmy takich akcji 😅

Ogólnie rodzice mieli z nami wesoło. W sb jeszcze nad ranem pies dostał rozwolnienia znowu i zabrudził cały przedpokój. Aż nam kawa nie była potrzebna z rana
    Ale już wracamy do domu, wraca Vojta, wet z psem i zakupy. Koniec bujania w weselnych obłokach na 2 tygodnie
    Świetny pokaz rodzinnych umiejętności 😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Świetny pokaz rodzinnych umiejętności 😅
    Dobrze że rodzice nadal zakochani we wnuczce to za 2 tygodnie mamy nadal nianię dla dziecka i psa 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ