X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nie zdziw się jak w nocy obudzi Cię dźwięk przejeżdżania ręką po szczebelkach tam i z powrotem 🤣
    U nas to ostatnio standard przy pobudce między 4-6 🤣 ale za pierwszym razem to lekko obsrałam majty ze strachu, dopiero na kamerce zobaczyłam, że to bobas świetnie się bawi
    Nie strasz😅śpi z nami w sypialni. W dostawce pazurami po siatce drapał.
    Chyba dokupię ochraniacz.

Nie wiem czy nie wychodzi mu ząb na dole. Jakieś białe ma, a pod palcem średnio czuć. To mogłoby tłumaczyć problem z jedzeniem🤔przy zębach któreś z Waszych dzieci ulewało? Bo ten gagatek raz rzygnął jakby wodą/śliną, a drugi raz po jedzeniu. Nie robił tak.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza miałaś doświadczenie z próbkami moczu z wynalazków typu Mocuś albo pieluchy Pinemed z wbudowanym woreczkiem? Nie miałam z tym do czynienia i brzmi jak kupa zanieczyszczeń w próbce

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza miałaś doświadczenie z próbkami moczu z wynalazków typu Mocuś albo pieluchy Pinemed z wbudowanym woreczkiem? Nie miałam z tym do czynienia i brzmi jak kupa zanieczyszczeń w próbce
    Nie. U nas były tylko albo woreczki te naklejane i włożone do pojemnika na mocz albo pobrane z lotu normalnie do pojemnika.
    Nigdy mi sie nie zdarzyły ani pieluchy te specjalne ani mocus

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Megan12 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Co prawda nie kp, ale mój od ponad tygodnia ma tak z butelką. Na śpiocha (w nocy) zje, w dzień ze zjadania 180 ml spadł na 150 ml i to po walce. Przerwa do 3.5h, zje 100 ml, potem zabawa butelką, gryzienie, wyginanie, płacz. Po 10, może 15 minutach dokończy czasem resztę. A czasem uleje i koniec.
    Jak tak dalej będzie szło to szybciej jeszcze będzie rd😒

Mój oprócz tych pisków o których pisałyście, bawi się gulgocząc.

Nineq u nas też na początku zmieniła się ilość i jakość jedzenia. Nie zawsze pierś jest opróżniana do końca. Teraz doszło to karmienie na śpiocha. Usypianie to walka..

Obawiam się o prawidłowe przyrosty wagi, bo u nas nie ma dojadania.

• Megan12 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja tak je od urodzenia więc liczę,że może ktos tu coś odkryje

Karola3xJ jak sobie radzisz z usypianiem? Czekasz aż sama uśnie czy usypiasz?

U nas na poczatku drzemki zgrywały się z porą karmienia, a teraz wszystko jest rozregulowane.

O spacerze możemy zapomnieć, bo zawsze drzemka w wózku wlatywała, a teraz za zimno na karnienie w parku.

Dam znać jak u nas coś odkryją, ale obawiam się że usłyszę to samo co od pediatry bez względu na problem, z którym idziemy na wizyte - fizjologia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 22:11

• asiun Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnie problemy z jedzeniem zwiastowały ZUM to były takie pierwsze objawy i trwało to dobre półtora tygodnia 🤷🤷. Teraz już kończymy antybiotyk i je pięknie, a nawet więcej niż wcześniej. Do tego przy infekcji wzmógł się refluks i kupy były rzadsze i duże.
    Teraz ideolo. Refluks jest nadal, ale nie aż tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 22:27

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Megan12 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    U nas ostatnie problemy z jedzeniem zwiastowały ZUM to były takie pierwsze objawy i trwało to dobre półtora tygodnia 🤷🤷. Teraz już kończymy antybiotyk i je pięknie, a nawet więcej niż wcześniej. Do tego przy infekcji wzmógł się refluks i kupy były rzadsze i duże.
    Teraz ideolo. Refluks jest nadal, ale nie aż tak.

U nas też więcej kup, ale mniejszych i z większą ilością śluzu.

Spróbuje zatem tego tropu..

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od miesiąca co któraś noc wstaje o 5. Czasem kilka nocy z rzędu, czasem jedna czy dwie prześpi do 6.20 to jest max.
    Powiem wam że już tracę nadzieję na koniec tego regresu. Na drzemki słabo zasypia też. Jak dobrze zaśnie na drzemki to na noc walka np próbuje 1.5h wrzasków zasnąć i nie może.
    Albo w nocy. Albo rano. A w międzyczasie ciągle zmęczony, jeczy...ehhh. U kogoś minęło? Ciągle jest marudny w dzień. Ciągle zmęczony. Czasem jak się uda że się wyśpi to bawi się i godz sam na macie. Ale rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 06:27

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz straciłam nadzieję ze ten regres sie skończy, on chyba tak juz bedzie miał 💁‍♀️Plusem jest to ze w dzien w miarę robi drzemki ale w nocy nawet branie go do naszego łóżka nie działa i nie ma opcji ze prześpi dłużej niż 2h ciągiem. Myslalam ze mi chociaz na urodziny zrobi dzis prezent ale skąd 🤣 no nic, uśmiech bombelka i kawa musi mi wystarczyć i zastąpić sen.

age.png
  • Megan12 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Cel95

A z laktacją to się umówiłam z doradczynią bo coś mi klika czasem Mała jedząc. [/QUOTE]

Cel95 udało Ci się ustalić przyczynę tego 'klikania'.

Zauważyłam dzisiaj coś podobnego i szukajac odpowiedzi trafiłam na Twój post..

U mnie to było takie właśnie klikanie, przeskakiwanie. Nie wiem czy to zatkany kanalik może. Nigdy wcześniej nie odczułam czegoś podobnego.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja juz straciłam nadzieję ze ten regres sie skończy, on chyba tak juz bedzie miał 💁‍♀️Plusem jest to ze w dzien w miarę robi drzemki ale w nocy nawet branie go do naszego łóżka nie działa i nie ma opcji ze prześpi dłużej niż 2h ciągiem. Myslalam ze mi chociaz na urodziny zrobi dzis prezent ale skąd 🤣 no nic, uśmiech bombelka i kawa musi mi wystarczyć i zastąpić sen.

Łączę się w bólu. U mnie wzięcie do łóżka powoduje karmienie co 50 min 🤯 zaczęłam nawet rozważać zakończenie kp, ale czy to pomoże?

Wszystkiego najlepszego! Życzę Ci prędkiego przesypiania nocek (lub chociaż 5-6 godzinnych bloków snu). Niech moc kawy będzie dziś z tobą. 🎂🎉☕️

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo współczuję i wiem przez co przechodzisz. Też ciągle szukam pocieszenia i kogoś, kto napisze że u nich minęło. 🙄 u nas wczoraj pospała na noc 1h10min, po czym na zmianę usypialiśmy ją znów 1h20min …

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój od miesiąca co któraś noc wstaje o 5. Czasem kilka nocy z rzędu, czasem jedna czy dwie prześpi do 6.20 to jest max.
    Powiem wam że już tracę nadzieję na koniec tego regresu. Na drzemki słabo zasypia też. Jak dobrze zaśnie na drzemki to na noc walka np próbuje 1.5h wrzasków zasnąć i nie może.
    Albo w nocy. Albo rano. A w międzyczasie ciągle zmęczony, jeczy...ehhh. U kogoś minęło? Ciągle jest marudny w dzień. Ciągle zmęczony. Czasem jak się uda że się wyśpi to bawi się i godz sam na macie. Ale rzadko.

Mój za kilka dni kończy 6 miesięcy i nieśmiało mogę powiedzieć, że chyba wychodzimy z regresu. Wróciły bloki snu po 6-7 godzin. Ale niestety pobudki o 5 też wlatują co kilka dni :/ już się przyzwyczaiłam, że kazdy dzień jest inny i nic nie da się przewidzieć. Czasami nam zaśnie o 18:30 i śpi do 7-8, a czasami o 20 i pobudka o 5, więc nie ma tu logiki :/ ale zadowolona jestem bo udało nam się wprowadzić rutynę w ciągu dnia jeśli chodzi o drzemki i bardzo tego pilnujemy. Wiadomo, że zdarzają się dni, gdy się nam to wszystko rozjeżdża, ale ogólnie jest spoko.

W czasie tego regresu najgorsze było usypianie, i budzenie się po odkładaniu.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to może teraz nie pocieszać, ale czasem to nie regres a po prostu taki sen dziecka 😅 mój kuzyn całe życie wstaje punkt 5:30. Chyba że musi iść do przedszkola to wtedy nie 😏 Ale w weekend zawsze xd Moja córka też się budziła po kilkanaście razy w nocy w zasadzie cały czas dopóki kp. Przestała się wybudzać tak na 2.5 roku 🙆🏼‍♀️

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    My już po szczepieniu, mieliśmy dzisiaj bexsero i od samego wejścia do miejsca szczepień był krzyk, on już doskonale wie po co tam idziemy 🫣 pani doktor zaleciła nam podać od razu syrop, więc czekam aż maluch się obudzi i podam, nie ma sensu żeby cierpiał :( pani doktor stwierdziłaś też że dobrze zrobiliśmy ze szczepiliśmy prevenarem 20 bo ostatnio kilka dzieci trafiło do szpitala..

Współczuję wam dziewczyny tego regresu, oby jak najszybciej to minęło!

Ja się cały czas zastanawiam czy kupić tą kuchnię w lidlu, ale za tą cenę to chyba warto żeby już czekala 😅

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit dziękuję 🥰 szczerze tez sie zastanawiałam momentami czy nie zakończyć KP ale czuję ze to jeszcze nie ten moment. Taki blok snu 5h byłby zbawienny, juz wstawanie o 5:30 by mi wtedy tak nie przeszkadzało.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga Wszystkiego Najlepszego.Niech Twoje dziecię będzie łaskawe i w końcu da troche pospać 😊🥳

Szybkie info- na ColorStories do konca dnia jest promka -15% na wszystko 😉

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan12 wrote:
    Karola3xJ jak sobie radzisz z usypianiem? Czekasz aż sama uśnie czy usypiasz?

U nas na poczatku drzemki zgrywały się z porą karmienia, a teraz wszystko jest rozregulowane.

O spacerze możemy zapomnieć, bo zawsze drzemka w wózku wlatywała, a teraz za zimno na karnienie w parku.

Dam znać jak u nas coś odkryją, ale obawiam się że usłyszę to samo co od pediatry bez względu na problem, z którym idziemy na wizyte - fizjologia...
    Ona mi zasypia ze smoczkiem . Głodna.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga 100 lat w zdrowiu i długim śnie w nocy! 🥳
    Ja właśnie wracam z bawialni, byłam się spotkać z koleżanką, jest tam strefa dla maluchów więc młoda trochę poleżała na brzuchu. Ale ja i tak najbardziej ciekawią ludzie 😅 mogę kupić milion zabawek a ona i tak woli oglądać ludzi wokół

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Luna bardzo współczuję i wiem przez co przechodzisz. Też ciągle szukam pocieszenia i kogoś, kto napisze że u nich minęło. 🙄 u nas wczoraj pospała na noc 1h10min, po czym na zmianę usypialiśmy ją znów 1h20min …

Jq mam wrażenie że np od 3 to on nie spał wcale. O tyle dobrze ze 1szy blok snu był dlugi bo 21.30-2.30. Tylko po tym karmieniu o 2.30 to już nie wiem czy spał. Wstal ostatecznie o 5. Potem jeczal i kwiczał i poszedł spać na 40min ok 8 i się obudzil z rykiem. Udało mi się go dobujac w dostawce i kolejne 40min pospal.

‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ