X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikwentowi z produkcji (jak już znajdą kto to) powinni dać wybór: zatruty słoiczek albo śmierć głodowa. Ciekawe co wybierze :)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie ale przecież to ma Austrię było, nie u nas
    Wiadomo że trzeba uważać, ale no uszkodzone wieczko będzie klikało
    Czyste skurwysynstwo po prostu
    Ja słoiczki jakoś głównie gerbera kupuje, ale będę podwójnie uważać teraz.
    Annabit jak mała?

age.png
  • lusix Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka z tym hippem, co ktoś ma w głowie, żeby takie rzeczy robić. Od razu przychodzi do głowy sprawa z Tylenolem w USA.

Btw dziewczyny a jakiej apki używacie do sprawdzania alertów?

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Oalert ale już mnie meczy codziennie po 2 3 alerty aż.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na produkcji ktoś kogoś zaszantażował. Tym bardziej mnie przeraża ta sprawa. No i ja uważam niezależnie od tego gdzie ten alert się pojawia. Mleka też najpierw były skażone za granicą, a potem u nas poszła cała fala. Powiem wam, że przy następnym dziecku to będę walczyć o kp chocbym miała umrzeć z bólu i jechać na antybiotykach całą laktację. Ten stres to jest coś niepojętego. Dobrze, że zaraz lato to swoje warzywa będę miała 🙃
    Margaretka a jak tam u was noc? Anabbit fajnie, że już nieco lepiej z małą. Idziecie dziś do lekarza?

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Blondie ale przecież to ma Austrię było, nie u nas
    Wiadomo że trzeba uważać, ale no uszkodzone wieczko będzie klikało
    Czyste skurwysynstwo po prostu
    Ja słoiczki jakoś głównie gerbera kupuje, ale będę podwójnie uważać teraz.
    Annabit jak mała?
    Czechy i Słowacja tez podejrzane ponoc

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszkodzone jak uszkodzone, jak zostało dodane w trakcie produkcji to wieczko nie musi klikać, bo mogli to normalnie zapasteryzowac... Dobrze, że to wykryli, ale ciekawe ile osób jeszcze ma te słoiczki w domach i nie dotrze do komunikatu :/

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie raczej takie żeby smakować wąchać i być czujnym 😞 porąbane ale co zrobić

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Uszkodzone jak uszkodzone, jak zostało dodane w trakcie produkcji to wieczko nie musi klikać, bo mogli to normalnie zapasteryzowac... Dobrze, że to wykryli, ale ciekawe ile osób jeszcze ma te słoiczki w domach i nie dotrze do komunikatu :/
    Wyskoczył mi po prostu artykuł, że na terenie Austrii i że słoiczki są uszkodzone i mogą śmierdzieć
    No jest to przerażające bardzo

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma wysypkę, gorączka przeszła. Alleluja 🙌
    Dziękuję za słuchanie mojego marudzenia. Mam nadzieję, że już końcówka 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:04

Elza1234, Blondi29, KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mała ma wysypkę, gorączka przeszła. Alleluja 🙌
    Dziękuję za słuchanie mojego marudzenia. Mam nadzieję, że już końcówka 🤞
    Dobrze że to tylko 3dniowka ♥️

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dzieciak więcej obiadów domowych je. Tego co zatruty nigdy nawet nie kupowałam.
    Wiecie... Bebilon, Nan, Bebiko. Przy aferze z mlekiem HiPP się uchował. To musiał dostać za swoje w innej kategorii.
    Ja kupuję czasem jak nie mam weny na ugotowanie Gerbera, rzadziej Bobovite. Zawsze próbuję jak smakuje, z ciekawości.

Pisaliście kiedyś o byciu pato matką, przebijcie to. Dziecko obudziło się i nie mogło usnąć przez 2h. Co chwilę wstawaliśmy uśpić, męcząca nocka. Ze zmęczenia padł. Rano okazało się, że zrobił w nocy kupe i nie mógł przez to spać. Nie czuliśmy NIC. Zero zapachu. Dwoje dorosłych. 😣I zmuszaliśmy go żeby spał z brudną pielucha.
    Przy rozbudzeniach nie zmieniamy na siłę pieluchy, bo nakręcał się, a w nocy tak bardzo nie sika.
    No kur... Rodzice roku z nas.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq u nas też ostatnio była taka akcja. Jak to możliwe, że w dzień poczujemy każdego bąka, a w nocy nic. Też nie zmieniam małej pieluchy, bo w nocy ich nie moczy, a przebranie jej to wielkie wyzwanie i walka więc zawsze się rozbudzi. Chyba, że czuje albo widzę, że ten pasek się odbarwił, ale jak jest sucha to nie ruszam. Zdarza się j tak. Nie jesteś pato matką.
    Dobra to co gotujecie swoim dzieciom na obiad żeby zjadły? Taki pewniak żeby na pewno zostało spożyte? Bo u nas na pewno zjada tylko słoiki, a te już wyrzuciłam, niezależnie od firmy

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam, że taka choroba istnieje. Odechciewa się chodzić na zajęcia z Dzieciakami

Blondie ja też mam czasem takie odczucia.. chore

U nas jeszcze ani razu nie było słoika, w tej sytuacji nie będzie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, a może dokładnie to co lubi w słoiku tylko zrobione w domu i zblendowane?

Moja uwielbia rybkę na parze i ten krem batat brokuł, kolejny pewniak to racuszki jabłkowe (1 Jabłko starte, 2 jaja, 2 łyżki maki)

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy tydzień nowe atrakcje... Zauważyłam glęboką ranę na spodzie palucha, tak na zgięciu. Nawet nie mam pojęcia, jak sobie to zrobił, nie spuszczam go z oka w mieszkaniu na dlużej niż 5 sekund... Po konsultacji online z pediatrą jedziemy na sor

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas je po prostu to co my, a jak czegoś nie może to mam zamrożone małe porcje zupy. W zeszłym tygodniu na obiad jadł:
    Zupę pomidorowa i pierogi leniwe
    Ryż z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym
    Pieczonego łososia, pieczone ziemniaki i gotowany groszek
    2x rosół
    Zupę porowo-ziemniaczana
    Pizzę

Dla niego odkładam porcje bez soli, tylko pizza była z solą, bo nie chciało mi się osobno robić xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:21

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel właśnie próbowałam robić 1:1 jak z tego słoika, ale nic z tego. W słoiku zje na przykład spaghetti, zupę pomidorową, jakąś potrawkę z królikiem czy warzywa z kuskusem, a jak zrobiłam jej to samo w domu to nie chce zjeść. Nawet sama spróbowałam jednego i drugiego i jestem zdania, że smakowały praktycznie tak samo.
    Będę próbować jej robić coś innego. Ona chce albo słoiki, albo nasze jedzenie. Czasem daje jej coś spróbować, ale ona nie chce zjeść bez przypraw, a nie dam jej soli czy ostrej papryki xd
    Tanashi dzięki za inspirację. Dziś nastawiam rosół i będę kombinować od razu jakieś drugie danie, a rosół zje jutro.
    Szarotka daj znać co u was. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :(

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co ciekawe ja jej nie dawałam słoiczków jakoś często na początku. Przy rozszerzaniu diety faktycznie dostała może trzy razy słoik, bo to była zima i uznałam, że ten słoik ma lepszą jakość niż to co znajdę w sklepie, a poza tym nie chciało mi się gotować jednej łyżeczki marchewki. Potem już jej gotowałam. Któregoś dnia coś jej się przestawiło i mąż dał jej słoik na próbę, bo uznał, że może nie smakuje jej to co ugotowałam, a potem jakoś tak wyszło, że przestała jeść cokolwiek ugotuję. Oczywiście jakieś kolacje czy śniadania zjada normalnie ugotowane przeze mnie. Nie wiem co ona ma z tymi obiadami

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy na zapas to życie 👌🏼 my dziś jemy siekane kotlety z warzywami i dla niego za twarde, więc robię od razu na jutro zupę buraczkowa i młody dostanie dziś i jutro. Miksuje mu z mięsem z rosołu i z warzywami, dodaje makaron orzo i wtedy łatwo wcina z łyżeczki :)

age.png
‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ