Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak, u nas też tak jest
    Tylko że nikt się nie dostał w więcej niż 1 miejsce..
    afera jest taka że aż w gazetach to było
    Paranoja jakaś.

Szarotka, takie restrykcje? Mi powiedzieli, że jeśli nie przeszkadza mu w ciągu dnia to nie na problemu. Bo w sumie on często ma katar, czasem wystarczy, że mocniej wiatr zawieje.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dużo dzieci osób, które zostały rodzicami koło 40, nigdy moi rodzice nie odstawali wiekiem w sumie
    Ale żeby było fair, większość to drugie lub trzecie, a jedna przyjaciółka to nawet jest czwarta😅
    Jakoś tak mi się zawsze trafiało

Stąd fakt ciazy mając 28 i urodzenia dziecka w wieku 29 w sumie uważam za spoko czas😅

Może znam z 2 osoby których rodzice powitali mając ok 25 lat

Idea przerzucania maluchów w lecie brzmi strasznie słabo, mogłoby być tak, że np pracują 3 opiekunki i mają pp kolei urlopy, jak jednej nie ma np 3 tyg to zastępstwo wtedy po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 21:40

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my lecimy kropka w kropkę z moimi rodzicami 😅 pierwsze bobo 25/26 lat, drugie 29 i trzecie jeśli się uda to 31/32 xD ale z czwartego 44 się wypisuje 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 21:46

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja znam dużo dzieci osób, które zostały rodzicami koło 40, nigdy moi rodzice nie odstawali wiekiem w sumie
    Ale żeby było fair, większość to drugie lub trzecie, a jedna przyjaciółka to nawet jest czwarta😅
    Jakoś tak mi się zawsze trafiało

Stąd fakt ciazy mając 28 i urodzenia dziecka w wieku 29 w sumie uważam za spoko czas😅

Może znam z 2 osoby których rodzice powitali mając ok 25 lat

Idea przerzucania maluchów w lecie brzmi strasznie słabo, mogłoby być tak, że np pracują 3 opiekunki i mają pp kolei urlopy, jak jednej nie ma np 3 tyg to zastępstwo wtedy po prostu
    No tak, ale dzieci w wakacje jest niewiele mniej niż w roku szkolnym, więc te opiekunki miałyby aż nadto dzieci
    Wcześniej były dyżury po miesiącu, jeden u siebie, jeden gdzieś i ludzie w tym robili temu dziecku 2/3 tyg urlopu, tak jak sami mieli. No a teraz jest problem Po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 22:00

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie jest to samo dokładnie. Ja swojej nie dawałam na dyżur do innych przedszkoli, tylko do naszego, ale inni rodzice też pisali, że się nie dostali albo tylko na jeden dyżur.

Tanashi jakie uczenie w szkole, miałaś torty robić!

Margaretka, nie wyobrażam sobie jak człowiek musi się czuć dobrze w ciazy w wieku 16 lat 😆 toż to zero zmęczenia materiału.

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodzę z rodziny, w której pierwsze dzieci rodzą się w wieku 18-24 i abstrahując od wszelkich pobocznych okoliczności typu dom, wykształcenie i odpowiedni partner to uważam to za biologicznie idealny wiek. Z tym, że tutaj trzeba spełnić mnóstwo innych czynników żeby móc w ogóle myśleć o dzieciach w tym wieku. Natomiast ja czysto biologicznie polecam i w sumie chciałabym zamknąć fabrykę bliżej 25 roku życia. Szczególnie jak ma mi się trafić drugi hnb to ja się nie podejmuje biegania za nimi po 30 😆

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dziś była grzeczna (poza dwiema awanturami), mało zjadła i zasnęła przytulona do mnie na łóżku. Ile stopni gorączki i jaką jednostkę chorobową obstawiamy? Dodam, że planowaliśmy z mężem wyjechać na weekend, a młodą zostawić u dziadków co stanowi bonusowe punkty do choroby xd

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka wielki szacunek dla twoich rodziców, że wzięli temat na klatę i jeszcze wychowali taką fajną babkę

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie ale jak coś to mając 30 lat nie jest tak źle :P człowiek biega za tym dzieckiem i nie wpada do grobu :D
    Ale domyślam się że samą ciążę dużo łatwiej znosić
    Boże cierpię na jakąś bezsenność dzisiaj.. nie mogę spać za cholerę

age.png
‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ