Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlex ja ostatnio 2x5kg. Były soki, dżemy, na świeżo, chłodniki, do mnożenia, ciasto i babeczki. Resztę pierdzielę, niech szpaki zjedzą 😅
A też zawsze euthyrox po albo opuszczałam jeden dzień, bo teoretycznie po glukozie nie jesteś na czczo 😏Dośka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytęczova wrote:Kark, dziwne, że na Twoją insulinę nikt uwagi nie zwrócił, dr W, fakt, że to gin-endo, rzucił okiem i od razu się złapał za głowę, że mój poprzedni to olał.
-
K,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:43
-
Dośka wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę. Przed badaniem tej krzywej wziąć normalnie na czczo Letrox? Przy ryzyku bełta?
Dośka lubi tę wiadomość
-
A ,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:43
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Alex ja ostatnio 2x5kg. Były soki, dżemy, na świeżo, chłodniki, do mnożenia, ciasto i babeczki. Resztę pierdzielę, niech szpaki zjedzą 😅
A też zawsze euthyrox po albo opuszczałam jeden dzień, bo teoretycznie po glukozie nie jesteś na czczo 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 13:40
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja dziś zostałam pierwszy raz sama z Jurkiem na cały dzień, bo tak to zawsze ktoś przychodził Na razie całkiem spoko, o 9 byłam po śniadaniu, właśnie wróciłam z Jurkiem i psem z godzinnego spaceru, także daje radę #brawoja
W środę mamy konsultację u neurologa na nfz, bo byliśmy już prywatnie i ona zaleciła usg przezciemieniowe i chcę je zrobić na nfz więc konieczna kolejna wizyta.
Zapisałam go już na rehabilitacje, w ciągu 30 dni ma ktoś do nas zadzwonić i będziemy zaczynać. (Rzepakowe )
23.07 mamy usg bioderek, a 25.07 szczepienia. Mamy refundowaną 5w1 przez te jego problemy ze ssaniem. Położna zaleciła nam rozdzielenie więc podamy jeszcze rotawirusy, a resztę rozdzielamy.
Mały fajnie przybiera mimo problemów, waży już 4280 i coraz częściej zjada 120ml butli krócej niż w godzinę, co jest dużym plusem szczególnie w nocy.
Jeśli chodzi o ubranka to w 56 nie wszedł, mimo że mierzył 53cm także my od początku jesteśmy na rozmiarze 62 i tych kupiłam najwięcej. Miałam 3 pajace na 56 i niestety oddałam nóweczki koleżance Także jeśli nie dostajecie a kupujecie, to kupujcie większe
A no i prawdą jest, że bodziaków i pieluch tetrowych nigdy dość. U mnie odkryciem jest też śliniak, niestety mam na razie jednego, a przydaje się mega przy ulewaniu.
No i to na razie tyle, teraz zabieram się za posta w wordzie, żeby poodnosić się do Waszych postów więc staytuned!tęczova, alex0806, Beti82, Lami, Meggs, blair., Wik89, Domi_tur, kark zakamuflowany na maksa, Dośka, Rodzynka, madziorek86, przedszkolanka:), Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda, ale super informacje! Że Jerzyk tak ładnie rośnie, że z Ciebie taka dzielna i obrotna mama! Że mamy taką super obeznaną i pomocną wroclawiankę u boku (rzepakowepole! 😊)
Świetnie, że idzie wszystko tak płynnie 😊 A jak Twój brzuch i blizna?Magda - mbc, Nikodemka lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyMagda super, że wszystko masz takie ogarnięte!
Meggs ja też mam dzisiaj niemoc i senność. Załatwiłam jedną sprawę na mieście, zakupy i padam. Miałam robić obiad , ale poszłam zjeść w takiej stołówce koło domu, nie chciało mi się nic robić 🙈 najgorzej, bo jeszcze muszę sprzątnąć mieszkanie dzisiaj, bo wpadają znajomi, a miał to w zeszłym tygodniu zrobić mój mąż i oczywiście prawie nic nie zrobił 🙄Magda - mbc, Meggs lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Magda, ale super informacje! Że Jerzyk tak ładnie rośnie, że z Ciebie taka dzielna i obrotna mama! Że mamy taką super obeznaną i pomocną wroclawiankę u boku (rzepakowepole! 😊)
Świetnie, że idzie wszystko tak płynnie 😊 A jak Twój brzuch i blizna?
Żołądek już ok, za to blizna zaczęła dawać w kość, a ze wzgl. na żołądek boję się wziąć przeciwbólowych, haha także kółko się zamknęło. 5.08 mam wizytę u fizjo, czekam jak na zbawienie!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dobra, to teraz kolejny długi post:
Słoneczko, mam nadzieję, że będą dwie na teście!! Trzymam kciuki ogromnie.
Pestka, Biegająca, odnośnie bolącego krocza - a może konsultacja z uroginekologicznym fizjoterapeutą, byłyście na jakimś spotkaniu? Gorąco zachęcam!
Ja też płaciłam za betę 40zł, nie chcę myśleć nawet ile tych bet poszło… nie powiem gdzie, bo brzydko
Alex, jeszcze co do twardnień brzucha, jak się położysz i przechodzi, to to jest bardzo dobrze. Odpoczywaj więcej po prostu. Wiadomo, mała coraz większa i uciska.
Jeśli chodzi o rzeczy wyprawkowe, to ja korzystam z przewijaka, rzadko przewijamyi ubieramy się na łóżku. Nie mam natomiast fotela do karmienia i jak wstaje na karmienie to idę na kanapę do salonu. Ale myślę, o jakimś niewielkim fotelu. Jurek nie ma swojego pokoju, jest u nas w sypialni więc fotel musiałby być nieduży, ale wiem, że w ikei są takie małe zgrbane. Zobaczymy. Na razie zamówiłam sobie poduszkę na rękę do karmienia. Bo rogal przy butli się nie sprawdza u nas.
Łóżeczko mam z allegro 120x60 (proste, białe, szczebelki dookoła) z szufladą na prowadnicach i robi się z niego tapczanik i ma zabezpieczenie żeby dziecko nie wypadło z tapczanika.
Lami ja też mam system składania ubranek. Kupiłam w ikei te „pudełeczka” do szuflad i poskładałam tak, że moja mama się załamała i powiedziała, że ona jak będzie prasowała, to na bank tak nie złoży i że mnie chyba pogięło
Kark, kicia jest boska! A imię Kadabra przecudowne.
Beti, specjalnie dla Ciebie będzie foto kącika Jerzyka , także nie cytujcie posta potem usunę fotkę.
.
Meggs, moja koleżanka na 4 piętro bez windy kupiła teraz Cybexa Baliosa M, była w takim dużym sklepie ‘u Kubusia’ i tam podobno mega duży wybór i bardzo dobre ceny. Pewnie w stolicy też gdzieś jest.
Jeśli chodzi cukry i metforminę, to ja mam na chacie glucophage, jakby ktoś chciał (Lami?) to zapraszam, mam chyba 500 i 850. Jeszcze luteina mi została.
Tęczova mooooc kciuków, nie wiem czy mam jeszcze moc wiruskową, ale może Jurek ma, to od niego @#$%^&*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 19:51
Wik89, tęczova, Meggs, kark zakamuflowany na maksa, Beti82, blair., madziorek86, Biegającą-mama, Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, czy ktoras miala biopsje tarczycy a jesli tak, ile dni czekalyscie na wynik? Musze zrobic to badanie (niestety, na usg w zeszlym miesiacu okazalo sie, ze powiekszyl mi sie guzek, mam go od paru lat na lewym placie ) i miec wyniki na kolejna wizyte u gina, musze to rozplanować czasowoII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Magda super że wszystko ogarniasz z dnia na dzień będzie coraz łatwiej
Ja już odpoczywam tyle ile mogę, później gorzej się rozruszać Wizyta dopiero za 1,5 tygodnia, ale chyba powiem ginowi że teraz chcę częściej przychodzić to będę spokojniejsza z tymi twardnieniami i w ogóle.
Co do fotela i karmienia w salonie to u nas nie przejdzie Bo w salonie obecnie śpimy a sypialnia zmieniła się w pokój Laury i tam fotel jest konieczny, bo nie ma na czym siedzieć. W salonie wersalka i pufy tylko.
Ja już dzisiaj porobiłam co miałam porobić, to teraz siadam do odświeżania wyników Ciekawi mnie jak tam sytuacja z żelazem itd. Przed 16 jadę na szkołę rodzenia, ale tak mi się nie chce... najchętniej poszłabym się zdrzemnąć No ale dzisiaj są zapisy to muszę iść.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Magda, super Jerzykowy kącik, u nas pewnie byłoby podobnie, bo w nadprogramowym pokoju mieszka firma i łatwiej będzie małą kluseczkę wprowadzić do sypialni niż firmę wyprowadzić z pokoju dziecięcego a co do wirusków, to z Jego wiruskami jestem juz chyba skazana na chłopczyka nikt nigdy nie przewidział mi dziewczynki, cały czas słyszę "pasujesz na mamę synków". 😘 buziaczek od cioci!
Domi, Ty rodzisz ja zachodzę, taka była umowa! Celujcie z Szymkiem na 22-24 lipca to będzie płynna zamiana brzuszków ☺ ❤❤❤Magda - mbc, Wik89, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Magda i jeszcze raz dodam, jesteś mega super hiper dzielną Mamą!
Magda - mbc lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ale mam dzisiaj dzień, po raz pierwszy coś wygrałam Na fejsie konkurs na Tup Tup Zestaw do wózka Mam tych kocyków od groma, ale wygrany to wiecie, satysfakcja jest
Magda - mbc, Arashe, blair., przedszkolanka:), Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵