Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie no, 7.40 AniOnka pisała, że jedzie do labu, więc chyba jeszcze z palca nie miała wtedy Kłucia 😂
Tak czy siak, jak ma coś wyjść to lepiej wiedzieć niż nie. Ja z Basią na cczo miałam 92, czyli rzutem na taśmę.
Bronilam się jak nie wiem przed dieta, glukometrem itd, ale jak już w pierwszym tygodniu Kłucia wyszło mi 200 po 1h talerzu krupniku to stwierdziłam, że pierdziele, dla dziecka te 4.5 miesiąca diety wytrzymam. W końcu lepiej poposcic 4.5 miesiaca niż w np 9 mscu stracić dziecko przez złe przepływy. -
O alex też dziś idę na pierwsze spotkanie do szkoły rodzenia, fajnie, że macie do wglądu harmonogram, ja bym chciała na zajęcia z zajmowaniem się maluszkiem wziąć tatusia, niech się uczy. No ciekawa jestem jak to będzie u nas wyglądać. Póki co siadam robić paznokcie, bo to co jak co, ale to moje takie "wyjście do ludzi" jest haha
Szczęściaro powodzenia na badaniu, czekamy na wieści po
Magda a apropo Miosa, jak kółeczka dają radę? Maluchne są, miałaś okazje je gdzieś pchnąć na kiepskim chodniku albo piachu? Przeszło?Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Dokładnie nie ma znaczenia ile było od kolacji do pobrania. Oby nie musiała tego powtarzać.. Moja koleżanka właśnie przez zły cukier naczczo piła dwa razy glukoze. Z pierwszej wyszła jej zła naczczo i stwierdzono u niej cukrzycę. Piła drugi raz i o dziwo cukrzyca zniknęła 😂😂. Nie ma co się bronić przed cukrzycą ale też po co ma się dziewczyna stresować przez ten wysoki cukier.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dzięki Dziewczyny jakoś mi nawet nie smutno, chcę po prostu przebrnąć tę małpę, bo czuję, że chce mnie trochę wymęczyć. Plan mam zajebisty, ale zdaję sobie sprawę, że przy endomendzie i coś takiego może nie dać rady. Ale kontynuuję pozytywne myślenie, bo tak jest dużo łatwiej
Wiki, glucophage na tą za wysoką insulinę, mała dawka ale dr W stwierdził, że konieczna.
Słoneczko, 31 dc, zwykle mam 33-34, ale luz w tym cyklu i sporo jak na mnie sportu przesunęło mi owu o 2 dni trzymam mocne kciuki!
Słoneczko, Wiki, Nikodemko, Beti, Nona, Blair, jak ja czekam na Wasze testowanie ❤❤❤Wik89, blair., Dośka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
tęczova wrote:Dzięki Dziewczyny jakoś mi nawet nie smutno, chcę po prostu przebrnąć tę małpę, bo czuję, że chce mnie trochę wymęczyć. Plan mam zajebisty, ale zdaję sobie sprawę, że przy endomendzie i coś takiego może nie dać rady. Ale kontynuuję pozytywne myślenie, bo tak jest dużo łatwiej
Wiki, glucophage na tą za wysoką insulinę, mała dawka ale dr W stwierdził, że konieczna.
Słoneczko, 31 dc, zwykle mam 33-34, ale luz w tym cyklu i sporo jak na mnie sportu przesunęło mi owu o 2 dni trzymam mocne kciuki!
Słoneczko, Wiki, Nikodemko, Beti, Nona, Blair, jak ja czekam na Wasze testowanie ❤❤❤
Plan masz kochana super.Dobrze ,ze nie tracisz humoruWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 10:11
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Dziś na szkoleniu zamówiłam sałatkę.
To policz przez kilka dni uczciwie kalorie, bo może za bardzo ucięłaś i metabolizm Ci zwolnił plus wszedł w tryb magazynowania?
Sałatka chociaż z porządną dawką białka i zdrowym tłuszczem? Bo sałatka ma sens jak jest np. z oliwą i kurczakiem/ rybą/ serem, a nie same warzywa i dressing.Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Magda Musty fajny bo lzejszy 😊 ale koła piankowe (u nas odpadaja) i cena ponad 2700 zl za evo a brak torby i innych dodatków to z nimo już sie 3 koła robia. No i mała spacerówka z mini budka. Ale design bardzo ładny 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 10:29
-
Teczova, dobrze, ze sie nie smucisz. Taki mocny plan dzialania sprawia, ze latwiej przejsc przez kolejna porazke. Uda Ci sie, nawet z ta endomenda, jestem pewna Zeby jeszcze tylko @ okazala sie laskawa i ruszysz do boju!
tęczova lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Teczova przypomnij mi jaka mialas insuline?
Plan masz kochana super.Dobrze ,ze nie tracisz humoru
Ponoć najgorsza po 2 godzinach ale ta po 1 też trochę wysoka. Ale ja się na tym nie znam 🙈“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
tęczova wrote:7,1 - 75,5 - 55,7 mU/l
Ponoć najgorsza po 2 godzinach ale ta po 1 też trochę wysoka. Ale ja się na tym nie znam 🙈 -
Ja już w domu, przesłodzona lemoniada z kfc ta glukoza 😁
Ja to różnie jem ale raczej sporo skoro już 10kg na plusie.
Mam nadzieje ze powtarzać nie będę musiała i nie wyjdzie cukrzyca 😪 -
Ja dzisiaj też mam szkołę rodzenia Temat na dziś ból porodowy, pozycje wertykalne, kazali przyjść w legginsach
Tęczowa super, że u Ciebie takie pozytywne nastawienie! Jest plan i z nim się uda!
Słoneczko ból brzucha jeszcze nic nie przesądza, nie puszczam dalej kciuków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 10:34
tęczova lubi tę wiadomość
-
A ja sie dzis jakos smuce, nie potrafie sie pozytywnie nastawic, na dodatek przez starania jestem zupelnie nieproduktywna w pracy, bo od kilku dni po owu az do okresu mysle ciagle o staraniach, objawach lub ich braku, testowaniu grrr jeszcze kilka dni cierpliwosci. Moj wykres jakos sie dzisiaj wypłaszczył.
Szczesciaro o ktorej masz prenatalne?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki głowa do góry. Nie myśl o testowaniu. Wiem że łatwo powiedzieć ale zrelaksuj się, jedz na fajne zakupy żeby oderwać troszkę myśli.. Tak bardzo bym chciała żeby nie było tu żadnej staraczki😘😘
Prenetalne mam na 11.30 od rana stres😖😖Wik89 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnySzczęściaro to bardzo nieodpowiedzialne wg mnie ze strony koleżanki, bo glukoza to cholerne obciążenie dla nas, ale bardziej dla dziecka. Bo od naszego poziomu dziecko ma wyższy i jakieś 20. Więc walić w siebie 75g cukru 2x w ciągu pewnie 2-3 tygodni tylko po to, żeby się nażreć pizzy co drugi dzień to szczyt głupoty 😒
A od nieleczonej cukrzycy są jeszze gorsze konsekwencje 😕
Moja szwagierka w pierwszej ciąży miała cukrzycę, w drugiej była zmiana norm i już się mieściła w widełkach, ale i tak i diabo i gin kazali jej się chociaż kłuć i nie przesadzać z jedzeniem.
Bo potem dziecko może mieć od urodzenia cukrzycę typu 1, może się łożysko zestarzeć za szybko i inne cuda na kiju 👿
U mnie insulina po 2h 80... 😌 Nawet mi żaden diabo nie raczył powiedzieć, że po 2h jest ważniejsza niż po godzinie 👿😒
Reset sałatka z serem... 😦
Jezu, nie pisz w porze II śniadania takich rzeczy, bo popierdziele dzieci i kota i pójdę te 2km tam i spowrotem do sklepu do fetę albo camemberta 😅😋 -
Wiki, mam dokladnie to samo. Opisalas mnie w tej chwili. Ja nie potrafie z tym walczyc. Najblizsze 7 dni to bedzie meczarnia.