Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam info dla wszystkicch heparynówek zainteresowanych badaniem anty xa. Pytałam dziś w moim alabie. I tak w alabie robia te badanie odpłatnie , bez skierowania jakby ktoś chciał. Pobranie tylko w punktach które są przy laboratoriach (w Warszawie np. na Stępińskiej), tylko od poniedziałku do środy, w godzinnach porannych , bo to jakieś niestabilne badanie. Czas oczekiwania na wynik to 10 dni 🙄 bo wysyłaja do Niemiec, lol. Cena : 68 zł 😊 może się komuś przyda info. Ja w przyszłym tyg podskocze.
-
,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:43
-
nick nieaktualny
-
Meggs, ja właśnie muszę poszukać w Opolu tego badania. Spróbuję w diagnostyce. Alabu nie mam ;/ Wydaje mi się, że to musi być labo, które właśnie na miejscu pobiera i dobrze zabezpiecza próbki przed wysłaniem.
Nona, zaraz ci ogarnę te rozpiski i wyślę.
Na razie czekam aż mnie przestanie głowa boleć ;/ całą noc się męczyłam, dopiero nad ranem się złamałam i wzięłam apap. Chyba 2 raz w tej ciąży dopiero biorę coś przeciwbólowego.
Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs, kochana, jesteś z dużego miasta, podzwoń po szpitalach. Ja robię w takim, gdzie jest laboratorium koagulologii czy jakoś tak. Wynik mam po 3 h. Płace 100 zł, jest drugi szpital co robi za 80. Tylko dzwoniłam do 3 wrocławskich i w 2/3 robią badanie.
Słoneczko, kciuki! Przechytrz wszystkie testy, chcemy skakać dzisiaj razem z Tobą z radości 🤗
Oddałam krew, czekam teraz na wizytę na 14.00.
Dziewczyny, tyle czasu się tu znamy, przechodzimy razem dobre i złe chwile staraniowe, tyle rzeczy z prywatnego życia o sobie wiemy. Nikt nikogo nie obraził, nikt nie podważa czyjegoś zdania. Bez spinki 😉 Same się tu zebrały dojrzałe, mądre i kulturalne kobitki i czystą przyjemnością jest czerpanie z wiedzy innych 😊Niezapominajka2, Nona, Nikodemka, Dośka, tęczova, Pestkaa, OlivkowaMama, blair., Szczęściara, Słoneczko123, Magda - mbc, madziorek86, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lami kochana, zerknęlabyś na moje wyniki panelu krzepliwości? Bo mam wrażenie, że ogarniasz Tego anty Xa nie zrobiłam bo nie miałam gdzie niestety, będę szukać jeszcze.
PT - czas protrombinowy
Sekundy
11,1
sec. 9,8 12,1 ~
wskażnik Quicka
107
% 70 130 ~
INR
1,0
Wykres
Zakres referencyjny dla INR:
Zakres fizjologiczny:0,8-1,2
Zakres terapeutyczny:
2,0-2,5 zapobieganie zakrzepicy żył głębokich po zabiegach operacyjnych
3,0-3,5 w nawracającej zakrzepicy żylnej, po zabiegach kardiologicznych
Badanie wykonano odczynnikiem Thromborel firmy Siemens na aparacie BCS XP.
APTT-Czas kaolinowo-kefalinowy
25,4
sec. 25,9 36,6 L
Wykres
Badanie wykonano odczynnikiem Pathromtin firmy Siemens na aparacie BCS XP.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami ja ten alab mam pod domem 😊 i te 68 zl spoko cena. A ze 10 dni czekania na wynik to trudno, w sumie mi sie nie spieszy 😊 wiec jak dla mnie pasuje. Pisalam głownie dla innych zainteresowanych jak to wygląda. Może ktoś z Wawy będzie kiedyś też szukał.
-
nick nieaktualny
-
Hehe tak btw to zjadłam mega jagodziankę na śniadanie , jeszcze ciepła z piekarni przy labie ale zapiłam Martwitem jabłko, jarmuż, pietruszka 😁 mniam! A też miałam na cukier uważac 😋
Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
-
A ja rozpoczynam wyzwanie- stop slodyczom! 🙈
Dziś dzień 1- kto podejmuje wyzwanie 😁?Cytrynowy sok, Beti82, Nona lubią tę wiadomość
-
Ja wznawiam od dzis diete i zloszcze sie na pogode, bo nie pojezdze w taka na rowerze, a innych aktywnosci nie toleruje. Jestem najgrubasza w swoim zyciu i juz naprawde zle mi ze soba, nie moze tak byc Takze Anionka, przylaczam sie
Cytrynowa - jestem 8 dpo
Jak ja nienawidze tego czasu! Najpierw mysle sobie, ze na pewno sie nie udalo i chce mi sie plakac, a za chwile, ze niby czemu mialoby sie nie udac i zaczynam tryskac radoscia... Czuje sie jakbym miala chorobe dwubiegunowa. I co najgorsze nie umiem nie myslec o tym wcale :dWik89, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Nikodemko Beti, przeczuc nie mam zadnych niestety, tylko strach przed bielą 😮
Teczova to testujmy jutro razem po prostu, bedzie raźniej 🥰
Nikodemko no to mzd dobrze sie zapowiada u Ciebie!
Meggs no to zdrowotęczova lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemko, skad ja to znam.... 🙈
Anionka, ja sie przylacze ale raz w tygodniu dyspensa - jak Nona
Od wczoraj zaczelam wprowadzac wszystkie posilki i aktywnosc fizyczna do tej aplikacji fat secret, polecam 😁Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023