Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:A ja rozpoczynam wyzwanie- stop slodyczom! 🙈
Dziś dzień 1- kto podejmuje wyzwanie 😁?
Ja podejmuję! Przyłączam się ale już od dłuższego czasu nie jestem słodyczy. Już chyba mi miesiąc wybił
zastępuje je sobie owocami (ale nie suszonymi), i kokosowymi kulkami mocy wymysłu mojego męża pyszne i ani grama cukru
Ostatnio upiekłam tarte bezcukrową, na spodzie z mąki gryczanej. Mniam i nadaje się dla cukrzykówAni0nka, Nona lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ale się tu podziało od wczoraj 😮
Słoneczko domyślam się, że masz dość, to takie frustrujące i dziwne ale... wciąż dające nadzieję. Coś jest na rzeczy, oby to był kropek, nie puszczam kciuków :*
Wik wykres och, ach nie odpuścimy Ci testu w środę, nie ma szans
Beti lecę obejrzeć Twój wykres
Tęczova Ty masz zawirusowany test?? wow
Meggs a na którą masz w czw badanie? jeju to już połowa, super!
Dośka! 🌻 kwiatek imieninowy wszystkiego co najlepsze
A apropo cukrzycowego tematu. Ja nic nie pisałam, ale robiłam 2 tyg temu test obciążenia glukozą i wyniki mam w normie (86-176-153), ale wszytskie przy górnych granicach. W ciąży miałam już wcześniej dwa razy badana glukozę na czczo i wyniki też w normie ale wyżej (95 i 83). Poczytałam dużo o cukrzycy w ciąży w necie i oczywiście się zestresowałam. Czuję się jedną nogą na niepewnym, grząskim gruncie. Siedząc cicho z ciekawością czytałam wasze opinie. Kark i rzepokowepole zaprezentowałyście dwa odrębne zadnia, ale równie cenne, bo nie wyssałyście tych info z palca tylko widać, że są oparte na doświadczeniach. Kark zrobisz jak zechcesz, wrócisz czy nie, ale szkoda, że Cię tracimy tylko z powodu różnicy w poglądzie. Nikt przecież nikogo nie obraził.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Jaka ma być nowa ksywa kark?
Syn marnotrawny kark
Kark come back
Skruszony kark
Kark Kocia mama
?
Nona leżę! Haha
Ja myślę, że Kark nas zaskoczy nowym nickiem. Wracaj szybko! Raz raz!
Zamówiłam torbę dla Kuby/siebie. Co prawda to nie mommy bag o której marzy Przedszko, ale myślę że też da radę.
Wik89, Magda - mbc, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
nick nieaktualny
-
Pestkaa wrote:Meggs i jeszcze pytanie do Ciebie, z tych książek, które zamawiałaś o ciąży i karmieniu, przeczytałaś już? poleciłabyś jakąś szczególnie?
O karmieniu mam dwie : 1. Po prostu piersią - i ta bardzo fajna, duzo przydatnych informacji , moge polecic i 2. Karmienie piersia. Siedem naturalnych praw - ta akurat czytam i tez mi sie podoba, choc jedna ksiazka by wystarczyła 😚 ta ma przyjemniejsza szate graficzna i łatwiej cos w niej odszukac.
O porodzie mam 1. Rodzić można łatwiej - i bardzo mi się podobała. Nie straszy porodem. Jest troche informacji. Można się zadaniowo nastroić. Polecam 😊
O dzieciach mam dwie 1. Księga rodzicielstwa bliskości i 2. Najszczęsliwsze niemowle w okolicy ale te czekają w kolejce , jeszcze nie przeczytałam więc nie mogę nic o nich powiedzieć, ale po przejrzeniu podobały mi się 😊
Co do połowkowych to w czwartek na 15.40 czyli wejde po 16 najwczesniej 😁 i ide do dr Wrony. Decyzja zapadła. Mąż powiedział ze do francy nie pójdzie 😋
blair., Pestkaa, tęczova, Niezapominajka2, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Aha, nie. Poduszka kwadratowa płaska tylko. Ja dla dziecka nie miałam nic w łóżku poza przescieradlem na gumkę, spała w rożku%spiwirku. Bez rogali. Poduszka kołdra dopiero koło 2 lat.
Co do łóżeczka to oczywiście że nie będę miała nic prócz śpiwórka lub otulacza.Nona lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dobra, ciocia Lami dorzuca do puli fanta za dwie kreseczki. Nowiutka, żeby nie było 😀 Wzięłam dwie oczywiście, bo mnie oczywiście korciło, żeby Ninka miała też taką.
Alex, zaraz otwieram swoje wyniki, co robiłam 2 miesiące temu. Zaraz porównamy, bo miałam wtedy wszystko ok.tęczova, Arashe, Nona, Pestkaa, Nikodemka, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Beti82, blair., Wik89, Magda - mbc, przedszkolanka:), Biegającą-mama lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Idę do apteki po test
Nona, Pestkaa, Nikodemka, Arashe, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Beti82, blair., Wik89, Domi_tur, Magda - mbc, Dośka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
Szczęściara wrote:Beti endo odpisała mi tylko że mam brać 100 brałam do tej pory 100/88(w weekend ta niższą)
Alex a powiedz mi czy miało wpływ na badanie jak byłam po tej 88??Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja dzisiaj sobie uszyłam poduszkę do karmienia, później wstawię foto. Zrobię też drugą nieco szerszą pod bobasa, bo ta chyba wyszła na sam początek;) ale zadowolona jestem. Jedną wywiozę do rodziców żeby sobie w razie czego w terenie ją karmić.
Teraz jadę do położnej na edukację to foto później.Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny