Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:A ja rozpoczynam wyzwanie- stop slodyczom! 🙈
Dziś dzień 1- kto podejmuje wyzwanie 😁?
Ja podejmuję! Przyłączam się ale już od dłuższego czasu nie jestem słodyczy. Już chyba mi miesiąc wybił
zastępuje je sobie owocami (ale nie suszonymi), i kokosowymi kulkami mocy wymysłu mojego męża
pyszne i ani grama cukru
Ostatnio upiekłam tarte bezcukrową, na spodzie z mąki gryczanej. Mniam i nadaje się dla cukrzyków
Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ale się tu podziało od wczoraj 😮
Słoneczko domyślam się, że masz dość, to takie frustrujące i dziwne ale... wciąż dające nadzieję. Coś jest na rzeczy, oby to był kropek, nie puszczam kciuków :*
Wik wykres och, ach
nie odpuścimy Ci testu w środę, nie ma szans 
Beti lecę obejrzeć Twój wykres
Tęczova Ty masz zawirusowany test?? wow
Meggs a na którą masz w czw badanie? jeju to już połowa, super!
Dośka! 🌻 kwiatek imieninowy
wszystkiego co najlepsze
A apropo cukrzycowego tematu. Ja nic nie pisałam, ale robiłam 2 tyg temu test obciążenia glukozą i wyniki mam w normie (86-176-153), ale wszytskie przy górnych granicach. W ciąży miałam już wcześniej dwa razy badana glukozę na czczo i wyniki też w normie ale wyżej (95 i 83). Poczytałam dużo o cukrzycy w ciąży w necie i oczywiście się zestresowałam. Czuję się jedną nogą na niepewnym, grząskim gruncie. Siedząc cicho z ciekawością czytałam wasze opinie. Kark i rzepokowepole zaprezentowałyście dwa odrębne zadnia, ale równie cenne, bo nie wyssałyście tych info z palca tylko widać, że są oparte na doświadczeniach. Kark zrobisz jak zechcesz, wrócisz czy nie, ale szkoda, że Cię tracimy tylko z powodu różnicy w poglądzie. Nikt przecież nikogo nie obraził.
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Jaka ma być nowa ksywa kark?
Syn marnotrawny kark
Kark come back
Skruszony kark
Kark Kocia mama
?
Nona leżę! Haha
Ja myślę, że Kark nas zaskoczy nowym nickiem. Wracaj szybko! Raz raz!
Zamówiłam torbę dla Kuby/siebie. Co prawda to nie mommy bag o której marzy Przedszko, ale myślę że też da radę.

Wik89, Magda - mbc, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️

-
nick nieaktualny
-
Ja uwielbiam ksiązki - mieć i czytać więc mogę być nieobiektywna ale tak: o ciąży mam dwie ksiązki 1. W oczekiwaniu na dziecko i ta fajna, duzo bardzo informacji i 2. Cięzarówka przez 9 miesięcy - ta humorystyczna, zabawna, raczej tak o do poczytania jako coś lekkiego. Ale przyznam szczerze ze częściej zaglądam do Internetu niz do tych książek jezeli szukam konkretnej informacji 😊 na tym etapie chyba nie ma większego sensu ich kupowania i czytania.Pestkaa wrote:Meggs i jeszcze pytanie do Ciebie, z tych książek, które zamawiałaś o ciąży i karmieniu, przeczytałaś już? poleciłabyś jakąś szczególnie?
O karmieniu mam dwie : 1. Po prostu piersią - i ta bardzo fajna, duzo przydatnych informacji , moge polecic i 2. Karmienie piersia. Siedem naturalnych praw - ta akurat czytam i tez mi sie podoba, choc jedna ksiazka by wystarczyła 😚 ta ma przyjemniejsza szate graficzna i łatwiej cos w niej odszukac.
O porodzie mam 1. Rodzić można łatwiej - i bardzo mi się podobała. Nie straszy porodem. Jest troche informacji. Można się zadaniowo nastroić. Polecam 😊
O dzieciach mam dwie 1. Księga rodzicielstwa bliskości i 2. Najszczęsliwsze niemowle w okolicy ale te czekają w kolejce , jeszcze nie przeczytałam więc nie mogę nic o nich powiedzieć, ale po przejrzeniu podobały mi się 😊
Co do połowkowych to w czwartek na 15.40 czyli wejde po 16 najwczesniej 😁 i ide do dr Wrony. Decyzja zapadła. Mąż powiedział ze do francy nie pójdzie 😋
blair., Pestkaa, tęczova, Niezapominajka2, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Nona ale ten rogal to nie do łóżeczka a do karmienia. Zakłada się go na brzuch żeby dziecko położyć i karmić.Nona wrote:Aha, nie. Poduszka kwadratowa płaska tylko. Ja dla dziecka nie miałam nic w łóżku poza przescieradlem na gumkę, spała w rożku%spiwirku. Bez rogali. Poduszka kołdra dopiero koło 2 lat.
Co do łóżeczka to oczywiście że nie będę miała nic prócz śpiwórka lub otulacza.
Nona lubi tę wiadomość

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dobra, ciocia Lami dorzuca do puli fanta za dwie kreseczki. Nowiutka, żeby nie było 😀 Wzięłam dwie oczywiście, bo mnie oczywiście korciło, żeby Ninka miała też taką.

Alex, zaraz otwieram swoje wyniki, co robiłam 2 miesiące temu. Zaraz porównamy, bo miałam wtedy wszystko ok.
tęczova, Arashe, Nona, Pestkaa, Nikodemka, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Beti82, blair., Wik89, Magda - mbc, przedszkolanka:), Biegającą-mama lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Idę do apteki po testLami wrote:
Nona, Pestkaa, Nikodemka, Arashe, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Beti82, blair., Wik89, Domi_tur, Magda - mbc, Dośka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
Szczesciaro ogólnie to pokazuje ci wynik obecny poziom TSH A jak wiadomo ono skacze. Ja nigdy nie brałam naprzemiennie, zawsze stała dawka. Teraz się zastanawiam czy nie mam znowu za dużej. Ale idę za tydzień do Endo to zobaczymy. Bo niecałe 0.5. Ostatnio było niecałe 0.9.Szczęściara wrote:Beti endo odpisała mi tylko że mam brać 100 brałam do tej pory 100/88(w weekend ta niższą)
Alex a powiedz mi czy miało wpływ na badanie jak byłam po tej 88??Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja dzisiaj sobie uszyłam poduszkę do karmienia, później wstawię foto. Zrobię też drugą nieco szerszą pod bobasa, bo ta chyba wyszła na sam początek;) ale zadowolona jestem. Jedną wywiozę do rodziców żeby sobie w razie czego w terenie ją karmić.
Teraz jadę do położnej na edukację to foto później.
Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny