Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemo nie denerwuj się 🙂 Miałam dokładnie tą samą sytuacje z testem na drugi dzień, a beta prawidłowo rosła. Dasz radę do 20!! My tutaj z Tobą czekamy i wiemy, że będzie dobrze!! ☺️
Beti nie lubię tej bieli 😞 Ale tak jak mówisz, bierzecie się ostro za działania i teraz się uda!Beti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia sanco to nie statystyki, badanie daje wynik pewny na 99,99%. Wynik jest dostępny szybciej niż w przypadku amniopunkcji, można zrobić też od razu.
A amniopunkcja obecnie nie ma takiego ryzyka, jak kiedyś. Wg badań ryzyko jest to 1:1000, ale żeby ją zrobić trzeba czekać do chyba 16.tygodnia. potem na wynik się czeka ok 3 tygofni
Meggs każdy jest inny i inaczej reaguje na złe wyniki i to, co go spotyka i może mieć całkowicie inne nastawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 09:41
Nona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:28
Szczęściara, Pestkaa, Meggs, OlivkowaMama, Dośka, Cytrynowy sok, Beti82, blair., alex0806, Słoneczko123, madziorek86, Anhydra, Nikodemka, Ani0nka, przedszkolanka:), tęczova, Arashe, sunshine03, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajko ale slodka śliczna pupka hahah Brzusio tez ale pupka mega hahaha
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Wezme sobie testa na dzialke bo tam spimy.I moze jutro tez zrobie.Bo cos mi temp bardzo skoczyla.A wkurwa mam tez niesamowitego dzisWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 09:56
Lami, Lami, madziorek86, Domi_tur, Pestkaa, alex0806, Meggs, Niezapominajka2, Anhydra, Dośka, Nikodemka, Ani0nka, Magda - mbc, Nona, przedszkolanka:), Arashe, Cytrynowy sok, Szczęściara, blair., Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Beti, pewnie za szybko test robiłaś Wygląda obiecująco ten skok, a jak to dopiero 11 dpo to wszystko się może zdarzyć
Niezapominajko, kształtny brzuszek i pupka jak 2 ząbki czosnku, co ty od niej chceszNiezapominajka2, Beti82 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
XxMoniaXx wrote:Amniopunkcje chce zrobic ale niby moze ja zrobic poczatek sierpnia dopiero. Mowilam jej zeby powtorzyla w innym gabinecie gdzies yo nie bo nic jej to nie da bo i tak ma chore dziecko..
Te kiepskie wyniki biochemii często mają związek z przyjmowanymi lekami i pracą samego łożyska (na które wpływaja leki przeciwzakrzepowe takie jak acard i clexane, które ona boerze). Ja mimo wszystko bardziej opieralabym się na wynikach usg. Tak po prawdzie to tych Pappa i wolnej hcg z krwi to mogłaby z racji wieku w ogóle nie robić...i nie wiedzieć o tym zwiększonym ryzyku....no ale teraz to wiadomo, każdy by się stresował.
Ja na jej miejscu poszlabym w sanco/Harmony bo o ile się orientuje wynik jest po 2 tyg a amnio robi się dopiero po 16 tyg ciąży plus jeszcze czeka się za wynikiem chyba 2 tyg...dużo czekania i dużo przez to stresu. Jestem pewna że wszystko będzie ok 😉Magda - mbc, XxMoniaXx lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Beti82 wrote:
Toż wkurwienie to był u mnie pierwszy objaw! Kciukasy❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 10:14
Niezapominajka2 wrote:Beti śmieszna nie 😁 mąż ma nadzieję, że zostanie po ciąży juz na zawsze 😁 bo to nabytek właśnie ciążowy.
-
[,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:02
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Jak ktoś się zaciął w swoim stresie to się go nie przekona dopóki będzie w tym stanie tkwił. Wyślij siostrze artykuł o Sanco, o tym na czym polega Pappa, co na nią wpływa. Po prostu fakty. Nie wiadomo, co powiedział jej lekarz, może nastraszył i ona się zablokowała. Cokolwiek nie zrobi, to sobie ani dziecku nie zaszkodzi, jedynie będzie się bez sensu stresować, hej wybór. Tak trzeba do tego podejść. Prawdę mówiąc nie wiem, czy przy takich statystykach ktoś zrobi amnio, czy nie dopiero od 1:100. Zweryfikuj to i po prostu powiedz, że jak nie zrobi Sanco to będzie się stresować do samego porodu.
-
rzepakowepole wrote:Jak ktoś się zaciął w swoim stresie to się go nie przekona dopóki będzie w tym stanie tkwił. Wyślij siostrze artykuł o Sanco, o tym na czym polega Pappa, co na nią wpływa. Po prostu fakty. Nie wiadomo, co powiedział jej lekarz, może nastraszył i ona się zablokowała. Cokolwiek nie zrobi, to sobie ani dziecku nie zaszkodzi, jedynie będzie się bez sensu stresować, hej wybór. Tak trzeba do tego podejść. Prawdę mówiąc nie wiem, czy przy takich statystykach ktoś zrobi amnio, czy nie dopiero od 1:100. Zweryfikuj to i po prostu powiedz, że jak nie zrobi Sanco to będzie się stresować do samego porodu.
Generalnie nawet jeżeli Sanco/Harmony wykaż trisomie to i tak trzeba w następnej kolejności wykonać amniopunkcję....bo tylko ona, w sensie jej wyniki są respektowane w 100%.
Dodam tylko, że ryzyko powikłań amnio to obecnie 0.1%. Ja leżąc tutaj widziałam wiele pacjentek przed i po zabiegu. Żadnej komplikacji nie byłam świadkiem- Dziewczyny na ogół po 4h i odpoczynku wychodziły do domu.Magda - mbc, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
Beti u Ciebie wkurw zawsze na ciążunie 😍
Także trzymam kciuki zaciśnięte!
Niezapominajko wyglądasz mega! A tyłeczek ho ho ❤ pozazdrościć!
Mi dr W powiedział ze acard i heparyna moga wpłynac na wartości pappy i bhcg , dlatego az tak by sie nimi nie sugerował, albo skupił na pracy łozyska i obserwacji wzrastania płodu bo przy obnizonej pappie może być to problem. Powiedział tez ze ile to juz przypadkow widzial ze pappa i bhcg były kiepskie a dziecko i łozysko super i zdrowe. Nie wiedzial czemu tak czasem sie dzieje. Ale nie sa to rzadkie zjawiska.
Przy jednak ryzyku ZD zdecydowalabym sie na sanco. Bo to zespol ktorego w usg mozna nie dostrzec. U mnie przy ryzyku ZP byla na to bardzo mała szansa ze obraz usg bedzie prawidlowy bo to bardzo duze wielowdzie i zespol letalny.
Niezapominajka2, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, figura marzenie! Powinni zorganizowac jakies wybory Miss ovufriend 😎
Beti! U mnie tez wkurw byl glownym objawem, takze wieszNiezapominajka2, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko jaką Ty masz figurę 😱❤️❤️❤️😍😍
I chyba tylko w brzuszek Ci idzie, ile kg na plusie? Ja 11 🙈Niezapominajka2 lubi tę wiadomość