X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy coś zjeść na dzielni z mężem :) a do tego przyszło moje 50 owulaków z allegro! Wypiłam lampke wina i czuje lekkie zawirowanie. To jest ekonomiczność!

W ogóle zdecydowalam się zrobić ten pakiet mutacji. Najwyzej nic nie wyjdzie. Wole tak, niż zyc w stresie ze zajde i zaraz poronie bo heparyny nie bedzie.

Lami, Anhydra, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Wiesz co, Najmłodsza pisała, że lakarka dała jej za pierwszym razem heparynę na 100% płatną, a następna miała być refundowana. Anhydra miała robione na NFZ badania. A Beti chyba też te zamawiane i jej uznali. Ale musimy na nią poczekać, żeby potwierdziła albo zaprzeczyła.

Myślę, że jeżeli chodzi o te refundację to nie ma znaczenia gdzie robi się badania. Natomiast samo wystawienie recepty że zniżka ściśle zależy od (niestety) widzimisię lekarza- niektórzy uznają już PAI hetero wskazaniem, a inni (najczęściej hematolodzy) uznają trombofilie dopiero przy mutacjach protrombiny i V Leidena (PAI zlewają)... ja robiłam na nfz- wyszlo mi PAI homo i MTHFR hetero...ale mam też dwie straty za sobą tak więc symarycznie mam receptę że zniżką. Mój gin w ogóle uważa, że mutacja PAI jest już wskazaniem co najmniej do brania acardu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:44

Beti82, Lami lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjechał z winem i czekoladkami z alkoholem... Chyba też miał zaćmienie i zapomniał, że jestem w 10tc :P :D

Anhydra, przedszkolanka:), Beti82, Lami, patuniek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam Was czytać :d
    Anionka z mężem pojechałaś po bandzie :d to chłop zapamieta i walentynki i kfc :P
    Nikodemko haha liczy się gest!
    Meggs rób i oby wszystko było dobrze!
    Kozgo nie cierpię zatrzymywań przez szefów;/
    Anhydra co u Ciebie?:)
    Teczova kocha Cię po prostu :)
    Lami mówisz konie 11? to zostało mi jakieś 4 tygodnie :P
    Monia jak Ty dzisiaj? Ja jak nie przytulę się z wc to bedzie dobrze.
    A mój tez zrobił dzisiaj mi niespodziankę i Poli :) Pola dostała tez pierwsze kwiaty(bukiecik tulipanów) od mojego taty :P

kark, Ani0nka, blair., Lami lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze doloze do pieca - dostalam od tesciowej lizaka z napisem „Kocham Cie” i filmik z golym facetam haha. W koncu zrobila cos szalonego. A teraz moja mama wyciaga z piekarnika pizze z czekolada :D Rodzinny romantyzm!

Meggs, przedszkolanka:), kark, Lami, Ani0nka, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążył pociąg sue spóźnił !!!!

Narazie mamy walentynki z młodym wcina sushi jak szalony Haha:)

Kark chciał Cię upić czekoladkami i wykorzystać Haha

Nikodemka to mega czad jest takie rodzinne walentynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:01

kark, Lami lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ale fajnie <3
    Kozgo super :d Twój je a moja śpi od 30 minut :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka nie śpi i się nie wybiera... A mąż dopiero wraca z pracy, cały dzień siedziałam w domu u nic mi się nie chciało

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lepiej juz Przedszkolanko ale tez juz dzis glowe w ceramice, porcelanie czy cholera wie :p mialam wsadzona :D
    Najgorzej jest po kawie i Kurde nie moze byc za dlugo bez jedzenia , zoladek musi caly czas mieć co robic.. Całkowite przeciwieństwo 1 ciazy.. Tylko jak tak dalej będzie to przytyje 50 kg.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój eMek dziś się szarpnąl na calkiem niezły bukiet i zabrał mnie do restauracji. Nie żebym była niewdzieczna bo jedzenie naprawdę smaczne...tylko, że taka kolacja w knajpie bez lampki wina to jednak nie to samo :/ . Ja akurat jestem winolubna w przeciwienstwie do męża. Troche mi tego brakuje,wiecie- samego winowego klimatu. Na dodatek teraz jak na złość co chwila dostaje butelki wina w prezencie, od osób jeszcze nie wtajemniczonych w moja ciażę ;). No nic- będzie na później. ..czyli...jak dobrze licze i wszystko dobrze pojdzie to za jakieś dwa lata? :P

przedszkolanka:), Lami, patuniek86, blair., Arashe lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Teraz lepiej juz Przedszkolanko ale tez juz dzis glowe w ceramice, porcelanie czy cholera wie :p mialam wsadzona :D
    Najgorzej jest po kawie i Kurde nie moze byc za dlugo bez jedzenia , zoladek musi caly czas mieć co robic.. Całkowite przeciwieństwo 1 ciazy.. Tylko jak tak dalej będzie to przytyje 50 kg.

Spokojnie Dziewczyny...jeszcze jakieś 5 tyg i Wam przejdzie :P .
    Smiechy-cichy ale ja też umierłam do końca 9-10 tyg...momentami chciałam aby eMek mnie dobił..tak mnie mdliło o i żołądek bolał. Ale dobra nowina jest taka, że w końcu przechodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:21

XxMoniaXx, przedszkolanka:), Lami, patuniek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe u nas punkt 19 i do łóżka,nie ma zmiłuj. Kiedys szyć musiałam,więc mi na rękę taki układ dnia :)

Monia ja zjadłam,nie cofa póki co :P za kawę podziwiam,ja nie tkne. Też ciągle niby podjadam bo uczucie głodu najgorsze,ale mam wrażenie że chudnę bo organizm woła i woła a ja nie mam siły przez mdłości..

Anhydra przed kim jeszcze ukrywacie? :)
    ja wiem,że minie, z Polą taki hardcore prawdziwy miałam dokładnie od 28 czerwca do 21 lipca. Później mdliło, zdarzył się zwrot ale było inaczej bo jadłam i chodziłam. Całkowicie minęło we wrześniu czyli jakoś 14-15 tydzień?!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że od marca odetchnę ;)

Kozgo to się nazywa szczęście w nieszczęściu :D

Przedszkolanko jak słodko! Pamiętam jak mój eMek kupił Tosi pierwszą różę... Ten zachwyt i duma w jej oczach :D Normalnie się nad ziemią unosiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:48

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na Anatola zwykłego przerzuciłam i szczerze to teraz bez 0.5l kawy zbożowej nie mogę zacząć dnia ;)
    A kawa też jeszcze przed testem przestała mi smakować :)

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od owu bez kawy, inka/anatol do testu i nagle blee odrzuciło.
    Kark to prawda - Pola była u babci na górze, ja mogłam poleżeć i jak przyszła po godzinie ( mój T.wrócił z pracy) to jak wparowała ,że mamusiu zobacz co mam,jak się cieszyła hihi . I to ja drzemałam a ona mi aż oko otwierała bym zobaczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 21:15

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Monia mam dokładnie tak samo muszę non stop jeść bo inaczej dramat będziemy toczącymi się kulami :)

Ja mam faze na bawarke ale muszę chyba mleko bez laktozy żeby nie mieć rewolucji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 21:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Walentynek wogole nie obchodzimy nawet tematu nie ma ale synek przyniósł mi ze żłobka własnoręcznie wyklejane serduszko :) Jeśli chodzi o jedzenie to wstyd się przyznać ale od poniedziałku mogę jesc tylko ziemniaki , a najlepiej smażone lub frytki ( ja nie jem normalnie wogole ziemniaków mogą nie istnieć) jak zjem coś innego to nie tyle mdli co nie ma satysfakcji hehe

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku mdłości były sporadyczne, zero porcelanki-ale apetyt miałam taki, że zjadłabym wszystko-dosłownie ;-) Prócz słodyczy ;-)
    To też mija :-) 50 kilogramów nie przytyłam, na razie 10,5 :-)
    Jedyną bardzo dziwna rzecz w tej ciąży-nigdy nie mogłam pić mleka, zjeść budyniu itp-ból brzucha przez kilka godzin i biegunka murowane. Ale pod koniec 1 trymestru tak strasznie mi się chciało. I co? Piłam mleko na szklanki, jadłam budyń, kaszkę mannę na słono (słodycze naprawdę aż tak mi nie smakują)-i nic mi się nie działo :-D Brzuch w normie itp. Niestety bajka już się skończyła ;-) Od jakichś 4 tygodni szklanka mleka to znowu ból brzucha i biegunka ;-) Było-minęło ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne macie te odchowane pociechy :D

Mój dojechał z kwieciem, zlitowałam się, dostał piegora :D

Odkąd rok temu kupiliśmy sobie podróbkę thermomixa w wersji biedronkowej to takie rzeczy można w chwilę wyczarować. Ciasto na pierogi zawsze gniot, drożdżowe nie wyrastało, chleb to taki idealny na wystawę sklepową mi wychodził, ani mysz by okruszka skórki nie skubnęła.
    A teraz... 3 minuty ciasto na pierogi gotowe, 2 minuty chleb wyrasta (a pachnie na całą klatkę schodową), drożdżowe to na 15 cm rośnie. No uwielbiam to ustrojstwo. I najlepsze zupy to botwinka (ja pierdzielę, jak z by babcia gotowała) no i na szybko i dietetycznie to krem z cukinii, pieczarek albo pomidorów. Nie zajeżdżam go, nie robię wyszukanych rzeczy, tylko takie super szybkie ułatwienie. Jak któraś się waha to extra. Siostra ma oryginalnego, trochę lepiej miksuje na drobny mak (np najpyszniejszy napój 2 cytryny + natka pietruszki + woda i trochę cukru, u niej wychodzi zielona woda z tego, a u mnie widacy pietruchy trochę), ale nie było mnie stać by zapłacić 8 razy tyle.

No zareklamowałam, dostanę bon na zakupy na 20 zł hahaha :D

przedszkolanka:), Niezapominajka2, patuniek86, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja tez mam podróbę a robię tylko ciasto na pizze..nie potrafie z niego korzystać a i mąż nie nauczył ;P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ