Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy coś zjeść na dzielni z mężem :) a do tego przyszło moje 50 owulaków z allegro! Wypiłam lampke wina i czuje lekkie zawirowanie. To jest ekonomiczność!

W ogóle zdecydowalam się zrobić ten pakiet mutacji. Najwyzej nic nie wyjdzie. Wole tak, niż zyc w stresie ze zajde i zaraz poronie bo heparyny nie bedzie.

Lami, Anhydra, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Wiesz co, Najmłodsza pisała, że lakarka dała jej za pierwszym razem heparynę na 100% płatną, a następna miała być refundowana. Anhydra miała robione na NFZ badania. A Beti chyba też te zamawiane i jej uznali. Ale musimy na nią poczekać, żeby potwierdziła albo zaprzeczyła.

Myślę, że jeżeli chodzi o te refundację to nie ma znaczenia gdzie robi się badania. Natomiast samo wystawienie recepty że zniżka ściśle zależy od (niestety) widzimisię lekarza- niektórzy uznają już PAI hetero wskazaniem, a inni (najczęściej hematolodzy) uznają trombofilie dopiero przy mutacjach protrombiny i V Leidena (PAI zlewają)... ja robiłam na nfz- wyszlo mi PAI homo i MTHFR hetero...ale mam też dwie straty za sobą tak więc symarycznie mam receptę że zniżką. Mój gin w ogóle uważa, że mutacja PAI jest już wskazaniem co najmniej do brania acardu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:44

Beti82, Lami lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjechał z winem i czekoladkami z alkoholem... Chyba też miał zaćmienie i zapomniał, że jestem w 10tc :P :D

Anhydra, przedszkolanka:), Beti82, Lami, patuniek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam Was czytać :d
    Anionka z mężem pojechałaś po bandzie :d to chłop zapamieta i walentynki i kfc :P
    Nikodemko haha liczy się gest!
    Meggs rób i oby wszystko było dobrze!
    Kozgo nie cierpię zatrzymywań przez szefów;/
    Anhydra co u Ciebie?:)
    Teczova kocha Cię po prostu :)
    Lami mówisz konie 11? to zostało mi jakieś 4 tygodnie :P
    Monia jak Ty dzisiaj? Ja jak nie przytulę się z wc to bedzie dobrze.
    A mój tez zrobił dzisiaj mi niespodziankę i Poli :) Pola dostała tez pierwsze kwiaty(bukiecik tulipanów) od mojego taty :P

nick nieaktualny, Ani0nka, blair., Lami lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze doloze do pieca - dostalam od tesciowej lizaka z napisem „Kocham Cie” i filmik z golym facetam haha. W koncu zrobila cos szalonego. A teraz moja mama wyciaga z piekarnika pizze z czekolada :D Rodzinny romantyzm!

Meggs, przedszkolanka:), nick nieaktualny, Lami, Ani0nka, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążył pociąg sue spóźnił !!!!

Narazie mamy walentynki z młodym wcina sushi jak szalony Haha:)

Kark chciał Cię upić czekoladkami i wykorzystać Haha

Nikodemka to mega czad jest takie rodzinne walentynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:01

nick nieaktualny, Lami lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ale fajnie <3
    Kozgo super :d Twój je a moja śpi od 30 minut :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka nie śpi i się nie wybiera... A mąż dopiero wraca z pracy, cały dzień siedziałam w domu u nic mi się nie chciało

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lepiej juz Przedszkolanko ale tez juz dzis glowe w ceramice, porcelanie czy cholera wie :p mialam wsadzona :D
    Najgorzej jest po kawie i Kurde nie moze byc za dlugo bez jedzenia , zoladek musi caly czas mieć co robic.. Całkowite przeciwieństwo 1 ciazy.. Tylko jak tak dalej będzie to przytyje 50 kg.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój eMek dziś się szarpnąl na calkiem niezły bukiet i zabrał mnie do restauracji. Nie żebym była niewdzieczna bo jedzenie naprawdę smaczne...tylko, że taka kolacja w knajpie bez lampki wina to jednak nie to samo :/ . Ja akurat jestem winolubna w przeciwienstwie do męża. Troche mi tego brakuje,wiecie- samego winowego klimatu. Na dodatek teraz jak na złość co chwila dostaje butelki wina w prezencie, od osób jeszcze nie wtajemniczonych w moja ciażę ;). No nic- będzie na później. ..czyli...jak dobrze licze i wszystko dobrze pojdzie to za jakieś dwa lata? :P

przedszkolanka:), Lami, patuniek86, blair., Arashe lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Teraz lepiej juz Przedszkolanko ale tez juz dzis glowe w ceramice, porcelanie czy cholera wie :p mialam wsadzona :D
    Najgorzej jest po kawie i Kurde nie moze byc za dlugo bez jedzenia , zoladek musi caly czas mieć co robic.. Całkowite przeciwieństwo 1 ciazy.. Tylko jak tak dalej będzie to przytyje 50 kg.

Spokojnie Dziewczyny...jeszcze jakieś 5 tyg i Wam przejdzie :P .
    Smiechy-cichy ale ja też umierłam do końca 9-10 tyg...momentami chciałam aby eMek mnie dobił..tak mnie mdliło o i żołądek bolał. Ale dobra nowina jest taka, że w końcu przechodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:21

XxMoniaXx, przedszkolanka:), Lami, patuniek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe u nas punkt 19 i do łóżka,nie ma zmiłuj. Kiedys szyć musiałam,więc mi na rękę taki układ dnia :)

Monia ja zjadłam,nie cofa póki co :P za kawę podziwiam,ja nie tkne. Też ciągle niby podjadam bo uczucie głodu najgorsze,ale mam wrażenie że chudnę bo organizm woła i woła a ja nie mam siły przez mdłości..

Anhydra przed kim jeszcze ukrywacie? :)
    ja wiem,że minie, z Polą taki hardcore prawdziwy miałam dokładnie od 28 czerwca do 21 lipca. Później mdliło, zdarzył się zwrot ale było inaczej bo jadłam i chodziłam. Całkowicie minęło we wrześniu czyli jakoś 14-15 tydzień?!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że od marca odetchnę ;)

Kozgo to się nazywa szczęście w nieszczęściu :D

Przedszkolanko jak słodko! Pamiętam jak mój eMek kupił Tosi pierwszą różę... Ten zachwyt i duma w jej oczach :D Normalnie się nad ziemią unosiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:48

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na Anatola zwykłego przerzuciłam i szczerze to teraz bez 0.5l kawy zbożowej nie mogę zacząć dnia ;)
    A kawa też jeszcze przed testem przestała mi smakować :)

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od owu bez kawy, inka/anatol do testu i nagle blee odrzuciło.
    Kark to prawda - Pola była u babci na górze, ja mogłam poleżeć i jak przyszła po godzinie ( mój T.wrócił z pracy) to jak wparowała ,że mamusiu zobacz co mam,jak się cieszyła hihi . I to ja drzemałam a ona mi aż oko otwierała bym zobaczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 21:15

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Monia mam dokładnie tak samo muszę non stop jeść bo inaczej dramat będziemy toczącymi się kulami :)

Ja mam faze na bawarke ale muszę chyba mleko bez laktozy żeby nie mieć rewolucji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 21:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Walentynek wogole nie obchodzimy nawet tematu nie ma ale synek przyniósł mi ze żłobka własnoręcznie wyklejane serduszko :) Jeśli chodzi o jedzenie to wstyd się przyznać ale od poniedziałku mogę jesc tylko ziemniaki , a najlepiej smażone lub frytki ( ja nie jem normalnie wogole ziemniaków mogą nie istnieć) jak zjem coś innego to nie tyle mdli co nie ma satysfakcji hehe

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku mdłości były sporadyczne, zero porcelanki-ale apetyt miałam taki, że zjadłabym wszystko-dosłownie ;-) Prócz słodyczy ;-)
    To też mija :-) 50 kilogramów nie przytyłam, na razie 10,5 :-)
    Jedyną bardzo dziwna rzecz w tej ciąży-nigdy nie mogłam pić mleka, zjeść budyniu itp-ból brzucha przez kilka godzin i biegunka murowane. Ale pod koniec 1 trymestru tak strasznie mi się chciało. I co? Piłam mleko na szklanki, jadłam budyń, kaszkę mannę na słono (słodycze naprawdę aż tak mi nie smakują)-i nic mi się nie działo :-D Brzuch w normie itp. Niestety bajka już się skończyła ;-) Od jakichś 4 tygodni szklanka mleka to znowu ból brzucha i biegunka ;-) Było-minęło ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 23:16

przedszkolanka:), Niezapominajka2, patuniek86, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja tez mam podróbę a robię tylko ciasto na pizze..nie potrafie z niego korzystać a i mąż nie nauczył ;P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ ‹ 122 123 124 125 126 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ