Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajko, kochana, współczuję stresów. Wszystko na pewno będzie dobrze 😘 Zadzwoń do lekarza od prenatalnych i poproś o krótką rozmowę, jestem przekonana, że Cię przyjmie i to szybko.
A może zasugerujesz lekarzowi zamiast acardu heparynę? Gdzieś czytałam, że często jest włączany przy problemach z łożyskiem, bo poprawia ukrwienie i dzięki temu przekaz wartości odżywczych i tlenu.
A jak Twoje cukry? Masz możliwość pożyczyć od kogoś glukometr i sobie pokontrolować?
Trzymamy cały czas mocno za Was kciuki 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:22
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Niezapominajko miałam pytać czy właśnie nie chodzi o hipotofie. U mnie niestety też było podejrzenie. Na szczęście wszystko poszło w dobrą stronę.. Też malutka miała mały brzuszek i to o ponad dwa tygodnie.. Czestrze wizyty sprawdzanie przepływów a na koniec wysłanie do lepszego szpitala celem sprawdzenia czy to trafna diagnoza.. Niestety potwierdziło się że mała słabo przyrasta tylko u mnie było to w późniejszych tygodniach gdzieś koło 35 tyg. U mnie winą była cukrzyca. Dlatego też zdecydowali o szybszym zakończeniu tak pewnie bym czekała na akcje w domu a tak byłam już dawno w szpitalu i czekałam na decyzję.. I tak poczekali do donoszonej..
Życzę Ci dużo sił.. I trzymaj malutką jak najdłużej. Choć wiem że nie ma się na to wpływu..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Niezapominajko trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko dobrze się u was skończy.
Dołączam się do życzeń, wszystkie Magdaleny które obchodzą dziś swoję święto tym z brzuszkami życzę zdrowych, spokojnych ciąż i porodów, a starającym się samych płodnych dni i duuuuzo seksów 😁tęczova, Nona lubią tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Niezapominajko, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku Skontaktuj się z lekarzem od prenatalnych, pewnie na lepszym sprzęcie wszystko lepiej będzie w stanie sprawdzić. I postaraj się nie denerwować, bo to Wam nie służy. Malutka przybiera, a to najważniejsze. Moja też od początku mniejsza, wagowo zawsze tydzień do tyłu, ale lekarz stwierdził że po prostu kolosem nie będzie. Postaraj się nastawić na mniejsze dziecko, ale zdrowe
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajko, kochana, mocno zaciskam kciuki. Malutka, mam nadzieję, będzie dzielnie i szybko gonić i wskoczy na wyższe centyle 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:40
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Niezapominajko, wkleję taką tabelkę. Białko s może dać niewiarygodny wynik w ciąży.
Mimo wszystko, jak dostaniesz się do tego od prenatalnych jego też podpytaj o heparynę. Co dwie głowy to nie jedna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:44
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Niezapominajko - wierze, ze to tymczasowy stres, a za chwile wszystko wroci do normy i wszystkie te zle rzeczy okaza sie byc pomylka. Mocno trzymam kciuki! 😘
-
Dziewczyny które potrzebują glukometru a nią mają, możecie go dostać w aptece. Ja po moim omdleniu w sklepie poszłam do apteki i kupiłam zastaw. Pani mnie wtedy poinformowała że jeśli kupię paski tej samej firmy co glukometr nie muszę za niego płacić prawie 120zl tylko dostaje go gratis do pasków za które zapłaciłam 32 zł.
Nie we wszystkich aptekach to tak funkcjonuje ale jeśli potrzebujecie to może warto zapytać.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Dzięki dziewczyny. Wam to zawsze mozna sie pozalić. Po prostu schizuje z ta szyjka jak widze jak plami po głupich globulkach.... ale trzymam sie tego tak jak mowicie ze sie nie otwiera i nie skraca. Choć schiz jest i tak. Porozmawiam o niej z dr W na wizycie za 2 tyg.
Niezapominajko ciesze sie ze wiesci z dzisiejszej wizyty lepsze. Ale hipotrofie lepiej kontrolować. Mialas tez obnizona pappe i jestes jak i ja w grupie ryzyka. Dobrze sprawdzac te przepływy i wzrastanie. Mam nadzieje ze z Zosia dacie rade pozostać w dwupaku jak najdluzej. Ale tez pamietaj ze wchodzisz juz w taki etap ciazy gdzie maluszek ma bardzo duze szanse na przezycie. A powiedz jak dzisiaj z wymiarami i waga? Malutka cos podskoczyła?
W ogole mierza wam dokladnie Afi? Ja mam tylko zawsze wpisane ze w normie i zadnego parametru. -
Jest jeszcze inna opcja na glukometr! Pisałam Wam o tym. Miałam stary glukometr, do którego wycofali paski. Zadzwoniłam na infolinię i pani kazała podać jego numer seryjny, ale nie miałam go ze sobą, później po podaniu adresu rozłączyło rozmowę, nie mogłam się dodzwonić drugi raz, za dwa dni przyszedł nowy glukometr.
Niezapominajko, podam ci numer tego starego glukometru, zadzwoń na infolinię. Może warto dodatkowo skontrolować po posiłkach?Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Niezapominajko, trzymaj. Na dole strony jest numer infolinii. Mówisz, że masz stary model One Touch Select, do którego nie masz pasków, a jesteś w ciąży i musisz mierzyć cukier.
https://www.onetouch.pl/gdzie-mozna-otrzymac-za-darmo-glukometr-onetouch
A tu zdjęcie tyłu tego starego glukometru
Ale gdyby któraś z Was potrzebowała, to ja powiedziałam, że nie mam go przy sobie i też przeszło. Jest 20 chyba pasków testowych. Później od lekarza trzeba receptę albo pewnie pełnopłatne.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Meggs, nie umiem nic napisać konstruktywnego, poza tym, że wiem, że będzie dobrze 😘 wszystkie wątkowe dzieciaczki będą miały się idealnie!“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
Spoko jak jeden dzień przekroczysz tylko raz to się nic nie stanie serio trzeba mieć zdrowe podejście do tego 😘
Dośka lubi tę wiadomość