X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha, dobre.

Monia, współczuję, że tak Twoja Juleczka ma. Może z wiekiem to będzie przechodzić. Doraźnie jak leki jeszcze nie działaj to najlepiej pełna wanna chłodniejszej wody. Trochę drastyczne dla malucha, ale całe ciałko schłodzone w chwilę.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    W poprzedniej ciąży, jak zobaczył na usg z ok. 8 tyg. że coś wystaje, to nie dało mu się przegadać, że dziecko posiada nogi. Kończyny nie ważne, tam zwisa największy penis jaki kiedykolwiek posiadał płód :P

Mój to mi wmawiał, że na zdjęciu widzi "pindola" jak ledwo zarys głowy było widać czyli gdzieś od 6-7 tyg :D
    Nie wiem, czy to zasługa jego zaklęć nad bruchem ale u nas póki co się sprawdziło ;)

tęczova, Lami, blair. lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami tak wlasnie robiłam gdy nic juz nie pamagalo. My mamy nawet inny, 2 składnikowy syrop p/goraczkowy na recepte bo zwykle aptwczne czasem dzialaja a czasem nie. U nas jak ma temp to cala noc ja trzeba pilnowac.
    Niby lekarze mowia ze to trwa do 6 rz i potem mija.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    On niestety spodziewa się komety z ogonem ;(

Mój nie chciał znać płci ;-) Stwierdził, że to będzie prezent na święta ;-)
    Ale był tak mocno przekonany, że to chłopak, że czepiał się mnie o każde słowo-mówię o brzuchu, że "on jeszcze urośnie", to natychmiast rzucał "acha! Jednak chłopak!" ;-) Czasami mówił do brzucha "cześć kolego" ;-) Wkurzało mnie to strasznie, bo jak chce znać płeć, to mogę mu powiedzieć. Ja tu bezosobowo się męczę (maleństwo ma czkawkę, ono kopie itp), a ten się dopatruje płci ;-)

Na święta w kalendarzu adwentowym zrobionym przeze mnie, w wigilię dostał bodziaka z napisem "córeczka tatusia" ;-)
    Był w tak ciężkim szoku, że ponad pół godziny płacząc pytał o jakiś czas, czy będziemy mieć córeczkę ;-) Naprawdę wierzył w chłopaka ;-) I naprawdę popłakał się ze szczęścia i stwierdził, że to najpiękniejsze święta w całym jego życiu :-)

Więc Panowie tylko tak zakładają sobie płeć-i tak są szczęśliwi :-)

Julia93, Lami, Anhydra, Ani0nka, blair. lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe noj tez jest przekonany ze w brzuchu mam syna :D heh to sie zdziwi :D

Lami lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii wina u mnie się nie zgadza ;-) No chyba, że śliwkowe z lodem :-D O tak, takiego mogę pić butelkami (może za rok-półtora ;-) ). Nie ma to, jak być lwem ;-)

Ale u męża się zgadza - baran pije "elegnacko" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Mam nadzieję że moje zaklęcia okażą się silniejsze i jednak jajec nie będzie :P

Wiesz, masz 50% szans na "wygraną" :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam część i niby w normie. Ale jestem po operacjach na żylaki 8-9 lat temu miałam na obie nogi. Odpiszczelowe żyły usunęli na pewno, nie wiem czy odstrzałkowe też. Ta niewydolność mi się zrobiła między 14/15 rokiem życia i to chyba mało normalne, że tak prędko.
    No i kilka lat temu badałam b12 i mimo tego, że ja mięsożerna to była przy dolnej granicy. W maju badałam kwas foliowy i poniżej normy. Więc coś się może dzieje.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sie nie zgadza, jestem Strzelcem i moja „standardowa ilosc” jest zupelnie inna niz ta na obrazku :D

Lami, tęczova lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my, nawet jak jeszcze nie byliśmy w ciąży, to cały czas przekonani, że będzie dziewczynka. Nawet skarpetki do wieści kupiłam mu dziewczęce. Wczoraj chciałam zamówić kilka rzeczy w 5,10,15 i wrzucałam do koszyka wszystko, co mi się spodoba, później zaczęłam wyrzucać rzeczy typowo dla dziewczynki i została tylko czapka unisex :D
    Mój widzi, że ja już nakręcona i zaczyna strzelać gadki psychologiczne - będziemy się cieszyć z chłopca i dziewczynki, nie ma znaczenia co będzie, 50 na 50, itd. :D

Anhydra, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Robiłam część i niby w normie. Ale jestem po operacjach na żylaki 8-9 lat temu miałam na obie nogi. Odpiszczelowe żyły usunęli na pewno, nie wiem czy odstrzałkowe też. Ta niewydolność mi się zrobiła między 14/15 rokiem życia i to chyba mało normalne, że tak prędko.
    No i kilka lat temu badałam b12 i mimo tego, że ja mięsożerna to była przy dolnej granicy. W maju badałam kwas foliowy i poniżej normy. Więc coś się może dzieje.

Oj to faktycznie powinnaś zrobić te badania, bo możesz mieć jakieś rodzinne obciążenie ryzykiem choroby zatorowo-zakrzepowej. A przy tym zawsze lepiej zapobiegać :) . Ja też przed zrobieniem badań podejrzewalam u siebie zwiększona podatnosc na zaburzenia krzepnięcia, bo obie babcie miały spore żylaki. Mama co prawda żylaków nie ma, ale sporo pajaczków. A jak Twoja Mama?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahah, Julia, się uśmiałam :D Ty tu teraz nastawiaj dzidzię, żeby Wam pokazała co tam ma. Moja mama ma taką teorię: chłopaki to od razu pokazują siusiaka na prenatalnych, a jak lekarz mówi, że nie pokazuje co tam ma, to dziewczynka, bo się wstydzi :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to ma tak jak mój M miał z gorączkami. Plus on jeszcze w dzień bez powodu mdlał, tak jakby przelewał się przez ręce, oczy w słup, zero kontaktu przez kilka minut.
    Chyba teściowa mówiła, że 5 lat miał, jak mu minęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, u nas najmłodsza już w 13tc ujawniła płeć, bezwstydnica mała XD

Anhydra, Lami lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami to chyba prawda :D Julka pokazala sie grubo po 24 tyg

Lami lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to u mnie czasy aptt i pt w normie, płytki krwi tez. Z żyłami zadnego problemu nigdy. Jedyne co to przekroczona norma kwasu foliowego. Moze faktycznie wymyslam.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam przekonana, że będę miała córkę. Przed zajscirm wydawalo mi sie (nawet sie obawialam), że jak bedzie syn to moge byc rozczarowana.I szczerze nie wiem, jak to się stało, czy to zasługa tych eMkowych zaklęć, czy jakiejś wewnętrznej intuicji, że po pozytywnym teście, niemal od od początku ciaży czułam, że to będzie chłopiec. I nie- wbrew wcześniejszym obawom w ogóle nie jestem rozczarowana :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:41

Lami lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama cała w pajaczkach, ale nic groźnego się nie dzieje. Tato po operacjach jak ja, jego mama też miała takie grube łydki i sine, więc na pewno żylaki.
    Tak jak pisałam wczoraj, miałam w planach robić w styczniu, zaskoczyło przed nimi. Teraz jestem zabezpieczona, ale wolę wiedzieć.

Anhydra lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ach to straszne. Nas nawet na wakacjach karetka z plazy wziela. Bo nagle dostala goraczki. Ile gapiow bylo masakra a na karetke to musialam sama dzwonic i ratowac dziecko. Bo gapic sie musieli a zadzwonić nikt

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, masz po prostu pewną siebie córę! :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ