Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajko,ale przemiło
ja sesja nad morzem
kobietki cukrzycowe mam pytanie z serii głupich- ten lancet to jest wielokrotnego użytku? (dobra,widzę już że nie) Przy glukometrze mam ich 10 sztuk to później można dokupić jak paski?blair. lubi tę wiadomość
-
blair. wrote:Beti aromek to tak samo 2,5mg letrozolu.
No właśnie u Ciebie oba drożne, to i z prawego może się normalnie udać -
Przedszko można nawet na sztuki, np u męża w aptece tak jest, a jak powiesz jaki masz glukometr to Ci powie jakie Ci będą pasować.
Maz zrobił mi pizze
A jutro idę na glukoze na czczo ^^
Beti dobry dziadzio^^ super że będzie miał nowy sprzętprzedszkolanka:), blair., Cytrynowy sok, tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Ja zjadlam kawalek pizzy z wczoraj
Beti no ja bralam aromek identycznie jak clo czyli po jednej tabletce przez 5 dni. Ale pewnie lekarze roznie zalecają
blair., tęczova lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti, no! Ale super doktorek! Jak to nigdy człowiek nie może być pewien czego w życiu się spodziewać. Ty tam dobrze zabajeruj doktorka przed oględzinami, że dajesz sobie prawo do niezapowiedzianych bezterminowych wizyt 😁
I padłam z tekstu "porozmawialiśmy jak lekarz z lekarzem" 😂 Ale my byśmy super klinikę założyły. "Ah tak, ma Pani mutacje? Wyśle Panią na konsultacje do pani doktor Magdymbc", "Problemy z cukrem? Pani doktor AniOnka wszystko wyjaśni" itd 😂
Niezapominajko, piękny prezent. Super dziewczyny z tymi sesjami 💗 Poszlismy na dwie godziny na spacer po lesie, tak pięknie słonko przebijało przez drzewa i mówię, że mogłam tę sukienkę co miałam na ślub wziąć i zrobić kilka zdjęć z brzuszkiem. Ale jestem fajtłapa.
przedszkolanka:), blair., Ani0nka, Słoneczko123, Magda - mbc, Cytrynowy sok, tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
haha, Niezapominajko ósemki górą
Arashe no własnie nie wiedziałam a mam 10 tylko i musze jutro jeszcze jechać kupować..
No ale dobra,pierwsze kłucie było . Co prawda pomieszałam i mi sie wyłaczył,wymieniałam pasek i krew już ciekła.. w każdym razie po lekkiej kolacji wyszło 144 buu.. -
Przedszkolanko w Twoim przypadku ten artykuł co masz na emailu musi być stosowany rygorystyczne, chodzi o wymienniki. Trzymaj się tego ostro i po dwóch tygodniach a nawet szybciej powinno Ci się ustabilizować. Co do lancetow bo pytałam się na forum cukrzycowych, jeden lancet możesz uzywac nawet tydzień, zobaczysz kiedy Ci się stępi. Ja mam jeden lancet na 2-3 dni wole zmieniać wcześniej, bo lepiej się takim świeżym kłuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:54
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:), alex0806, Dośka, blair., Lami, Niezapominajka2, Meggs, Ani0nka, Wik89, Cytrynowy sok, tęczova, Szczęściara, Beti82, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość
-
Słoneczko co Ty tu jeszcze robisz???
Blair no to faktycznie teraz dowaliłaś
Anionka zjadłam małosolnego,2 rzodkiewki i 3 małe kromeczki chleba dla cukrzyków z łaciatym oliwkowym i plastrem szynki..
Powiesz mi mniej więcej co Ty jadasz przez cały dzień? bo czytam co mi wysłałyscie i prawie nic nie mogę z tego co jadamDośka, blair., Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko niechcący polubiłam.
A stresowałaś się może tym mierzeniem? Stres potrafi też cukier zawyżyć. Ja jak się dowiedziałam to przez te pierwsze dni miłam dużo wyższe cukry niż teraz. Po tym szkoleniu i spotkaniu z diabetologiem uspokoiłam się i teraz wszystko w normie. -
Przedszkolanko, spokojnie już niedługo spełnimy małżeński obowiązek
Mój do mnie dzisiaj "to są te dni?", a ja "nie, nie wiem, może, ale chyba już po" haha Niech się chłop nie stresujeprzedszkolanka:), tęczova, alex0806, Lami, Niezapominajka2, Domi_tur, blair., Wik89, Cytrynowy sok, Szczęściara, Arashe lubią tę wiadomość
-
Piję Wasze zdrówko 🍷 (winko maryjne dobrze wchodzi w głowę haha)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 22:13
przedszkolanka:), Domi_tur, Dośka, Meggs, Ani0nka, Wik89, Cytrynowy sok, tęczova, Szczęściara, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko Kochana ja nie mam problemu z cukrem pi posiłkach, tylko na czczo wiec to trochę inna bajka, ale poczytaj ten artykuł, bardzo ważone jest regularne jedzenie co 3-4 godz, po każdym posiłku popijaj szklanka wody- to obniża cukier. Tylko po posiłku nocnym nic nie popijaj. Jak masz powiedzmy śniadanie to możesz zjesc 4 wymienniki węglowodanowe- w tabeli masz rozpisane jakich ilości te wymienniki. Np 1 łyżka płatków owsianych to już masz jeden wymiennik, 1/3 banana to już drugi wymiennik, 3/4 szklanki mleka 1,5% tłuszczu to już trzeci wymiennik, 8 łyżek migdałów to jest czwarty wymiennik i to np. jutro zjedz na śniadanie popij szklanką wody. Daj znać jaki cukier po godzinie od zjedzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 22:26
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość