Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia kiedyś chyba Kark o tym pisała, ze większość tych serów teraz robią z pasteryzowanego mleka, nawet te "prosto z bacówki" ciężko znaleźć takie prawdziwe z niepasteryzowanego wiec bym się tym tak bardzo nie przejmowała... poza tym po fakcie, wiec teraz pozostaje tylko pozytywne myślenie, Ew wyparcie 😏 Nasz nastrój i stan "ducha" ma tez duży wpływ
-
Przedszkolanko, tak jak dziewczyny piszą, wymienniki liczy się głównie dla węglowodanów, reszte uzupełnisz białkiem, której wręcz powinno obnizyc poziom cukru ( spowoduje wolniejszcze trawienie i tym samym powolniejszy wzrost cukru) wiec każdy posiłek mozesz doladowac warzywkami plus wlasnie jajko w różnych formach, gotowane lub grillowanej mięso, jeśli chodzi o twaróg nie eliminuj tylko zjedzą właśnie i kanapke z twarogiem i spr cukier , zazwyczaj to dobry posiłek nocny bo kazeina z twarogu wolniej sie trawi
przedszkolanka:), Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
Nikodemko mnie się lekarz zapytał o zwolnienie już na pierwszej wizycie a też nie było jeszcze serduszka poszłam jakoś tak jak ty żeby wgl potwierdzić ciążę. Wytłumacz że dźwigasz plecak ze sprzętem który trochę waży, że bardzo szybko się męczysz i że zaczynają doskwierać Ci mdłości mam nadzieję że lekarz będzie wyrozumiały. I mógł wystawić mi zwolnienie max 3 dni do przodu żeby w razie potrzeby pozałatwiać sprawy związane z pracą.
Mnie ta pierwsza wizyta bardzo uspokoiła bo przez bóle brzucha bałam się cp.
Zobaczysz dzisiaj (jeśli się zdecydujesz) swój wymarzony, wyczekiwany pęcherzyk 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 08:59
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
[QU,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:22
Nona, blair., Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Beti ja moze nie poprawiałam ale tak samo na luzie sobie gadałam z ta moja młoda babeczka od monitow 😁 ona sama przyznala ze ciezki ze mnie pacjent dla co niektorych ginów bo mam za duza wiedze i nie daje sie zbyć byle czym a lekarze tego mega nie lubia 😁
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti haha śniłaś mi się dzisiaj ;p że za 2 h masz mieć owulację, wszystkie tutaj czekały aż wykorzystasz. Nad twoją głową latał taki znicz jak w Harrym Potterze i on oznaczał owulację, jakby się zatrzymał to miałaś wykorzystać męża;p i centralnie było odliczanie od tych 2 h. I ty stwierdziłaś że do seksu potrzebny ci jeszcze lidlomix bo on ci szybko dziecko zrobi i jechałaś do Lidla po niego.
Powracają mi psychiczne sny ;p
Dobrze pokazać na wizycie że kobieta jest świadoma i ciemnoty jej nie ścianie żaden lekarz. Mój też się śmiał że po takich przejściach mogę z powodzeniem iść na medycynę albo położnictwo bo wszystko wiem i sobie wyliczyć potrafięNona, blair., Beti82 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewuszki. Nie odzywam się wczoraj bo miałam ciulowy dzień. Z małą wszystko ok, gorączka spadła już wczoraj..
Przedszkolanko jeszcze ja wtrace swoje 3 grosze.. Lancet wymieniaj wtedy kiedy się stepi i tylko jedna osoba go używa..
Co do posiłków ważne żeby zawsze zjeść coś z weglami. Resztę możesz dopełnić jakimś serkiem albo warzywami.. Na obiad masz duży wybór. Do posiłku zrób sobie wodę z cytryną ona obniży troszkę cukry. I nie przejmuj się jak będziesz miała wysoki dopiero uczysz się. Teraz musisz znaleźć to co Ci nie służy bo niestety to co podnosi nam cukier powinniśmy to wyrzucić z diety.. Jestem o Ciebie spokojna. Wczujesz się 😘😘przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Rodzynko mam pytanie do Ciebie bo dzieli Nas tylko tydzień. Powiedz mi czy Ty też odczuwasz/odczuwałaś codziennie bóle w podbrzuszu?? Od kilku dni tak właśnie u mnie jest i to klika razy na dzień..
11.2015 pjp(*)
Szczęściara wrote:Rodzynko mam pytanie do Ciebie bo dzieli Nas tylko tydzień. Powiedz mi czy Ty też odczuwasz/odczuwałaś codziennie bóle w podbrzuszu?? Od kilku dni tak właśnie u mnie jest i to klika razy na dzień..
Ja zaczęłam znów odczuwać bóle brzucha jak zaczęłam drugi trymestr. Na wizycie pytałam się lekarza czy mam się tym martwić czy to jednak normalne. Powiedział mi że bóle, jakieś ukłucia czy uczucie ciągnięcia jest absolutnie normalne bo maluch jest z dnia na dzień większy, rośnie w szybszym tempie i macica się rozciąga razem ze ścięgnami, więzadłami które ją utrzymują. Gdyby doskwierał mi silny ból który długo się utrzymuje gorączka czy plamienia wtedy mam się zgłosić na IP. Tak więc się niczym nie martw bo nasze odczucia na tym etapie są normalne 😉
Jak mam być szczera codziennie i w różnych porach dnia czuję że dzieją się tam jakieś rewolucje 😁 no i czuję już ruchy dziecka to już wgl jest kosmos 🥰Szczęściara lubi tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Zjadlam malą kanapke,1.5 jajka,ogorek i rzodkiewka. Popilam lekką kawa z 2 lyźkami mleka i lyzeczką brazowego cukru(dla testu tej kawy). Za godzine kłujemy.
U mnie problem,ze ja kocham wegle i bez nich gloduje..no ale moze pozniej lepsza wersja fit bede po ciazy😂😂 -
Rodzynka wrote:Ja zaczęłam znów odczuwać bóle brzucha jak zaczęłam drugi trymestr. Na wizycie pytałam się lekarza czy mam się tym martwić czy to jednak normalne. Powiedział mi że bóle, jakieś ukłucia czy uczucie ciągnięcia jest absolutnie normalne bo maluch jest z dnia na dzień większy, rośnie w szybszym tempie i macica się rozciąga razem ze ścięgnami, więzadłami które ją utrzymują. Gdyby doskwierał mi silny ból który długo się utrzymuje gorączka czy plamienia wtedy mam się zgłosić na IP. Tak więc się niczym nie martw bo nasze odczucia na tym etapie są normalne 😉
Jak mam być szczera codziennie i w różnych porach dnia czuję że dzieją się tam jakieś rewolucje 😁 no i czuję już ruchy dziecka to już wgl jest kosmos 🥰
11.2015 pjp(*)
Meggs - chce zrobic tak, jak mowi Rodzynka, czyli wziac zwolnienie od poniedzialku, juz tak robilam.
Lucka nie ma, dzis rano znowu przez to plakalam. On juz nie wroci, wiemy to... Do tej pory na pewno by przyszedl.
Ide na ta wizyte, zrobila sie taka kolejka, ze bede siedziec tu do 12.00. Ten lekarz jest taki dziwny, ze nie wiem czy w ogole zrobi mi usg :d Moze powiedziec, ze za wczesnie i nara. No, ale zobaczymy. Przy okazji zapytam go o ten zolty sluz, bo od wczoraj czuje delikatne swedzenie.alex0806 lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:A powiedz mi czy też zdarzają się bóle okresowe?? Bo u mnie więcej takich niż kłucia czy ciągnięcia.. Co do ruchów to coś tam poczuje ale nie wiem czy to maluszek czy jelita 😂😂 czekam na kopniaki ☺️☺️
Okresowe też się zdarzają zwłaszcza rano jak się obudzę, ale trwają chwilkę.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Szczęściaro powiem ci, że jak zaczęłam czuć ruchy małej (16t6d) to nagle jelita zwariowały i miałam 2 dni biegunkę. I ogólnie takie dziwne bóle, okresowe też. Później się trochę uspokoiło. Może macica się po prostu musi przystosować. Dzieć coraz większy, zaczyna się rozpychać, dlatego wszystko boli
Mnie teraz prawie za każdym razem bolą ruchy małej jak się intensywniej wypina, skóra na brzuchu napięta jak siedzę albo stoję. Staram się odpoczywać jak najwięcej, bo jak leżę to tego nie odczuwam. A tak to normalnie mięśnie brzucha bolą.
Nikodemko czekamy na wieści z wizyty Dobrze, że poszłaś, skoro masz tam jakieś objawy infekcji, bo najlepiej szybko reagować. Dostaniesz pewnie jakieś globulki. A USG powinien zrobićLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Rodzynka wrote:Okresowe też się zdarzają zwłaszcza rano jak się obudzę, ale trwają chwilkę.
11.2015 pjp(*)
Nikodemko jak mu powiesz że masz mięśniaka który jest zależny od hormonów i że jesteś w ciąży to chyba zrobi USG żeby go sprawdzić.
Ja będąc lekarzem napewno bym sprawdziła jak tam sprawy wyglądają... No ale to ja.
Oni może i mają ten fach w ręku ale większość ma jakieś swoje dziwactwa. Jak poszłam na swoją wiersza wizytę to babeczka nagadała się w cholerę że to za wcześnie że nic widać nie będzie i takie stratytaty ale USG zrobiła i widziałam moją kropeczke 😁
Tylko pamiętaj że jakość sprzętu jaki mają w gabinecie naprawdę ma ogromne znaczenie.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm