X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie pozytywny owulak! Co prawda jest rano ale od 5 chodzę i sikam, więc chyba miarodajny ;) już myślałam, że wszystkie testy się na mnie obraziły. Słoneczko, kiedy testujemy? ☺

Rodzynka, blair., przedszkolanka:), Meggs, Beti82, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex niestety u mnie mam problemy z wyproznianiem. Obstawiam że to żelazo w tym suplemencie co biorę.. Za to gazy masakra.. Nie wiem czy objaw ciąży buahhaa 🤣🤣

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    U mnie też chwilę ale często.. Trwa to chwilę ale zastanawia mnie czy tak powinno być.. Np dziś od rana czułam dwa razy a gdzie tu do końca dnia😔😔

Pamiętaj że możesz wziąć nospe. Ona pomoże jesli męczą cię te odczucia. A bierzesz magnez.? Przez niedobór magnezu też mogą nasilać się właśnie te jakby skurcze miesiączkowe. Mój np. kazał mi brać magne b6 2 razy dziennie po 2 tabletki a jeśli skurcze łydek czy te jakby skurcze miesiączkowe będą dalej to mam brać 3 razy dziennie dwie tabletki.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Alex niestety u mnie mam problemy z wyproznianiem. Obstawiam że to żelazo w tym suplemencie co biorę.. Za to gazy masakra.. Nie wiem czy objaw ciąży buahhaa 🤣🤣
    Ja do tej pory mam mega zaparcia. Stosuję czopki glicerolowe jeśli nie pójdę już 3 dni bo inaczej jest tragedia. Mimo błonnika i innych domowych sposobów. Zawsze kawa pomagała, teraz zupełnie nic. Tylko te czopki. Boję się, że się nabawię hemoroidów, bo po każdym wypróżnieniu mnie boli jakbym kamienie cisnęła ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Pamiętaj że możesz wziąć nospe. Ona pomoże jesli męczą cię te odczucia. A bierzesz magnez.? Przez niedobór magnezu też mogą nasilać się właśnie te jakby skurcze miesiączkowe. Mój np. kazał mi brać magne b6 2 razy dziennie po 2 tabletki a jeśli skurcze łydek czy te jakby skurcze miesiączkowe będą dalej to mam brać 3 razy dziennie dwie tabletki.
    Samego magnezu nie biorę ale jest w tym suplemencie co biorę. Chyba zacznę brać dodatkowo bo staje się to uciążliwe. Dziękuję Ci troszkę uspokoiło mnie to 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:05

Rodzynka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja do tej pory mam mega zaparcia. Stosuję czopki glicerolowe jeśli nie pójdę już 3 dni bo inaczej jest tragedia. Mimo błonnika i innych domowych sposobów. Zawsze kawa pomagała, teraz zupełnie nic. Tylko te czopki. Boję się, że się nabawię hemoroidów, bo po każdym wypróżnieniu mnie boli jakbym kamienie cisnęła ;/

A lubisz zielone warzywa.? Ja miałam ten problem na początku ciąży ale w swojej diecie uwzględniam możliwie najwięcej zielonych warzyw szpinak, fasolka w straczkach, teraz bub😅, groszek zieliny, szparagi, brokuły i powiem Ci że problem znikł.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dokładnie też się boję o hemoroidy.. Jak idę to tylko się modlę żebym się nie meczyła. Zapytam gina na najbliższej wizycie o to co może pomóc.. Tak się żyć nie da😟😟

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, spróbuj te czopki. Trochę rozpuszczają i lepszy poślizg jest :D Lepsze to niż hemoroidy albo bóle brzucha.
    Jem warzywa, ale z zielonymi to też nie szaleję za bardzo, chociaż nie unikam. Bo mają wit K, którą muszę ograniczać w diecie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam kiedys do tego lekarza, on wykryl u mnie miesniaka. Jest mega dziwny. Wazy chyba z 200 kg, wlasciwie nie chodzi tylko jezdzi na takim stoleczku na kolkach i jak mu sie nie chce zrobic usg, to naprawde nie zrobi :d No, ale trudno, najwyzej nie zrobi, moze chociaz cos mi o tym zoltym sluzie powie.
    Cos mi suwaczek zle pokazuje, bo dzis jestem 6+0 tc :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Samego magnezu nie biorę ale jest w tym suplemencie co biorę. Chyba zacznę brać dodatkowo bo staje się to uciążliwe. Dziękuję Ci troszkę uspokoiło mnie to 🙂

Ja po witaminach dla ciężarnych źle się czułam, próbowałam ich od kilku producentów i koniec końców jest taki że te witaminy które potrzebuje biorę osobno. Lekarz mi powiedział ze tak będzie lepiej żeby mnie już nie męczyć ciągłym testowaniem nowych witamin. Zobacz w składzie ile tego magnezu tam jest, może potrzebujesz go więcej. Duuuuzo spokojniejsza będziesz jak na wizycie jeszcze powiesz o tym lekarzowi, on napewno ci doradzi najlepsze wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:25

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja chodzilam kiedys do tego lekarza, on wykryl u mnie miesniaka. Jest mega dziwny. Wazy chyba z 200 kg, wlasciwie nie chodzi tylko jezdzi na takim stoleczku na kolkach i jak mu sie nie chce zrobic usg, to naprawde nie zrobi :d No, ale trudno, najwyzej nie zrobi, moze chociaz cos mi o tym zoltym sluzie powie.
    Cos mi suwaczek zle pokazuje, bo dzis jestem 6+0 tc :)

To powiedz mu że jak nie zrobi USG to go uziemisz i jego stołeczek pozbawisz kółeczek 😂😂😂😂

Nikodemka, Beti82 lubią tę wiadomość

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Miłego weekendu wszystkim! ☺️

Ja dzisiaj pospałam do 10:00, mierze cukier i na czczo 67. O co tu chodzi?! 🤨

Beti82 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynko niestety muszę brać coś z jodem bo mam niedoczynność tarczycy. Wolałabym brać osobno wszystko zdecydowanie nie miałam żadnych problemów jak brałam wszystko osobno. Obawiam się że to żelazo nieźle miesza..
    Musze sunshine03 zapytać bo bierzemy to samo.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie jakies testowanko 😎

Wik89, Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine03 kochana jak to czytasz napisz mi czy też masz problemy po tym suplemencie co bierzemy??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to współczuje ci bo jak byś nie próbowała to ciężko może być znaleźć taki złoty środek żebyś czuła się idealnie 😔

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo 75 ;)

Na zaparcia u mnie jabłka na ogól ,kawa i owsianka. Mimo żelaza póki co jest ok na szczęście.

Nikodemko daj znac po!
    Teczova i Słoneczna intensywnych starań i za 2 tyg.widzimy tu 4 krechy!😀😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Sunshine03 kochana jak to czytasz napisz mi czy też masz problemy po tym suplemencie co bierzemy??
    Ja nie odczuwam żadnych dolegliwości. Biorę cały czas te same witaminy.
    Przejściowo miałam problem z zaparciami, ale dietę poprawiłam i jest ok :)
    Więcej warzyw, owoców, owsianka, płatki pelnoziarniste, bułki lub chleb tylko pelnoziarniste i z ziarenkami, orzechy na przegryzke, do tego jogurty naturalne, kawa z mlekiem i jest git.

Co do gazów to u mamyginekolog jest artykuł o wstydliwych dolegliwościach w ciąży i niestety mogą się przytrafić, niekoniecznie witaminy są temu winne.
    Żelaza tam jest dosyć mało. Moim zdaniem za mało, żeby powodować jakieś większe dolegliwości.

Jak biorę, co 2-3dni dodatkowo 100mg żelaza to czasem wtedy czuję jakieś dolegliwości jelitowe na drugi dzień, ale raczej idzie w przeciwną stronę niż zaparcie :p

Zresztą magnezu w tym naszym suplemencie jest też dosyć mało, więc jak się ma niedobór to trzeba brać osobno.

Co do boli okresowych i jakiś twardnień itd. to u mnie się pojawiały, ale mówiąc szczerze ja nie panikuję, bo uważam, że to normalne w ciąży i żadnych nosp ani magnezu dodatkowo nie biorę :) jestem trochę przeciwna braniu nospy, bo cos zaklulo/zabolalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:39

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani kawa, ani jabłka, ani owsianka. A nawet kombo tego. Czasem ruszy samo, ale niestety w ostatnim czasie jest coraz gorzej. Ostatni raz byłam przedwczoraj :( A jabłuszka jem na kilogramy bo mam na działce swoje papierówki.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a po śniadaniu?:)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ