Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sesji sama bym się cieszyła :) dla mnie kolczyki czy łańcuszki to przeżytek. Wolałabym hajs dostać dla malucha zamiast pierdółek i kupić coś potrzebnego. Albo np karnet na naukę pływania, na sesję właśnie. Ja łańcuszka z komunii nie noszę, kolczyków dla dziecka nie chce dopóki sama mi nie powie że chce dziurki w uszach. Ja mam A nie noszę bo mi uszy puchną od kolczyków.

tęczova lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia musisz jeszcze trochę wytrzymać, już blisko a córeczka Ci za chwilkę wszystko wynagrodzi :)

Domi trzymam kciuki aby po tym masażu do poniedziałku rozkręciło się samo. Pamiętam jak sama zglaszałam się po terminie na patologie, to lekarz tak mnie zbadał, że zobaczyłam gwiazdy i poród rozkrecił się tego samego dnia. Może dziad miał taki patent :/

Tęczowa ja kupiłam ramkę na zdjęcie z grawerem. No i do tego koperta.

Mamy jak odpieluchować dziecko? Moja ani myśli, sika w majtki i się cieszy, nie przeszkadza jej, że jest mokra. Chodzę ze scierą i tłumaczę, zwinelam dywan, pranie poszło dziś dwa razy. Ona wie po co jest nocnik ale mówi stanowecze nie i koniec dyskusji. Nie mam sił :(

Wik89, tęczova lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs - a co mozna zjesc na kolacje? Pizze :D po niej na pewno nie wywali :d
    Hahaha z majonezem 😍

Nikodemka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gdzie jestes? Odezwij sie

Wik89, Nona lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Nona, tesknimy!
    Nikodemko trzymam mocno kciuki za jutrzejsze usg😘
    Teczova piekny wakacyjny zestaw staraczki. Zawsze w gotowosci do testowania :D
    Kiedy zaczynasz urlop?

Beti kiedy idziesz do poloznej na podglad? Czy do dziadka znowu?

Anionka super wygladasz, udanej sesji😍

Julka bedzie dobrze glowa do gory za chwile bedziesz miala coreczke w ramionach 😊

Domi masaz szyjki wow to brzmi jak cos co faktycznie moze pomoc rozkrecic porod! Szymek poczul sie wywolywany na pewno :D

Ufff u mnie dzis 6dpo i jak pisalam objawow niestety brak. Czuje dzis jakies mega emocjonalne rozchwianie bo zaczelam dzis prace w nowym zespole, nowe miejsce, nowi ludzie, nowe zadania - wiadomo, troche jest niepokoj choc ogolnie sie ciesze. Ale ostatnio zrobilam rewolucję z włosami, teraz zmiana w pracy i jakos tak sie poczulam nieswojo nagle, obca we wlasnym ciele :P
    Napisalam wiec do męża i po pracy poszlismy na Krola Lwa. Ale sobie poplakalam! Zaluje tylko, ze nie poszlam na seans z dubbingiem bo chcialabym jeszcze raz uslyszec te wszystkie piosenki po polsku tak jak wtedy gdy mialam te kilka lat heheh
    Ale generalnie polecam

Cytrynowy sok, tęczova, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko u nas w szpitalu to samo- no spa non stop! My juź pózniej z dziewczynami chowalysmy pozniej bo ile można..

Domi wyczytałam przypadkiem jak wywołac poród i bylo uwaga! 6 daktyli dziennie od 36/37 tygodnia 😂😂 no i ananas,seks,masowanie sutków ;p

Teczova z drobniejszych to ja mojemu chrześniakowi dawalam metryczke pamiatkową z okazji chrztu 😊

Olivkowa puszczaj bez majtek póki pogoda. Ogarnie;) zostaw nocnik w zasiegu wzroku. I badz cierpliwa a kazdy sukces wychwalaj jakby to było cos najcudowniejszego 😀

Meggs! Ja z dwa tygodnie nie jadlam majonezu juź ;oooo

Wik89, tęczova, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowamama niestety u Nas tydzień trwał dopóki nie złapała że ma sikać na nocnik. Jak się zsusiala yo i tak sadzalam ją na nocnik i tłumaczyłam że tam się robi. Pewnego dnia usiadła w ciuchach i mówi mama siusiu.. I tak poszło..
    Powiem Ci że już pół roku jak nie nosi pieluch a dziś mnie obsikała🙈🙈

OlivkowaMama, Wik89 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs a czemu tak szybko idziesz na obciążenie?? Nie robi się je po skończonym 24 tyg??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak nigdy nie lubilam slodyczy, tak od tygodnia wcinam wszystko co slodkie 😭😭😭 Beda tlusta jak pizza z boczkiem i majonezem.
    Wik - moglas pokazac nam fotke przed i po :) Ja tez mialam w zyciu kilka takich przelomowych momentow, w ktorych zmienialam wlosy razem z praca. A o braku objawow nawet nie mysl. Zobacz, ze ja co miesiac sie dopatrywalam, a objawow nie mialam zadnych wyjatkowych tego, ze nie pojawily sie plamienia.
    Dziewczyny, mam rozkmine. Na jakiej podstawie lekarz okresla, ze ciaza jest żywa? Bo z tego co wyczytałam, to musi byc widoczne serduszko, a u mnie we wtorek byl zarodek 4mm, cialko zoltkowe i lekarka po dlugim wpatrywaniu sie powiedziala, ze widzi, ze ciaza jest zywa i tak wpisala w papiery. Wiem, ze jutro sie okaze, ale jak czlowiek lezy, to sie wlacza analiza :D

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara moja jest tak uparta, jak to potrwa tydzień to byłby sukces. Ona zadowolona z siebie, woła mnie mama chodź zobaczyć gdzie siku zrobiłam, i prowadzi mnie w okolice kałuży na podłodze. Mówi, że nocnik nie jest jej przyjacielem 😂🤷
    No nic, będę chodzić i wycierać 😜

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Meggs a czemu tak szybko idziesz na obciążenie?? Nie robi się je po skończonym 24 tyg??
    Lekarz kazał mi mieć na wtorkowa wizyte wyniki już. Powiedział że tak czasowo będzie dobrze. Zreszta u mnie kropek i tak był starszy o jakieś 4 dni ostatnio, wiec już pewnie 24 tc jest skończony. Zreszta myśle ze wynik nawet z 23+5 a 24+0 nie różniłby się 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam bardzo, ale chciałam się poskarżyć. Czytam was, czytam i nie dałam rady. Mam taką ochotę na pizzę 🍕🍕🍕 Temat się przewija zbyt często i skapitulowałam. Jutro będzie na obiad, bo inaczej nie dam rady was podczytywać.

Beti82, przedszkolanka:), Nikodemka, tęczova, Pestkaa, Wik89, Biegającą-mama, Szczęściara, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:03

tęczova, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Wlasnie Nona, tesknimy!
    Nikodemko trzymam mocno kciuki za jutrzejsze usg😘
    Teczova piekny wakacyjny zestaw staraczki. Zawsze w gotowosci do testowania :D
    Kiedy zaczynasz urlop?

Beti kiedy idziesz do poloznej na podglad? Czy do dziadka znowu?

Anionka super wygladasz, udanej sesji😍

Julka bedzie dobrze glowa do gory za chwile bedziesz miala coreczke w ramionach 😊

Domi masaz szyjki wow to brzmi jak cos co faktycznie moze pomoc rozkrecic porod! Szymek poczul sie wywolywany na pewno :D

Ufff u mnie dzis 6dpo i jak pisalam objawow niestety brak. Czuje dzis jakies mega emocjonalne rozchwianie bo zaczelam dzis prace w nowym zespole, nowe miejsce, nowi ludzie, nowe zadania - wiadomo, troche jest niepokoj choc ogolnie sie ciesze. Ale ostatnio zrobilam rewolucję z włosami, teraz zmiana w pracy i jakos tak sie poczulam nieswojo nagle, obca we wlasnym ciele :P
    Napisalam wiec do męża i po pracy poszlismy na Krola Lwa. Ale sobie poplakalam! Zaluje tylko, ze nie poszlam na seans z dubbingiem bo chcialabym jeszcze raz uslyszec te wszystkie piosenki po polsku tak jak wtedy gdy mialam te kilka lat heheh
    Ale generalnie polecam
    kochanie do poloznej jutro wieczorem :)

przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze taki strój typu- mogę wrzucić na fejsa😁 bo w bieliźnie przecież tego nie wstawię, to takie tylko dla nas, a na fejsa już coś takiego chyba się nada co?
    bf811ca83471.jpg

Beti82, Nikodemka, tęczova, alex0806, Pestkaa, Szczęściara, sunshine03, Biegającą-mama, blair., Rodzynka, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), madziorek86, Arashe, moyeu lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - specjalnie nie czytalam nic o tetnie, nawet nie wiem jakie powinno byc, w razie czego od razu pisze do Was i prosze o uspokojenie :D Jesli jest zblizone do tetna matki, to ja dzis od tego lezenia mialam 72 😁. No wlasnie tez tak myslalam z ta „zywa” ciaza, ale ona nie widziala poprzedniego usg... Strasznie mnie wkurza, ze tak malo wiem. Jak zadawalam pytania tej lekarce to na 70% nie odpowiedziala tylko cos mruczala, moze jutro bedzie ktos inny.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wyglądasz bombowo!!! :D ale ja bym pewnie na fb nie wrzuciła takich fotek, zachowałabym dla siebie :D

Julka jeszcze trochę i mała będzie z Tobą!!! Dasz radę, jesteś mega dzielna! Głowa do góry i wytrzymasz jeszcze trochę w szpitalu, już naprawdę niedługo! :)

Nikodemko jutro wszystko powinno urosnąć :) tzn pęcherzyk większy, zarodek ciut większy. A serduszko może być, a może też nie być jeszcze. Zależy też jaki mają sprzęt w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!! Stresować i tak się będziesz, więc po prostu trzymaj się dzielnie kochana!!! 😘😘😘

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs rzeczywiście jeden dzień różnicy😂😂 chociaż będziesz miała to za sobą. Ja w poniedziałek idę na tsh i jakieś przeciwciała..

Meggs lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najlepiej zacząć organizować wyprawkę dla malucha, już 'coś tam' oglądam al nie wiem czy już coś kupować czy jeszcze za wcześnie. Nie chce też zostawiać wszystkiego na ostatnią chwile.

Nikodemko jak byłam w szpitalu na początku ciąży, to tak samo mnie tylko obserwowali żadnych badań, w dzień wypisy zrobili mi USG i wypisali do domu....Nie martw się nie ty jedyna żyjesz w niewiedzy będąc w szpitalu też to przerabiałam.

Anionka ty chyba przed ciążą zajmowałaś się modelingiem... przyznaj się!

Ani0nka lubi tę wiadomość

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dzięki Rodzynka za komplement 😁😘😘 ja tylko w szkole uczę i makijaże robię, do modelki uwierz, mi bardzo daleko 🙈 zwłaszcza ze już 12kg na plusie 😪

Rodzynka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ