Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko no niestety ta niewiedza na początku ciąży jest najgorsza. Jak dla mnie przez całą ciążę to jest najgorsze, brak wiedzy co się w środku dzieje i wpływu na to. Lekarze niestety często tacy się zdarzają, nic Ci nie powie, domysl się. Ale walcz o swoje, dopytuj, drąż i nie daj się zwieść. Napewno usg codziennie nie będą Ci robili, bo na początku nie powinno się tak często, a poza tym mało by to wnosiło do sprawy, conajmniej kilka dni musisz "podtuczyc" faslolkę żeby było porównanie Pewnie jutro już się coś dowiesz.
Ja nie panikuję dlatego że Julka jest jeszcze zbyt niedojrzała żeby przyjść na świat. Boję się że do tego czasu coś może się tam wydarzyć, skoro nie do końca dobrze się czuje. Wolałabym mieć ją już obok i wiedzieć że jest bezpieczna. Będę pytała lekarzy o wcześniejsze zakońćzenie ciąży, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Takie sporadyczne spadki to niestety nie wskazanie ;/
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Ej a na ta krzywa lepiej iść po 14 h na czczo czy po 10? Bo obiad zjadłam o 18 i nie jestem głodna ale jak coś to przez rozum coś zjem...
14h to trochę za długa przerwa w jedzeniu
Meggs, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
tęczova wrote:Kolejne pytanie, pewnie macie doświadczenie. Mąż będzie chrzestnym córki bliskiego kolegi, chcemy dać jakąś pamiątkę i kopertę. Macie jakiś pomysł na pamiątkę i ile w kopertę? Rodzice dziecka chcą sami kupić łańcuszek
tęczova lubi tę wiadomość
-
Meggs mi sie wydaje , ze powinno iść sie z rana.. po pierwsze do 14 na czczo to trochę długo.. a po drugie z rana inaczej trochę ten organizm działa, o 3-4 jest wyrzut hormonów który ma tez wpływ na wynik... z rana jesteśmy po przetwie nocnej czyli odpoczynku , a nie po 8-10 h nanogach wiec ma czczo tez wyjdzie zakłamany, o tej 14 nie będzie miarodajny
Oliwkowa u nas nocnik stał w pokoju od 1rż , często bym wykorzystywany jako siedzenie do oglądania bajeczek,potem mu pare dzieci pokazałam na obrazkach jak robią siusiu na nocniku, włączałam jakieś filmiki na YouTube z bajkami o sikanie na nocnik 😂 Wiec odpieluchowanie zajęło weekend, ale jak jest np na nowym placu zabaw to do tej pory mu się zdarza zapomnieć... już nie wspomnę o "dwójeczce" -
Biegająca tak tak, ja idę zaraz na pobranie. Ja nawet labu nie mam czynnego do 14 😁 pytałam tylko o przerwe miedzy kolacja a pobraniem czy lepsza będzie 14 h czy 10 h.
W ogóle pobrałam najgorsza próbke moczu w życiu. Az wstyd mi ją oddać, pływa tam masa farfocli, aż mocz zmętniał. Ale chyba mam nawrót infekcji znowu bo czułam w nocy pęcherz 🙄🙄🙄Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko super ❤️ My planujemy gdzieś pod koniec września chociaż na weekend skoczyć 😁 a jak tam cukier? Ja zaraz idę zmierzyć ale wieczorem była grana biała bułka a nie służy mi białe pieczywo dlatego obstawiam cukier 95 😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 06:59
-
Anionka ja już się zwlekam i patrzę,ale pewnie w normie będzie jak to u mnie na czczo;)
A 97 to jeszcze może byc,mi lekarz mowil,że tak 98 to taka granica maxymalna
Haha ja sie wlasnie zastanawialam o co Biegającej chodzi z tą 14 jak pisane bylo o 14h😂😂Biegającą-mama, blair. lubią tę wiadomość
-
Hej.
Ja dzis wypad do fryzjera. Odrost trzeba zafarbic
Ogolnie tydzien bardzo zabiegany pod względem domowych obowiazkow.
Mala ma faze" mamo nie pojdziesz do szpitala nigdy ?
Abo idz tylko na 1 dzien.
Ja chce byc jak Szymus bedzie sie rodzil.. "
Serce mi sie kraja...
Nie wiem co ja tak wzielo bo ja jeszcze za specjalnie nie poruszalam tematu.
Maz kupil farbe, przyszly tydzien malujemy lozeczko.
Zostalo mi jeszcze kupic komplet do wozka , wyprac i wyprasować komplet do lozeczka i kupic kilka rzeczy w aptece. Mysle ze w przyszlym tyg to ogarne.
Ubranka wszystkie wyprasowane czekaja w szafieWik89, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Monia, jestes juz niezle przygotowana
Ja mam dzis fatalny dzien... Od kiedy sie obudzilam boli mnie brzuch jak na okres, bez przerwy. Teraz doszedl do tego krzyż.
Na papierze bylo kilka brazowych nitek, licze ze to nadal pozostalosci po plamieniu, a nie cos nowego.
Chcialabym chociaz wiedziec o ktorej te usg, bo siedze jak na szpilkach.