Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:U nas super, wychodzimy dziś do domu. Póki co cycowanie idzie dobrze, dzisiaj pojawiło się mleko zamiast siary. Mały spadł z wagi 250g ale co dziwnego jak zrobił w pierwszej dobie 5 kup😂😂😂 także mam na cycku wiszącego Stworka i bardzo mnie to cieszy ❤️
-
Niezapominajka2 wrote:Nikodemko to oczywiste, ja też bym się każdą najmniejszą plamką mimo wszystko trochę stresowała. Ale dopiero była kontrola i wszystko ma się dobrze, pewnie dziewczyny mają rację z tą nadżerką 😊
Domi tak Ci zazdroszczę, że możesz go już wziąć na ręce, przytulic i nakarmić 😍 a jeśli chodzi o seks to dajesz nadzieję, że po porodzie niekoniecznie mogę stracić zainteresowanie nim. Tak samo Magda 👍👍 Domi masz 6 tygodni na regenerację, kto wie, może będzie nawet lepiej niż przed 😉
Podpowiedzcie - gdzie kupię lovele? W biedrze jest? W rossmanie? W lidlu ostatnio nie widziałam 😕 a poleciałam jak Alex napisała, że jest promka 😁
No i chwalę się - kupiliśmy wózek 😀😀 używka 1,5 roczna Jedo Trim 👍 stan idealny, 750 zł. Planowałam właśnie 800 zł wydać no i się udało!
Ale ja wlasnie piore (proszek plus plyn) i śmierdzi! A z Polą ladnie pachnialo..i miałam sam proszek buuu. -
Ale u was nie ma problemu ze zgłoszeniem reklamacji (czego podstawą jest dowód zakupu) tylko rozumiem z kwestią jej realizacji i rozliczenia. Po pierwsze, przedsiębiorca ma obowiązek przyjąć zgłoszenie (ja bym zgłosiła reklamację na piśmie, bo to zabezpiecza wasz interes i można wtedy napisać kiedy usługa była wykonana i za jaki hajs, jak on to podpisze to wiadomo, potwierdził i jest sprawa jasna). Po przyjęciu reklamacji przedsiębiorca zgodnie z przepisami ma 14 dni na dokonanie oględzin i ustosunkowanie się do waszych zarzutów. Samo dokonanie oględzin ma się odbyć dla was bezpłatnie. Dlatego proponuje uzupełnić to zgłoszenie o pismo reklamacyjne, bo co jeśli on powie, że nie było reklamacji tylko wykonał diagnostykę usterki na wasze życzenie i wystawi rachunek za wykonaną pracę, znam takie przypadki
Prowadzenie działalności gospodarczej niesie ze sobą ryzyko reklamacji i przedsiębiorca musi się z tym liczyć, rozpatruje reklamację na swoją odpowiedzialność i ryzyko. To, że mu lecą roboczogodziny to was nie obchodzi.
-
Pestko on twierdzi,że nie jest akcja charytatywną by teraz wszystko nam zrobic za free( czyli sprawdzenie,ewentualna naprawa itp ). A co w momencie gdy nie będzie chcial podpisac reklamacji pisemnej?
Edit: wtedy jak auto nam zabierze na 14 dni to ze zlosliwosci spieprzy cos innego (moze tak byc:/).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 12:46
-
Z tymi mechanikami to utrapienie, mąż też wiecznie narzekał na ich działalność, aż los chciał ze zmienił pracę, w której mąż koleżanki jest mechanikiem. Dopiero teraz skończyły się problemy, a i faktury wystawia. Chyba trzeba się zawsze domagać tego paragonu bo inaczej się nie zapłaci. To ich obowiązek.
Martek kciuki za wizytę! Nie stresuj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 13:13
-
Dlatego reklamacja na piśmie pomoże wam ustrzec się przed wystawieniem rachunku za sprawdzenie auta. Bo wszelkie działania przy reklamacji są bezpłatne dla konsumenta. Mieć dwa egzemplarze pisma reklamacyjnego, jeden dla niego, drugi dla was podpisany przez niego. Jeśli nie podpisze, to trzeba wysłać listem poleconym. Jeśli nie znacie danych to poszukać w CEIDG albo GUS w wyszukiwarce firm albo może wam pomóc policja lub straż miejska do ustalenia danych przedsiębiorcy.
Stanowczo pana oświeć, że oddajesz auto na reklamację i żądanie pieniędzy za sprawdzenie zgłaszanej usterki jest niezgodne z prawem i jest niedopuszczalne.
A tak na marginesie reklamacje usług napraw aut to są jedne z trudniejszych reklamacji, bo wy nie jesteście w stanie zweryfikować jego stanowiska, ani żadnych informacji akie wam przekaże dot. stanu auta...
Edit: Oczywiście w razie wątpliwości co do diagnozy tego mechanika możecie spróbować wstawić auto do innego w celu weryfikacji albo dać pod opinię rzeczoznawcy, ale wiadomo z czym to się wiąże, z dodatkową kasą i czasem. Ale nieraz tak trzeba, żeby wywalczyć swoje racje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 13:00
-
przedszkolanka:) wrote:No własnie, bo on sie trzyma kurczowo tej jednej części , która zapewne jest dobra (bo nowa,na gwarancji) ale sam fakt,że jak ta klima ucieka (a była robiona i nabijana przez nich) to gdzieś jest usterka..
1. za sprawdzenie auta nie może wam naliczyć pieniędzy
2. jeśli sprawdzi i powie, ze to co naprawiał jest git, a zwaliło się coś innego, to: - on wam mówi co jest do naprawienia i ile to będzie kosztować
- wy decydujecie czy chcecie to coś co się dodatkowo zepsuło naprawić u niego (ja bym się zgodziła)
- żądajcie faktury za usługę z podaną konkretną informacją co zostało zrobione i za ile
- jeśli po tej naprawie sytuacja się nie poprawi kolejna reklamacja
3. jeśli powie, że to co naprawiał jest faktycznie wadliwe to dokonuje naprawy wadliwej części na swój koszt, czyli w przypadku uznanej reklamacji wszystko odbywa się dla was bezpłatnie
-
Przedszko - wsadzam palcem.
Dzis bardziej boli mnie brzuch. W ogole czuje sie fatalnie, zupelnie nie mam sily. Totalna rozsypka, nie wiem jak wytrzymam do jutra do 15:30 -
alex0806 wrote:Ostatnio miałam niecałe 0.5 ale zmniejszyła mi dawkę i muszę iść zbadać
Edit sprawdziłam przy 2.31 było 17.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 13:53
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnySzczesciaro gratulacje chłopczyka!!!
Nikodemko nie martw się plamieniami, wszystko na pewno jest dobrze! Jutro wizyta i się uspokoisz! A źle się czujesz, bo to powoli ten czas, kiedy zaczyna się gorzej czućnajbliższe tygodnie będą bez sił
U mnie plamienia też się pojawiały po badaniu wziernikiem i po pobraniu cytologii to już w ogóle, krew się polała. Wszystko jest mega ukrwione, jak masz nadżerkę, to może niestety być podrażnionaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 14:05
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Nikodemko, ja zawsze w drugiej fazie cyklu brałam luteinę dopochwową i przez pierwsze kilka dni było ok, a po kilku dniach zaczynał się brązowy śluz. Jak tylko kończyłam luteinę wszystko ustępowało. Przy luteinie podjęzykowej czy dupku nic takiego się nie działo. Może też nie podpasowała Ci luteina dopochwowa.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb