Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze raz na spokojnie odgarnęłam wiadomości od rana, bo czytałam przelotem, a po drodze, wybaczcie, skupiłam się na przedszkolance
Cytrynowy sok przykro mi, że małpa przyszłaeh...
Arashe gratuluję donoszonej ciąży! za momencik będzie bobo
Domi a Ty już ze swoim małym czeskim mafioso w domku aaaaa
Szczęściaro gratuluję synka! kolejny formumowy dzyndzelek
Słoneczko, Nikodemko jak samopoczucia?? Nadal kiepsko, czy troszkę lepiej?
Wik trzymam kciuki ✊ przedokresowo to się prawie każda zafasolkowana czuła, więc wiesz... take it easy :*
Niezapominajko gratuluję kupna woza, dawaj fotę
Magda oczywiście kciuki za wizytę z Jerzem, ciekawa jestem co Ci powiedzą i co wyniknie. Zapominałam dopisać, że z tych aż dwóch psychofanek, będziesz moją ulubioną
haha
Ej i ja wam powiem, że nie polubiłam się z proszkiem Lovela, po stercie prania i później prasowania bardzo swędziały mnie dłonienie chce mi się jeszcze raz tego prać i prasować, ale już tak średnio mi się to podoba...
Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Szczęściara, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po szkole rodzenia załapałam niepokój. Bo dzisiaj położna w szkole rodzenia mnie trochę nastraszyła, kiedy do lekarza idę bo mówiłam że mam bóle podbrzusza jak na okres, to co wam pisałam wczesniej. I stwierdziła że może skurcze i szyjka się rozwiera. A lekarza mam w środę po 16, do położnej na 14 to może mi ktg zrobi. Po ćwiczeniach dzisiaj też mnie trochę ćmi.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja Was czytam, ale sie dzis nie odzywam, bo czuje sie naprawde fatalnie, glownie psychicznie. Hormony na pewno nie pomagaja, bo to, ze dzis buzuja tez czuje. Bol brzucha w polaczeniu z tymi porannymi plamieniami tez oczywiscie martwi mnie 100 razy bardziej. Chce byc juz po jutrzejszej wizycie, dopiero wtedy sie uspokoje. Teraz nie plamie, tylko rano.
Naiwnie liczylam, ze jesli podczas staran bylam tak poszarpana psychicznie, to ciaza mi troche odpusci, wiem ze to glupie. -
Haha szczesciara ja to sobie zostawiłam ubranka po córce w razie kolejnej. Także się nie przydadzą, ale to dobrze, bo Kuba będzie miał wszystko nowiutkie.
Ja używałam mleczka loveli, teraz też zamierzam ale chyba kapsułki.33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Masz Nikodemko rację, starania to stres, ciąża chyba jeszcze większy, bo nie ma nawet jak odreagować. Jest to zupełnie inny rodzaj troski, bo o drugiego człowieka, nawet jeśli jest jeszcze mikroskopijnym zbitkiem komórek. Po urodzeniu pewnie przekształci się to w kolejny rodzaj stresu i będzie się mówiło, że chciałoby się schować to maleństwo znowu do brzuszka.
Jestem głupia, bo miałam zrobić hbs i zaznaczyłam przeciwciała, a chyba miało być antygen 😒 głupia ja, bo nie sprawdziłam i 27 zł poszło się walić. Jak zrobię to badanie popołudniu to wyjdzie wiarygodne? Bo nie chce mi się już krążyć rano.
Szczęściara, na pewno masz jakieś uniwersalne ciuszki. Ja dostałam ciuszki po dziewczynce a później chłopcu, wszystko w misie, małpki, więc nie ma problemu. Jest trochę rzeczy typowo dziewczęcych i chłopięcych, ale nawet jakbym miała chłopca i różowy śpiworek, to normalnie by w nim spał. Na pewno na spokojnie zobaczysz, że sporo masz 😊Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kark zgadzam się całkowicie z Twoim ostatnim postem dot. zagrywek mechaników, ale też nawet specyfiki dłubania w używanych autach, gdzie nie wszystko jest takie pewne i nie każda usterka będzie wadą czy błędem mechanika, a po prostu może wynikać z normalnej eksploatacji. Rozumiem o co Ci chodzi i podzielam los życiowej partnerki moto zapaleńca. Ja się zupełnie na tym nie znam, ale mój eM oprócz mnie
ma drugą miłość czyli garaż i po pracy uwielbia tam siedzieć i dłubać, a wzięło się to stąd właśnie, że miał gula na mechaników i nie mógł ich słuchać i patrzeć jak go robią w ciula
A tak na marginesie, za tydzień odbieramy projekt od projektanta na garaż na naszej działce, wiecie... taki "przydomowy" 80 m2 🙈 ja się nigdy nie kłóciłam ze swoim jak o ten garaż... niby się cieszę, że chłop ma pasję, ale to będzie wyglądało jak stodoła
poza tym dobija mnie kolejność zdarzeń i priorytety... najpierw garaż, za kilka lat dom... chociaż na to nie mam już wpływu, bo ten obecny będzie zrównany z ziemią w październiku, a pomimo tego, że zawzięcie graliśmy w Lotto 😂 nie wygraliśmy milionów, żeby ruszyć z garażem i domem jednocześnie...
Ja się Kark poprzednio przyczepiłam głównie do kosztów ekspertyzy, bo przepisy konsumencie są szczególne i jeśli są spełnione konkretne warunki to nie konsument a przedsiębiorca powinien zapłacić za ekspertyzę. I tu nie chodzi o to kto jest winny, tylko na kim spoczywa prawny ciężar dowodowy i żeby to określić potrzebnych byłoby więcej informacjiDlatego napisałam, że przykład był zbyt ogólny, żeby od razu móc stwierdzić, że przedszko musiała by ponosić te koszty o ile w ogóle by do nich doszło
-
Hehe Nikodemko ostrzegałyśmy Cie 😁 starania to jedno, w ciązy ten stres osiąga poziom master, ale po porodzie gdy maluszek jest już na świecie obstawiam że stres towarzyszy każego dnia 😊
Pestkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęściara wrote:Olivkowamama też sobie zostawiłam wszystko po corci🙈🙈 a tu zonk.
Lami z kilka znajdzie się uniwersalnych ale reszta to dziewczynka.. Wózek, łóżeczko wanienka, bujaczek mam reszta do kupienia.. -
Kobitki, jakie macie plany po porodzie? Czy mężowie/partnerzy biorą na Was opiekę u internisty, czy wybierają urlopy? Ile czasu planujecie spędzać razem z dzieckiem w tym pierwszym czasie?
A może orientujecie się jak Jet z tym urlopem tacierzyńskim - jeśli mój chop nabędzie prawo do tych dwóch tygodni z chwilą urodzenia się małej, a np w październiku zmieni pracę i tego urlopu nie wykorzysta w obecnej pracy, to będzie miał prawo do niego w nowej?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami mój mąż po porodzie w listopadzie bierze 2 tyg urlopu. Potem musi wrócić do pracy (stanowisko kierownicze), ale po czasie , pewnie juz po nowym roku wykorzysta jeszcze tacierzyński.
A i tacierzynski mozna wykorzystać w starej jak i nowej pracy. Nie ma to znaczenia. Byleby wykorzystac go do 24 msc zycia dziecka. Mozna wykorzystać ciagiem 14 dni kalendarzowych albo rozbic sobie na 2x 7 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 18:12
-
Boże dziewczyny czy Wasi mężowie też zawsze krytykują wasze postępowanie??
Wystawiłam małej krzesełko do karmienia bo stoi od jakiegoś miesiąca i zagraca tylko mieszkanie. Ten zobaczył że Wystawiłam i z pretesnjami dlaczego sprzedaje bo mała jeszcze używa.. Tak używa jak on na chama ją tam wsadza.. Nosz kur.. Aż się we mnie zagotowalo jak powiedział czy mi brakuje pieniędzy że sprzedaje.. Popłakałam się a potem przeprasza że mam rację.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Lami tacierzynki można wybrać do 2 lat od Narodzin. Mój mąż dostał 2 tyg zwolnienia po CC. Już nie pamiętam czy w szpitalu dostał czy od internisty. Ale chyba w szpitalu nie bawią się w zwolnienia.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Moja cera w ciąży również jest idealna! Taka miałam może w podstawówce 😁 zero zaskórników pryszczy no miód malina! Mąż mówi, że to dlatego, że jego geny w sobie mam 😂
fiorella82 lubi tę wiadomość