Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja cera tez idealna, zadnej krostki, kaszki, nic. Ale jak widac na przykladzie Anionki, nie nastawiam sie na coreczke :d
Szczesciaro - brat mojego meza tak strasznie krytykuje swoja narzeczona. Wszystko, co zrobi przy dziecku jest wedlug niego zle, nawet zle przystawia go do sutka, zlych slow uzywa jak do niego mowi... masakra. Co najlepsze w sobote przy obiedzie dal 9 miesiecznemu dziecku kosc do obgryzienia, nie wymyslam!
Pokaze Wam cos szokujacego.
Moj brzuch w 7+1 tc.
Mam tak potworne wzdecie, ze mam wrazenie, ze zaraz rozsadzi mi brzuch. Nie wiem czy to mozliwe, ale to chyba po tej luteinie...fiorella82, przedszkolanka:), OlivkowaMama, Ani0nka, Pestkaa, Beti82, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Nikodemko wzdęcia w 1 trymestrze są normalne, związane ze wzrostem progesteronu
A jak dodatkowo się bierze to już w ogóle. Ja brałam duphaston ale nawet jak odstawiłam to lepiej nie jest. Zaparcia kosmiczne.
Łączę się w schizach i zazdroszczę że już jutro wizytujesz. Ja dopiero w środę ale się zmartwiłam tymi bólami i słowami położnej że teraz będzie schiza do środy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyJezu jak ja chcę żeby już był kwiecień. U mnie hormony działają ale jakoś kojąco, przynajmniej dziś mam taki dzień. Chodze i uśmiecham się jak głupia, bo czuję że rośnie we mnie nowe życie. Czuje się jak dzieciak, który dostał wymarzony prezent, naćpana szczęściem. I czuję że jest dobrze i że teraz już wszystko się uda. Chciałabym żeby ten stan nie minął, ale wiem że przed każdymi badaniami będę miała mikrozawaly. Udało mi się wbić na środę do Medicoveru, do ponoć fajnej babeczki, więc badania porobie tam, od razu jak mi da skierowanie. A jutro jadę z moczem i zrobić krzywą cukrową. Ilustopniową krzywą robicie? Bo na skierowaniu nie mam napisane, a nie wiem ile czasu sobie zarezerwować...
Beti82, Meggs, madziorek86, Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Nikodemko u Nas aż tak źle nie ma ale jak coś sprzedaje to po co teraz, że mała jeszcze używa. Nie powiem że jest jakiś zły czy krytykuje mnie za wszystko ale z tym ma problem. On chyba się boi że ktoś przyjdzie i coś Nam zrobi.. Taki nad opiekuńczy jest.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Zwolnienia mąż może dostać albo 2 tygodnie ciągiem albo kolejno 5 dni + 5 dni + 4 dni, czyli nie wliczając weekendów prawie 3 tygodnie. Warto o tym pamiętać i z tego skorzystać, tylko trzeba się 3 razy przejść po zwolnienie. Mój mąż tak będzie brał, potem wraca do pracy, a tacierzynski wykorzysta, kiedy będzie nam pasowało (teraz dopiero co wybrał 2. tydzień na pierwszą córkę, bo za miesiąc kończy 2 lata). Taki system zwolnienia zaproponowała mi lekarka rodzinna jak do niej poszedł po moim porodzie, w szpitalu nie chcieli dać.
-
Fiorella, a co ma powiedzieć krzywa na tak wczesnym etapie? U mnie ze względu na ryzyko cukrzycy dostałam chyba w 15 czy 16 tygodniu. Pozniej już nie szłam na drugą, bo cukry mierzone glukometrem były ok.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami mój bierze 2 dni na Polę ( przyslugują mu 2 dni w roku) na poród a pózniej od razu 2 tyg. Zeby ogarnac plan dnia,dwójke maluchow, a to po 7 dniach ewentualne szwy,zarejestrowac dziecko-na spokojnie wtedy zalatwiamy. Pozniej mama planuje urlop ;p
Nikodemko ja mialam takie mdłosci,że wklęsla bylam wiec ciesz się brzuszkiem hihi.
Kark nam o opcjach nie mowili..powiedzieli,że jest dziura i z nabijaniem wyjdzie tysiak. Po dlugim namysle sie zdecydowalismy a i tak koszt wyszedl 1200.. i oczywiście po 2 mcach nie dziala.. -
Alex - bedzie dobrze, położna położną, to co powie lekarz bedzie najwazniejsze.
Fiorella - to cudowne uczucie. Ja na samym poczatku ciazy unosilam sie nad ziemia, nie wierzylam we wlasne szczescie. Banka pekla razem z tymi plamieniami. Mam jednak nadzieje, ze jeszcze to poczuje. Ciesz sie tym stanem
A z tym wzdeciem masakra! Ja mam ogolnie taka budowe, ze mam mocno wystajacy brzuch przez pogłębioną lordozę. To chyba jeden z moich najwiekszych kompleksow, bo musze sie kamuflowac. A jak teraz doszlo to wzdecie to naprawde... 4 miesiac jak nie lepiej. -
Szczęściaro gratuluję synka 😍
Mam dzisiaj taki wkurw, że aż się cała trzęsę w środku... Zapewne w domu się popłaczę z tego wszystkiego, bo już mam łzy w oczach, a jeszcze w pracy siedzę. Mam już dosyć dzisiejszego dnia 😞Szczęściara lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja dzisiaj po szkole rodzenia załapałam niepokój. Bo dzisiaj położna w szkole rodzenia mnie trochę nastraszyła, kiedy do lekarza idę bo mówiłam że mam bóle podbrzusza jak na okres, to co wam pisałam wczesniej. I stwierdziła że może skurcze i szyjka się rozwiera. A lekarza mam w środę po 16, do położnej na 14 to może mi ktg zrobi. Po ćwiczeniach dzisiaj też mnie trochę ćmi.
Alex ja tez mam takie bóle jak na okres takie ćmienie mam nadzieje ze szyjka się nie skróciła wizytę mam w środę w luxmed ale tam ostatnio nawet szyjki nie badał i w pon u mojego wiec zobaczymy -
Lami myślę, że jeszcze trochę sobie posiedzi i każe się zastanawiać mi co tam się chowa
je, że Twoje cc będzie wcześniej z tego co pisałaś
Julia jeszcze przede mną na bank ^^
Dlatego ja też wszystko uniwersalne, choć wbrew pozorom nie jest łatwo znaleźć.
Alex a może Ci się tam dziecko upycha i wypycha, ja tam miewam. Do środy już niedaleko, a jak bardzo się boisz to jedz na IP, by mieć pewność. -
Ja znowu mam chłopca a syfy w okolicy brody non stop masakra plus mdłości do 20 tyg tak wiec niestety tylko przy pierwszym synku cera była idealna;) za to ze spaniem mam masakrę od 2 do 5 spać nie mogę chce już spać ma brzuchu to będzie plus rodzenia drugi raz przez SN a nie cc ze szybciej na brzuchu się położę Haha
-
Arashe dlaczego u Ciebie nie wiadomo co będzie? Chcecie niespodziankę?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Nikodemko ja mysle ,ze sesje brzuszkową mozesz sobie juz strzelic hahahh
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak wasi mężowie idą na l4 na was po porodzie to jakie to zwolnienie 80% płatne czy 100% ?
A i Fiorella po co Ci teraz krzywa? Do niej są dopiero zalecenia jak na czczo cukier przekracza 92.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 19:27
-
Nie chcę jechać na IP dziewczyny bo mnie zostawią od razu w szpitalu. Ewentualnie wtedy z Julką się spotkam, powiem ze chcę na jedną salę
Nie no. Idę do mojej położnej na KTG jutro o 8 jednak, zobaczymy jaki tam zapis będzie i wtedy zadecyduję. Sama nie wiem czy mała tak uciska, bo czuję w sumie ucisk ale ból podobny jak na okres. Szyjka ostatnio mierzona 3 tygodnie temu i miała 3 cm, do tego od tamtej pory biorę luteinę dopochwowo. Tętno małej dzisiaj 128 więc przypuszczam, że spała, bo zwykle ma więcej.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs wrote:Dziewczyny a jak wasi mężowie idą na l4 na was po porodzie to jakie to zwolnienie 80% płatne czy 100% ?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵