X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:54

tęczova, XxMoniaXx, przedszkolanka:), Słoneczko123, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Julia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę i się narazie na to nie zapowiada. Skurcze jakies sa i nie powiem, boli jak cholera, ale jestem tak padnieta ze probuje chociaz na chwile się zdrzemnąć i nie wychodzi 😋 za rzadko sa zeby rodzic a za czesto zeby sie kimnac. Czeka mnie pewnie kroplowa rano

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek podusze😂😂 ale rajstopy też mial po operacji kolana 😀

Julka czekamy na Julcie,niech nie męczy już mamy 😇🤗

Ja się witam w 34 tygodniu 😲😲
    Miałam dzisiaj prawie odpoczywać (prócz ciacha i malosolnych) ale jeszcze nam wypadl spontaniczny wyjazd po drobiazgi dla małego i do jedzenia (pizze będę robić a co :D) i dzisiaj ambitnie chce spakowac torbe w 99% ( by tylko dopakować tuż przed ładowarke i aparat na zeby). Wczoraj naszykowałam Olkowi ciuchy na wyjście i powiem Wam,że zapomnialam jak to bylo i stalam 20 min.i patrzylam co ja w ogóle mam mu ubrac😂😂

Miłej soboty kobietki!

Lami, tere-fere, madziorek86, Kijanka, blair. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ale się wymęczysz. Ale jak wody odeszły to kwestia dzisiejszego dnia, albo będą przyspieszać albo CC zrobią. Uparta Julka no ;) trzymamy kciuki żeby się księżniczka dzisiaj pojawiła :)
    Ja się witam z rana. Obudziło mnie moje własne chrapnięcie;p w nocy 300 razy pobudka bo niewygodnie, wszystkie kości bolą, zmiana pozycji, godzinka pospana i tak w kółko. Dzisiaj bez planów, jak pogoda pozwoli to pod wieczór idziemy na piknik ekologiczny bo koncerty są i pokaż świateł:) ale to zależy od pogody i samopoczucia, wczoraj burza była.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja tez miałam koszmarna noc, aż mam zakwasy na brzuchu od przekręcania 😤

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do klubu koszmarnej nocy 🥴 jeszcze nasz kot dzisiaj przeszedł samego siebie i rozrabiał prawie całą noc, dziada myślałam że zamorduje 😈

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chomik na noc dostaje eksmisję do drugiego pokoju bo też swiruje w nocy. Kładzie się na dach domku i to obgryza na przykład... Bo pies u teściów, nie chcą nam go oddać ^^ mąż ma go przywieźć przed porodem to tesciowie oczywiscie przeciwni, bo jak my damy radę. No nic, zobaczymy.

Ja to mam wrażenie że mi się mała przekręciła albo jakoś obniżyła. Wypychała cały czas nogi po prawej stronie a głowę i plecy po lewej. A teraz delikatnie mnie coś smyra po lewej i nie wiem czy to nogi czy rączki. A po prawej mam bułę, jakby głowa czy plecy. Ciekawi mnie to bardzo co ona tam zrobiła od wczoraj ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, ze przestaja bolec mnie piersi?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 33 tc z w miare przespana noca i narazie bez rozwolnienia. Oby tak dalej .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko tak, mnie tez potem przestaly bolec.

Przedszkolanko co przygotowalas na wyprawke ? Ta do domu. Bo tez chodze obok szafki i rozmyslam. Zdjecia mile widziane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:00

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Czy to normalne, ze przestaja bolec mnie piersi?
    Mnie przestały boleć jakoś na tydzień w 8 tc i wariowałam. A później wróciło że zdwojoną siłą ;) spokojnie. Objawy zmieniają czestotliwość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nikodemko, raz mogą boleć, raz nie. A inne nigdy nie będę boleć, albo cały czas 😊

Z serii promocje - po zalogowaniu się na pampers można odebrać bon na zakup w sklepie allegro. Za pieluchy premium care 2 240 sztuk zamiast 114 zł wychodzi 96, mają smarta, to 0,4 zł/sztuka.

Ja wczoraj zjechałam dwa lepsze sklepy z biustonoszami w okolicy, w jednym pani mi dała 3 biustonosze do zmierzenia, już nie pamiętam cen, ale były fatalne, więc pojechałam do drugiego z nadzieją, że tam na pewno. A tam pani dała mi jeden, pod biustem 90, tyle miałam przed ciążą, teraz przybrało mi tam. Miseczki beznadziejne, więc ja wołam i mówię że nie. To mi wmawia, że jest ok. Mówię wie pani takie piersi to ja mam od 14 lat, więc wiem, że nie jest ok, poproszę inny. Wraca po jakimś czasie i mi mówi, że ten drugi jest 1 cm szerszy pod biustem, no zmierzę wiadomo. Ale ten drugi mniej elastyczny, więc już w ogóle się w nim dusiłam bez zapięcia, więc ja wołam i mówię że nie, że jednak żeby się nie upierała przy 90, tylko dała 95. A ona na to, że to największe 😮 Mówię, wie pani w ciąży to raczej co druga większą kobieta ma więcej pod biustem niż 90. Wyszła z kabiny i do szefowej mówi szeptem, że ja coś wymyślam, bo ona dała większy. Jeny. Wychodzę a ta znowu mi wciska kity, że pierwszy był ok, kosztował 150. Pytam czy będzie jakaś dostawa. Nie. Ale ma super pomysł, może mi znaleźć normalny biustonosz i w tydzień przerobią mi ramiączka na rozpinane za 50 zł. Na takie wiecie zwykłe cienkie ramiączka, co mojego biustu nie utrzymają za chiny. No myślałam że padnę. Miałam zapłacić 180 za biustonosz plus 50 za ramiączka. Powaliło. Więc jest tak, jak się spodziewałam. W tej materii rynek w ogóle nie dopasowany, jeszcze mi tylko ciśnienie podniosła. Brrr.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Mam nadzieje, ze jest ok. Odliczam dni do wizyty, nie wiem czy nie oszaleje do tej pory.
    Dzis u mnie 9+0 tc (suwaczek sie myli).

Meggs, Ani0nka, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami nieźle. Myślałam że rynek brafitterek itd jest dość szeroki. Ja kupiłam staniki do karmienia w Lidlu na razie i jak dla mnie są wygodne, fajnie na cyckach leżą. A z B na D mi skoczyło. Później kupię sobie jakieś lepsze, na początek mogą być takie ;)
    Nikodemko stres w ciąży będzie trwał do końca. Postaraj się o tym nie myśleć. Ja na przykład teraz mam obawy że mała ma nogi na dole. Bo od wczoraj inaczej czuję jej ruchy. Idę wpieprzyć loda bo zwykle po tym ma czkawkę i zobaczę, gdzie ta głowa ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Tak Nikodemko, raz mogą boleć, raz nie. A inne nigdy nie będę boleć, albo cały czas 😊

Z serii promocje - po zalogowaniu się na pampers można odebrać bon na zakup w sklepie allegro. Za pieluchy premium care 2 240 sztuk zamiast 114 zł wychodzi 96, mają smarta, to 0,4 zł/sztuka.

Ja wczoraj zjechałam dwa lepsze sklepy z biustonoszami w okolicy, w jednym pani mi dała 3 biustonosze do zmierzenia, już nie pamiętam cen, ale były fatalne, więc pojechałam do drugiego z nadzieją, że tam na pewno. A tam pani dała mi jeden, pod biustem 90, tyle miałam przed ciążą, teraz przybrało mi tam. Miseczki beznadziejne, więc ja wołam i mówię że nie. To mi wmawia, że jest ok. Mówię wie pani takie piersi to ja mam od 14 lat, więc wiem, że nie jest ok, poproszę inny. Wraca po jakimś czasie i mi mówi, że ten drugi jest 1 cm szerszy pod biustem, no zmierzę wiadomo. Ale ten drugi mniej elastyczny, więc już w ogóle się w nim dusiłam bez zapięcia, więc ja wołam i mówię że nie, że jednak żeby się nie upierała przy 90, tylko dała 95. A ona na to, że to największe 😮 Mówię, wie pani w ciąży to raczej co druga większą kobieta ma więcej pod biustem niż 90. Wyszła z kabiny i do szefowej mówi szeptem, że ja coś wymyślam, bo ona dała większy. Jeny. Wychodzę a ta znowu mi wciska kity, że pierwszy był ok, kosztował 150. Pytam czy będzie jakaś dostawa. Nie. Ale ma super pomysł, może mi znaleźć normalny biustonosz i w tydzień przerobią mi ramiączka na rozpinane za 50 zł. Na takie wiecie zwykłe cienkie ramiączka, co mojego biustu nie utrzymają za chiny. No myślałam że padnę. Miałam zapłacić 180 za biustonosz plus 50 za ramiączka. Powaliło. Więc jest tak, jak się spodziewałam. W tej materii rynek w ogóle nie dopasowany, jeszcze mi tylko ciśnienie podniosła. Brrr.
    Lami a gdzie byłaś po te biustonosze?

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, rynek we Wrocławiu jest dobrze rozwinięty, trochę się dziwię temu, co pisze Lami. Ja mam duży biust, nigdy nie miałam problemu z dobiorem, odkąd przekonałam się, że noszę 75H a nie 90D.

tęczova lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Marino i na psiaku. Już przesiedziałam wczoraj pół dnia na allegro, znalazłam kilka i zamówię, mój będzie odsyłał. Tylko żebym jeden znalazła dobry. Tak będę na swoich lecieć i tyle. Przynajmniej będę wiedziała, że są dopasowane, a nie cycek po pępek.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, wychodzi na to, że teraz potrzebuję 95J, i na taki rozmiar rynek chyba nie jest gotowy 😉

Szczęśliwa siódemka ❤️

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    W Marino i na psiaku. Już przesiedziałam wczoraj pół dnia na allegro, znalazłam kilka i zamówię, mój będzie odsyłał. Tylko żebym jeden znalazła dobry. Tak będę na swoich lecieć i tyle. Przynajmniej będę wiedziała, że są dopasowane, a nie cycek po pępek.
    Zobacz w Alles w Arkadach, Tiffany na Nowym Dworze. Z Boskich Biustów byłam bardzo zadowolona,ale rozumiem, że nieprofesjonalnie podeszli.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺ Życzę miłej soboty Kobietki!

Nikodemko, mnie biust to raz boli raz nie i jakoś się tym nie stresuję, bo ten cykl był zupełnie inny i po owu nie bolał wcale, dopiero po pozytywnym teście. Także myślę, że dziewczyny mają rację, objawy mogą się zmieniać ☺

Julka, niech ta Twoja córcia już Cię tak nie męczy i przychodzi na ten świat 😘

A tak w ogóle, to która teraz testuje i kiedy? 😀

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ