X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanshine tylko pamiętaj, że po porodzie Twoj obwód pod biustem znowu się zmniejszy, bo wnętrzności nie będą upchane, a biust będzie większy od pokarmu ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja tez jestem w strachu, ale tak jak dziewczyny pisza, musimy sie jakos z tym zmierzyc. Na pewno kolejna beta Cie uspokoi, tylko trzeba przetrwac czas tej niepewnosci i stresu.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Dobrze, że lepiej, nawet jeśli tylko trochę ;) Masz prawo się bać. Lami wczoraj w punkt napisała jak to jest na początku... Każda z nas to przeżywała, a czas oczekiwania na wynik bety, pierwszą wizytę, zarodeczek, serduszko to jakiś emocjonalny rollercoaster. Próbuj jak najwięcej myśleć o tym wszystkim pozytywnie, że spełnia się twoje marzenie.
    A jaki masz teraz plan działania? Robisz jeszcze raz betę?
    Tak chce zrobic w pn.Na cale szczęście wyniki tez beda w pn.Wszystko zalezy od bety.
    Oddzwonila do mnie rejestratorka od edno.Juz sie tamta wycwanila i nie udziela porad przez tel.Kazala mi przyjsc w pn przed 8.Ale powiedzialam,ze nie dam rady.Chce ta bete ogarnac w pn.Bez sensu do endo.Dawke sobie sama zwiekszylam.Oprocz bety nie jestem w stanir w pn juz nic ogarnąć. Nawet prace przelozylam.

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Beti, ja tez jestem w strachu, ale tak jak dziewczyny pisza, musimy sie jakos z tym zmierzyc. Na pewno kolejna beta Cie uspokoi, tylko trzeba przetrwac czas tej niepewnosci i stresu.
    Jestem zla na siebie,ze poszlam wtedy w pn do tej diagnostyki.Teraz mam 2 badania z 2 roznych miejsc i nie wiem na ile wiarygodne to jest ☹ Jakbym miala 2 z tego samego to moze spokojniejsza bym byla.Jeszcze siedzimy na tej dzialce i czuje sie taka bezradna.

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Sanshine tylko pamiętaj, że po porodzie Twoj obwód pod biustem znowu się zmniejszy, bo wnętrzności nie będą upchane, a biust będzie większy od pokarmu ;)
    Arashe zdaje sobie z tego sprawę :/ najwyżej dam do krawcowej do zwężenia albo kupię coś na aktualny rozmiar o ile uda się kp :)

Arashe lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy kupić farby do pokoiku Wikusia 😍
    Czy was też dziewczyny bolą boki? Mnie zwłaszcza lewy nasuwa jak tylko trochę pochodzę, w miejscu - hm gdzie kiedyś miałam talię i promieniuje na tył. Nie jest to macica bo tam nie sięga, nie wiem co tam się upchnęło, ale ból taki że musiałam kucać w leroy merlin 😔

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no Jerzyk jest do schrupania 😍😍

Lami, dziękuję, dziś mam mega kryzys, wstawałam w nocy chyba co pol godziny, sutki mi odpadną od ciumkania😂ale Mały nie chciał spać tylko tulić się i memłać cycka... My się zmagamy z bolacym brzuszkiem, Mały z niemocy puszczenia bączka budzi się czasem z takim płaczem, że płaczemy sobie razem. Do tego mamy od dwóch dni wysypkę na buzi, nie wiem czy to trądzik niemowlęcy czy nietolerancja jakaś ale zaczynam łapać doła 🙄 do tego chyba czeka nas podcięcie wędzidełka, moje Dziecię poza cyckiem nie chce ssać butelki, przez co marnuje się tylko odciągnięte mleko wtedy kiedy tatuś mógłby zająć się Malym... Także u nas super zajebioza 😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dajcie sobie czas na butelkę. Zwłaszcza jeśli młody je z piersi a ma problem jakiś z załapaniem butli, nie ma co mu mieszać. Odciągnięty pokarm zamrażaj a jak po 6 tygodniach laktacja się ustabilizuje, to zaczniecie ćwiczyć butelkę.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    My byliśmy kupić farby do pokoiku Wikusia 😍
    Czy was też dziewczyny bolą boki? Mnie zwłaszcza lewy nasuwa jak tylko trochę pochodzę, w miejscu - hm gdzie kiedyś miałam talię i promieniuje na tył. Nie jest to macica bo tam nie sięga, nie wiem co tam się upchnęło, ale ból taki że musiałam kucać w leroy merlin 😔
    Meggs może to kolka nerkowa? Ponoć w ciąży dosyć często to się zdarza :/

Mnie tylko żebra bolą te najniższe i to idzie też w tył, ale to akurat normalne w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:59

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs mnie tak łapało w różnych miejscach. Coś na kształt kolki. Uznałam, że to od tego, że się narządy wewnętrzne przesuwają. Teraz przeszło i tylko macica się spina

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 12:02

Arashe lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:54

• Arashe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ucichlo po 22 ;P dziś bylam na ktg i oczywiście za wysokie tętno i mam wrócić o 17 na powtórkę...

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe nieźle, też meczącą końcówkę będziesz miała chyba.
    Ja dzisiaj mam syndrom wicie gniazda i znowu sprzątam, tym razem szuflady w salonie. Ale ogranicza mnie ból pleców i żeber więc na raty to robię. Mała nadal jakoś dziwnie ułożona, uciska mi wszystko po prawej stronie aż ciężko oddychać. A teraz zaczyna się lekki ból jak na okres więc się położyłam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, kciuki, żeby wieczorem bobo miał już dobre tętno. Proszę nie stresować mamusi! Jak już tak bardzo ciasno w brzuszku, że tętno skacze, to proszę forumowa niespodzianko powoli wybierać się za brzuszek 😊

Dziewczyny, został mi ostatni pasek pH do badania pH pochwy, zrobiłam i cały niebieski, czyli 7. Żadnych dolegliwości nie mam tam, więc może oznaczać, że sączą się wody już? To normalne, że się mogą wydobywać mimo tego, że czop nie odszedł?

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wam powiem ze to ból coś jak kolka tylko z boku. Przechodzi jak się położę i odpocznę. Nie wiem może mi się jelito tam upchło i cos je ciśnie albo to kolka jelitowa. Bo przy nerkowej to chyba bolałoby mnie podczas siusiania a tu mam spokoj, nic nie boli.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, Ty to byś chciała wszytko na raz 😁 Nie dość, że pięknie poród zniosłaś i pierwsze dni, to już by czas wolny po 2 tygodniach chciała mieć i męża z butlą zostawiać 😁 Pięknie sobie radzisz, pewnie pijesz, ale może poczytać o tych herbatkach typu bocianek? Albo spróbuj zerknąć na to, co jesz, może przerzucić się na bez laktozy nabiał? Na pewno za kilka dni Szymuś połapie się o co chodzi z butlą. Trzymaj się kochana!

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, poobserwuj, jak będzie się kilka dni powtarzać, to wtedy ewentualnie zareagujesz. Ja przecież z bolącym pośladek chodzić nie mogłam 3 tygodnie, a się okazało, że kluska gdzieś uciskała.mpze spróbuj wysoko podłożyć poduszki pod ten pośladek, po której stronie wyżej łapie Cię ten ucisk i poleżeć z godzinkę. Może Wiktorka grawitacja przesunie na drugą część brzucha i ból puści.

Meggs lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nabiał bez laktozy nie pomoże. Laktoza to cukier występujący w mleku kobiecym i tak niezależnie od tego co kobieta je. Nietolerancja laktozy zdarza się niezwykle, niezwykle rzadko i jeśli objawy są u dziecka silne (ale to diagnozuje gastrolog, wysypką nie jest objawem), to w ogóle nie można karmić. Z kolei jeśli dziecko ma alergię lub nietolerancję białka mleka krowiego, to wtedy tego białka można w diecie u ująć, ale produkty bezlaktozowe nie pomogą, bo bmk i laktoza to co innego. Wtedy po prostu można odstawić cały nabiał i m.in. wołowinę etc. Natomiast teraz robi się tak, że matka przechodzi na dietę na dwa tygodnie i ocenia się, czy dieta a później znów prowokacja na bmk w ogóle jakoś wpływają na stan skóry, kup etc. Gdybyście miały jakieś pytania odnośnie tego to dajcie znać.

Kijanka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Meggs, poobserwuj, jak będzie się kilka dni powtarzać, to wtedy ewentualnie zareagujesz. Ja przecież z bolącym pośladek chodzić nie mogłam 3 tygodnie, a się okazało, że kluska gdzieś uciskała.mpze spróbuj wysoko podłożyć poduszki pod ten pośladek, po której stronie wyżej łapie Cię ten ucisk i poleżeć z godzinkę. Może Wiktorka grawitacja przesunie na drugą część brzucha i ból puści.
    No właśnie Lami czuję ze Wiki leży mi po tej lewej stronie co mnie łapie te kłucie i on chyba po prostu uciska za bardzo. Bo czasami to aż brzuch taki nierówny się robi taka wypchnięta gula 😁 muszę częściej leżej na prawym boku może się przesunie 😁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ