X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzisiaj nie będę jeździć, za późno się za to zabrałam, ale liczyłam po prostu, że kupię chociaż jeden.
    Siedzimy na tarasie i delektujemy się kawą ❤️ Dziewczyny, przez ten domek to my w ogóle nie spędzaliśmy czasu na odpoczynek. Jak odpuszczaliśmy jakąś niedzielę, to po prostu spaliśmy do 12-14, bo mój padnięty. A teraz trzeci dzień w domu i jakoś się zregenerowało wszystko. Tak mi dobrze 😁

przedszkolanka:), Słoneczko123, madziorek86, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 12:02

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Rzepakowepole, wychodzi na to, że teraz potrzebuję 95J, i na taki rozmiar rynek chyba nie jest gotowy 😉
    Nie jest gotowy nawet od miseczki E-F :/ ja już nawet nie szukam po sklepach, bo szkoda czasu i nerw. Też się czaję na taki z odpinanymi ramiączkami, ale jeszcze troszkę poczekam, bo coś czuję, że rozmiar jeszcze się zmieni 🙈
    Kawa na tarasie... mmm cieszcie się chwilą 😊

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Czy to normalne, ze przestaja bolec mnie piersi?
    mnie nic nie bolalo, mialam zero objawow az do momentu babelkowania w brzuchu. Wiec pewnie normalne :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja się witam w 34 tygodniu 😲😲
    Miałam dzisiaj prawie odpoczywać (prócz ciacha i malosolnych) ale jeszcze nam wypadl spontaniczny wyjazd po drobiazgi dla małego i do jedzenia (pizze będę robić a co :D) i dzisiaj ambitnie chce spakowac torbe w 99% ( by tylko dopakować tuż przed ładowarke i aparat na zeby). Wczoraj naszykowałam Olkowi ciuchy na wyjście i powiem Wam,że zapomnialam jak to bylo i stalam 20 min.i patrzylam co ja w ogóle mam mu ubrac😂😂
    No i się zestresowałam, już?!

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam takie piersi, G co najmniej i naprawdę nie mam najmniejszego problemu, żeby kupić stanik. Tylko z miękkim na sam początek po porodzie miałam problem, bo nawet zamówiony J (jak wynikało z rozmiarowki na stronie) okazał się za mały.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolaly cholernie, od ponad miesiaca. Jak podnosilam sie z lozka, to czasem az zasyczalam z bolu, a dzis jak reka odjal. No nic, skoro tez tak mialyscie, to mniej sie martwie i czekam dalej. Na pocieszenie robie sobie gofry z bita smietana i owocami :)
    No wlasnie, ktora teraz testuje?

Magda - mbc, alex0806 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jurek od 3 dni gada i się smieje 🙈
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 19:41

tere-fere, Arashe, Kasztanek, alex0806, alex0806, sunshine03, Nikodemka, Pestkaa, OlivkowaMama, Słoneczko123, Niezapominajka2, Lami, Kijanka, Ani0nka, PierwiastkaZuza, blair., Dośka, Meggs, Domi_tur, tęczova, miśka, madziorek86, Biegającą-mama, Szczęściara, Malinowa91, przedszkolanka:), Rodzynka, Nona lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, z tymi stanika to cięższa sprawa jest. Czasem ten sam rozmiar, inny producent i już kłopot,że nie jest dopasowany. Nawet kiedyś zamówiłam identyczny rozmiar od tego samego producenta, tylko pierwszy stanik kupowałam w sklepie, a drugi przez internet i okazało się, że ten internetowy jest za luźny🙄 Teraz kupuję z esotiq zawsze ten sam rozmiar i jedne są ciasniejsze, inne luźniejsze. A wy szukacie jeszcze biustonosza, który ma do tego wszystkiego spełnić dodatkową funkcję, więc dużo cierpliwości życzę 🙂

Cudny Jureczek. Do schrupania 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 10:30

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzyk jest naprawde przesliczny 😍

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Ale ja mam takie piersi, G co najmniej i naprawdę nie mam najmniejszego problemu, żeby kupić stanik. Tylko z miękkim na sam początek po porodzie miałam problem, bo nawet zamówiony J (jak wynikało z rozmiarowki na stronie) okazał się za mały.
    W internecie też nie mam żadnego problemu, nawet przebieram w kolorach i wzorach ;) w sklepach stacjonarnych (wiadomka - w kilku w moim regionie) dużo gorzej, albo nie ma, a jak są to nic szczególnego. Ale zdecydowanie wolałabym pójść i poprzymierzać, niż zamawiać kilka, bo wtedy nigdy nie wiem co z tego będzie. No cycate nie mają łatwo ;)

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Jureczku! 🤩

Edit: no nie mogę się napatrzeć :P Madzia Twoje dziecko hipnotyzuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko to normalne, że objawy czasem na parę dni znikają, nie martw się :) każda z nas przeżyła chwilę paniki, że "dzisiaj czuję się coś za dobrze i nie mam mdłości, na pewno coś jest nie tak" albo "cycki dzisiaj nie bolą, na pewno coś jest nie tak" :D

Współczuję tych poszukiwań stanika :/

Ja zawsze miałam problem przed ciążą, bo znaleźć stanik z obwodem 65 graniczyło z cudem, jedynie esotiq mnie ratowało, bo ma 65. A że teraz śmiało przeskoczyłam na 75b i jest idealny to wreszcie mogłam sie obkupic w h&mie i jestem super zadowolona :D
    Chociaż zazwyczaj w wielu firmach te staniki do karmienia zaczynają się od większych rozmiarów, co mnie też denerwuje 😠 w lidlu stanika nie kupię, bo dla mnie to będzie namiot

Ostatnio zamówiłam przez neta z h&mu staniki do karmienia, bo była promka -15% i wszystko idealnie pasuje, mają nawet zapas na nawał, bo są miękkie :) chociaż jeden dwupak byłam pewna, że będzie z fiszbinami (opisu oczywiście nie czytałam), bo tak wyglądały na fotce, a ich nie ma, ale może to lepiej :) będę mieć takie zwykłe miękkie na noc i do szpitala, a z taką cieniutka gabeczka, ale też bez fiszbin na dzień :D

Jerzyk słodziak, taki fajny bobas 🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 10:41

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurek słodziak :) jeszcze nie dowierzam, że niedługo będę takiego malucha mieć ❤️

Lami lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko daj znać, co szykujesz dla Olka do szpitala, bo ja jestem zielona :D i nie mam pojęcia w co ubrać bejbi w szpitalu i na wyjście.
    Wydawało mi się, że w szpitalu się ubiera body+pajac, ale na październiku dziewczyny pisały, że sam pajac wystarczy 🤔
    A na wyjście to pewnie zależy od temperatury, ale pewnie naszykuję co najmniej kilka ciuszków i będę decydować w momencie ubierania 😅
    Poza tym te polspiochy czy spodenki mozna nakladac, jak pepek jeszcze nie odpadl?

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Jerzyk 😍 Poprzytulałabym 😍

tęczova lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak tam? spokojniej dziś?

• Lami Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten Jerzyk rośnie! ❤️ Słodziutki, i już ponad dwa miesiące 😮

Domi, jak nasza fioletowa mamo sobie radzicie?

Wiki, czekamy na zdjęcie z Italy! I nie jedzcie nigdzie kanapek! Bo ponoć mandaty wlepiają 😂 Tylko pizza!

Wczoraj byliśmy odwiedzić biocianią bliźniaczkę Niny. Taka słodycz 😍 Jak weszliśmy to spała i taki półmrok w pokoju i moje pierwsze słowa po cichu "ale ona opalona" a mała taki uśmiech od ucha do ucha 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Beti jak tam? spokojniej dziś?
    Troche lepiej ale nie jest ze mna dobrze :(
    Boje sie jak cholera.

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Troche lepiej ale nie jest ze mna dobrze :(
    Boje sie jak cholera.
    Dobrze, że lepiej, nawet jeśli tylko trochę ;) Masz prawo się bać. Lami wczoraj w punkt napisała jak to jest na początku... Każda z nas to przeżywała, a czas oczekiwania na wynik bety, pierwszą wizytę, zarodeczek, serduszko to jakiś emocjonalny rollercoaster. Próbuj jak najwięcej myśleć o tym wszystkim pozytywnie, że spełnia się twoje marzenie.
    A jaki masz teraz plan działania? Robisz jeszcze raz betę?

‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ