X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek, jak Ty slodko spisz, pewnie cyca skonczyles dopiero co 😍😍😍
    Teczowa kciuki!
    No ja tez juz wymyslam co zamowie u naszej Przedszko, jak juz bedzie mozna ofc. 🙈

Co do starych, to moj jest okej. Swietnie zajmuje sie Jerzem, ogarnia zakupy itp.
    To czego nie ogarnia i nie moze sie z tym ogarnac, to pilnowanie prania. A teraz przed wyjazdem na urlop chyba mysli, ze to ja mam robic liste rzeczy dla wszystkich i zamawiac malemu brakujace sprawy. Haha, no po moim trupku. Ale zdziwko mial jak mu powiedzialam, ze na co czeka, bo ja bez jego inicjatywy nie biore sie za to 😱

Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie, naprawde. Brzuch mnie dzis boli czesciej niz zwykle... Mam wrazenie, ze na papierze mialam taki bezowy, wodnisty sluz, ale juz sama nie wiem czy to nie zwidy. Mam dosc :((

Szczęściara lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, super wieści z wizyty ❤️ Rośnijcie jeszcze, chociaż Ty prawie nie przybrałaś. Jak Wy to robicie szczypioreczki? 🤔

Domi, ten Twój Kurczaczek taki słodziutki 😍 Ściskam go i całuję stópki i łapki 💞

Niezapominajko, dobrze, że wszystko tak wygląda. Ja się dołączam do dobrych wieści.

Pizzova, czekamy na wieści!

Nikodemko, a Ty zakup detektor, nie wiem czy tego już nie napisałam i nie wysłałam, ale kup go, bo osiwiejesz! Jak potrzebujesz miej kontrolę, ale żebyś nie szalała, że raz tętno takie, raz inne, bo to żadna profesjonalna maszyna za 100 zł i trzeba mieć to na względzie!

Dołączam do wieści dobrych, otarcia łez wszelakich i znalezienia spokoju psychicznego. Mam nadzieję, że już nikt nie wpadnie na pomysł zrobienia mi usg. Rano na obchodzie ordynator (?) mówi, że na dzisiaj mamy zaplanowane usg. To ja kiwam, że ok i nic nie mówię o wczorajszym. Na to młoda rezydentka, co mi robiła w poniedziałek USG, że nie ma takiej potrzeby, bo miałam wczoraj w nocy. Ale ja dalej milczę i udaje greka. Ordynator, że sprawdzi w papierach i da mi znać. Odczekalam 2 h i idę do niego, spotkaliśmy się w drzwiach i mówi, że pójdziemy we dwójkę na to USG, bo właśnie po mnie szedł. No i w poniedziałek i wczoraj po 15 minut mierzyli tętnice w główce, a on ciach, skręcił głowice i od razu jest! Główkę to samo, brzuszek z trzy razy obserwował i wkoncu jakieś ujęcie złapał, idzie do kości udowej, a ona po lewej stronie brzucha no i ja już sama widzę, że kopytko takie długie 💗 z 8 percentyla waga wskoczyła na 23, czyli 2900, ale najważniejsza nóżka, bo z 3 percentyla na 35 chyba, albo 30, w każdym razie tylko kilka dni "młodsza", a nie 3-4 tygodnie, więc wszystko w normie. Ja od razu łzy w oczach, chciałam go obcałować normalnie. Mówi, że oczywiście nadal pamietamy, że to tylko liczby, ale do przyszłego tygodnia urodzi się najmniej 2700, a co najważniejsze jest proporcjonalna, bo takie odchylenia to żadne odchylenia, mieszczą się w normie i tych proporcji się trzymamy do rozwiązania. I mówi mi z uśmiechem, że przecież we wtorek wieczorem i w środę rano mówił mi, że to tylko liczby i dawał mi znać, że on to ufa jak sam zbada, ale co do samej wagi mam pamiętać, że USG to żaden wyznacznik.

Dziewczyny, od tych nóżek to spadł mi nie do opisania kamień z serca. Bo mi nie tyle o te wagę chodziło, niech sobie będzie mniejsza, ale o te dysproporcje gigantyczną w nóżkach. Teraz nie ma opcji, błędne były krótsze wymiary spowodowane albo złym ułożeniem dziecka albo mniejszymi umiejetnosciami osoby wykonującej badanie, no albo jednym i drugim. Dzięki Bogu, że mnie na to badanie wziął.

Teraz obiecuję czytać Was uważnie, bo przyznam, że niektóre wpisy po prostu mi uciekały przez te dni i nie potrafiłam przeczytać ze zrozumieniem.
    Wybaczcie 😘

alex0806, tęczova, Meggs, Dośka, Szczęściara, Nona, Kasztanek, sunshine03, blair., Niezapominajka2, Pestkaa, Cytrynowy sok, Wik89, Kijanka, przedszkolanka:), Arashe, madziorek86, tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się tak parszywej wizyty. Iui nie będzie bo profesor od nasienia idzie od poniedziałku na urlop, pęcherzyk dominujący dopiero 14 mm, endometrium 6 mm, no i najgorsze - mam dwie torbiele endometrialne, czyli endomendo witaj spowrotem 😭 tajemnica okropnej małpy wyjaśniona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:39

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami cudowna wiadomość! Ale ja wiedziałam że to wszystko błędy pomiaru i mała Ninka jest w 100% wymiarową babeczką! Ale najwazniejsze ze Ty będziesz teraz spokojniejsza 😊 mega sie ciesze!

Tęczowa kurcze średnie te wieści 😔 co teraz z tymi torbielami? Gdzie one w ogole sa? Lekarz coś mówił? Wchłona sie? Jaki plan? Tulę Cię mocno!

Lami lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Boje sie, naprawde. Brzuch mnie dzis boli czesciej niz zwykle... Mam wrazenie, ze na papierze mialam taki bezowy, wodnisty sluz, ale juz sama nie wiem czy to nie zwidy. Mam dosc :((
    Nikodemko miało być cytuj. Kochana jedz może na jakieś usg bo zejdziesz Nam tu. Może na IP jedz ale nie wiem czy jest sens jak mają Ciebie zostawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 17:08

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

sunshine03, Meggs, madziorek86, tere-fere lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrialną miałam dwa razy i dopiero na laparo mi je wycieli, więc na wchłonięcie marne szanse. Torbiele oba (obie?) w prawym jajniku, który bolał mnie całą małpę, na 99% przez endomendę się pojawiły :( plan taki, że w poniedziałek monit, ovitrelle i naturalne starania. No ale z naszymi wynikami to tylko marnowanie czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 17:19

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona muszę Ciebie trochę poprawić izba przyjęć różni się od Soru. I nie tylko krwawienie jest powodem do niepokoju. Ból brzucha czy na późniejszym etapie brak ruchów też jest dostatecznym powodem pojechania na izbę przyjęć w przypadku nie dostania się do lekarza. Jeżeli kogoś uspokaja to można chodzić nawet co kilka dni na wizytę ale też nie mamy wpływu na to co może się wydarzyć. Nikodemka bardzo i to przeżywa więc lepiej jakby pojechała podejrzeć maluszka jak ma się stresować do wizyty. Nie chcę tu wywoływać jakiejś burzy bo to nie o to chodzi. Najważniejszy jest spokój.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa kurcze przykro mi. Mam jednak nadzieje ze mimo wszystko te torbiele sie wchłoną i nie trzeba ich ponownie bedzie usuwac. Troche lipa z tym urlopem profesorka , nikt inny tego iui rozumiem ze zrobic nie moze?

Nikodemko. Popieram tutaj Nonę. Musisz wyluzować bo sie wykonczysz. Pamietaj ze ta mała kropeczka odczuwa cały ten Twój stres. Beżowy sluz to ja mam cała ciąże. Żaden niepokojący objaw. Zajmij czymś głowę, a jak nie dajesz rady to jakiś awaryjny gin i szybki podgląd. Szkoda się tak meczyc kazdego dnia i odchodzic od zmysłów.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ufffff czułam że wszystko będzie u Was ok, ale najważniejsze że już masz ten spokój 😘

Tęczowa o nie 😬 to żeby się ich pozbyć to teraz znowu laparo trzeba?

Lami lubi tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:54

przedszkolanka:), blair., madziorek86, tere-fere, Lami lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:54

Wik89, Magda - mbc, blair., sunshine03, Lami lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, cudooownieeee! ❤️
    Ordynatorem jest babka, nazwisko bedziesz miala na wypisie. Ona się na Klinikach prawie nie pojawia - siedzi na Borowskiej.
    A jak wyglądał lekarz? Może to był Szewczuk, tak mi trochę z opisu pasuje na niego.

Ja mam dziś trochę kryzys bycia mamą. Ale do jutra mi pewnie przejdzie. Idę z koleżanką na drinka ;)

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko wiem dziewczyny, wiem, ze musze wyluzowac. Dla mnie po prostu te ponad trzy tygodnie to za dlugo. Jeszcze tydzien temu sie tak nie martwilam i zaluje, ze wtedy nie poszlam do lekarza. Teraz nawet jakbym chciala, to sie nigdzie nie dostane. A po drugie chce wytrzymac, chce sie nie martwic, bo wiem, ze rownie dobrze wszystko moze byc ok. Juz troche ochlonelam, ten bol mnie przerazil, bo mialam taki skurcz kilka razy pod rzad, ale wzielam magnez, polezalam i przeszlo. Postaram sie opanowywac.
    Przyznaje, ze troche wprowadzaja mnie w panike inne dziewczyny z marcowych grup na facebooku, wiec kategorycznie z nimi koncze. Codziennie ktos tam porania albo ciaza okazuje sie martwa. Zle to na mnie dziala.
    Lami - bardzo bardzo bardzo sie ciesze!
    Teczova - nie wiem nawet co powiedziec, przykro mi :( to sytuacja do opanowania, szkoda tylko, ze znowu musicie czekac...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Nie spodziewałam się tak parszywej wizyty. Iui nie będzie bo profesor od nasienia idzie od poniedziałku na urlop, pęcherzyk dominujący dopiero 14 mm, endometrium 6 mm, no i najgorsze - mam dwie torbiele endometrialne, czyli endomendo witaj spowrotem 😭 tajemnica okropnej małpy wyjaśniona...
    a czym się charakteryzują te torbiele? Lekarz ma plan jak zrobić, by nie przeszkadzały?
    Tulę bardzo! ❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, no niestety grupy miesięczne maja to do siebie, że o wielu złych wydarzeniach tam się czyta. Na mojej grupie czerwcowej też były dwa mega słabe przypadki, tydzień przed moją szyjka dziewczynie tez sie skrocila i nie dalo sie juz nic zrobic. Drugiego przypadku nawet nie chce tu wspominac.
    Moze poumawiaj sie co 2 tyg. na wizyty, jesli bedzie to korzystniejsze dla Twojej psychiki.
    Rozmawiaj duzo do kropka, moze bedzie Ci wtedy lepiej :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko zrob sobie plan dnia na jutro, np rano porzadki w ciagu dnia spotkanie z kolezanka wieczorem film z mezem. Zebys miala zajeta glowe bo szkoda, abys tak sie stresowala😘

Teczova, eh, co do iui to tego sie obiawiam wlasnie ze szpitalem, ze moga Ci odwolac bo nagle urlop itp, mam wrazenie, ze jednak w klinice prywatnej to cos takiego by nie przeszlo, wczesniej bys wiedziala o tym, ze nie mozna wykonac zabiegu. Ja tez niedlugo do Ciebie dolaczam, oby to byla jednorazowa sytuacja. Jesli nie to ja z mezem pomyslimy pewnie o prywatnej klinice.
    A co do reszty, no coz, szkoda ze sie pojawily te torbiele, ale zobacz dzis Twoj o ile pamietam 9dc, w poniedzialek pecherzyk moze miec ok 18-20 to idealnie na podanie ovitrelle. Czy w ogole mialas wczesniej clo? Ja mocno wierze w Was! Na wyniki meza nie patrz, nie z takimi pary zachodzily w ciaze! Glowa do gory kochana😘 dasz mi znac tu lub na priv ktory doktor z Karowej robi te inseminacje?

Lami wspaniale wiesci 🥰

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a jak tam u Ciebie ?? Jak sie czujesz?

Nikodemko ja na listopadówki weszłam dopiero po prenatalnych. Wolałam sobie stresu nie dokładać. Też Ci radzę watek miesięczny narazie odpuścić bo do 2 trymestru stresu tam troche bedzie jeszcze pewnie. A dziewczyny wzajemnie sie nakrecaja.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ