X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa cholera, przykro mi że takie wieści usłyszałaś na wizycie... 😞

Lami, Niezapominajko wspaniale!! Cieszę się bardzo z takiego obrotu spraw u Was! ☺️

Nikodemko dokłdnie nie wchodź na te grupy. Ja na początku też bałam się czytać Listopadowy wątek, a tym bardziej udzielać tam bo ciągle się porównywałam do innych i źle to na mnie wpływało. Dlatego pojawiłam się tu u Was 😉

Niezapominajka2, Lami lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, juz postanowione, ze rzucam te grupy. Przysiegam, ze tam dzialo sie cos CODZIENNIE. Z pewnoscia mi to zaszkodzilo.
    Wik - tylko wlasnie moj dzien peka w szwach... Pomagam mezowi w pracy przy komputerze, a sama jestem zakopana w zdjeciach po uszy, bo zostalo mi sporo zaleglosci w obrobce. Musze po prostu wiecej oddychac :D
    A no i przedstawie Wam nowego lokatora:
    a71caaab97d4.jpg

Niezapominajka2, Meggs, Pestkaa, tęczova, przedszkolanka:), Magda - mbc, Nona, alex0806, Szczęściara, blair., Słoneczko123, Arashe, madziorek86, Wik89, Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:50

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malinowa trzymam kciuki za kolejnego sikańca ;)

Przedszko super, ze wszystko w porządku 😊 Twój Olek to pewnie będzie model śliczny jak córeczka, wcale Ci się nie dziwię, że nie możesz się go już doczekać :)

Domi masz najsłodszego terrorystę pod słońcem 😍 pewnie nie jedna z nas chciałaby zostać jego zakładniczką, żeby go wymiziać 😁

Niezapominajko, Lami tak bardzo się cieszę, że odetchnęłyście. Nikodemko Ty też wdech, wydech :*

Tęczova ja niewiele z tego wszystkiego rozumiem :( ale ogromnie trzymam kciuki za dalsze plany i działania :*

Magda zadrinkuj sobie, a co ;) miłego spotkania!

Dziewczyny bardzo dziękuję za zainteresowanie Miłoszkiem, jesteście mega kochane :) Mały z mamą ogólnie są w dobrym stanie, niestety są w oddzielnych szpitalach. Tuż po porodzie i ocenie stanu malucha uznano, że jednak przewożą go na czczo do szpitala z oddziałem chirurgii noworodkowej. Także szybki przytulas z mamą i w drogę. Tam co mogli pobrać do badań pobrali m.in. mocz, jakieś badania onkologiczne są też robione. Po wynikach, w poniedziałek decyzja co dalej.

Nikodemka, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Szczęściara, Dośka, Malinowa91, blair., Słoneczko123, Arashe, Lami lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja teraz w szal toreb wpadłam i z tym na pewno wróce 😀 jakbyś na nic nie wpadla ;p😁😂

Lami kochana moj sposób to jeść-dieta cukrzycowa według fioletowej strony mocy 😂czyt.majonez,pizza,gofry itp😀 i rzodkiewki popijane mlekiem( bo zgaga az palila wczoraj) ale u mnie to brzuch i dupsko głównie , bo ten pierwszy to wygląda jakby zaraz miał wybuchnąć🙈
    Co do Ninki to super,ja tak czułam,że z tymi nozkamo jest wszystko ok zwłaszcza jak dzisiaj moj dr o tym wspomnial.

Nikodemko ja i tak Cie podziwiam za czekanie. Ja na początku mialam co 2 tyg.max a i tak ciezko bylo. W moim przypadku od psychiatryka uratowal mnie tylko detektor..
    Kiciuś przeslodki😍

Teczova buu,no i skąd to dziadostwo jest znowu? To przeszkadza teraz w jakiś sposób większy? Eh..

Niezapominajko no i gites wiadomości na weekend 😀

Pestko a jaka waga Miłoszka? ;) czy pisalas i przeoczylam?

Ja po dwóch dniach mega intensywnego ruchu w weekend odpoczywam i w niedziele ide do fryzjera 😀 a w poniedzialek korzystam ze mam jeszcze mame na wolnym to jade do tej poradni anestezjologicznej by miec z głowy no i zusy srusy ;p im dalej tym wiecej lataniny 😒

Ps. Nikodemko na miesiecznych forach zawsze jest taka panika i stres w pierwszym trymestrze.. ja w obu ciążach dolaczylam bardziej dopiero w drugim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 18:56

Nikodemka, Lami lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

• tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane 😘 torbiele przeszkadzają o tyle, że bolą, szczególnie w trakcie @. Najgorzej, że to świadczy, że inne ogniska niewidoczne na usgo też już pewnie są a one wydzielają jakieś enzymy, które niszczą plemniki i zarodki. Wkurza mnie, że znów trzeba czekać i znów się stymulować. No i niedobrze mi się robi jak pomyślę o kolejnej @. Rodzę dzieci i wypierdzielam wszystko w cholerę.
    Nasienie do iui ponoć tylko może ta jedna jedyna profesor przygotować. Jak w kolejnym cyklu znów będzie taka akcja to pójdziemy, tak jak Wiki mówisz, prywatnie.

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zajdę to będę tylko tu na forum, liczę, że jeszcze będzie tu któraś doradzać ☺

Nona, Pestkaa, fiorella82, Wik89, Lami lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja weszłam na wrzesniówki po prenatalnych dopiero. Na czerwcówki nawet nie dołączałam bo też chciałam po prenatalnych. Na początku dzieje się dużo złego ale trzeba to trochę wyprzeć i wierzyć że będzie dobrze. Ja takie bóle i skurcze miałam grubo do 16 tc jakoś. Kichanie to był wyczyn bo rwało jakby miało mi wyrwać macicę! Umów się co 2 tygodnie teraz żebyś była spokojna ;*

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie pisałam, waga jest imponująca 😁 z dokładnością co do grama uwaga... 4906! tylko po 1. rodzice to nie kurduple, to ich trzecie dziecię i dwójka poprzednich brzdąców też zacnie się rodziła ok 4000g, a po 2. ta nereczka jest naprawdę duża, zajmuje znaczną część jamy brzusznej😞

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko trzymam kciuki za postanowienie. Zróbcie sobie z mężem fajny weekend bo na Nim niestety ten stres też się obija. Też jestem za nie wchodzeniem na miesięczne wątki. Na styczniowka masakra. Jedna każda przekonywała do Pappy😂😂 A teraz schizuje z szyjką bo ma 3,5 cm. Ja nie wiem ile moja ma a żyje.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kupiłam clotrimazolum. Używała któraś? Taka tania ta maść że nie wiem czy pomoże haha.
    Ja używałam przed ciążą i przeszło;) to maść z antybiotykiem. Mąż jak miał infekcję to też lekarz kazał tym smarować. I globulki są o tej samej nazwie i stosowałam teraz w 3 trymestrze

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Biegającą-mama, sunshine03, madziorek86, Dośka, Wik89, Lami lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kupiłam clotrimazolum. Używała któraś? Taka tania ta maść że nie wiem czy pomoże haha.
    moja mama jej uzywa i zawsze jej pomaga :)

Nona lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806 lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi clotrimazolum już nie pomaga :( tylko gynoxin optima

Nona lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa teraz prywatnie większość idzie załatwic.. mój do urologa sie zapisac chcial,udalo sie ale prywatnie i 5 min.i 200 zł.poszło.. ja na szczęście teraz na nfz trafilam najlepszego lekarza a z Pola wszystko prywatnie -wizyty,badania,endo,leki. A teraz na nfz jestem bardziej zadowolona :o

Nona pomaga ;)
    Pestko woooow ! Podziw ! Mam nadzieję,że z ta nerka teź bedzie wszystko ok juz patrząc przyszlosciowo..

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:50

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może przyznam się, że o 17.30 pyknely mi wody... Nie tak to sobie wyobrażałam ale cóż... Leżę po badaniu już pod ktg na przedporodowej i czekam na łaskawe skurcze... Trzymajcie kciuki, by nie trzeba było wywoływać!

Lami super że ordynator uspokoił!

madziorek86, Słoneczko123, Malinowa91, sunshine03, przedszkolanka:), blair., Niezapominajka2, Pestkaa, Szczęściara, tęczova, Kijanka, tere-fere, Meggs, Dośka, OlivkowaMama, fiorella82, alex0806, Wik89, Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ