X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko - zazdroszcze! Ja dopiero w srode wieczorem 😭 Mi dobrze robi na glowe czytanie tego, co pisaly nasze dziewczyny jak byly na tym etapie co my, a teraz zblizaja sie do porodow :D
    Kark - slodka kotka, slodki balast ❤️ tak ja ratowalas, ze szkoda, zeby sie zgubila.
    Ten nasz maly spi na plecach z otwarta buzia, myslalam, ze sie posikam.
    53c401f839ba.jpg

przedszkolanka:), Dośka, Niezapominajka2, tere-fere, Słoneczko123, madziorek86, Meggs, tęczova, blair., Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe kciuki za szybki poród🤞🤞
    Słoneczko weź magnez i połóż się powinno przejść. Oby szybko Wam zleciało do wizyt.

Arashe lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, trzymam kciuki! Dla równowagi obstawiam chłopca :).

Arashe lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, damy radę! Silne babki z nas 😘

Też stawiam na chłopca u Arashe 😊

Nikodemka lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Arashe dziewczynka będzie;) kciuki kochana za szybki poród ;) czekamy na naszą forumową Kinder niespodziankę! <3

Ja znowu zasnąć nie mogę. Dzisiaj trochę nerwów miałam, musiałam sobie pożyczać z bezsilności i teraz mam skurcze z tego wszystkiego. Mąż już śpi bo rano jedzie na ten pogrzeb, a ja usiadłam w pokoju małej I staram się uspokoić, zmęczyć i zasnąć. Do tego podobnie jak Kark mam wrażenie że mała mi zaraz bez parcia dołem wyjdzie. Na dodatek tak dziwnie mi coś pyka między nogami! Juz po dzisiejszym dniu serio mam dosc. Czuje sie jak jakieś bezużyteczne coś, które tylko czekać az wybuchnie...

Arashe lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że mój brzuch zaczął rosnąć w zastraszającym tempie a z gracją mi co raz bliżej do słonia w składzie porcelany 😁
    Pamiętacie jak mówiłam że przywiozłam sobie zajebisty olej kokosowy z Dominikany? No to wcieram go i wcieram , po czym kopnęłam buteleczkę (nie mam pojęcia jak), ona bach i cała łazienka w olejku 🤣

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:52

Arashe, Lami lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:52

alex0806 lubi tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, kochana włącz sobie jakąś muzykę relaksacyjną, połóż się i spróbuj oczyścić głowę 😘 Malutkiej nie są teraz potrzebne takie stresy, zrób to dla niej 😊 Ściskam mocno i przesyłam buziaki 😘

Meggs, co za niefart.. Cały olejek straciłaś? Czy coś zostalo?

Wiecie co, boję się poniedziałku. Mam taki duży, wzdęty brzuch, że od razu się wszyscy zorientują, że coś jest na rzeczy. A jakiś czas temu koleżanki z pracy mówiły mi, że schudłam, jak ja się teraz wytłumaczę 🙈 Gdybym mogła chodzić w swoich ubraniach to bym brzuch ukryła, a tak w firmowej koszulce to się chyba nie da.. Stresuje mnie to

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja najgorzej wspominam tę końcówkę ciąży. Też miałam stres na stresie, mega problemy rodzinne, beznadziejny na tamten moment małż. Musiałam się posiłkować piciem melisy i tabletkami do ssania z melisą. W chwilach mega stresu wychodziło mi takie ktg, że położna z przerażeniem patrzyła i sprzedawała coraz to nowe sposoby na uspokojenie... Spędziłam też w 38 tygodniu dwie w pelni przeryczane noce takie że zanosiłam się w histerii.

Musisz znaleźć w sobie siłę na zachowanie resztek spokoju! Bo ja płakałam jeszcze głośniej po porodzie, patrząc na mojego Kurczaka, ze złości do siebie że mogłam mu tymi emocjami zaszkodzić ❤️❤️❤️ przesyłamy Ci Kochana maximum dobrej energii ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nie wiem do końca jak endomenda działa, ale, między innymi, stwarza beznadziejne środowisko dla nowego życia. Niestety i naturalne poczęcie i przez iui i invitro jest dużo mniej skuteczne niż bez niej. I tu nie chodzi o te torbiele, a o jakieś mikroskopowe zmiany :( torbiele mnie "tylko" bolą. jakaś wadliwa jestem, endometrioza, mutacje, wysokie tsh, hiperinsulinemia, pcos... no ale walczymy dalej 💪 szkoda, że jak jest plan to coś z nie naszej winy nie wypala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 00:21

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam co na ból gardła, zatkany nos i ogólny stan do dupy?:/ czosnek z mlekiem i miodem wlasnie pije, ale takie niedomowe sposoby? Apap? czytałam w necie, ze tantum verde legalne, faktycznie można, któraś wie? A taka seria prenalen (chyba?) pomaga? Romantyczny week we wrocku z gilem w nosie, pięknie :(

Nona lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam zostało 😁 a jak kafle mi sie błyszcza teraz 😁

Pestka apap nie działa przeciwzapalnie więc nic tu nie pomoże. Pranalen jak dla mmie to pic na wode. Tantum verde można i on miejscowo znieczula więc powinnien troszke pomoc. Ja polecam mikstute - łyzeczka kurkumy, łyzeczka startego imbiru, sok z cytryny i miód , troche wrzątku i popijać sobie 😊 na zatkany nos woda morska jest bezpieczna. Ewentualnie płukanie roztworem soli fizjologicznej.

Pestkaa lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, woda utleniona - pluczesz gardło wlewając po prostu z buteleczki, czekasz aż zapieni i powtarzasz po jakimś czasie. Na katar to też najlepsze, ale to wersja hardcore, po kropelce/dwie w dziurkę, ale możesz płakać i mnie wyklinać, będzie ci się wydawało, że to zjada mózg, ale katar przejdzie. I po kropelce do uszu, tam też się lubią te bakterie zadomowić, więc niech odkazi.

Wczoraj przespałam na raty resztę dnia, już Was nadrabiam.

Pestkaa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tc.
    Ja jeszcze na wyjedzie do jutra.
    Gratulacje pozytywnych wiadomosci 😘

Lami, Ani0nka, tęczova, Słoneczko123, przedszkolanka:), Pestkaa, tere-fere, Szczęściara, Nona, Dośka, madziorek86, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, od Ciebie zacznę! Powodzenia!!! Może już po wszystkim, a my nie wiemy? Kciuki, niech pójdzie szybko i bezboleśnie. Czekamy na rozpakowanie! Ja stawiam na siostrzyczkę Krysi 😊

W związku z wodami, mojej koleżance odeszły w południe we wtorek, chlusnęło dwa razy na całą izbę, w środę o 20 zaczęły się skurcze, w czwartek od 11 do 16 stanęło na 8 cm i ostatecznie CC, bo już nie dawała rady i wymyślili, że może dziecko jednak zbyt duże jak na nią.

Tęczova, kochana, wiem, że Twój doktorek to wszystko ogarnie. Za miesiąc na pewno uda się dokonać pełnego planu z inseminacją, to ten wakacyjny okres. Z tymi torbielami bardzo mi przykro, ja jeszcze wierzę, że to jakieś pozostałości po ciałkach żółtych i się wchłoną. Teraz bzykajcie ile wlezie, tak czy inaczej czekamy na Twojego bejbika między majem a czerwcem! Nawet Czerwcova pasuje do koncepcji pseudonimów 😉

Nikodemko, slodziaczek malutki! Niech zajmie teraz Twoje myśli. A owszem, wątki miesięczne to nie najlepszy pomysł.

Pestko to nie puszczamy kciuków za Miłosza, daj nam znać jak już będzie po wszystkim.

Kark, Alex, Monia - gratuluję porozpoczynanych nowych tygodni! A Karkowi i Alex donoszenia Waszych bejbików! Teraz już może się zaczynać w każdej chwili! Dbajcie o siebie! 😘

Madzia, a Tobie mam nadzieję wyjście posłużyło. Gdzie się wybieracie na wakacje? Plan z lipca aktualny, że kanary z dziadkami Jerza?
    A w związku z klinikami, to chyba nakręciłam 😋 Mnie na USG wczoraj wziął dr Kaniak, myślałam, że on ordynatorem oddziału patologii jest, bo tak tu sąsiadka z sali coś powiedziała, bo on w zasadzie najczęściej na oddziale i trzyma jakaś ciągłość, on mnie w poniedziałek przyjmował na oddział. Reszta to tylko wpada po operacjach albo porodach o 22 na obchód i już więcej tych lekarzy nie widać 😁 Dobrze, że nie wypaliłam "panie ordynatorze" hihi 😂

A dzisiaj mi się śniła Beti i jej piękna działka, której nie chce nam wrzucić zdjęć! Beti miała ratlerka, do którego chciał strzelać jej sąsiad z działki obok, ale się wkurzyłam i pierwsza wyciągnęłam wiatrówkę i strzeliłam temu sąsiadowi w nogę. Więc Betinko, my tu cały czas o Tobie myślimy i wszystkie złe rzeczy będziemy od Ciebie odganiać 😘😘😘

Beti82, tęczova, Pestkaa, tere-fere, Meggs, Wik89, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana 😘

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 35 tygodniu 😀
    Magiczna granica przekroczona 🤗

Arashe jak tam sytuacja? Napisz,że się juz tulicie 😊

Teczova z zaawansowaną endomendą i bez jednego jajnika zaszła moja koleżanka więc wiem,że i Wam sie uda! ;) dodam że w 1 cs..
    A Ty pijesz jakieś inofolic czy niepokalanka?

Lami ja wczoraj myślałam o Beti 😉

tere-fere, Niezapominajka2, Dośka, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, myślałam o Tobie przed chwilą 😊 Co u Ciebie? Jak się czujesz?

Wczoraj tak mnie wszystko bolało, że chciałam choć jeden ból oddać mężowi. Nic nie chciał 😀 W ogóle to mam dosyć swoich cycków. Bolą jak cholera, jak w nocy wstaję to muszę je sobie trzymać, bo jak nie to ból okropny.. W staniku jest trochę lepiej, ale też różnie..

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ