Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Coma a w którym smyku znajdę te wszystkie łóżeczka żeby sobie wybrać na żywo najlepsze dla mnie? Gdzie byliście?
Alex po ostatnich przygodach Lami z usg tak bym się nie zamartwiała. To tylko sprzęt obsługiwany przez człowieka, jak widać ryzyko błedu może być spore. Malutka pewnie przyrasta zupełnie prawidłowo. -
Chciałam tylko przypomnieć, że żaden lekarz poza usg 3 trymestru nie dawał mojemu Kurczakowi więcej niż 2900 wagi porodowej... Na usg 3 trymestru usłyszałam że w tym tempie będzie 3500 a ja się w duchu śmiałam, że kobietę poniosło...
W 37 tygodniu moja prowadząca wymierzyła go na 2300😂😂😂 a tu wyszło 3500 żywej wagiAlex, no stress!
madziorek86, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Coma a w którym smyku znajdę te wszystkie łóżeczka żeby sobie wybrać na żywo najlepsze dla mnie? Gdzie byliście?
Alex po ostatnich przygodach Lami z usg tak bym się nie zamartwiała. To tylko sprzęt obsługiwany przez człowieka, jak widać ryzyko błedu może być spore. Malutka pewnie przyrasta zupełnie prawidłowo.
Smyk Mega Store tam w tym CH koło Ikei w Markach, tam jest też Świat Dziecka i całkiem niedaleko jest fajny sklep Tomi (Lewinowska) więc możesz sobie zrobić wycieczkę na pół dniaW tym Smyku jest ten wózek o którym Ty mówiłaś i jakieś milion modeli Bebetto.
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:No więc mała za słabo rośnie. Przepływy, wody itd są w porządku, ale za mało przybrała od ostatniej wizyty. Ewentualnie wtedy ją za dużo pomierzył A teraz za mało Ale raczej słabo przybrała. Ma tylko 2500 A ostatnio było 2.5 tygodnia temu 2300. Za tydzień w sobotę mam przyjść do szpitala jak będzie miał dyżur i sprawdzi, mam robić ktg raz w tygodniu. I jak nadal będzie słabo to idę do szpitala. Jestem załamana, chce mi się wyć A muszę jeszcze wrócić do pustego domu bo męża jeszcze nie ma.
-
Wiem dziewczyny. Pewnie ostatnio nad wyrost ją zmierzył bo skok był spory wtedy z 1600 na 2300. Więc na przykładzie Lami właśnie staram się nie panikowac. Wagowo jest niby w normie ale 2 tygodnie do tyłu niż termin. Ale jeszcze nie rodze, szyjka pozamykana na 4 spusty. Mówił tylko że w moim przypadku lepiej jakbym urodziła wcześniej jak w terminie ze względu na trombo. Mam nadzieję że to nie wina odstawienie acardu czy coś bo przepływy i wody w normie są...
Staram się nie płakać, ale pewnie jak wrócę do domu to będę. Mąż wróci dopiero wieczorem i do tej pory oszalejeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
coma wrote:Smyk Mega Store tam w tym CH koło Ikei w Markach, tam jest też Świat Dziecka i całkiem niedaleko jest fajny sklep Tomi (Lewinowska) więc możesz sobie zrobić wycieczkę na pół dnia
W tym Smyku jest ten wózek o którym Ty mówiłaś i jakieś milion modeli Bebetto.
tere-fere lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Hehe czemu tak daleko 😋 chciałam męża wyciągnąć ale jak usłyszy wycieczka na pół dnia po sklepach to ucieknie aż będzie się kurzyło 😁
moze tam masz blizej
Bo na Targówku to można wpaść jak w czarną dziurę, hahana caly dzien zakupów
Meggs lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Hehe czemu tak daleko 😋 chciałam męża wyciągnąć ale jak usłyszy wycieczka na pół dnia po sklepach to ucieknie aż będzie się kurzyło 😁
Dasz radę
Mój się wczoraj upił i obudziłam go za karę o 6.30 z wiadomością, że jedziemy do Lidla, potem do Sonofem, potem do Ikei i tam pooglądamy rzeczy dzidziusiowe i kanapy i stoły do jadalnibył zachwycony, teraz śpi
Meggs, tere-fere, Wik89, madziorek86, tęczova, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Alex, jak biometria ok, bez większych odchyleń typu różnica 4 tygodni to nic się nie martw! Po prostu Laurka będzie mniejsza, nadrobi poza brzuszkiem. Ja teraz jestem przekonana, że to spowolnienie u mnie wzrostu jest spowodowane trombofilią - o tym, że łożysko może szybciej się starzeć wie każda z nas. I tego właśnie spodziewam się u siebie - stąd takie zwolnienie, u Ciebie może być podobnie. Poza faktem, że te poniedziałkowe i czwartkowe nóżki odbiegały tak strasznie od normy, ja osobiście cieszę się, że jestem w szpitalu. Dla kobiety z ciążą fizjologiczną może trzymanie w szpitalu jest głupotą, bo bakterie itd, dla mnie ze świadomością ciąży wysokiego ryzyka to zbawienie. Mam ktg 2 razy dziennie, raz dłużej raz krócej, w zależności jaki młoda ma dzień, tętno przez noc dwa razy sprawdzone, w dzień kiedy tylko potrzebuję to idę. U mnie akurat żadnych problemów z morfologią nie ma, u babeczki obok wykryli podwyższone crp, za mało magnezu i czegoś, od razu ma uzupełniane. Luzik.
Ja się z pójścia do szpitala cieszyłam i koniec kropka, nie cieszyłam się z takiej bomby, którą mi zaserwowano na wejściu, ale fakt, że jestem pod kontrolą, nie mam nic przeciwko.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Też mi się wydaje że zmierzył ją ostatnio nad wyrost bo ja wtedy liczyłam na ledwo ponad 2 kg a było 2300. I tego chce się trzymać skoro wszystko w normie, przeplywy i wody.
Na ktg jestem umówiona w środę ale może pójdę w poniedziałek, zobaczę co mi polozna odpisze. I dobrze że to tylko tydzień do wizyty. Szłabym już w środę ale stwierdził że tydzień czasu da nam lepszy ogląd sytuacji. A jak będzie mnie coś niepokoiło to mam przyjechać. Jak będzie zbyt słabo za tydzień to wtedy idę do szpitala. To mnie pociesza w sumie.
Na razie i tak nie rodze bo wszystko pozamykane. Może do tych 3 kg dobije do porodu. Ale to tak z 2 tygodnie i być może coś będziemy działać żeby szybciej wywołać. Bo lekarz stwierdził że właśnie że względu na trombo lepiej jakbym urodziła przed terminem.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMeggs wrote:O dzięki Sunshine 😊 my z Mokotowa to tam mamy fajny szybki dojazd 😊
A porównywała któraś łózeczka chicco z kinderkraftem? Jak one wypadaja?
http://www.mumslife.pl/blizej-mamy/
Ja uznałam, że biorę chicco, bo jest sprawdzone przez wielu znajomych i każdy je później bez problemu sprzedaje i to za niewiele taniej niż kupiła do tego kindetkrafta trzeba kupić lepszy materacyk, bo ten co jest w nim, jest kiepski
-
sunshine03 wrote:Przeczytaj sobie tutaj porównanie
http://www.mumslife.pl/blizej-mamy/
Ja uznałam, że biorę chicco, bo jest sprawdzone przez wielu znajomych i każdy je później bez problemu sprzedaje i to za niewiele taniej niż kupiła do tego kindetkrafta trzeba kupić lepszy materacyk, bo ten co jest w nim, jest kiepski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 16:57
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:No właśnie ten materacyk w kinderkrafcie mi się nie podobał - mega cieńki. Bo samo łóżeczko wymiarami mi odpowiadało. Model neste jest o 10 cm dłuzszy niz chicco. Wiec posłuzyłby na dłuzej. Ale no wybiore się pooglądać i pomacać na żywo 😊
wtedy na nic się to 10cm dodatkowe nie przyda
-
nick nieaktualnyNiezapominajka2 wrote:Dlatego ja nie wiem, jak te chicco się na olx sprzedają, sama chciałam kupić używane, ale lepiej dosłownie 100 zł dopłacić i mieć nowke.
Możliwe, że niektórzy po prostu kupią za 500 na olxie i za pol roku też puszczą za 500 na olxie, wtedy łóżeczko na pół roku za free
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór, jestem Marianna, spełnienie marzeń o drugiej corci swojej mamusi
Urodziła się o 15z waga 3160 (w usg ka być 3200 czyli dobrze wyliczona). I ma 54 cm. O się siłami natury, choć ciężko było rozbujac skurcze. Ciągle były co 3 lub 4 min. A o 14 wciąż 5 cm rozwarcia. Za to jak dobili worek, który z przodu jeszcze jednak trzymał to szyjka na momencie doszła do 10, 3 skurcze w tym dwa parte i była na świecie
wcześniej był strach jeszcze, bo tętno jej spadło na skurczu, ale znosnie jak się okazało. Na szczęście obyło się bez nacięcia i czuję się znacznie lepiej niż po 1 porodzie, mimo, że ostatnio spałam przedwczoraj.
blair., przedszkolanka:), Meggs, Beti82, Słoneczko123, Nona, Rodzynka, alex0806, Wik89, Pestkaa, Lami, Domi_tur, Ani0nka, Cytrynowy sok, Malinowa91, Szczęściara, Nikodemka, coma, OlivkowaMama, Biegającą-mama, Dośka, Kasztanek, tere-fere, sunshine03, tęczova, madziorek86, Niezapominajka2, fiorella82, VianEthel2, Kijanka lubią tę wiadomość