X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma a w którym smyku znajdę te wszystkie łóżeczka żeby sobie wybrać na żywo najlepsze dla mnie? Gdzie byliście?

Alex po ostatnich przygodach Lami z usg tak bym się nie zamartwiała. To tylko sprzęt obsługiwany przez człowieka, jak widać ryzyko błedu może być spore. Malutka pewnie przyrasta zupełnie prawidłowo.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko przypomnieć, że żaden lekarz poza usg 3 trymestru nie dawał mojemu Kurczakowi więcej niż 2900 wagi porodowej... Na usg 3 trymestru usłyszałam że w tym tempie będzie 3500 a ja się w duchu śmiałam, że kobietę poniosło...
    W 37 tygodniu moja prowadząca wymierzyła go na 2300😂😂😂 a tu wyszło 3500 żywej wagi :) Alex, no stress!

madziorek86, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Coma a w którym smyku znajdę te wszystkie łóżeczka żeby sobie wybrać na żywo najlepsze dla mnie? Gdzie byliście?

Alex po ostatnich przygodach Lami z usg tak bym się nie zamartwiała. To tylko sprzęt obsługiwany przez człowieka, jak widać ryzyko błedu może być spore. Malutka pewnie przyrasta zupełnie prawidłowo.

Smyk Mega Store tam w tym CH koło Ikei w Markach, tam jest też Świat Dziecka i całkiem niedaleko jest fajny sklep Tomi (Lewinowska) więc możesz sobie zrobić wycieczkę na pół dnia :) W tym Smyku jest ten wózek o którym Ty mówiłaś i jakieś milion modeli Bebetto.

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No więc mała za słabo rośnie. Przepływy, wody itd są w porządku, ale za mało przybrała od ostatniej wizyty. Ewentualnie wtedy ją za dużo pomierzył A teraz za mało Ale raczej słabo przybrała. Ma tylko 2500 A ostatnio było 2.5 tygodnia temu 2300. Za tydzień w sobotę mam przyjść do szpitala jak będzie miał dyżur i sprawdzi, mam robić ktg raz w tygodniu. I jak nadal będzie słabo to idę do szpitala. Jestem załamana, chce mi się wyć A muszę jeszcze wrócić do pustego domu bo męża jeszcze nie ma.
    Alex spokojnie! Może być tak, jak u Lami. Wiem, że teraz pewnie ciężko nie panikować, ale te pomiary to tylko szacunki i to z dużym marginesem błędu. Na pewno wszystko jest dobrze, jak przepływy są ok! :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny. Pewnie ostatnio nad wyrost ją zmierzył bo skok był spory wtedy z 1600 na 2300. Więc na przykładzie Lami właśnie staram się nie panikowac. Wagowo jest niby w normie ale 2 tygodnie do tyłu niż termin. Ale jeszcze nie rodze, szyjka pozamykana na 4 spusty. Mówił tylko że w moim przypadku lepiej jakbym urodziła wcześniej jak w terminie ze względu na trombo. Mam nadzieję że to nie wina odstawienie acardu czy coś bo przepływy i wody w normie są...
    Staram się nie płakać, ale pewnie jak wrócę do domu to będę. Mąż wróci dopiero wieczorem i do tej pory oszaleje

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Smyk Mega Store tam w tym CH koło Ikei w Markach, tam jest też Świat Dziecka i całkiem niedaleko jest fajny sklep Tomi (Lewinowska) więc możesz sobie zrobić wycieczkę na pół dnia :) W tym Smyku jest ten wózek o którym Ty mówiłaś i jakieś milion modeli Bebetto.
    Hehe czemu tak daleko 😋 chciałam męża wyciągnąć ale jak usłyszy wycieczka na pół dnia po sklepach to ucieknie aż będzie się kurzyło 😁

tere-fere lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hehe czemu tak daleko 😋 chciałam męża wyciągnąć ale jak usłyszy wycieczka na pół dnia po sklepach to ucieknie aż będzie się kurzyło 😁
    W swiecie dziecka na alei krakowskiej tez sa te lozeczka :D moze tam masz blizej :D

Bo na Targówku to można wpaść jak w czarną dziurę, haha :D na caly dzien zakupów :D

Meggs lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:

Dasz radę :D
    Mój się wczoraj upił i obudziłam go za karę o 6.30 z wiadomością, że jedziemy do Lidla, potem do Sonofem, potem do Ikei i tam pooglądamy rzeczy dzidziusiowe i kanapy i stoły do jadalni :D :D był zachwycony, teraz śpi :D

Meggs, tere-fere, Wik89, madziorek86, tęczova, sunshine03 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Sunshine 😊 my z Mokotowa to tam mamy fajny szybki dojazd 😊

A porównywała któraś łózeczka chicco z kinderkraftem? Jak one wypadaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 15:34

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:16

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, jak biometria ok, bez większych odchyleń typu różnica 4 tygodni to nic się nie martw! Po prostu Laurka będzie mniejsza, nadrobi poza brzuszkiem. Ja teraz jestem przekonana, że to spowolnienie u mnie wzrostu jest spowodowane trombofilią - o tym, że łożysko może szybciej się starzeć wie każda z nas. I tego właśnie spodziewam się u siebie - stąd takie zwolnienie, u Ciebie może być podobnie. Poza faktem, że te poniedziałkowe i czwartkowe nóżki odbiegały tak strasznie od normy, ja osobiście cieszę się, że jestem w szpitalu. Dla kobiety z ciążą fizjologiczną może trzymanie w szpitalu jest głupotą, bo bakterie itd, dla mnie ze świadomością ciąży wysokiego ryzyka to zbawienie. Mam ktg 2 razy dziennie, raz dłużej raz krócej, w zależności jaki młoda ma dzień, tętno przez noc dwa razy sprawdzone, w dzień kiedy tylko potrzebuję to idę. U mnie akurat żadnych problemów z morfologią nie ma, u babeczki obok wykryli podwyższone crp, za mało magnezu i czegoś, od razu ma uzupełniane. Luzik.
    Ja się z pójścia do szpitala cieszyłam i koniec kropka, nie cieszyłam się z takiej bomby, którą mi zaserwowano na wejściu, ale fakt, że jestem pod kontrolą, nie mam nic przeciwko.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:16

❤💙❤💙
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że zmierzył ją ostatnio nad wyrost bo ja wtedy liczyłam na ledwo ponad 2 kg a było 2300. I tego chce się trzymać skoro wszystko w normie, przeplywy i wody.
    Na ktg jestem umówiona w środę ale może pójdę w poniedziałek, zobaczę co mi polozna odpisze. I dobrze że to tylko tydzień do wizyty. Szłabym już w środę ale stwierdził że tydzień czasu da nam lepszy ogląd sytuacji. A jak będzie mnie coś niepokoiło to mam przyjechać. Jak będzie zbyt słabo za tydzień to wtedy idę do szpitala. To mnie pociesza w sumie.
    Na razie i tak nie rodze bo wszystko pozamykane. Może do tych 3 kg dobije do porodu. Ale to tak z 2 tygodnie i być może coś będziemy działać żeby szybciej wywołać. Bo lekarz stwierdził że właśnie że względu na trombo lepiej jakbym urodziła przed terminem.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    O dzięki Sunshine 😊 my z Mokotowa to tam mamy fajny szybki dojazd 😊

A porównywała któraś łózeczka chicco z kinderkraftem? Jak one wypadaja?
    Przeczytaj sobie tutaj porównanie :)
    http://www.mumslife.pl/blizej-mamy/

Ja uznałam, że biorę chicco, bo jest sprawdzone przez wielu znajomych i każdy je później bez problemu sprzedaje i to za niewiele taniej niż kupił :D a do tego kindetkrafta trzeba kupić lepszy materacyk, bo ten co jest w nim, jest kiepski

• coma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03, mnie dokładnie to samo przekonało - widzę ceny na OLX i jestem w szoku - one są niewiele niższe niż nowe łóżeczko.

uIHap1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

• Meggs Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Przeczytaj sobie tutaj porównanie :)
    http://www.mumslife.pl/blizej-mamy/

Ja uznałam, że biorę chicco, bo jest sprawdzone przez wielu znajomych i każdy je później bez problemu sprzedaje i to za niewiele taniej niż kupił :D a do tego kindetkrafta trzeba kupić lepszy materacyk, bo ten co jest w nim, jest kiepski
    No właśnie ten materacyk w kinderkrafcie mi się nie podobał - mega cieńki. Bo samo łóżeczko wymiarami mi odpowiadało. Model neste jest o 10 cm dłuzszy niz chicco. Wiec posłuzyłby na dłuzej. Ale no wybiore się pooglądać i pomacać na żywo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 16:57

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    No właśnie ten materacyk w kinderkrafcie mi się nie podobał - mega cieńki. Bo samo łóżeczko wymiarami mi odpowiadało. Model neste jest o 10 cm dłuzszy niz chicco. Wiec posłuzyłby na dłuzej. Ale no wybiore się pooglądać i pomacać na żywo 😊
    I tak za dlugo nie posłuży, bo jak dziecko zaczyna wstawać, opierać się na bokach łóżeczka, pełzać, a moze tak być kolo 6 miesięcy to i tak nie można już z niego korzystać :) wtedy na nic się to 10cm dodatkowe nie przyda

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Dlatego ja nie wiem, jak te chicco się na olx sprzedają, sama chciałam kupić używane, ale lepiej dosłownie 100 zł dopłacić i mieć nowke.
    Też sie dziwiłam, że się sprzedają w niewiele niższej cenie, ale wszystkim znajomym, co sprzedawali zeszły jeszcze tego samego dnia 😲

Możliwe, że niektórzy po prostu kupią za 500 na olxie i za pol roku też puszczą za 500 na olxie, wtedy łóżeczko na pół roku za free :D

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d5a37b6a3fab.jpg

Dobry wieczór, jestem Marianna, spełnienie marzeń o drugiej corci swojej mamusi ;)
    Urodziła się o 15 :) z waga 3160 (w usg ka być 3200 czyli dobrze wyliczona). I ma 54 cm. O się siłami natury, choć ciężko było rozbujac skurcze. Ciągle były co 3 lub 4 min. A o 14 wciąż 5 cm rozwarcia. Za to jak dobili worek, który z przodu jeszcze jednak trzymał to szyjka na momencie doszła do 10, 3 skurcze w tym dwa parte i była na świecie :) wcześniej był strach jeszcze, bo tętno jej spadło na skurczu, ale znosnie jak się okazało. Na szczęście obyło się bez nacięcia i czuję się znacznie lepiej niż po 1 porodzie, mimo, że ostatnio spałam przedwczoraj.

blair., przedszkolanka:), Meggs, Beti82, Słoneczko123, Nona, Rodzynka, alex0806, Wik89, Pestkaa, Lami, Domi_tur, Ani0nka, Cytrynowy sok, Malinowa91, Szczęściara, Nikodemka, coma, OlivkowaMama, Biegającą-mama, Dośka, Kasztanek, tere-fere, sunshine03, tęczova, madziorek86, Niezapominajka2, fiorella82, VianEthel2, Kijanka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ