X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Szczęściara zrób proga najlepiej. A ile dni po domniewanej owu jesteś?
    Obstawiam owu w piątek. No nic pozostaje mi czekanie. W piątek idę na proga.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Po swoim przykładzie powiem ze tak 15dc na monitoringu był brak pęcherzyka brak ciałka brak płynu w zatoce i miał nyc bezowulacyjny biorąc pod uwagę bete ovu była prwnie w 10 lub 11dc
    Dajesz nadzieję że jednak była. Ale nie nastawiam się na ten cykl. Plan na następny cykl już jest. Jakoś nie jest mi smutno.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też boli mnie podbrzusze chyba ze stresu.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - ogolnie z moim podejsciem (jak na mnie) nie jest zle w tym miesiacu :) Miewam kryzysy, ale ciesze sie na ta wizyte i perspektywe badan.

Szczesciaro - to tak, jak ja. Jaki plan na kolejny cykl? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:37

Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, w obecnej sytuacji to nie wiem czy chciałabym zajść w ciążę. Ja bez pracy, mój M. (nie daj Boże) bez pracy.. Tu u nas wcale nie jest tak łatwo coś znaleźć. Mieszkamy na małej wsi..

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Beti - ogolnie z moim podejsciem (jak na mnie) nie jest zle w tym miesiacu :) Miewam kryzysy, ale ciesze sie na ta wizyte i perspektywe badan.

Szczesciaro - to tak, jak ja. Jaki plan na kolejny cykl? :)
    Idę do gin. Daje mi coś na symulacje owu. I czekam na rozwój wydarzeń. To jesteśmy na tym samym etapie. Kiedy test?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Meggs moge Cie prosic ,zebs mi podala jaka wit b bierzesz? Jak skoncze miovarian to bede musiala osobno kupic.Tylko z tego co pamietam a nie wiem czy nie myle.W witaminie b complex metylo jest zwykly kwas foliowy.Ale moze sa jakies inne bez kwasu?
    Mysle,ze mozna sam inozytol tylko czy dawka taka sama?
    Aktualnie biore metafolin 400ug z solgara (jako kwas foliowy) i metylokobalamine 2500mcg ze swansona (jako b12) , do tego magne b6 max i zamówiłam inozytol tez ze swansona. Ale wiem ze np aliness ma komplex wit b-50 gdzie kwas foliowy i b12 sa metylowane. A reszta normalne. Nie wiem tylko jakie tam sa dawki.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko współczuję ciężkiej sytuacji. Kochana dacie radę nawet jak teraz będzie bobo. Trzymam kciuki żeby jednak było dobrze z pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:53

Słoneczko12 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:38

Wik89 lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie sprawdza ile endo ma. Dla niego wyzaczkiem będzie progesteron. Dostałam skierowanie to mogę iść :)

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często jest tak, że tuż po owu nie widać już pęcherzyka, ale nie ma też ani ciała albo płynu.
    Szkoda, że nie masz ani monitu ani testów ani temperatury... U mnie czasami szyjka, ból i śluz nie potwierdzają do końca owu.
    Myślę, że ten prog w pt/sob wiele wyjaśni :)
    A w jakich godzinach wstaje córa?

Szczęściara lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Często jest tak, że tuż po owu nie widać już pęcherzyka, ale nie ma też ani ciała albo płynu.
    Szkoda, że nie masz ani monitu ani testów ani temperatury... U mnie czasami szyjka, ból i śluz nie potwierdzają do końca owu.
    Myślę, że ten prog w pt/sob wiele wyjaśni :)
    A w jakich godzinach wstaje córa?
    Powiem że dziwna sprawa z tym Pęcherzykem. Gin jeszcze nie skreśla tego cylku bo mogła być ta owu no nic w piątek się wszystko okaże.
    Oj kochana czasami zdarza się że co 1.5 godz wstaje. Czasmi spi całą noc. Dlatego moje mierzenie będzie nie miarodajne. Ale zamówię termometr i spróbuję mierzyć tak dla siebie żeby wiedzieć w jakiej fazie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:30

kark lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, myślę, że lekarze jakoś to po swojemu komentują. Ja też usłyszałam: jajniki puste po szczęśliwej owulacji.
    Czekamy na progesteron! Kciuki!!!

Szczęściara, Ani0nka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Szczęściara, myślę, że lekarze jakoś to po swojemu komentują. Ja też usłyszałam: jajniki puste po szczęśliwej owulacji.
    Czekamy na progesteron! Kciuki!!!
    Ale nic nie było widać? Nawet ciałka ani płynu? Powiedzcie mi ile po owu utrzymuje się ciałko?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Idę do gin. Daje mi coś na symulacje owu. I czekam na rozwój wydarzeń. To jesteśmy na tym samym etapie. Kiedy test?

To mój 23dc, a Twój? Nie mam pojecia kiedy testowac. Wedlug testu owu owulacje mialam wczoraj, ale cholera wie czy w ogole pecherzyk pekl. Nie czulam bolu, temperatura nie wzrosla... Zbadam proga w poniedzialek i bede czekac na rozwoj sytuacji.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko12 wrote:
    Przed chwilą dzwonił do mnie mąż. W poniedziałek wszystko będzie jasne, czy zostają czy ich zamykają. Wiecie co mnie najbardziej boli? To że odkąd w naszym kraju rządzi ten rząd to dzieje się coraz gorzej. U nas od ostatnich wyborów powiatowych rządzi koalicja. I obecnie chcą zamykać wszystko co się da. W zeszłym roku na terenie zakładu, mój M. pracuje w placówce opiekuńczo-wychowawczej, zrobiono nowe ogrodzenie, założono bramy automatyczne, budynek jest ocieplony i zadbany. W tym roku kupili nowy agregat prądotwórczy i wymienili drzwi do pokoi oraz meble. I co? To wszystko można sprzedać! To po jaką cholerę to było robione?! Druga sprawa, chcą jak najszybciej zredukować ilość personelu, by było poniżej 20 osób, bo wtedy nie należą się odprawy... Łzy same cisną mi się do oczu :(
    Wiem jak smakuje ta frustracja, pracuje w urzędzie, u nas rzadzi "dobra zmiana", szkoda gadać... nie chce urazac niczyjich poglądów politycznych, ale wg mnie nigdy nie było tak źle... a były u nas najróżniejsze opcje, koalicje, układy, ukladziki, wiadomo jak jest... ale ta bezmyślność poraża... także Słoneczko nie wiem, jakie partie tworzą u Was koalicje, ale rozumiem jak to jest, jak sie nowa władza dorwie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować, termometr kosztuje grosze, a może tak jak mówisz będziesz chociaż mieć obraz czy jest faza niskich czy wysokich temp :)

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była rozmowa co byśmy chciały w brzuszku nosić, właśnie wyszłam z pracy i pytają co będzie. Mówię: dziewczynka. Oo, to już wiesz? Mówię im że nie, ale już upatrzyłem kilka sukienek hahaha :D

Najpierw dziewczynka, dla której nadal nie ma imienia, bo wielki spór o Wiktorię. A chłopczyk Tymon, ale on będzie w następnej kolejności :D

Ale Przedszkolanko, wczoraj sobie myślę, że masz córeczkę o takim ślicznym imieniu! I nagle się zakochałam w Polci! My Paulina Paweł i Polcia by normalnie do nas pasowała. Nie wiem czy się Przedszkolanka nie obrazi, ale serio wielkie love!

Nikodemka, przedszkolanka:), kark, patuniek86, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Szczęściara, ja jej przez ramię zaglądałam, ale widziałam plamę. Ona może coś widziała, ale no chyba by mi powiedziała. Tylko dodała: endometrium dwuwarstwowe. Do dzisiaj nie wiem.co.to znaczy. Jest wszystko ładnie.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    To mój 23dc, a Twój? Nie mam pojecia kiedy testowac. Wedlug testu owu owulacje mialam wczoraj, ale cholera wie czy w ogole pecherzyk pekl. Nie czulam bolu, temperatura nie wzrosla... Zbadam proga w poniedzialek i bede czekac na rozwoj sytuacji.
    Dziś 25 dc. Najpóźniej owu mogła być w sobotę. W niedzielę szyjka zamknięta śluz się zmienił na kremowy.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ