Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi, a co ile go kąpiecie? Przed czy po jedzeniu? Jerzyk akurat (chyba) lubi się taplać, bo jest raczej zaciekawiony. Kąpiemy go co 2 dzień. Raczej nie na głodniaka, chociaż tu nam różnie wychodzi, ale raz jak był mega głodny to się strasznie upłakał (a ja się uparłam, że najpierw kąpiel) i staram się teraz iść za jego priorytetami💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Alex no boska jest mowiłam 😍😍😍 jejku jak ja Wam zazdroszczę ze jesteście już po najgorszym 🤪 boje się tego porodu ale muszę dać radę, rozegram to błyskawicznie
sunshine03, tęczova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Alex no boska jest mowiłam 😍😍😍 jejku jak ja Wam zazdroszczę ze jesteście już po najgorszym 🤪 boje się tego porodu ale muszę dać radę, rozegram to błyskawicznie
w grę wchodzi tylko szybka akcja i po sprawie
przedszkolanka:), Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Hej;)
Witam po słabej nocy. Mały szalał,mi się brzuch stawiał przy każdym wstaniu czy odwracaniu. Gdyby nie lutka to bym już się na poród szykowała pomału.;p
Alex ale śliczna! Włoski rewelacja! Po Tobie czy mężu?teraz adrenalina w Tobie stad bezsenność ale mam nadzieję że udalo się zamknac oko 😊
I popieram-pozytywne nastawienie i dobrze było😊
Niezapominajko jestem największa niewdziecznica tesciowej 😒 ale zwykle jest tak,ze zamiast zapytac co trzeba to pcha a jak potrzeba to nie.
Cytrynowa buuu..ani cienia?
Sunshine i tak się nastawiaj na szybka akcjezobacz jak u nas w grupie szybko to idzie😀
-
U nas leje,ciemno za oknem 😄
Domi jeszcze Tobie miałam odpisać. Czy macie stały rytual kapania? Woda ma odpowiednią temperaturę? Może jak dziewczyny pisaly jest zbyt głodny lub zmęczony?
My mielismy jedna pore kàpania,podgrzewaliśmy pomieszczenie i puszczaliśmy po cichu spokojne piosenki dla dzieci. Do kąpania byla po cycu (ale ona wiecznie na cycu byla na tym etapie:p) i nie plakala ani razu prócz pierwszej kapieli (z szoku chyba). -
Niezapominajka2 wrote:Coma moja babcia miała Alzheimera, pozapominala słowa aż w końcu nie potrafiła sklecić zdania. To co opisujesz kojarzy mi się z demencja, nie wiedziałam nawet, że Alzheimer może się też tak objawiać. Bardzo smutna jest ta choroba, faktycznie w sumie szkoda tej Twojej teściowej.
No powiem Ci, że ja też nie wiedziałam, że tych otępień typu alzheimerowskiego jest tak dużo i że mogą się zacząć w wieku 50 lat. Dlatego tak długo myśleliśmy, że ona ma zwyczajnie menopauzę i jakoś strasznie intensywnie ją przechodzi. Dopiero jak zaczęła tracić umiejętności manualne to ją zmusiliśmy do wizyty u neurologa. -
A ja sobie tak porównuje zdjecie z wakacji rok temu a teraz... różnica 15 kg 🤯 szybko się wraca do poprzedniej wagi? Oczywiście wiem ze pewnie bez ćwiczeń się nie obejdzie, ale rozstępy pozostaną 😪 tęskno mi czasem do takiej figury zwłaszcza jak się teraz tak szybko mecze, przekręcić się to jest wyczyn i mam zadyszkę po tym... ale wszystko dla Małego, jeszcze 1,5 miesiąca ma siedzieć w brzuszku
Cytrynowy sok, Magda - mbc, coma, Pestkaa, przedszkolanka:), tęczova, Arashe, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie
Przy jakim pecherzyku bada sie estradiol??
Ja nigdy nie balam w srodku cyklu a chce to zrobic
Tylko tak moge sprawdzic jakie wartosciowe są te moje pecherzyki.
Bo zawsze sa ...ale cb tylko z lewego -
Anionka, po raz kolejny, ale mogę Ci to powtarzać codziennie jeśli chcesz.
170cm wzrostu - przed ciążą 58kg, urodziłam we wrorek w sobotę ważyłam 61.5kg
Teraz ważę 60kg więc jeszcze trochę. Generalnie ja jestem po cc i moja urgoinekologiczna fizjoterapeutka dalej nie pozwala mi robić nic, bo więcej krzywdy sobie można zrobić, np. pogłębić rozstęp mięśni prostych brzucha po porodzie, a wtedy płaskiego bezuszka mieć na pewno nie będziesz.
Anionka, na spokojnie. Będzie dobrze. Zobaczysz, będziesz jak Lewandowska po porodzie 😘
edit. to ja 2 mies po porodzie (nie cytujcie, potem usunę foto)
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 14:05
Cytrynowy sok, Beti82, Ani0nka, sunshine03, Szczęściara, Pestkaa, przedszkolanka:), madziorek86, Lami, blair., Dośka, tęczova, Kijanka, Arashe lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyAni0nka na przyszłe lato na pewno będziesz wyglądać, jak na zdjęciu po lewej! Nic się nie martw!
Nam też na szkole rodzenia fizjoterapeutka nie pozwoliła zbyt wcześnie zaczynać z ćwiczeniami, ale na pewno pójdę na wizyty do fizjo po porodzie i stopniowo będę wracać do ćwiczeń i figury, jak tylko będzie zielone światłoMagda - mbc, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Magda jeszcze taz Ci dziękuję bo jakiegoś takiego dołka złapałam.
A dziewczyny doradźcie mi jak byście zrobiły gdybyście były na moim miejscu- jeśli chodzi o poród. Jest kilka rozwiązań. Rozwiązanie najlepsze i tego sobie życzę aby w skończonym 38 tyg wody mi same odeszły i urodziła szybciutko naturalnie chłopca o wadze 3,5 kg.
Ale jeśli tak się nie stanie to dwie opcje są:
1 rozwiązanie Albo w 38 tyg wywołujemy poród i rodzę naturalnie dziecko około 3,5 kg
2 rozwiązanie albo w 40tyg decyduje się na cesarkę i rodzę chłopca 4kg.
Sama mam ogromny dylemat ale wiem ze ta cukrzyca tez jakoś super na moje dziecię nie wpływa. Już sama nie wiem. Proszę o Waszą opinie