Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już brzucha nie mam
po wizycie zachwycona lekarka. I mówi że krocze idealne, mam chyba 3-4 szwy tylko. Lekko pękła pochwa i warga... Ale biegam prawie po oddziale
Biegająca A Ty jak tam i twoja malutka? ;* dużo siły dla Was.
Nie bójcie się porodu. Wszystko toczy się naturalnie i fizjologicznie. Ja też myślałam że nie dam rady. Parcie to nie spacerek po łące, ale już się myślenie wyłącza, skupia na słowach położnej i parciu i jest ok
A ona taka czarna po tatusiuja byłam blondyneczką. Ale mam ciemne odrosty teraz
jakoś w szkole zaczęły ciemniec
oczy też ma ciemne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 08:45
Ani0nka, sunshine03, przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Bo ja na bank nie zdecyduje się po40 tyg rodzic naturalnie, dziecko ponad 4 kg dla pierworodni to dla mnie jakiś kosmos, wiec dla mnie i dla Maleństwa lepsze byłaby cesarka chyba? Ja już sama nie wiem obym nie musiała decydować
-
Ani0nka wrote:Magda jeszcze taz Ci dziękuję bo jakiegoś takiego dołka złapałam.
A dziewczyny doradźcie mi jak byście zrobiły gdybyście były na moim miejscu- jeśli chodzi o poród. Jest kilka rozwiązań. Rozwiązanie najlepsze i tego sobie życzę aby w skończonym 38 tyg wody mi same odeszły i urodziła szybciutko naturalnie chłopca o wadze 3,5 kg.
Ale jeśli tak się nie stanie to dwie opcje są:
1 rozwiązanie Albo w 38 tyg wywołujemy poród i rodzę naturalnie dziecko około 3,5 kg
2 rozwiązanie albo w 40tyg decyduje się na cesarkę i rodzę chłopca 4kg.
Sama mam ogromny dylemat ale wiem ze ta cukrzyca tez jakoś super na moje dziecię nie wpływa. Już sama nie wiem. Proszę o Waszą opinie
Mnie sie wydaje ,ze Ty powinnas insuline dostac ( ale moze sie myle )
Bo taka chyba zasada jest ,ze jak dieta nie pomaga to insulinatere-fere lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dziewczyny mam pytanie
Przy jakim pecherzyku bada sie estradiol??
Ja nigdy nie balam w srodku cyklu a chce to zrobic
Tylko tak moge sprawdzic jakie wartosciowe są te moje pecherzyki.
Bo zawsze sa ...ale cb tylko z lewego
Ja mam tylko napisane, że 11-12 dzień cyklu na mojej liście badań do wykonania z Novum. -
Beti dziś cukry oki, ja mam problemy tylko na czczo, po posiłku rzadko nawet 120 przekraczam. Norma do 140. Zawsze koło 100-115. A wczoraj na noc zjadłam łyżkę płatków owsianych zalanych mlekiem, trochę orzechów nerkowca i cukier 85 😍 wiec chleb na noc odstawiam na rzecz owsianki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 08:48
-
coma wrote:Ja mam tylko napisane, że 11-12 dzień cyklu na mojej liście badań do wykonania z Novum.
Kazdy ma inny cykl jeden ma wtedy juz owulacje a drugiemu dopiero pecherzyk rosnie.
No ale jak widac w klinikach tez kazą badac i jakbym miala z tego cos wnioskowac to chyba ma to byc przed owu -
Ani0nka wrote:Beti dziś cukry oki, ja mam problemy tylko na czczo, po posiłku rzadko nawet 120 przekraczam. Norma do 140. Zawsze koło 100-115. A wczoraj na noc zjadłam łyżkę płatków owsianych zalanych mlekiem, trochę orzechów nerkowca i cukier 85 😍 wiec chleb na noc odstawiam na rzecz owsianki
Ale zdaje sobie sprawe jak ciezko taki chleb dostacAni0nka lubi tę wiadomość
-
Anionka zejdzie szybko
ja po porodzie (ale cwiczylam od skonczenia pologu) wyglądalam lepiej niż przed 🙈 maz mi dzisiaj przywozi starego lapka ze zdjeciami to Ci pokaze porównanie
Na niskie cukry otręby też są dobre 😀
Co do porodu: nie planuj kochana.. sama zobaczysz jak to bedzie wygladalo za te 4 tygodnie. Spokojnie,pozytywne myślenie!!
Cytrynowa ja 13 dpo miałam bladziocha wiec nic a nic nie jest stracone !
Beti ja badalam roznie. Podobno najlepiej jakos np.3 dni przed domniemana owu. Ja zrobilam raz a tu estradiol prawie 400 i faktycznie zaraz owu byla
Magda lachonie Ty!;* sexi mamuska!
Alex jestem duuuumna z Ciebie!😀😀
Beti82, Cytrynowy sok, Ani0nka, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Anionka, w tym roku rodziło kilka moich najbliższych koleżanek - każda z nich po porodzie gubiła od razu 10-11 kg i po miesiącu wyglądały w ubraniach tak samo jak przed ciążą. W bieliźnie to wiadomo - trzeba będzie trochę popracować
Ale damy radę
Magda, wow, wow, wow! Super wyglądaszWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 09:00
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Anionka zejdzie szybko
ja po porodzie (ale cwiczylam od skonczenia pologu) wyglądalam lepiej niż przed 🙈 maz mi dzisiaj przywozi starego lapka ze zdjeciami to Ci pokaze porównanie
Na niskie cukry otręby też są dobre 😀
Co do porodu: nie planuj kochana.. sama zobaczysz jak to bedzie wygladalo za te 4 tygodnie. Spokojnie,pozytywne myślenie!!
Cytrynowa ja 13 dpo miałam bladziocha wiec nic a nic nie jest stracone !
Beti ja badalam roznie. Podobno najlepiej jakos np.3 dni przed domniemana owu. Ja zrobilam raz a tu estradiol prawie 400 i faktycznie zaraz owu byla
Magda lachonie Ty!;* sexi mamuska!
Alex jestem duuuumna z Ciebie!😀😀
No nic -nie wiem jaki bedzie jutro pecherzyk bo dzisiaj dopiero ide sprawdzic.A jutro przy okazji innych badac machnąć ten estradiol.No chyba ,ze jestem w czarnej dupie z owu to nie ma sensu robic -
Beti82 wrote:No ja zdecydowanie jestem przeciwnikiem badan w konkretnym dc
Kazdy ma inny cykl jeden ma wtedy juz owulacje a drugiemu dopiero pecherzyk rosnie.
No ale jak widac w klinikach tez kazą badac i jakbym miala z tego cos wnioskowac to chyba ma to byc przed owu
No ja tym bardziej bo ja zawsze miałam dużo dłuższe cykle niż 28 dni, ale po prostu już nie pamiętam przy jakim pęcherzyku robiłamAle na pewno badałam.
-
Alex, kochana, gratuluję!!! Byłaś super dzielna, masz przesłodką córeczkę, włosy KOSMOS!!! 💞💞💞
Laura, witaj na świecie 🎈🎈🎈
Cudownie, że już po, wracajcie jak najszybciej do domu 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 08:59
alex0806 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero