X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratuluję coreczki! Dzielna jestes, odpoczywaj!

Hihi uwielbiam jak wchodzimy na tematy tesciowych :) ja wlasnie jestem po weekendzie z teściami takze temat kuszacy 😁 ale w sumie moja tesciowa jest ok nie mam tak bardzo na co narzekac. Po prostu intuicja podpowiada mi, ze bedzie tak jak u przedszko, aniolek zmieni sie w diabelka po przysciu potomka jedynego synka ma swiat :D
    Mnie tylko rozwalilo, jak ja im wczoraj wieczorem daje reczniki, a oni ze nie chca bo maja swoje. Pytam po co przywozili przeciez mamy reczniki a tesciowa ze tak jakos wrzucilismy do torby „nie wiem czemu”. Ja wiem czemu - zeby „nie robic klopotu”, ale no kaman. Nie lubie tego nierobienia klopotu :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik nie pociesze cie 😍 ja?moja?tez " kochalam" jak jeszcze nie mialam dzieci. Teraz " kocham" ja jeszcze bardziej... 😳😜😂😂😂😂

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa sliczne zdjecie <3
    I mi sie zagadka rozwiazala :p Patrycja na insta to Ty?! :D

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla maluszka polecam Pedicetamol. Patrzcie jaka ma dawkę w ml, żeby trzeba było podać jak najmniej. Nam nigdy żaden pediatra nie polecił czopków, dlatego, że dawki nie można dokładnie dopasować do wagi dziecka, a jak nie daj Bóg 10 minut po czopku dziecko zrobi kupę (co się zdarza, bo noworodki robią często a czopek jeszcze podrażnia), to nie można dawki dołożyć, bo nie wiadomo, ile się wchłonęło. No i trzeba czekać ileś godzin.

Jeśli chodzi o mm, to patrz na składy. Są analizy w internecie. Na pewno takie bez syropu glukozowo-fruktozowego, dobrze bez oleju palmowego (choć ja akurat córce podaje HiPP a on ma), teraz jeśli będzie taka konieczność zdecydujemy się na Capricare.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 1 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, gratuluję! Fajnie, że mamy taki wątek, gdzie są dzieci z różnych miesięcy. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratulacje! Odpoczywaj i czekamy na zdjęcie malutkiej :)
    Ale się dzieci narodziło przez ostatnie parę dni ^^

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Monia..ah jak wspomnę sobie te czasy pierwszej ciąży, śniadanka i obiadki pod nos od teściowej, te rozmowy o pierdołach.. :D śmieję się w głos :P i mimo,że potrafię z nią normalnie rozmawiać, to jak wkracza na temat"rady i mądrości" moja miłość przeradza sie w coś innego :P
    Moja siostra ma taki sam super kontakt z teściową, ciągle jej powtarzam- poczekaj :P w czerwcu biorą ślub a później się "budują" obok niej. Już jej współczuję :P

Olivkowa śliczne jesteście <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:12

OlivkowaMama, Wik89 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka haha tak jaaa :) teraz właśnie rozkminiałam kto to zaczął mnie obserwować 😂

Pestkaa lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png

Wysłany: 1 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że od jutra mega ochłodzenie? Wreszcie.

alex0806 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe tez sie bardzo z tego powodu ciesze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe ja dziś popołudniu mówiłam sobie w myślach: dam radę, to jeszcze tylko kilka godzin, wytrzymam, jutro będzie lepiej 😂
    Czekałam na poniedziałek jak na zbawienie.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:08

Wysłany: 1 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to spadek o 10-15 stopni :oo

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie taka burza z wichurą i ulewą, że nie wiem gdzie się schować.

Co do teściowych, to ja mam trochę inaczej. Mieszkamy blisko siebie, praktycznie się nie widujemy, ja z nimi już w ogóle, mąż trochę częściej bywa, nie mamy wspólnych tematów, jest wyczuwalna między nami jakąś niechęć. Wszystko dlatego, że jako pierwsza śmiałam mieć odmienne zdanie na jakiś temat. Z nimi nie można się nie zgadzać. Jest bardzo słabo i raczej nie do naprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:48

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czekam na burze 😫

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:44

OlivkowaMama, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zachorowała na Alzheimera + Parkinsona (double trouble) zanim zdążyłam ją lepiej poznać, a była bardzo ogarniętą babeczką - 4 języki obce, zwiedziła cały świat, miała stanowisko dyrektorskie. I trochę mi szkoda, że w sumie nie mam teściowej, nawet nie mogę z tego pożartować i pomarudzić :P Dziś próbowałam jej tłumaczyć, że będzie babcią, łapała mnie nawet za brzuch, ale nie wiem ile z tego wyniosła. Bardziej skupiłyśmy się na historii armii radzieckiej, która zaatakowała ją tej nocy i zrzuciła ze schodów. :P

Ale mogę narzekać na moją mamę całe dnie :D

uIHap1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:02

OlivkowaMama, Beti82 lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:02

przedszkolanka:), Wik89, Kijanka lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasstanek przynajmniej nie udajecie słodkopierdzącej relacji że jest ok. A że masz swoje zdanie to bardzo dobrze. Młode mamý mają przerabane powiem Wam..starszym się wydaje,że skoro mają te 20 lat wiecej to są o wiele mądrzejsi.. a nie rozumieją,że czasy się zmieniają,że świat idzie do przodu.

Niezapominajko mogą chyba🙈 ale ja kp i baaardzo uważalam na to co jem (drugi plus tego,że szybko zeszlam z wagi ;p). I jeszcze pociesze- ząbkowanie też u nas przebieglo szybko i bezboleśnie 🙈🙈
    I ja teź mam czasem wyrzuty ..ale kibicuje caly czas i wiem,że zaraz wszystkie staraczki będą pisać o ciaźach i boleściach ;)

Coma jak widac mamy też nie pozostaja daleko w tyle 😀😀

blair. lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ