X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratuluję coreczki! Dzielna jestes, odpoczywaj!

Hihi uwielbiam jak wchodzimy na tematy tesciowych :) ja wlasnie jestem po weekendzie z teściami takze temat kuszacy 😁 ale w sumie moja tesciowa jest ok nie mam tak bardzo na co narzekac. Po prostu intuicja podpowiada mi, ze bedzie tak jak u przedszko, aniolek zmieni sie w diabelka po przysciu potomka jedynego synka ma swiat :D
    Mnie tylko rozwalilo, jak ja im wczoraj wieczorem daje reczniki, a oni ze nie chca bo maja swoje. Pytam po co przywozili przeciez mamy reczniki a tesciowa ze tak jakos wrzucilismy do torby „nie wiem czemu”. Ja wiem czemu - zeby „nie robic klopotu”, ale no kaman. Nie lubie tego nierobienia klopotu :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik nie pociesze cie 😍 ja?moja?tez " kochalam" jak jeszcze nie mialam dzieci. Teraz " kocham" ja jeszcze bardziej... 😳😜😂😂😂😂

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa sliczne zdjecie <3
    I mi sie zagadka rozwiazala :p Patrycja na insta to Ty?! :D

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla maluszka polecam Pedicetamol. Patrzcie jaka ma dawkę w ml, żeby trzeba było podać jak najmniej. Nam nigdy żaden pediatra nie polecił czopków, dlatego, że dawki nie można dokładnie dopasować do wagi dziecka, a jak nie daj Bóg 10 minut po czopku dziecko zrobi kupę (co się zdarza, bo noworodki robią często a czopek jeszcze podrażnia), to nie można dawki dołożyć, bo nie wiadomo, ile się wchłonęło. No i trzeba czekać ileś godzin.

Jeśli chodzi o mm, to patrz na składy. Są analizy w internecie. Na pewno takie bez syropu glukozowo-fruktozowego, dobrze bez oleju palmowego (choć ja akurat córce podaje HiPP a on ma), teraz jeśli będzie taka konieczność zdecydujemy się na Capricare.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 1 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, gratuluję! Fajnie, że mamy taki wątek, gdzie są dzieci z różnych miesięcy. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratulacje! Odpoczywaj i czekamy na zdjęcie malutkiej :)
    Ale się dzieci narodziło przez ostatnie parę dni ^^

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Monia..ah jak wspomnę sobie te czasy pierwszej ciąży, śniadanka i obiadki pod nos od teściowej, te rozmowy o pierdołach.. :D śmieję się w głos :P i mimo,że potrafię z nią normalnie rozmawiać, to jak wkracza na temat"rady i mądrości" moja miłość przeradza sie w coś innego :P
    Moja siostra ma taki sam super kontakt z teściową, ciągle jej powtarzam- poczekaj :P w czerwcu biorą ślub a później się "budują" obok niej. Już jej współczuję :P

Olivkowa śliczne jesteście <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:12

OlivkowaMama, Wik89 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka haha tak jaaa :) teraz właśnie rozkminiałam kto to zaczął mnie obserwować 😂

Pestkaa lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png

Wysłany: 1 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że od jutra mega ochłodzenie? Wreszcie.

alex0806 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe tez sie bardzo z tego powodu ciesze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe ja dziś popołudniu mówiłam sobie w myślach: dam radę, to jeszcze tylko kilka godzin, wytrzymam, jutro będzie lepiej 😂
    Czekałam na poniedziałek jak na zbawienie.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:08

Wysłany: 1 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to spadek o 10-15 stopni :oo

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie taka burza z wichurą i ulewą, że nie wiem gdzie się schować.

Co do teściowych, to ja mam trochę inaczej. Mieszkamy blisko siebie, praktycznie się nie widujemy, ja z nimi już w ogóle, mąż trochę częściej bywa, nie mamy wspólnych tematów, jest wyczuwalna między nami jakąś niechęć. Wszystko dlatego, że jako pierwsza śmiałam mieć odmienne zdanie na jakiś temat. Z nimi nie można się nie zgadzać. Jest bardzo słabo i raczej nie do naprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:48

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czekam na burze 😫

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:44

OlivkowaMama, Nona lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zachorowała na Alzheimera + Parkinsona (double trouble) zanim zdążyłam ją lepiej poznać, a była bardzo ogarniętą babeczką - 4 języki obce, zwiedziła cały świat, miała stanowisko dyrektorskie. I trochę mi szkoda, że w sumie nie mam teściowej, nawet nie mogę z tego pożartować i pomarudzić :P Dziś próbowałam jej tłumaczyć, że będzie babcią, łapała mnie nawet za brzuch, ale nie wiem ile z tego wyniosła. Bardziej skupiłyśmy się na historii armii radzieckiej, która zaatakowała ją tej nocy i zrzuciła ze schodów. :P

Ale mogę narzekać na moją mamę całe dnie :D

uIHap1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:02

OlivkowaMama, Beti82 lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:02

przedszkolanka:), Wik89, Kijanka lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasstanek przynajmniej nie udajecie słodkopierdzącej relacji że jest ok. A że masz swoje zdanie to bardzo dobrze. Młode mamý mają przerabane powiem Wam..starszym się wydaje,że skoro mają te 20 lat wiecej to są o wiele mądrzejsi.. a nie rozumieją,że czasy się zmieniają,że świat idzie do przodu.

Niezapominajko mogą chyba🙈 ale ja kp i baaardzo uważalam na to co jem (drugi plus tego,że szybko zeszlam z wagi ;p). I jeszcze pociesze- ząbkowanie też u nas przebieglo szybko i bezboleśnie 🙈🙈
    I ja teź mam czasem wyrzuty ..ale kibicuje caly czas i wiem,że zaraz wszystkie staraczki będą pisać o ciaźach i boleściach ;)

Coma jak widac mamy też nie pozostaja daleko w tyle 😀😀

blair. lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ