Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex gratuluję coreczki! Dzielna jestes, odpoczywaj!
Hihi uwielbiam jak wchodzimy na tematy tesciowychja wlasnie jestem po weekendzie z teściami takze temat kuszacy 😁 ale w sumie moja tesciowa jest ok nie mam tak bardzo na co narzekac. Po prostu intuicja podpowiada mi, ze bedzie tak jak u przedszko, aniolek zmieni sie w diabelka po przysciu potomka jedynego synka ma swiat
Mnie tylko rozwalilo, jak ja im wczoraj wieczorem daje reczniki, a oni ze nie chca bo maja swoje. Pytam po co przywozili przeciez mamy reczniki a tesciowa ze tak jakos wrzucilismy do torby „nie wiem czemu”. Ja wiem czemu - zeby „nie robic klopotu”, ale no kaman. Nie lubie tego nierobienia klopotu
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dla maluszka polecam Pedicetamol. Patrzcie jaka ma dawkę w ml, żeby trzeba było podać jak najmniej. Nam nigdy żaden pediatra nie polecił czopków, dlatego, że dawki nie można dokładnie dopasować do wagi dziecka, a jak nie daj Bóg 10 minut po czopku dziecko zrobi kupę (co się zdarza, bo noworodki robią często a czopek jeszcze podrażnia), to nie można dawki dołożyć, bo nie wiadomo, ile się wchłonęło. No i trzeba czekać ileś godzin.
Jeśli chodzi o mm, to patrz na składy. Są analizy w internecie. Na pewno takie bez syropu glukozowo-fruktozowego, dobrze bez oleju palmowego (choć ja akurat córce podaje HiPP a on ma), teraz jeśli będzie taka konieczność zdecydujemy się na Capricare.
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Wiki, Monia..ah jak wspomnę sobie te czasy pierwszej ciąży, śniadanka i obiadki pod nos od teściowej, te rozmowy o pierdołach..
śmieję się w głos
i mimo,że potrafię z nią normalnie rozmawiać, to jak wkracza na temat"rady i mądrości" moja miłość przeradza sie w coś innego
Moja siostra ma taki sam super kontakt z teściową, ciągle jej powtarzam- poczekajw czerwcu biorą ślub a później się "budują" obok niej. Już jej współczuję
Olivkowa śliczne jesteścieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:12
OlivkowaMama, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe ja dziś popołudniu mówiłam sobie w myślach: dam radę, to jeszcze tylko kilka godzin, wytrzymam, jutro będzie lepiej 😂
Czekałam na poniedziałek jak na zbawienie.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, u mnie taka burza z wichurą i ulewą, że nie wiem gdzie się schować.
Co do teściowych, to ja mam trochę inaczej. Mieszkamy blisko siebie, praktycznie się nie widujemy, ja z nimi już w ogóle, mąż trochę częściej bywa, nie mamy wspólnych tematów, jest wyczuwalna między nami jakąś niechęć. Wszystko dlatego, że jako pierwsza śmiałam mieć odmienne zdanie na jakiś temat. Z nimi nie można się nie zgadzać. Jest bardzo słabo i raczej nie do naprawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:48
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Moja teściowa zachorowała na Alzheimera + Parkinsona (double trouble) zanim zdążyłam ją lepiej poznać, a była bardzo ogarniętą babeczką - 4 języki obce, zwiedziła cały świat, miała stanowisko dyrektorskie. I trochę mi szkoda, że w sumie nie mam teściowej, nawet nie mogę z tego pożartować i pomarudzić
Dziś próbowałam jej tłumaczyć, że będzie babcią, łapała mnie nawet za brzuch, ale nie wiem ile z tego wyniosła. Bardziej skupiłyśmy się na historii armii radzieckiej, która zaatakowała ją tej nocy i zrzuciła ze schodów.
Ale mogę narzekać na moją mamę całe dnie -
Kasstanek przynajmniej nie udajecie słodkopierdzącej relacji że jest ok. A że masz swoje zdanie to bardzo dobrze. Młode mamý mają przerabane powiem Wam..starszym się wydaje,że skoro mają te 20 lat wiecej to są o wiele mądrzejsi.. a nie rozumieją,że czasy się zmieniają,że świat idzie do przodu.
Niezapominajko mogą chyba🙈 ale ja kp i baaardzo uważalam na to co jem (drugi plus tego,że szybko zeszlam z wagi ;p). I jeszcze pociesze- ząbkowanie też u nas przebieglo szybko i bezboleśnie 🙈🙈
I ja teź mam czasem wyrzuty ..ale kibicuje caly czas i wiem,że zaraz wszystkie staraczki będą pisać o ciaźach i boleściach
Coma jak widac mamy też nie pozostaja daleko w tyle 😀😀blair. lubi tę wiadomość